Bercea Mondial ca revelator al confuziei mintale din Romania

In jos

Bercea Mondial ca revelator al confuziei mintale din Romania Empty Bercea Mondial ca revelator al confuziei mintale din Romania

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Feb 25, 2011 5:21 pm

Si zicea seful al mare “ “si la ce i-a folosit ca a fost arestat?” . Da l-au arestat.Oare de ce?
Si zic altii ce va luati ba de Mircea Basescu ca a crestinat un copil de rom ?!
Si auzii pe unu cica sociolog si pe Medelin Voicu ca sa nu ne legam de Bercea doar ca este tigan . Ete scartz ce are tigania lu’ Bercea cu cutitu’ bagat in Mercedes ?! De abia de aici putem s-o dam in rasism (adica sa sutinem ca normal ca l-a taiat ca doar BM este craa c’rom!)

Ia de vedeti . Deci totu s-ar reduce la coloarea “bietului” Bercea!
Si uitate is celalte cestii mai greu de inghitit .

De exemplu cum zisu Bercea a reusit sa stranga se pare o avere considerabila (zice-se cea mai mare den giudetz). Si mai ales cum si-a tras el niste case unde a vrut muschiu lui in dispretu a nspe legi si regulamente …Este acuzat ca a practica si camataria … In general numa lucruri bune desi inceputurile stau sub semnu muncii cinstite : colectari de metal  vechi (problema este de unde il colectezi . Ca unii il colecteaza si din cablu telefonic de la Cotroceni).

Sau de exemplu modul in care acest Bercea a reusit sa se cumetreasca , sa frecventeze unii insi in unele pozitii . De exemplu aia Huza .. Sau si mai bine draga Stolo ….Si sa ofere mahmudele doamnei Traian Basescu .
Ia de la Bizonu’( si el de la Roxana . Cum care ? Iordache ce mai e vreo alta ?)
Bercea Mondial ca revelator al confuziei mintale din Romania Maria-basescu-mahmudea-a3
Deci cum zicea Bolcas – sunt de acelasi nivel social . Desi unii dintre tigani ar putea sa aiba ceva greturi (ba si Mondial!) si sa zica “ba Bizoane noi este politicosi la cestii din  astea nu umblam decat in costum”
Bercea Mondial ca revelator al confuziei mintale din Romania Basescu-tiganie-www-gebeleizis-org
Caci despre asta este vorba . Nu despre tenul lu Bercea ci despre cazieru’ lu Mondial.
Caci cum se face ca n-au nasit si ei un tigan onorabil sau macar in aflat  limitele onestitatii ?
Caci slava Domnlui sunt mai multi decat credeti . Tigani cumsecade ba unii chiar si cu 7 ani de acasa si care stiu sa tina si furculita in mana . De ce nu au botezat copilul unui tigan necontroversat ?
Fiindca au preferinta ptr Bercea !
Se simt bine cu el . Se simt de-o teapa .. si ,presupun ca,  Bercea baiat culant le da “dreptu”. Sau e cumva invers ?

Nu vi se pare nimic anormal ?
Sa ne inchipuim ca Hilary Clinton ar fi primit asa un dar la o serbare campeneasca patronata de sa zicem Goti ? (asta nu inseamna ca Mafia nu particpa la alegri .. insa discret!).
Insa la noi .. este normal !

Si ca unu sa se imbogateasca pe cai … si sa sfideze ideea de justitie – ca justitia o cumpara, se inrudeste cu ea samd . Sa fie cultivat de oameni sus pusi sa se invarta prin cercuri oficiale si para-oficiale . Pe fata .
Si ca toti mpralistii de profesie  sa taca . Ca moralistii de profesie – vezi doamne mari intelctuali – sa considere normal sa sprijine niste politicieni care se afiseraza fatis cu d’alde Bercea
Si ca in final int-o ca cacofonie totala sa se ramana cu intrebarile nevinovate :
Da ce aveti cu el ? De ce il discriminati fiindca este tigan ?!
Si ce vina are dl Stolojan ca a botezat un puradel?
(adica dl Doberman este un ins bun crestin , nerasit, european , democrat samd. Cei care se intreaba sunt rasisti si intoleranti si poate comunisti. Si Bercea este baiat bun da noi rasisti!)

Si societatea sta de lemn Tanase .. pastrandu-si indignarea ptr nu stiu ce . Cerand “morala” . Pai d’aia draCi tovarasi si preteni in Romania coruptia infloreste ! Fiindca este toleranta incepand de la vladica pana la opinca . Cat timp asocierea cu unu ca Bercea (cam interlop) nu va duce la declasarea imediata , politica , profesionala si sociala , vom ramane asa cum suntem. Insa declasarea incepe din societate – caci daca un politician ar stii ca va fi strivit sub dispretul public “ ba s-a inhaitat cu derbedeul ala “ …. Cat timp judecatorii vor frecventa in numele crestinismului interlopi nu va fi justitie . Cat timp formatorii de opinie si deondologii cu norma vor considera ca este normal ca Statul este ineficient si vor peripatiza despre transcendenta acestei ineficiente imanente – ei bine va exista toleranta la coruptie !

Findca ascensiunea lui Bercea a fost sincrona cu decaderea Romaniei.

Si decaderea Romanie s-a bazat pe coruptie – intelectuala, morala si penala.
A inceput dintai prin pierderea reperelor sa zic asa civilizationale si morale. Brusc pe motiv de “anticomunism” si ca nu mai e ca inainte insi din astia gen Bercea (adica cam slab calificati si cu coupatii asisederea) au devenit normali. Daca nu cumva reticenta lor fata de scoala, calificare , munca nu a fost perceputa ca “refuz de inregimentare in societatea represiva comunista”.
A continuat prin vara lui 90 cu sloganu’ “nu exista societate bogata cu oameni saraci” si corolaru “sa nu ne fie frica ca uni se vor imbogati, caci cu toti vom fi mai bogati” , omitandu-se sa se zica nu prin furt ca deh furtu era remisniscenta .. comunista (curios la invatamat politic se zicea la fel : remisniscenta capitalista*) si cu implicitu “statul este cel mai prost administrator”. Asa ca in scurt timp cei care “se privatizau” “luind” de la “satatul asupritor” ca deh “Destul timp a luat statul de la noi acum e randul nostru” se bucurau de (prea) multa intelegere . Si muncitoru fura cu sacosa si pisica , contabilu cu actele iar direcoru .. directoru trai neneaca cu capusa ! Si am ajuns ca la ombinatul de la Galati (ptr constructia caruia a cotizat tara intreaga) niset lupatatori din astia sifonau 1 milion dolari zilnic – as se zice – si aproape toata lumea credea ca e normal sa se fure.
Si s-a furat . Pardon privatizat . Si proprietatea staului si proprietatea sindicatelor si a cooperativelor .
Iar organili de represiune s-au prostit si ele de cap  Ca deh libertatea de a intreprinde.
Apoi a venit moda “reformei” . Si s-au pierdut milioane de locuri de munca in numele reformei . Ca cica este mai ieftin sa dai salariatilor salariu sa stea acasa .. ca faci economie ca nu mai importi materie prima si nu mai platesti energie … Si am lasat oamenii acasa (somaj si compensatii) si am importat. Iar intreprinderile au ajuns fier vechi . Pun pariu ca asta a fost o epoca buna ptr Mondial ca colecta fier vechi.

Si unii s-au imbogatit si altii au saracit.
Si printre cei care s-au imbogatit a fost si Bercea Mondial . Si a crescut in importanta . S-a ajuns “presedintele romilor” curtat de politicieni . Se pare ca prin 2008 avea legatori si cu PSD ( da mai pe usa din dos ….).
Insa apoi Bercea s-a emancipat . A patruns sus , pe usa din fata .
Si acu deveni mare vedeta. Si tindem sa uitam ptr ce a ajuns la temeblizor (taierea lu Mercedes care cica s-a taiat cand se barbierea si nu stia ce vorbeste cand era filmat) ca deh sa nu discriminam . Ca de dracu domnu Bercea nu este un golan de muncitor ori profesor ….

Si cat timp insi ca Bercea se vor impune in societate , in dauna unor categorii profesionale si sociale mai elevate cu atat mai mult deondologii cu norma vor avea ce palavragi despre “morala”.

In incheiere o dedicatie cu dragoste Plesului , Licheleanului si gastii de intelctuali pestinetiali care ne invata cum sa (nu) gandim si9 de ce trebuie sa votam cu rudili lu Mondialu:
* remisniscenta capitalista / comunista . Mie unica diferenta mi se par a fi prefixele comun si capital. Furtu dragilor este o veche practica achizitiva comuna destulor vertebrate .. Asta nu il face recomandabil
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum