Masurile de “austeritate” de zilele astea reflecta un anume primitivism al gandirii sociale

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Masurile de “austeritate” de zilele astea reflecta un anume primitivism al gandirii sociale

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Iun 15, 2010 10:34 pm

In stransa legatura cu ideea de cercetat = vinovat si arestat preventiv = pedepsit . Ma rog nu suntem chiar unici – v ce se intelege prin justicié , giustiziato, ba mi se pare ca si-n tiganeasca justicied are un inteles asemantor.
Gubernu bocciu dovedeste o fermitate vecina cu sadismul. Solutia a fost aleasa de Voda si nu poa fi discutata ci doar aplicate. Insi cu pretentii de inteligenta si cultura guita ca TREBUIE . Ca se pare ca mai la toamma iarna se vor mari taxele pare deja inevitabil .
De fapt cred ca acest comportament ubuesc – suntem campionii estului UE in materie de concedieri si am luat cele mai dure masuri in poate cea mai saraca tara a UE – are cam 2 radacini.
Una din ele este credinta tembela ca singura masura buna este cea care este mai radicala . Si de aici pana sa ajungm la radicalismul ca scop este un pas pe care il facem iute . in conceptia publica – si mai ales a “inetelectualitatii “ noastre cea beata de elitism radicalitatea, duritatea sunt calitati per se . Daca masurile sunt dure inseamna ca sunt bune! Bine-ntels atata timp cat nu sunt atinsi ei si ai lor . Fiindca aceasta credinta tembela este potentata de
Credinta ca “boboru” trebe sa accepete dictatul “celor luminati” care il calauzesc spre binele lui ( din sant in rapa , da asta e partea a 2a! Si iesirea din sant nu se face decat prin masuri si mai dure care il duc in rapa ce inseamna ca trebuiesc aplicate masuri si mai radicale ) izvorand dintr-o atitudine feudala , fanariota a perceptiei relatiei dintre “bobor” si conducera “luminata” . Modul de gandire a clasei superpuse ( fie politicieni, imbogatiti ori “intelectuali europeni” ) din Romania este cel al cuceritorului feudal si al prepusilor acestora . Acesta este si modu; de gandire care a dus la “taierea cozii cainelui” ( in dispretul anilor de austeritate in care am platit datoria externa ) , “mai bine sa moara o mie acum decat un milion la vara” si care a dus la “am chinuit un popor intreg degeaba”. Acum slavim chhinul ala numindu-l reforma benefica.
Asa ca se iau masuri nu urmarind nu eficienta lor cat radicalismul, duritatea si pana la urma provocarea suferintelor sociale . Suferinta poporului este scopul urmarit de “intelectualitatea” noastra “dreptaca” si politcienii agreati de ea . Fiindca prin suferinta urmeaza a fi purificat boboru care este inapoiat , incult, ortodox, gregar , populatie ignara samd ( as observa aici ca pe undeva ca cam asa gandesc si revolutionarii radicali de la bolsevici la stangistii ajunsi azi libertarieni ). Este sadismul seniorului feudal pe un domeniu strain , este sadismul cekist , sadismul polpotist si ruda buna cu fantsmele celor ce au scris Maleus .
Fiindca la noi sincoinizarea cu Occidentul s-a oprit in general la schimbatul giubelei cu fracul si apoi cu blugii , la practicarea francezei in locul greceascai si acu a unui piggin si la imitarea unor curente literare . Unica lor contribute la modernitate a fost distructiva – dadaismul si absurdul si sunt rude bune in spirit cu nihilistii …Sincronizarea si occidentalizarea sunt doar vorbe ce se refecta doar in practica consumului si in dorinta de imobiliatate sociala . In fapt o reala sincronizare cu vestul Europei nu este dorita de clasa noastra cea “pro”. Adica o societate de tipul celei din Europa de vest este ultimul lucru pe care si-l doresc. Pentru ei este un cosmar !
Asa ca masurile de azi sunt de fapt victoria unui mod de gandire revolut care supravietuieste sub masca “modernitatii” neintelese de “prostime”. Este “elitismul” nost de balta cu radacini fanariote .

Premize :
România a concediat în ultimul an mai mulţi angajaţi decât toate ţările Europei de Est la un loc
Numărul salariaţilor din economia României a scăzut cu 13,9% în ultimul an, situaţie incomparabil mai gravă decât în toate celelalte ţări din Europa de Est, potrivit unei analize REALITATEA.NET. În Ungaria, scăderea a fost de 1,8%, în Cehia 2,3%, iar în Polonia 0,9%. Chiar şi Grecia, puternic lovită de criză, nu a pierdut decât 1,5% din locurile de muncă.
http://www.realitatea.net/romania-a-concediat-in-ultimul-an-mai-multi-angajati-decat-toate-tarile-europei-de-est-la-un-loc_718006.html

Măsurile de austeritate ale României sunt prea dure chiar şi pentru FMI
Guvernul român a lansat măsuri de austeritate dure, mai dure decât în Grecia, chiar şi pentru FMI aceste planuri mergând prea departe. În aceste condiţii, opoziţia cheamă la proteste şi vrea să dărâme guvernul, scrie ziarul german Handelsblatt.
http://www.financiarul.ro/2010/06/02/masurile-de-austeritate-ale-romaniei-sunt-prea-dure-chiar-si-pentru-fmi/

EUobserver califică măsurile de austeritate din România – reducerile salariale de 25% şi micşorarea tuturor pensiilor cu 15% - drept cele mai dure din Europa şi aminteşte că anunţul lor a cauzat cele mai mari proteste publice din România postcomunistă.
http://www.realitatea.net/temeri-de-la-bruxelles--europa-s-ar-putea-intoarce-in-anii-30_718470.html
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum