Democratie insemna libertatea de a-i beli pe cei mai slabi

In jos

Democratie insemna libertatea de a-i beli pe cei mai slabi   Empty Democratie insemna libertatea de a-i beli pe cei mai slabi

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Lun Noi 15, 2010 10:02 am

Cel putin pe la noi .
Fiindca acum la 20 de ani de la caderea lu Ceasca si auxiliar a regimului socialist ne aflam undeva cam tot pe acolo – ascultari de telefoane, cote de sacrificiu , mizerie si in plus datorii imense . Ma rog si celulare si televiziuni private si ziare cam falimentare .

Am zis televiziuni private ? O da. Si trancane tot timpul si este cel putin un post care toaca zilnic maruntel putoarea – si ce-I cu asta ? Cum zicea un cunoscut – pai nu a fost cam prost Nae ?
Ntz . Fiindca este o mica enorma diferenta . Nae a gresit cand a repartizat prea egalitar austeritatea . Ca stiam vreo 2 ofiteri de Secu care aveau tot atat caldura in casa ca si mine (unu statea in acelasi bloc). Ca sora altuia zicea ca frats-su (care la- pazit pe Nae pana l-a suit in elicopter !) a fost nevoit sa aduca portocale de la Viena ptr ala micu … Si nu toti puteau aranja cestia cu portocalele. Ca era prea multa egalitate – si lacatusu, si doctoru prof univ si colonelu de sicoritate tot in Dacia ….
Azi ? In primavara “cota” Romaniei de Ferariuri se epuizase – numa 14 de circa 150.000 euroi fara taxe … Ca sunt pe strazi mai multe Mercedesuri decat Fiaturi . Ca sunt cartiere intregi de noi locuinte de calitate cu preturi mari .
Si nu stiu cum se face , dar protestele cele mai virulente nu vin de la amarastenii care trag pisicu de coada ci de la cei mai bine situati in ierhia sociala . De la cei care vor mai mult.
Ori astia la noi sunt multumiti. Ba chiar foarte multumiti cand vaz multimea de prapaditi care isi dramuieste fiecare banutz remurand de frica zieli de maine .
Si asta ma face sa-mi aduc aminte ca in Ruropa de vest prin sec XII – XIII comunlel lupatu cu mult zel sa isi catige libertati. Si odata castigate acele libertati cu mult entuziasm se repezeau sa ii zdrobeasca pe cei mai slabi ….
De un se vede ca este o cestie in firea umana …
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum