Aici nu sunt banii dvoastra…. Insa ar trebui sa fie !!!

In jos

Aici nu sunt banii dvoastra…. Insa ar trebui sa fie !!! Empty Aici nu sunt banii dvoastra…. Insa ar trebui sa fie !!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Apr 20, 2011 1:43 pm

De ce suntem datori vanduti la FMI

Preiau din materialul lui Roncea Radu de pe ceeausescu.cc

Ilie Serbanescu a zis : ca sa dam la bancile strine din Romania. ?!?
Guvernul a zis – ca sa plateasca pensii si salarii nesimtite “asistatilor” ce ii poarta in spate.
Se pare ca Ilie Serbanescu avea dreptate …
Mugur Isarescu se lauda ca am avea un fond de rezerva de 37 mld euro. Rezerva care se compune din
Aici nu sunt banii dvoastra…. Insa ar trebui sa fie !!! Cojgraf14
RMO inseamna rezerve minime obligatorii si sunt fonduri atrase dela banci. De fpat sunt fonduri depuse de bancile care lucreaza pe sistem fractionat pentru garantarea capacitatii lor de plata . In gnl se considera ca rezerva ar trebui sa fie de 30% , restul putand fi imprumutat diversilor debitori . La noi a fost si de 40%. Sa explic :bancile imprumuta in general bani depozitati la ele . Nu ai lor (ca nu au atatia). Insa daca vine unu si cere banii inapoi este bine ca banca sa aibe ceva lichiditati. Se considera ca 1/3 din sumele depozitate este suficienta . (Ma rog mi se pare ca exista si banci care nu au nevoie de rezerva . Lucreaza cu fonduri proprii si pot sa le imprumute 100% si sa puna afis : Inchis! Si sa astepte restituirile… In gnl banci de investitii care nu lucreaza cu populatia si nici nu accepta sa constituie depozite).
Insa aceste RMO nu sunt rezerve pe care sa te bazezi. Daca banca isi reduce “expunerea”, activitatea scad si RMO. Ori ca a returnat mult si depozitele s-au redus , ori ca a dus banii catre banca mama din Strainezia , este normal ca RMO sa scada.
Ori in 2008 a fost criza si bancile din Austria si Grecia au avut mari dificultati. Si atunci “mamele” au laut bani de la “ficele” din Romania (normal). Si normal atunci au fost reduse si RMO care erau musai de returnat.
Insa ia sa vedem care era structura rezervei BNR la 31.12.2007 :
Aici nu sunt banii dvoastra…. Insa ar trebui sa fie !!! Cojgraf15
deci titluri in proportie de 73% !
Adica hartii de valoare (obligatiuni, bonuri de tezaur ale altor banci). Foarte bune , insa ca sa restitui trebuiesc bani ! Mai laes in situatia aia precara din 2009 cand toata lumea dorea bani lichizi (titlurile sunt bune , insa au o perioada de maturare. Adica sunt exigibile la o data ulterioara).
Asa ca atunci cand s-a pus problema returmarii RMO ….
Basescu a iesit in Parlament si a guitat : “imprumut imediat ca altefle ne ia dracu”. Ca ne lua … intram in faliment de tara! (nashpa rau ptr o tara care isi importa alimentele de pe piata)
Insa sa observ ceva . Titlul de valoare inseamna de fapt imprumut. Adica Romania a imprumutata alte state (alea dezvoltate, si SUA cu partea lu’ leu) cu vreo 27 miliarde de euro. Cand a trebuit sa returneze din acele 27 miliarde a trebuit sa se imprumute . Sigur ca la un pret ceva mai mare. Insa date fiind datele momentului Fmi a “uitat” sa puna conditii (ca daca eram prea stransi cu USA poa dadeam din titluri si provocam incurcaturi…). Insa fiindca acel imprumut a fost ptr ce a fost … a aparut necesitatea altui imprumut si deja au aparut conditionariile “normale” ale FMI .
Adica sub veghea tov Isarescu Mugurel noi imprumutam convenabil alte state si ne imprumutam mai putin covenabil (ceav in genu ca sa depun 10.000 la banca ma imprumut cu 10.000 de la .. camatar! Da camataru este si proprietarul bancii!).

Si as avea o mentiune ptr meritoria activitate isaresciana . Din rezerve 7% sunt aur. Excelent. Insa acu vreo 11 ani acelasi Isarescu a refuzat sa mai cumpere aurul extras din Apuseni . Sa-l cumpere cu lei. Ca cica trebua sa faca rezerva de devize ca asa ii cerea nu stiu cine . Anu trecut din Romania s-au extras 40 de grame de aur, stainiis e pregatesc in draci sa exploateze aurul din Romania si zilele astea aurul costa 1500 $ uncia (pret record).

Acu tov boieru Isarescu da sfaturi scarbit. Sfaturi catre poporu care il tine in functie , care ii plateste bine si-i sustine viata buna in timp ce el trudeste spre binele altora!

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum