Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu

In jos

Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu  Empty Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Noi 30, 2010 8:12 pm

Parca lucruile incep sa se clarifice (v Am dat de dracu),
Abatorul guvernamental , inclus ultima taiere aia referitoare la cresterea copiilor nu este doar o fantezie bolnava de-a Primului Cosas al Tarii ci adaptarea la realitate.
Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu  Boc+emilIn conditile in care primele trei procente castiga cat ultimele 54 % din populatie si din astea trei primul procent castiga la fel de mult ca ultimele 40 % iar Senatu zice ca cota unica trebuie scazuta la 10 % este clar cine este “poporul” politic .
Apropos 2,4 milioane adica 34 % , aia care castiga cel mai putin platesc 5 % veniturica procent din impozitele totale. Intr-o tara civiliata crez ca ar fi exceptati de la impozitare si nu s-ar vorbi de 10 % cota hunica stimulandu-se astfel consumul (aducator de TVA !) si s-ar mai lua niste masuri pentru cresterea productiei locale (adica pastrarea si poate crearea de noi locuri de munca , care chiar daca nu ar aduce noi impozite ar insemna noi cotizatii pentru sanatate , pensii samd. ) ca oricum primii 0,6 % isi permit sa traiasca excelent … si cresterea pietei locale i-ar avantaja..
Oare ?!
Cine ar fi cei din aia 0,6 % ?!
Multi dintre ei importatori …functionari la multinationale .. insi legati de interese economice straine care doresc sa exporte ! Adica noi sa importam ! Si functionari ai statului gen bancheri da deveniti supusi ai Imperiului UE care servesc alte interese ,,,
La astia – care sunt oficiali – mai sunt si auziliarii lor cu venituri neoficialiate (fiscalizate) complet – functionari care inchid ochii la contrabanda, evaziune , functioanri care fac contracte “cum trebe” samd .
Exportatori care isi trag seva doar din pretul scazut al mainii de lucru din Romania ..
In aceste conditii masa mare a castigurilor este distribuita etrem de inegal si nu in favoarea sectoarelor productive ori vital necesare ale societatii (sanatate , invatamant).
Ori o distributie asa de inegala duce la o relatie gen patron-client (Roma antica) a intregii vieti sociale …
Structura exportului depinde si ea de o mana de lucru cat mai ieftina .
In plus ca circumstanta agravanta suntem eportatori de mana de lucru ieftina . Returul banesc acestor exportati a devenit o resursa importanta . Ca sa continue situatia trebuie mentinuta ! Ori nu are rost sa scolarizezi prea mult pe unu care va merge sa presteze munci brute … cheltuiala fara rost ! Ca sa asiguri continuitatea acestui export mai trebuie sa existe si o presiune sociala negativa , adica mai pe sleau sa ii faci sa plece !! Ori asta inseamna reducerea nivelului de trai .
Insa acesta reducere preseaza asupra veniturlor bugetare. Si statul cu mai putine venituri nu isi permite complexitatea unui stat european , ori modernizat. Nu poate intretine doctori, spitale samd . Nu poate sa suprote alte sectoare . Asta inseamna ca trebuie sa taie !!
Insa aceasta taiere il face si mai .. “performant” ptr privilegiati sai : asigura salarii mai mici, deci competitiviatate in domenii de tehnicitate scazuta , si .. ei da continuarea exportului de mana de lucru ieftina (si buci tinere si ieftine ptr fornicatiune !!).
Asa ca de fapt aceasta politica sadica de austeritate este juctificata , obiectivizata de noua structura sociala a tarii . Ea este reformarea Statului , necesara pentru a reconfigura statul cu statutul sau de .. cum sa zic ? ca banane nu avem si corcodusa nu are desfacere ! de periferie ce tinde spre coada periferiei !
Bine-nteles ca un astfel de stat nu este conform cu democratia parlamentara si cu democratia in general . Fiindca el nu asigura decat bunastarea unei minoritati nu a majoritatii . De aici si unele derapaje “constitutionale” si modul in care societatea le accepta. ]
Fiindca altfel nu se poate. Suntem la nivelul Aficii negre (Bostwana, Gabon samd) deci nu ne permitem mai mult !

Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu  Basescu-tariceanu-2004Basescu si reforma lu statu dupa metoda Ciomu  1288542885_basescu-vampir[

Cele de mai sus nu exclud insa sadismul celor care ne conduc ... Sadismul este necesar .

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum