Societatea romaneasca a devenit o societate a excluderii - Omagiu lui Frank Herbert

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Societatea romaneasca a devenit o societate a excluderii - Omagiu lui Frank Herbert

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Apr 30, 2010 8:18 am

Societatea romaneasca a devenit o societate a excluderii .
Societatea noastra distruge straturi sociale predeterminate refuzandu-le dreptul la o existenta cat de cat decenta .
Scopul urmarit – nu intotdeauna constient – este distribuirea profitului catre paturi auto/selectate ca „elita”.
Scopul declarat ar fi o restaurare a moralitatii compromisa de 50 de ani bla bla ...si „pedepsirea” celor care s-au facut vinovati bla bla bla .
In numele scopurilor declarate am distrus cea mai mare parte a industriei , provocand exodul a milioane de oameni . Am „evacuat” astfel paturi sociale „percepute” ca fiind creatii comuniste si am facut-o in numele resaturatiei adevaratelor valori antebelice si revenirea la forma „naturala” de economie „potrivita” poporului roman . Cica .
Insa in timp ce milioane de oameni isi pierdeau rostul , cativa „alesi” – pe ce criterii ? – „smantaneau” rezultatele „asupririi comuniste”. Adica 1000 de insi concediati si unu sau cativa smecheri taiau utilajele si le vindeau la fier vechi ....
Am omorat productia interna si am lasat oameni pe drumuri . Cativa smecheri s-au inbogatit importand ( ca exemplu : Colvitiodul , licenta dupa francezul Vitaiodurol . Nu mai producem, importam Vitaiodurol).
Risipim fondurile cu o largehete imbecila . Sa raman tot la sectorul medicamente . Bagam tot mai multi bani si obtinem tot mai putin. Se striga ca trebe sa asiguram cel mai bun tratament – asa o fi – si preferam „genericilor” medicamente de firma ( mult mai scumpe!Nu ma contraziceti, de ani de zile cumpar cele mai ieftine si nu am decedat . Si cheltui doar 1/3 daca nu ¼ din pretul unei retete cu medicamente nemtesti ori elvetiene).
Spitalele se pare ca nu se aprovizioneaza centralizat .. ci individual pe firme pretenare. Ma rog asta este capitalismul . À la roumaine , caci scuzele mele dintr-un buget cam jigarit imbogatim niste smecheri . Asta este capitalismul nost.
Si cam asa este peste tot – afacerile noastre sunt cam in stransa legatura cu bugetul . De stat , al CNAS , local – buget sa fie !!
Am devenit o societate distributiva. De la cei mai multi la cei mai putini .
Fiindca se pare ca in Romania – contra aparentelor – sunt bani ! bani de kentuiala pentru obraji subtiri . Insa banii sunt distribuiti in mod deliberat catre „cine trebuie” si catre cheltuieli somptuarii daca nu chiar de „fite”. Bagam in fiecare an bani grei in aceleasi strazi .... rezultatele concretizandu-se in luxul etalat al unora .. Numa ...
Intr-un an in care finantele cauta cu disperare cum sa ia 7 piei juma de pe oaia contribuabila s-a renuntat la accizele pentru produsele de lux . Intrucat nu avem productiie de lux ( si in gnl nu prea mai avem productie !) o astfel de masura vine in sprijinul catorva importatori . Sa nu dea faliment saracii ...Insa asta nice PSD nu o mai observa ... fiindca elita lui .. deh .
Toate acestea se contabilizeaza in imbogatirea unora – cam fara just temei ; expresia apartine C Civil din 1864 valabil si-n timpu regilor . Si fiindca nimic nu se castiga , totul se transforma , restul plateste imbogatirea aceasta .
Insa stratul ce se se credea privilegiat – trebuie sa sprijinim dezvoltarea unei clase medii bla bla bla , clasa definita numa prin puterea de kentuiala cat mai similara cu din Vest – are acum unele mici „dificultati” in a-si plati creditele si restu angaralelor . In curand vom avea expresia disperarii acestui strat si nu va fi frumoasa ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum