Austeritatea ca masura ideologica

In jos

Austeritatea ca masura ideologica Empty Austeritatea ca masura ideologica

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Lun Oct 18, 2010 3:05 pm

Da , stiu a fost lansat progamu PSD . Ma rog mai am si alte treburi si programu are numa 310 pagini …Poa saptaluna aviatoare ..
Insa pana atunci gasesc o cestie interesanta :


Adoptarea masurilor de austeritate a fost fundamentata pe argumente false

Romanii au fost invinovatiti in masa ca sunt lenesi, au salarii mari si asistenta din partea statului, dar un raport validat de experti europeni arata exact contrariul
Un document stiintific, elaborat de cercetatori din cadrul Institutului National de Cercetari Economice si validat de experti a caror obiectivitate este mai presus de orice banuiala privind eventuale antipatii politice, atesta ca pretextele oficiale folosite pentru condamnarea romanilor la cel mai sever program de austeritate din UE au fost nerealiste.

Un prim element puternic de propaganda in favoarea aplicarii curbei de sacrificiu concretizate prin taierea drastica a veniturilor angajatilor, subfinantarea serviciilor de sanatate si educatie si erodarea puterii de cumparare a intregii populatii prin cresterea aberanta a fiscalitatii directe si indirecte l-a constituit mitul productivitatii scazute a muncii, care nu justifica salariile mari. Pe baza datelor furnizate de Oficiul de statistica al Uniunii Europene - EROSTAT, Institutul National de Cercetari Economice „Costin C. Kiritescu” a calculat productivitatea muncii in industrie si a ajuns la concluzia ca inainte de adoptarea programului de austeritate convenit de Cabinetul Boc cu Fondul Monetar International raportul dintre valoarea adaugata bruta si costul salarial anual plasa angajatul roman pe o pozitie nici pe departe codasa, cum, oficial, s-a afirmat in nenumarate randuri. Astfel, inainte de declansarea crizei, Romania devansa la acest capitol toate celelalte state membre , explicatia performantei constand in investitiile minime in forta de munca, precum si in salariile foarte mici, comparativ cu media Uniunii. Inutil sa spunem ca productivitatea muncii a continuat sa creasca (fapt recunoscut inclusiv de presedintele tarii) pe masura ce economia s-a adancit in recesiune, dar nu prin cresterea investitiilor in tehnologie, ci prin concedieri masive, cu precadere in sectorul privat, si prin diminuarea veniturilor angajatilor, din sectorul public si cel privat deopotriva. In contextul regional si global actual, cand cei care domina pietele sunt campioni intr-ale tehnologiei avansate realizate cu angajati aflati intr-un continuu proces de pregatire profesionala, este vorba de o crestere artificiala si de scurta durata a indicatorului.
Austeritatea ca masura ideologica Graf1

Cel mai „minim“ salariu minim

Un alt argument servit romanilor pentru a-i face sa accepte asaltul asupra nivelului de trai si a drepturilor de care beneficiaza conform legislatiei nationale si europene a muncii este cel al salariului minim „prea mare” comparativ cu al altor europeni. Evaluarile comparative realizate de cercetatorii INCE atesta ca salariul minim in Romania reprezenta, in 2008, doar 10,3% in raport cu cel din Belgia, Franta si Olanda. Intre timp, decalajul a crescut, Romania ajungand sa se situeze sub Bulgaria, pe care altadata o depasea cu 122%!

Nici teoria potrivit careia statul roman este prea mult implicat in politicile sociale, cheltuind exagerat cu masurile de ocupare a fortei de munca, nu se sustine in realitate. Astfel, Romania aloca 0,4% din PIB/locuitor pentru masurile active si pasive de ocupare a fortei de munca. Inseamna aproximativ 250 euro/an/locuitor, singurii „concurenti” pe care ii avem fiind bulgarii. Belgia, tot tara europeana si tot capitalista, cheltuieste 3,5% din PIB/locuitor in acelasi scop, respectiv 1.050 euro/an/locuitor.

Analiza este validata de experti independenti

Informatiile de mai sus privind evolutia reala a principalilor indicatori din economia romaneasca pe parcursul celor doua decenii de restructurare prin care aceasta a trecut fac obiectul Raportului national „Anticiparea si managementul restructurarii in Romania”, elaborat de prof. dr. Constantin Ciutacu, director general adjunct al Institutului National de Cercetari Economice „Costin C. Kiritescu”, in colaborare cu dr. Luminita Chivu, secretar stiintific al aceleiasi institutii, in cadrul unui proiect derulat in toate cele 27 de tari membre ale UE. Documentul este validat de experti europeni independenti, desemnati de catre Comisia Europeana, care, la randul lor, au inclus concluziile cercetatorilor romani intr-un raport final. Astazi, la Bruxelles, are loc prezentarea raportului pentru Romania in fata presedintiei belgiene a UE.

din

http://www.financiarul.com/articol_52077/adoptarea-masurilor-de-austeritate-a-fost-fundamentata-pe-argumente-false.html

Da intrebarea ce se pune da de ce ne-au facut asta pea scumpii guvernanti ?

D’aia . Ca pot ! Si ca au “luat” masuri de dreapta !! Ca sa se imbogateasca si sa-I imbogateasca pe cei deja bogati!

Cu adaugarea ca salariile de mizerie fac ca si calificarea sa fie sacazuta. Si ca o economie bazata pe mana d elucru ieftina nu duce la o crestere tehnologica – daca este mai ieftin sa angajezi salariati prost platiti decat sa favorizezi tehnologia .. ei bine va scadea calitatea productiei ! Vreti exemple ? In 1960 URSS era numarul 2 in economia mondiala . Fara sa straluceasca insa era undeva pe acolo. In ’89 era depasita de RFG si germania ba si Franta si Italia se “pregatea”. Insa proportia de munca fizica din industria sovietica era mia ridicata in 89 decat in 60 ! Adica s-au bazat pe munca ieftina si au dat-o-n bara !! Invers muncitori tot mai bine platiti din Germania si Japonia au facut ca industrile lor sa se tehnologizeze si sa devina calitativ superioare … Si as adauga ca si Anglia a optata ptr forta de munca ieftina si rezultatele se vad (in anii 60 automobilele Jaguar erau lux iar Audi era ptr micii burghezi cu fumuri… )
Acesta este viitorul destinat noua de PDL . O tarq cu forta de munca ieftina, subcalificata, cu standarde de viata scazute …
Si poate si aici si explicatia absortiei scazuste a fondurilor europene .. nu atat ca nu pot fura cat mentinerea unor standarde scazute, minime !! Care corespund orientari ideologice a unei anume “drepte” (observati ghilimele va rog!)
Programul lor este subezvolatarea Romaniei. In numele statului minimal si contra "asistatilor" (alti decat Basestii si Videnii)


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum