Gubernatorul Bancii Europene din Romania

In jos

Gubernatorul Bancii Europene din Romania  Empty Gubernatorul Bancii Europene din Romania

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Noi 11, 2010 10:27 am

Gubernatorul Bancii Europene din Romania , Mugurel Isarescu dixit:

''Românii parcă mănâncă pâine şi ţigări. Ponderea mare a ţigărilor în calcularea IPC ne-a creat probleme. Am văzut statisticile. Nu suntem cei mai mari fumători din Europa, însă avem cea mai mare pondere a ţigărilor în calculul inflaţiei. Avem şi ponderea cea mai mare a alimentelor în IPC din Europa. Nu cred că între ceea ce consumă românii şi bulgarii e o diferenţă atât de mare''
si Suntem impregnaţi de acest tutun, de doi ani tot vorbim de tutun, iar impactul este mare. Românul parcă mănâncă pâine şi ţigări, şi nu suntem cei mai mari fumători din Europa. O majorare a accizei la tutun ar determina apariţia unor presiuni şi mai mari pe piaţa neagră de profil.

La el de bza este credinta . Uita ca ponderea mai este data de pretul mediu al produslui (care a crescut de prin mai 2009 de la 7,50 snopu la 10,30 snopu) si venitu general al tarii(cam mic la noi Sa nu va zic cat am cheltuit io nelasandu-ma de acest viciu …ENORM ! ). De asemenea modicitatea veniturilor explica si ponderea mare a cheltuielilor cu haleala. Practic sa zic asa conteste um[luti matzului si satisfacerea viciului (c aeste) restu …restu e credinta Isarescului ca tout va bine madame la marquise !
Oricum tutunu a adus la buget cu –7% din ce se estimase inainte de ultma scumpire . Iar majorareea TVA a bagat inflatia in viteza. Oricum ne avertizeaza Mugurel este foarte posibil ca în anii următori să fie preţuri care se vor ajusta. În România sunt preţuri care sunt cu mult sub nivelul european. Si un praz verde .. fiindca daca ne luam dupa pretu european (compus de multe opri din accize si TVA pe la 60-80% plus ceva profitiri si cheltuieli de productie ) si benitu romanesc .. se numeste prohibitie !
Si mai zise maria sa ca cica ca cum se vorbeste prea mult de inf;atie si asta – inflatia de cuvinte – o produce pe cea monetara
"Eu am vorbit despre anticipatii inflationiste, insa daca de dimineata pana seara se vorbeste despre cresteri de preturi......Nu spun ca acesta este motivul, dar ele au un cost de 0,1, 0,2 sau 0,5% (in inflatie. n.r.)"

Si tuna in stil ceausescu "Vreti sa traiti intr-o tara cu inflatia scazuta? Diciplinati-va va rog. Selectati mai bine mesajele, daca vreti sa va spun mai clar. Ca nu orice trancanitor din aceasta tara are dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti. Se duce producatorul de carne de pui si isi promoveaza interesul. Si doua zile, pentru ca merge foarte bine mesajul pe ideea ca se prabuseste tara, il tot repetati pe burtiera. Vreti sa va spun mai in clar? Aveti oameni care in mod zilnic ne vorbesc despre depreciere? Cautati-i la conturile in valuta ca sa vedeti cata valuta au. Cam despre asta este vorba",
Acu is exact de aceiasi parere cand e vorba de intyeresele unora ptr devalorizare.
Insa fara sa vreau imi aduc aminte de sir Nae Ciuritu : nu avem nevoie de plangaciosi.
Oricum si banul cartof se razvrateste si baga furca inflatiei in spinarea lu Mugurel ..S-a o fi uitat si el la posturile Mogulilor ?

Oricum s-r zice ca Mugurel este cam nervos .. pe tara .. pe natie .. ca pe putere nu indrazneste. Nici pe FMI .. asa ca pe cine sa-si verse naduful ?
Insa nu este unicu mai .. bizar.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum