Victorie postuma a comunismului

In jos

Victorie postuma  a comunismului  Empty Victorie postuma a comunismului

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Apr 30, 2011 6:28 pm

Acum 22 de ani se facea mare galagie ca trebuieste intensificata munca ideologica (?!? munca?) pentru cresterea constiintei sociale socialiste corespunzator etapei de constructie a societatii socialiste multilateral dezvoltate (SSMD)
Societate socialista multilateral dezvoltata , fiindca promisiunile ferme ca vom ajunge comunismu se rezumau in final "si la orizont se intrevede societatea comunista" iar orizontul dupa cum se stie este linia imaginara de care cu cat te apoprii cu atat se indeparteaza! Adica pe scurt promisiunile referitoare la o societate infinit de bogata populata cu oameni responsabili in care se va aplica principiile fiecaruia dupa posibilitati fiecaruia dupa necesitati (cu necesitatile satisfacute in mod generos!) erau doar erezii de gen milenarist se reduceau la o societate in care se traia mai bine ... adica omul care munceste ae in mod normal o casa bunicica, copii lui daca sunt in stare urmeaza studii superioare (insa cei care nu sunt in stare nu sunt desconsiderati), tot omu are o masina (daca are nevoie de ea! adica nu doar sa se duca sa isi ia paine!!) si isi face concedii .. si lucreaza bine - adica ce nu ziceau era ca se va atinge standadul de prin Belgia aceli bremi (totusi tov Ceausescu a zis: oeste 15 ani sa traim ca in tariel capitaliste mediu dezvolatate precum Belgia ori Olanda!) . Ca viata suburbiilor americane din anii 50-60 era chiar idealul comunist de bunastare !!!

Insa azi dupa prabusirea sistemului socialist se zice ca defunctu sistem ar fi fost "comunist". Unii folosesc azi cuvantul "tovaras" mai des decat acum 30 de ani (cand tov secretar general Nicolae Ceausescu a cuvantat personal sa nu mai folosim apelativele domnule, doamn, domnisoara ci tovaras si cetatean - de a iesit si gluma ca se va schimba nulele localitatii Baicoi in Bai cetatene!) si ne inchipuim ca "lagarul socialist" era in integul sau o clona a URSS. De fapt stiti si voi.
Astazi comunismul este mai victorios decat a fost .. din promisiune utopica a devenit realitate istorica! si i se se atribuie merite dupa fantezia revolutionara a fiecarui anticomunist provenit din UASCR!
Ia sa va dau un exemplu :

!

Melodia si versurile(? se zice ca si versurile!) apartin lui Ciprian Porumbescu. Hai sa cautam in WIKI :
n. 14 octombrie 1853, Şipotele Sucevei, Bucovina - d. 6 iunie 1883. Deci cantecul este de dinante de 1883 nu ?
Bun !
Sa mai cautam : Vladimir Ilici Lenin n. 10 aprilie 1870. Cand murea Ciprian Porumbescu Lenin mergea la gimnaziu si pun pariu la biserica. Ia sa citim mai departe despre Lenin:
În mai 1887, fratele său mai mare, Alexandr Ulianov, a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru participarea la un complot cu scopul asasinării ţarului Alexandru al III-lea. Acest eveniment l-a radicalizat pe Vladimir Ilici şi, la sfârşitul aceluiaşi an, a fost arestat şi exmatriculat de la Universitatea din Kazan pentru participarea la un protest studenţesc.
Cand a murit Ciprian Porumbescu cantecul era deja scris iar tanarul Alexandr Ulianov bine mersi in viata, poate nici nu complota impotriva lui Alexandru al III-lea iar micul Volodea nu se gandea sa se faca revolutionar!
Da sa mai citim nitel :"Lenin a fost un personaj activ în Partidul Social Democrat al Muncii din Rusia (PSDMR), iar din 1903 a condus fracţiunea bolşevică după ruptura cu menşevicii, ruptură care a fost inspirată, cel puţin parţial, de pamfletul său Ce este de făcut?."
Ciprian Porumbescu murise deja de 20 de ani cand a aparut fractiunea bolsevica si bolsevismul.
Insa cantecul sau face parte - se crede- din mitologia bolsevica! Caci priviti imaginle ce insotesc clipul Stahanov , tablou din anii 50 (nu nu sunt cuplul Nae-Leana! pe vremea cand se picta asa ei erau prea mici in functie!!), un afis tot de prin 50 (probabil sovietic).
D'aia va zic : azi "comunismu" triumfa. Postmortem.

A da. Era sa uit. Azi bolsevism se traduce prin majoritar. Iar mensevism prin minoritar. Alta manarie bolsevica.
Ca in literatura interbelica bolsevism se traducea prin maximalism (adica ala care cere maximum, nu negociaza nici picat cu ceara! El vrea maxim sau face revolutie!) iar mensevism se traducea prin minimalism (adica ala care se multumeste cu obtinerea unor revendicari minime , ceva in genu "da-mi asta sa nu fiu nevoit sa fac revolutie" , sau in limbaj bolsevic direct si implicit ca reformist , cu conotatia colaborator, colaborationist , tradator al revolutiei si al intereselor clasei muncitoare* ptr cativa firficici de preferinta 30 , impaciutorist, moderat)

* ca deh Trotzki si Lenin stiau mai bine decat altii care sunt interesele clasei muncitoare asa cum si Gluckmsan ori Con-bandit stiau ei mai bine ce trebuie sa isi doreasca muncitorii de la Billancourt
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 914
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum