Ei .. se pare ca UDMR s-a saturat de 1 Decembre

In jos

Ei .. se pare ca UDMR s-a saturat de 1 Decembre  Empty Ei .. se pare ca UDMR s-a saturat de 1 Decembre

Mesaj  Admin la data de Joi Dec 02, 2010 9:33 pm

Nu zic doar de cele zise de prea(ne)cisntitu Sile Toaca , dar au iesit si alti la interval sa ne iecsplice .
M-am cam saturat de manipularile lor .
Hai sa recunoastem ca au dreptate cand zic ca 1 Decembre nu prea le este o data placuta . Ca poa am gresit cand pus-am sarbatoarea pe 1 decembre si era mai normal 9 ziua cand Parlamentu a proclamat Independenta (cestia asta se pare ca nu irita pe turcii nostri ci ii face sa zica Bre dar eram !!! si poa ar fi o scuza plauzibila sa se spurce {dpv coranic} cu niste vin – si in Dobrogea ! – draga sa demonstrez ca hac ! sunt roman !!! ca in gnl sunt mai ptr tara asta decat toata gsca GDSista !) . Insa imi aduc aminte ca niste ardeleni insistau foarte – era modul lor de a se impune , plus ani de zile conducerea traii se muta la Alba …
Insa , insa unii dintre concetatenii nostri abuzeaza prea mult de toleranta unora , incultura si prostia altora si jigodiismul “teleptualitatii”.
Da, io il inteleg perfect pe Sile Toaca. Si il inteleg ca regreta . Insa sa va zic io ce regreta Sile si ai sai : faptul ca azi nu mai sunt favorizati ! Findca ei mint cand se plang ca le-a disparut “egalitatea” - fiindca era egalitate ca in Sparta ! Erau natiunea recepte care beneficia si material ! Si uita sa mai zica ca de pe la 1848 s-au pus serios sa maghiarizeze si pe nemti !! Si cand ne scotz ochii cu Clujul au grija sa uite sa zica ca pietrele de temelie la catedrala si la cetatea Clujului au fost puse .. ei da de sasi !
Cand zic ca au devenit minoritari “uita” ca in Ungaria de dupa 1867 (Transleitania) ungurii erau cam minoritari . Ba chiar in ce pretind ei ca ar fi fost regatu unguresc aveau o slaba majoritate numa fiindca evreii care vorbeau ungureste au binevoit sa zica ca sunt unguri (las ca apoi li s-a multumit prin trimitere la Auschwitz da sa tac ca se supara Elie Witselu). Oarescum e ca si cand rusii ar zice ca vor din nou Varsovia ! Sau turcii Buda.
Si da Transleitania a fost impartita. Insa uita sa explice daca slovenii ori slovacii aveau si ei drept la un stat al lor . Pesemne ca nu .
Si cand popa si altii plang cu lacrimi de crocozaur ca inainte Clujul era populat in special de unguri , apai uita sa zica ce populatie avea orasu . Cam 40.000 . Si uita sa mai zica care era populatia majoritara din hinterland . Ce nu indrazneste el sa zica este ca el a r fi forit o politica de apartheid care sa interzica – in continuare – stabilirea romanilor in orase. Adica continuarea polotici colonialiste …
Ma rog ii inteleg .
Insa sa nu aiba pretentii ca sa ii cainez.
Daca e vorba de regrete e numa ca am fost siliti sa ne retragem din .. Budapesta !
Si acum sa ma cainez si io : haoleo ca nu n-au lasat dreptu nost cucerit cu baioneta !!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 79
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

http://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum