Mica neintelegere dintre cele 2 Corei

In jos

Mica neintelegere dintre cele 2 Corei  Empty Mica neintelegere dintre cele 2 Corei

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Noi 25, 2010 7:21 pm

risca sa incurce multa lume .
De fapt se pare ca Kim imparatul - zeu din Nord subzista doar din faptu ca 3 draci mari se incurca reciproc.
SUA l-ar fi halit bucuroasa.. insa China si URSS nu o doreau acolo.
Rusia poa s-ar fi ocupat ea din nostalgie ptr Port Athur insa cestia ar fi fost prost privita de SUA si China.
China se pare ca este deranjata de derapajele imparatilor – zei din Republica Populara si Democrata (na ! 3 minciuni gogonate !) si poa s-ar fi ocupat macar din simplu motiv ca Coreea este curtea ei din spate insa nu o dorec pe acolo nici Rusia si nici Uniunea Sovietica Ailalta .
Coreeeni ? Da de cand dracii cei mari inteba ce crez micile natiuni ?!

Insa acu un razboi ar strica multe ploi, In primul rand ale Chinei – nu doreste o prezenta straina in Coreea de Nord si apoi un rezbel in zona i-ar putea strica afacerile .
Americanii au o mica problema : Kim imparatul - zeu din Nord are bombA si a zis ca in prima juma de ora adio Seul si Tokyo! Inacceptabl ptr unchiu Sam Shylock .
Rusia .. ? Se prea poa ca si ea sa nu fie incantata ..
A da . Cica China este adepta feroce a neamestecului in trebile interne a statelor mai mici .
Si sa lasam la o parte ca RPDC si RPC ar avea in comun comunismu . Comunismu nu a impiedicat ca in anii 60 sovieticii si chinezii sa se omoare nitel pe Amur, pe vietnamezi sa ocupe Cambogia si pe chinezi sa-i smotoceasca pe vietnamezi (apropos de neamestec .. oare cum se cheama sa trimiti armata in tara vecina si pretena ? As zice amestec brutal )
Insa ….
Neamestc neamestec insa daca Kim imparatul - zeu din Nord face pe nebunu prea rau cam singura solutie a Chinei ar fi sa se amestece .... ocupand RPDC si denuclearizand-o . Si asta cu binecuvantarea Washingtonului!
Ma rog in acest caz tare mi-e teama ca Coreea de Sud va trimte ambasadori la Washington si Beijing cu mesajul ba inca nu dorim sa ne unim cu nehalitii aia !!! (probelemele ar fi enorme).
Ma rog unchiu Sam in varianta asta ar trebui sa trimita multa papica in Corea de Nord. Pe gratis !
Stiu ca pare extrem de ciudat ce zic... insa unicu impediment la acesta solutie ar fi (in)capacitatea armatei chineze de a invada extrem de rapid Coreea (inainte de a putea ca Kim sa lanseze ... asa la mica barfa daca rachetele lui sunt - si sunt - model sovietic vechi cu combustibil lichid , asta inseamna cam 2-3 ore de alimentare.... )cestiune extrem de dificila cam ptr orice forta armata din lume (chiar si SUA ... si nu ziceti parasutisti ca mai sunt si radare ...). Insa daca s-ar demonstra o astfel de capacitate , alta belea - toata lumea ar fi in alerta maxima !!
Ca uneori medicamentu poa sa fie aproape la fel de rau ca si boala ...

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum