Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Remuneratiile managerilor bancilor au contribuit la criza, spun eurodeputatii

In jos

Remuneratiile managerilor bancilor au contribuit la criza, spun eurodeputatii Empty Remuneratiile managerilor bancilor au contribuit la criza, spun eurodeputatii

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Iun 14, 2010 7:42 pm

Raportul eurodeputatului socialist din Belgia Saïd El Khadraoui pune accentul pe rolul bonusurilor excesive din industria financiara in formarea crizei financiare si economice. Nivelul ridicat al riscurilor din cadrul mai multor banci si fondurile speculative sunt legate de incercarea managerilor acestor institutii de a creste profiturile rapid si de a se imbogati de-a lungul procesului.

Pe intai iunie Comisia PE pentru afaceri economice si monetare a dezbatut raportul privind remunerarea directorilor societatilor cotate si politicile de remunerare din sectorul serviciilor financiare. Raportul va fi votat in comisie pe 22 iunie si in plen in luna iulie.

Acesta face referire la faptul ca managerii institutiilor financiare si-au asumat riscuri excesive intr-un mod imprudent din dorinta de a-si influenta dimensiunea salariilor. Raportul propune urmatoarele masuri de remediere:

· fiecare institutie financiara si societate cotata la bursa ar trebui sa aiba un comitet de remunerare care sa determine politica de remunerare;
· membrii comisiei nu ar trebui sa detina functii executive, salariile acestora ar trebui sa fie fixe si nu bazate pe performanta intreprinderilor pe care le supravegheaza;
· firmele ar trebui sa permita actionarilor accesul la informatiile cu privire la pachetele de remunerare;
· asigurarea unui echilibru adecvat intre compensatiile fixe si variabile, acestea din urma reprezentand maxim 50% din total.

Domnul El Khadraoui a afirmat ca raportul trebuie sa fie strict in abordarea problemelor de remunerare, „acestea din urma putand duce la comportamente periculoase".

Slawomir Witold Nitras (Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), Polonia) s-a declarat in favoarea asocierii remuneratiilor cu performanta pe termen lung a companiei.

Carl Haglund (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Finlanda) a subliniat necesitatea introducerii unor reglementari UE privind remunerarea, care sa fie in conformitate cu discutiile din cadrul intalnirilor internationale precum G20. Dansul este in favoarea sporirii transparentei pachetelor de remunerare fata de actionari, insa considera ca toate regulile ar trebui sa fie voluntare.

Pe de alta parte, Vicky Ford (Conservatorii si Reformistii Europeni, Regatul Unit) a avertizat ca firmele mici nu ar trebui impovarate prin instaurarea unor comitete de remunerare in aceeasi maniera ca si societatile mai mari.

Wolf Klinz (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Belgia) a demonstrat ca „prin abordarea problemei remuneratiilor membrilor comitetului executiv nu vom rezolva problema, deoarece unii comercianti din bancile de investitii castiga mult mai mult decat managerii". Dansul a avertizat totodata ca exista o mare presiune politica pentru a actiona in legatura cu salariile, insa societatile pot gasi intotdeauna lacune.

Din : europarl.europa.eu
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum