Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Iun 11, 2011 8:04 pm

Nota !

Starea actuala de mizerie are ca fundament prabusirea economiei nationale. Prabusirea economiei nationale a dus la scaderea numarului de slujbe disponibile- cateva milioane, vreo 4 majoritatea productive (mineri din abataje, tarani de pe camp, muncitori din sectii de productie a caoir dispritie a dus la disparitia slujbelor conezxe). Prabusirea numarului de lucratori platitori de impozite a dus la scadereqa cotizatiilor ptr sanatate , a fondurilor disponibile ptr invatamant, cultura si a birocratilor aferenti. A crescut numarul persoaneleo neproductive si prin pensionarea anticiapata si mai ales pe caz de boala a crescut numarul persoanelor aflate in grija sistemuluyi de asigurari sociale . Poerderea de productie locala a fost suplinita prin importuri – de la gaze de la rusi la ridichi de la turci ba s-au avzut si plicuri cu marar uscat din .. Austria si malai din Unagria !

Vazand numirea unui blogher – Moses Mordechai – ca consiglier al unui ministru – el insusi provenit mai degragraba din zona ideologicului dect a politicului iar mi-am adus aminte ca destui din preajma actualei putori au adeziune libertariana . Plus discursul lu Basescu de la scoala englezeasca care este scris in cheie libertariana mi s-a apins un bec pe panou de memorie : Starea a economica actuala- dezastruoasa - este rezultatuil un optiuni ideologice!
In prrimul rand optiuni cu motivatie de razbunare politica
a) ca nu am votata cu Ratiu
b) ca am fost atasati comunismului
c) ca am tradat comunismul
d) ca l-am impuscat pe sir Nae
e) ca nu suntem sufiecient de proamericiani
f) ca dorim cu URSS
g) ca suntem nationalisti .

in al doilea rand cu motivatie de optiune ideologica economica – poporanismul, poppru roman este agrar si deci jos industria

In al treilea rand cu motivatie “proocidentala”, “procapitalista” adica lobertariana

Sa o dezvolt pre puncte .

1) optiuni cu motivatie de razbunare politica .

Candva in Zodia Tapului Emil intr-un articol de ziar – Bacania Libertina ori Excrementul Zilnic – se observa adanca mizerie in care optiunile guvernului ciorbesc au bagat Valea Jiului. Cu observatia – i-am compatimi daca in 15 iunie 1990 … Adica clar primesc ce merita (din mana guvernului nost!).

Insa in legatura cu motivele de la la a la g am de zis ca sunt imbarligate intr-un mod extraodinar! Scuze dar in februarie 1990 apar Expres si Zig zag saptamanale care in mod discret erau ceausiste si anti FSN … iar propretaru lu Zig ag a fost si deputat pe listeke PSD in 2000 ! Ion Cristoiu devine cunoscut marelui public ca opoazant al lui Ion Iliecu insa de pe pozitii nicusoriste ! (adica pupac al lui Nicu Ceausescu “printisorul”. Adevarul este ca si el si Nistorescu erau oameni de casa ai prezumtibului Kronprinz al RSR ). In Piata Universitaii “golanii” scandau “Cesusecu sa ne ierti in decembrie am fost beti” si “Ceausescu scoal-te de ne-mbraca si ne-ncalta” alternand cu “mai bine mort decat comunist”. Sarcasm sarcasm (il practic si io !) insa aici este de-a dreptul haloimas!
a) ca nu am votat cu Ratiu – fiindca el Ratiu fiind afiliat Angliei (cica a respins ridicarea la rang de lord) si miliardar (supozitie contrazisa de IC Dragan care nu era miliardar dar zicea ca are mai mult decat Ratiu) ar fi impartit averea sa ca sa putem merge in Apus sa studiem democratia ( a se intelege sa cumparam masini de la fiare vechi. Daca te pricepeai ar fi fost mai ieftine decat unele Dacii 1300 de ocazie)
b) ca am fost atasati comunismului- si deci nu am luptat impotriva comunismului precum ungurii sub conducerea lu Nagy. (Nagy care facuse parte din echipa care a ucis famililia lu Nicolaska 2 Sangerosu) ori ca polonezii (care in unicele alegeri libere din lagarul comunist au votat cu .. comunistii! Insa primul prelat polonez avertizase : cine taie PMUP de pe lista taie Polonia de pe harta ! baieti patiti au refuzat sa taie Polonia de pe harta!)
c) ca am tradat comunsimul- pai simplu nu prea ne-am inteles cu sovieticii in ultimii ani ai lu Ghita Dej si sub Ceasca .. dupa respingerea planului Valeev
d) ca l-am impuscat pe sir Nae – aici varii influnete . Comunistoide, stangiste sau umaniste … Cica procestu nu a fost dupa reguli. Faptu ca a fost un proces de curte militara cand Constitutia era suspendata si ca a respectat regulile din timpu lu sir Impuscatu n-are importanta! Important este ca nu s-a respectata ce vedea tot prostu’ in filmele americane , asa ca se cerea un proces si mai sumar ptr .. Iliescu calaul lu’ Ceausescu !!
e) ca nu suntem sufiecnt de proamericani. N-am ce sa discut. Daca unii sunt proamerican pana la prostie apai romani scrie pe ei ! Acum auz ca cica in timpu lu Jimi Aluna (Carter) s-ar fi propus lu Ceasca sa cam treaca la capitalism. Idiotie fiindca Ceasca avea limitari ideologice .. Putea inghiti intreprinderi mixte atata timp cat RSR avea 51% in cele aflate pe teritoriu RSR (salvand principiul proprietatii socialiste!) si sa imprumute de la capitalisti prin FMI (RSR era unica tara din lagarul socialist membra a FMI ) insa nu putea transgresa. Mai rau reactia URSS si a aliatilor din Pactul de la Varovia ar fi fost dura .. nu ar fi avut ce face si ar fi trebuit sa atace Romania , indiferent de consecintele internationale. Dupa 80 SUA sub Reagan a sprijinit Solidarnosck din RP Polonia si auxliar RP Polonia. Si RP Polonia a ajuns la o datorie cam de 30-40 mld care au fost sterse in 1990 (daca le cereau plata riscau o revolutie comunista !! Adica comunista pe bune nu ca iai din 1917!) INSA au presat asupra RSR pana cand ne-a luat dracu de atata austeritate (care azi ne-o canta –iar ! - Basescu sub tutela –iar !!- FMI ). (as mai mentiona ca in 1990 Cehoslovaciei, Ungariei si Poloniei li s-au taiat datoriile. Prostimea intelctuala din Romania a zis ca au primit ajutoare … Pardon nu au primit. S-au sters datoriile asa cum noi am sters datoriile Iracului. Noi eram eligibili sa primin – verb activa adica sa ne dea. Ca ne platisem datoriile !! Da nu ne-au dat . Nici cand Tzapu Emil a urcat al 3coceni desi ptr asta a fost votat!)
f) ca dorim cu URSS. De aici a pornit o intreaga literatura. Ca cica din motve de comunism . Sau ca ortodoxie (am un cunoscut, cadru univ in RFG care sustine ca WW 1 si 2 ar fi fost razboiae religioase intre catolici si protestantabti aliati cu otoeoccsi. Pst ! Mucles!!Persoana publica!!! As incalca orice cod de civilitae sa ii dau numele/) Am gasit postari ca am dori chiar alfabet chirilic (daca nu am invatat rusa este din cauza acstui aflabet neochinezesc!)
g) ca suntem nationalisti . Aici se intanesc in mod ideal puii ce curva comunista (ce nu am voie sa fiu anticomunist ?!) de teapa lu Volodea Tismatechi , Patapievici et caeteri ejusdem farinae cu urmasi ai legiunii, ai partdileor isterice , ai teleptualitatii europene de nicaieri (mersoa Paller Octavian desi si tu printre ei !) ma rog intreaga galerie a frustatilor si ai parvenitilor comunismului care au supt de la vaca comunista in anii 50 . Fiindca zic acesti minus habet nationalism=comunism confunda in mod voit perioada internationalista (cand puteai fi inchis ca beat fiind cantai Teri Culori opri Pui de lei* ) cu perioada Ceausecu cand s-a alunecat in patriotardism . Tot pe aici europenii de nicaieri care viseaza la o lume condusa de o birocratie centrala fara apartenenta etnica. Plus aici diversi minoritari etnici oripilati ca emigrarrea lor a fost cumparata pe bani - de parca ii si vezi tarati de gat la avion/bampor si accelarati cu suturi in tuhas si ei , biete victine zbierand: “Nu vreau in Israel! In RFG! In SUA! Vreau sa raman sa construiec socialsimu si comunismu !!” Si cei invidiosi ca nu aveau ascendenta mozaica ori nemtesca care sa le permita emigrarea…V-ati prins si unii monoritari care inainte rupeau lantu ca ei erau mai comunisti decat retrograzii de romani reactionari!
Oricum toti astia sacrifica lu Stalin Romania insula reactionara romana pierduta in mijlocul unui oceamn progresist (! Adica comunsit!) slav.

2) poporanismul, poporu roman este agrar si deci jos industria
A se vedea Stefan Zeletin ptr argumentatia generala .
Insa oricum idee de baza este ca elita romana a fost sub zodia Junimii. Mari intelectuali, mari caractere samd. Insa opusi din printzip capitalismului (normal ei apartineau macar sufleteste clasei boieresti belite de capitalisti)si abhorand aprioric industria, banca, si urbanizare ptr vulg considerand ca starea normala a poporului roman era stau la coada – a dnei sapa ori vaca .. (vedeti pot fi si politicos ,, adica urban ) .Adica industria si urbanizare ca forme fara fond.Si cum nenorpcu nost a facut ca resurectia cea mai puternica dpv politic sa fie cea tarananista s-a considerat ca industrializarea si urbanizarea ar fi fost motivate ideologic de comunism sau ca comunismu le-ar fi motivat ideologic . Asa ca o directie importanta a politicii romanesti post decembriste a fost muncitorii la tara de unde i-a,luat comunismu. Observati muncitorii nu ziaristi gen Criostoiu ori Nistorescu ori diversii ingineri, profesori, economsiti, medici promovati de acelasi abhorat comunism . Ori acesti intelectuali socialisti (ca sa respectam termenii uzatati de PCR ) au facut ca orice parvenit – dintai pe tat’su l-au spanzurat !- si au fost printre primii sa zbiere muncitorii afara din orase! Inapoi la tara puturosilor!! fiindca se stie taranul este in primul rand puturos (scuza vechilului cand scoate sapte piei de pe taran. Nu exploateaza ci “ii educa” in stil european, v si Arendasul roman de IL din Haimanale – care era totusi junimist – si o intreaga literatura ante 1914 ..). Cum zic industria a fost perceputa ca ceva strain , introdus de comunisti (adica Malaxa si Auschnit). Accesoriu urbanizarea a fost perceputa nu ca proces mondial ci doar fandaxie a PCR .. teza foarte draga unor minoritati imperiale care s-au vazut concurate si inlocuite de aborigenii valahi si care au gasit aici un sprijin ideologic in revendicarile si frutarile lor (de la Trianon la sucarul provocat de modul in care au fost primiti in Israel: la munca ba !!!)
Asa ca …artunci cand au avut puterea de decizie ei au decis reforma cu spatele la zid si privatizarea prin lichidare si pierderea a milioane de locuri de munca.

3)motivatie “proocidentala”, “procapitalista” adica libertariana

Idiotia locala face ca “proocciendtal “ sa insemen ““procapitalist” si azi “libertarian”.
Acu 20 de ani insemna monetarist ori reaganian sau thatcherisan insa aste sunt niste distincii prea greu de inteles ptr cei care “poseda” adevarul …
Oricum sub influenta monetarismului au detestat producta in anii 90 . Productia era un mit comunsit (ho! Si Windows 3 , 95 ori 98 sunt reuzltate ale productiei ! Si benzina vanduta de Exxon !! ) care trebuia inlocuita de altceva … Ce?! Smenuri si manarii botezate prompos “privatiare” care cupla cu nsotalgia Romaniei Mari si tendintele pashuniste de mai sus .
Insa in anii basesti au aparut si “libertarienii”. Data fiind originea lor anarhista sau trotzchista au cuplat bine cu unii de la pct 1) si au captat tineretu (in mod natural contra si radical pe motive hormomnale.. ho ! Credeti ca eram mai breaz la 20 de ani? Insa am dezavantajul memoriei si tin minte ce penibil puteam fi !!) si parte din “intelectualitate” (pe motiv de deficenta mintala).
Asa ca Ciorbea (intelectual si taranist sau invers si parvenit al comnismului) a decis ca este mai bine sa reformeze prin demolare … si dupa un scurt interludiu PSD-PDL mai omenos (daca ghicesti care ochi este de sticla nu te omor!) urmeaza epoca Tyran Bassolinescu . Ori in aceata zodie a lupului de mare (20 de pct onorifice celui care recuoaste sursa … veche!!) la moda este anarhismul libertarian care predica proprietetate fara oprelisti si concureta in cel mai pur stil al darwinsimului social . Sa va dau niste citate al celui mai extremist dintre bloggeri libertarieni (mai tineti minte de unde am inceput ?) :
Banii sunt mai importanți decât oamenii.
si
un cerșetor care mănâncă banii bugetului are drept de vot, iar o firma care aduce zeci de milioane de euro la buget n-are (cu scuza ca, cică, e persoana juridica…de parca țara nu trăiește pe banii ei, așa juridica cum e).
si
Constituția României e o tâmpenie comunista, care te pedepsește daca iți aperi proprietatea împotriva hoților.
si
O tara slabă merita exact același lucru ca si un om slab: sa fie călcată in picioare. ...

Cum v-am zis noi suntem logici dincilo de ratiune !

Acu nu-mi ziceti ca este doar un blogher aiurit . Este un curent de gandire la moda ..(asa cum in anii 60-70 in Occident a fi conservator insemna ca ca esti fascist iar in 90 ca esti nazist. Ori ca daca esti nationalist esti nazist si doaresti sa arzi evrei in crematiorii. Eu sunt nationalist si consider antisemitismu ca pe un handicap mental!!).

Acu sa vedem ce se sustine .
Este ce sustine extremistu nost, Ca statu social nu este sustenabil . Ca democratia nu este sustenabila (omul slab merita sa ife fie călcat in picioare). Se doreste “competetivitate” prin desfintarea celor mai minime drepturi sociale , recunoscute si in feudalism) O fie el “nereprezentativ” (cum zicea un fost amic inamic de pe PingPong de la EvZ) insa este consonant cu Base (Zeus,ro este destul de reprezentativ ptr decizii politice ?!)… care are in spate pe HRP, Vass , Tudor Smirna… Toti libertarieni parati ! Si imi este frica ca destule cadre mai tinere ale ASE ..
Toti acestia cu Basescu in frunte sustin ca statul social nu (mai) este sustenabil (o sa va nirati si io !) . Ca mana de lucru trebuie belita (si se beleste apud noul Cod al Muncii ! Cerut de camera de comert romano-americana!) . Ca trebuie sa fim ”competitivi” cu RPC (unde domneste capitalismul salbatec. Insa au peste 1 mld de locuitori si statu se cam baga in economie!) . Ca cetatenii romani (adica si romani si unguri si altii) trebuie sa stranga cureaua (in jurul propriului gat) ca sa sigure benficii capitalistlor ….Adica salarii minime da’ minime , sa moara de foame ad maiores gloria divitum( 39 de puncte ptr cel care ghiceste parafraza !!) . Sa se beleasca pensionarii – ca e “intretinuti”. Asigurarile de sanatate. Asigurarile sociale ( si cele la care s-a cotizat – pensii adica- si restu ). Ca cei care au case / apartamente “comuniste” sa le foloseasa la finantarea traiului zilnic (adica ce au facut amereicanii de s-a ajuns la actuala criza!!) . Si Prezidelu Providential (asta este de la Tom Scotianu Gagamitza ) zbiara “plecati ba din tara !!” iar un “sociolog” are idei (idiotia fiind specialitatea de baza a sociologilor!) abordeaza problematica sistemului politico-legislativ actual pornind de la teoria dreptului de proprietate privată şi de la teoria economică si cea sociologică a statului dezvoltate în cadrul paradigmei Şcolii Austriece. Un roman care inainte sa citeasca Eminescu citeste libertarieni ca asa este moda .
Mai rau pe blogul lui Adrian Nastase presupus social democrat daca vei sa fii respectat trebuie sa sustii opinii cvasi si libertatiene. Saracii sunt puturosi, cine se plange e o hahalera , bogatia este o virtute (Aia mai avuti … pe care ii cu nsoc personal mai si muncesc insa culmea ! considera tezele lbertariene un pic cam exagareate daca nu chiariextremsite!) si Statu trebuie desfiintat fiindca fura ! Iar somerii – sunt fara exceptie puturosi !!
Fiindca draCilor bolile-mai ales maladiile mentale – sunt transmisibile ! Si d’aia daca te plangi ca viata este prea scumpa ti se zice ca esti asistat – pe blogu pseudo socila-democrat al lu Nastase 4 Trandafiri (pardon ! TREI trandafiri! Casele sunt 4 !!Sau se presupune ca sunt – kakaya diferenta?!) . Ca nu se pare ca mancare este prea scumpa –romanii sunt prea mofturosi, prea gourmets et goumands ne iecsplica o adoratoare a extremsitului si voyou BHL (ca nu suntem din Magreb sau Antile ca sa avem dreptul!). Exact ca Leana lu’ Briceag – nu se mai satura viernii pamantlui!! pe acerslai blog pseudo scoial-democrat!
Fiindca asta este culmea ! Libertarienii impun fandaxiile lor!
Ca cica socialismu dureaza de milenii. Capitalismu se zbate sa se emancipe tot de atata timp sau macar cu 3 ani inainte ca Cleopatra sa fie muscata de cobra .. Iar socialsmu – de pe timpu lu Antoniu si al Cleoptatrei .
Si o fandaxie a lor este ca socialism insemana asistenta. Eu care am trait in socialismul real adica RPR si RSR nu tin minte sa fi fost prea multa asistenta.
Da! Invatamantu era gratuit si intre 1960-1970 am primit manuale noi gratuite in fiecare an. Cica grija Partidului fata de noua generatie. Aiurea . Uneori scapau porumbelu pe gura : investitie ptr viitorii muncitori (cei prea prosti ori indisciplinati – necalificati, mediocrii – lucratori calificati, restu … functionari sau calificari superioare !) . Sanatate = grija ca maladiile sa nu afecteze populatia aducatore de impzoite si alte venituri ! Pensiile – cea mai mare e pusculita a tarii ! Asistenta orbilor ? Impozite zero ptr cooperativele de orbi si contracte dedicate (cuti de caeron si perii) – per total orbii se intretineau nu erau asistati!
Pensionarii din sistemu; cooperatiei erau cam sarantoci. Iar cei de la CAP erau de plans ! Cazurile sociale pe care le-am cunoscut aduceau a Dickens …. Maxim de alocatie acestor “paraziti” care nu au “produs” (in gnl femei casnice vaduve a unor insi care au lucrat pe cont propriu fara sa cotizeze) se reduceau la cateva sufertase saptamanal de la cantina de ajutor social si pomana vecinilor- si ei cam saraci [nu vreau sa detaliez .. era atroce. Ca si azi !!]).

Insa acestia –si golanimea 68 ista a vestului – ne-au impus asistenta . Ca si io consode cam ciudat sa se dea beneficii unoara care nu au cotizat, stau in case scumpe , au masini samd , sau care stramab din ans “banii aia nu imi ajung nici de tigari!” (cestia stict autentica.,. juna absolventa la ”party””ce fuma tigari mai scumpe decat ale mele! Io fiind angajat platitor de impozite , votant PSD iar ea - ghiciti ! revolutionera si “anticomunista” si ASISTATA !!!). Cestia asta oripileaza orice roman traditionalist fie el “anticomunist” ori “comunist” cu cotizatia platita pana in dec1989 (as zice mai ales comunist cu cotizatia la zi!)
Si as mai denunta un abuz de notiune liberalo-anticomunist-libertariana. Statu este sursa copruptiei prin proprietati de stat si este normal sa furi de la stat si este normal sa te sustragi de la impozite (nici mie nu imi place sa platesc impozite. Si fiind un tip vicios –numa jocurile de noroc si drogurile ilegale le evit ! – va asigur ca as stii ce sa fac cu banii !! Daca ar fi in exces mi-as permite chiar si bacara !!!) am ajuns la situatia actuala cand bogotani cu vile de 1000 mp platesc impozite cat platesc si io !! Si aceste prexte s-a ajuns ca directorii sa fure linistiti (sub Ceasca ar fi fost impuscati ! 3 sefi de la intreprinderea unde am lucrat au niste vile !! Da vile ! inclus una cu lift exterior !!!) Si se pare ca asta este “normalu”. Si anu trecut bugetu consolidat a fost mai mare deact acu 3 ani … insa au crescut kentuililie ( stadioane in bata, parcuri in sate pqarpadite unde ceva strazi ar fi trebuit pietruite !!) INSA s-au taiat lefuri, pensii .. a crescut inflatia si s-a marit TVA . Pcazie excelenta ptr libertarieni sa ceara nu pedpesirea iresponsabilitatii ci privatizari. Adica risipa banului public si furtu sunt normale….
Adica coruptia ca decizie ideologica.

Si la toate aceste optiuni ideologice urmarea logica , legica , fireasca samd cum vreti sa ziceti este mizeria poporului, emigrarea a milioane de cetateni majoritar etnici romani * si subminarea statului roman ! (si mai zicem de stat etnocratic . Ete scartz !! Etmocaria carei minoritati vreti voi dar nu a romanilor !!)*amintire personala
**hm .. zapaceala ctula,G rid Modorcea fosty propretar Baricada azi scie la Tricolorul … Ceva cam ca Goebels scriind la Eretz Israel

*** Ocinai harasho ! Da dca ar fi etnici hutu, egipteni suniti, bosnieici musulmani ce ati zice ? Sau macar ceteteni romani etnici unguri? Ca cu tiganii ne-am lamurit – emigreaza ca sunt disciminati !!


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Imi cer scuze am retinut gresit

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Iun 12, 2011 12:10 pm

numele blogherului consiler ministerial ... Nu este Moses Mordechai.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty ...

Mesaj  AT la data de Mier Iul 06, 2011 4:36 pm


Cred ca si rezultatul Bac-ului de azi vine sa confirme ce-ati spus mai sus. Invatamintul romanesc are o problema din anii ' 80 si nimeni nu a intervenit pina azi , cind o sa se spuna ca nu ne mai trebuie scoala, liceu etc.

Un copil invata constrins de societate, familie si sistemul de invatamint propriu-zis. Societatea de 20 de ani promoveaza false modele, sistemul de invatamint e prost manageriat ( poate sabotat ) si familia nu are timp si nu-i interesata de notele copilului ( si ca urmare a amestecului claselor sociale nepasarea e mai mare decit acum 50 de ani ).

Practic in 20 de ani am reusit sa compromitem ideea de om invatat.

Dar fara absolventi specializati ne intoarcem iar la Fisherland . Si asta-i o mare problema.

Pun totul ne incompetenta celor din educatie de la virf ( si asta de pe vremea raposatului - vezi manualele de istorie prost facute in asa fel incit sa nu fie nimeni atras de istorie si automat de trecut ) plus ceva amestec social - clacasi - burghezie rurala - ultimii fiind asimilati de primii cu obiceiurile lor proaste si lipsa de respect fata de cunoastere in general ( un clacas nu avea nevoie de cunoastere ) .

Si toate astea abil speculate ideologic ne poate transforma intr-o mare tara agrara unde se restaureaza doar privilegiilor unora .


AT
Vizitator


Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Si daca Fischerlandu este "idealul" urmarit ?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Iul 07, 2011 8:44 am

Insa cu invatamantu ... Este si o delasare a familiilor
1) sa aibe statu grija ca d'aia platesc impozite !
2) sa se ocupe scoala ca d'aia este scoala!
3) lasa-l sa iis traisca viata !!
4) n-am timo ! Suntr prea ocupat ca sa imi traiesc viata !!
5) la ce sa invete chime ? Sau fizica? Tie ti-a folosit la ceva ?!
6) si la ce ti-a folosit daca esti un prapadit ? Uite la Gigi !! (ce sa zic ... as vrea si eu da nu Maybach e de prea prost gust !! )
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Re: Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

Mesaj  AT la data de Lun Aug 22, 2011 6:13 pm

La ce tarani va referiti? Iobagi sau Razesi sau pt dvs. sunt toti la fel?


........... [1] avem “tradarea generosilor” Insa pe cine au tradat ? “Clasa muncitoare” care este fara granite, fara etnie si fara religie . Oare ? In 1900 populatia Romanie era cam 90% rurala si taraneasca. Taranii erau in cavsitotalitatea lor de origine etnica romaneasca (inclus catolicii din Bacau). Cvasitotalitatea produsului national era rezuiltatul muncii acestor tarani romani , care munceau in conditii de supraexploatare (desi unu dans e aici se pare c

AT
Vizitator


Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Dupa 1860

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Aug 24, 2011 11:19 am

toti tranii din Romania erau teoretic liberi . Nu mai existau nici calcasi nici razesi.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Re: Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

Mesaj  AT la data de Mier Aug 24, 2011 1:21 pm

Si diferentele de educatie dintre oameni ( gen copiilor dvs. ) de unde apar? Nu e rezultatul unei diferentieri mai vechi ? Care este cauza?

AT
Vizitator


Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Diferentele de educatie

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Aug 26, 2011 9:05 am

1)parinti. Parintii mai educati isi vor educa copii.
2)locu de nastere. te=ai nascut intr-un sat risipit cu scoala la 8 km aia e.
3)dotarea natiurela si inclinatia fiecaruia. Am niste prieteni din copilarie . El terre a terre electrician auto, azi sofer (baiat cumsecade...). Ea profesoara.

Da poarca discutam despre altceva ... despre o sansa generala . Ca in stilul de azi vom avea diferente intre needucati!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 66
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice Empty Re: Starea economica actuala a Romaniei este rezultatuil un optiuni ideologice

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum