Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Noi 30, 2010 8:12 pm

Parca lucruile incep sa se clarifice (v Am dat de dracu),
Abatorul guvernamental , inclus ultima taiere aia referitoare la cresterea copiilor nu este doar o fantezie bolnava de-a Primului Cosas al Tarii ci adaptarea la realitate.
In conditile in care primele trei procente castiga cat ultimele 54 % din populatie si din astea trei primul procent castiga la fel de mult ca ultimele 40 % iar Senatu zice ca cota unica trebuie scazuta la 10 % este clar cine este “poporul” politic .
Apropos 2,4 milioane adica 34 % , aia care castiga cel mai putin platesc 5 % veniturica procent din impozitele totale. Intr-o tara civiliata crez ca ar fi exceptati de la impozitare si nu s-ar vorbi de 10 % cota hunica stimulandu-se astfel consumul (aducator de TVA !) si s-ar mai lua niste masuri pentru cresterea productiei locale (adica pastrarea si poate crearea de noi locuri de munca , care chiar daca nu ar aduce noi impozite ar insemna noi cotizatii pentru sanatate , pensii samd. ) ca oricum primii 0,6 % isi permit sa traiasca excelent … si cresterea pietei locale i-ar avantaja..
Oare ?!
Cine ar fi cei din aia 0,6 % ?!
Multi dintre ei importatori …functionari la multinationale .. insi legati de interese economice straine care doresc sa exporte ! Adica noi sa importam ! Si functionari ai statului gen bancheri da deveniti supusi ai Imperiului UE care servesc alte interese ,,,
La astia – care sunt oficiali – mai sunt si auziliarii lor cu venituri neoficialiate (fiscalizate) complet – functionari care inchid ochii la contrabanda, evaziune , functioanri care fac contracte “cum trebe” samd .
Exportatori care isi trag seva doar din pretul scazut al mainii de lucru din Romania ..
In aceste conditii masa mare a castigurilor este distribuita etrem de inegal si nu in favoarea sectoarelor productive ori vital necesare ale societatii (sanatate , invatamant).
Ori o distributie asa de inegala duce la o relatie gen patron-client (Roma antica) a intregii vieti sociale …
Structura exportului depinde si ea de o mana de lucru cat mai ieftina .
In plus ca circumstanta agravanta suntem eportatori de mana de lucru ieftina . Returul banesc acestor exportati a devenit o resursa importanta . Ca sa continue situatia trebuie mentinuta ! Ori nu are rost sa scolarizezi prea mult pe unu care va merge sa presteze munci brute … cheltuiala fara rost ! Ca sa asiguri continuitatea acestui export mai trebuie sa existe si o presiune sociala negativa , adica mai pe sleau sa ii faci sa plece !! Ori asta inseamna reducerea nivelului de trai .
Insa acesta reducere preseaza asupra veniturlor bugetare. Si statul cu mai putine venituri nu isi permite complexitatea unui stat european , ori modernizat. Nu poate intretine doctori, spitale samd . Nu poate sa suprote alte sectoare . Asta inseamna ca trebuie sa taie !!
Insa aceasta taiere il face si mai .. “performant” ptr privilegiati sai : asigura salarii mai mici, deci competitiviatate in domenii de tehnicitate scazuta , si .. ei da continuarea exportului de mana de lucru ieftina (si buci tinere si ieftine ptr fornicatiune !!).
Asa ca de fapt aceasta politica sadica de austeritate este juctificata , obiectivizata de noua structura sociala a tarii . Ea este reformarea Statului , necesara pentru a reconfigura statul cu statutul sau de .. cum sa zic ? ca banane nu avem si corcodusa nu are desfacere ! de periferie ce tinde spre coada periferiei !
Bine-nteles ca un astfel de stat nu este conform cu democratia parlamentara si cu democratia in general . Fiindca el nu asigura decat bunastarea unei minoritati nu a majoritatii . De aici si unele derapaje “constitutionale” si modul in care societatea le accepta. ]
Fiindca altfel nu se poate. Suntem la nivelul Aficii negre (Bostwana, Gabon samd) deci nu ne permitem mai mult !

[

Cele de mai sus nu exclud insa sadismul celor care ne conduc ... Sadismul este necesar .

avatar
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 869
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 65
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus


Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum