Misterele Bucurestiului

In jos

Misterele Bucurestiului  Empty Misterele Bucurestiului

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Sept 08, 2010 8:37 pm

Acu cateva luni derificitu bugetului caselor de Pensii era de 500 mil euroi. Base zis-a ca ar fi 3 miliarde de euro cnd dadu raportu lu proconsulului Jeffrey Franks. Ieri A3 sustinea ca ar fi totusi de 3,5 miliarde de euro.
Decvi in cateva luni de (in)competenta conducere (lispa) (i)responsbaila a tarii deficitu e ori pa de 6 ori pa de 7 (mai rau ca la pocker. Or fi invatzatara bacara – nu ma intrebati , am auzit decat ca este modu cel mai cel de a ramane in pielea goala ca pocheru e ptr oameni cumpatati).

Acu cateva luni Moises atque Zeus.ro zicea ca daca mai luam un imprumut inseamna ca sunte, tara de mana a 2a … azi el doreste acest imprumut si zice ceva de ticalosii care au promis (ca Perfectiunea sa pestnetiala nu a promis … si nici nu tipa ca tocemai am iesit din criza ) da se pare ca iar un imprumut ptr linistea FMI ului (funia ajunge la par cand aia nu-ti mai ofera ci pun conditii ca sa nu vorbeasc rau in targ).

Intre timp marirea TVA isi arata roadele ( va rog ! si cucuta are roade … ) si dupa ce au anuntat plini de satisfactie ca cum exporcu ar fi crescut cu un 1% - fara nici un amestec al teligentei lor ci datorita Dusterului – se pare ca luna trecuta cresterea industriala s-a contractat brusc cu vreo 10 % ….

Insa Realesu baga tare la dreapta in timpu rapotului la Franks zicand ca trebuie "toate bugetele". Cand zice Moise Nationalu ca "Trebuie să vedem cât de mult vom continua să cheltuim pentru costuri sociale.” El prezinta un dublu program – unu ptr FMI (placut urechilor FMI iste) :scadem cheltuielile statului care are vaatzju7l sa fie perceput de “dreapta romanesca” ca fiind “al ei” si sa castige increderea unei parti a electoratului si Partidului Liberal . Fiindca sa fim sinceri , parte a societatii noastre este de un egoism mai mult decat brutal. Dupa respingerea taierii pensiilor si marirea TVA am gasit o reactie “pai in loc sa plateasca numa mama mare acum platim cu totii!”. Si aceasta parte nu poate trece de brutalitate pe care o considera a fi caracteristica intriseca a “valorilor” de dreapta . Este interesata doar de duritatea unor masuri nu si de eficienta lor. In caz de ineficienta unca lor solutie este mai multa brutalitate (exact dupa modelu socialismului incipient – nu masurile sunt inepte ci ineficenta vine din lipsa de radicalism).
Pentru aceasta parte a electoratului s-a aruncat si cestia cu “ticalosii” care au votat marirea pensiilor (da parca si PDL , nu?)…

Asa ca Basescu va marsa in cotinuare .. si va scapa de intrebarea “da cu banii de la FMI ce ai facut?” . In loc sa ne interesam de eficienta masurilor vom face oi imprumuturi , vom dezromaniza (privatiza) Trangaz si Transelectrica (pe bani putini pun pariu !) asigurand venituri stabile pentru altii … si vom face uitata proasta gestionare atat a tarii cat si a firmelor de stat ….iar cehltuielile vor fi imputate celor mai slabi dpv economic si politic.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 914
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum