O obscenitate care continua si azi

In jos

O obscenitate care continua si azi Empty O obscenitate care continua si azi

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Sept 23, 2011 10:49 pm

Prin alte parti internestistice unul mai june se intreaba:
Ce fel de popor e ala in care 20% din el era intr-un partid pe care il ura? Va atrag atentia ca asemenea obscenitate nu s-a mai intimplat in alte tari fost socialiste. Pentru mine anticomunismul este forma suprema de imoralitate. Comunistii s-au dat jos singuri de la putere pentru ca mai apoi sa fie interzisi?

Sunt multe lucruri “de neintels” nu numai ptr cei tineri .

In primul rand ca un partid de 4 milioane aderenti la o populatie de vreo 22 milioane devine cam un non sens. Prea multi membri ca sa aiba o pozitie comuna in afara celor “de baza” la care de fapt ar adera si alte partide politice (de exemplu industrializarea a fost o marota a PCR. Insa in privnta asta PNL ul internelic ar fi avut pareri deosebite tinand de nuanta nu de substanta. Iar scolarizarea larga ar fost aprobata si de PNT si de PNL) Membrii sai au prea multe interese daca nu contradictorii macar divergente – a se vedea ca cu greu s-a acceptat ca totusi si in socialism pot sa existe contradictii (ele urmand sa dispara in comunism adica in raiul pe pamant care tovarasi priviti este la orizont si ne asteapta! Orizontul fiind linia imaginara care …). Asta din cauza ca PCR hotarase ca disparitia politicii are loc atunci cand partidul se confunda cu societatea si a mers pe directia cuprinderii cat mai multor cetateni.

Asa ca in PCR a intrat si cine a vrut si cine nu a vrut . Sa fii membru PCR era o conditie necesara – dar nu si suficienta – pentru a ocupa un post mic de sef – de birou, de servici samd. Asa ca orice carierist depunea cerere si se arata foarte combativ . Altii intrau “preventiv” din faculate (ca cine stie? Poate la 40 de ani o sa fiu destul de bun si norocos sa pot sa aspir la un post de conducere) . Apoi fiindca era cota de noi admiteri iar secretarii de partid din institutii trebuiau sa o satisfaca. Fiindca iti era cam tarsa sa refuzi onoarea atunci cand ti se sugera sa depui cererea de intrare in partid . {Puteai sa ai mari necazuri daca ziceai multumesc nu (uneori mergea – tovarase eu din tot sufletu sunt alaturi da’ nu imi plac sedintele . Dar ca sa faci asta trebuia sa fii sigur ca ala nu e canalie si mai ales ca o canalie nu va auzi ca ai declinat oferta). Ma rog am auzit de unu care a scapat motivand sentimentele religioase (si cu periuta ca “recunosc in politica partidului multe dintre invatamintele mele religioase DAR eu merg la casa de rugaciuni!!”). In plus prin anii 68-72 au avut loc unele “reduceri de schema” . Uaua! Neplacut (am fost “redus” in 72) . Insa observai ca “membrii” nu erau “redusi”.

Pentru cei mai multi sa fii membru de partid (PCR) nu insemna sa fii “comunist” in nici un sens ci sa participi la sedinte si sa platesti cotizatie.

De fapt Partidu' continea un partid interior si aspirantii la a patrunde in el. Partidul interior erau activistii care isi faceau o profesiune din asta . A nu se face confuzie cu cate unu pe care pica magareata sa fie secretar de organizatie de baza (chit ca de multe ori era un sef de serviciu – la mine la Institut), propagandist (ptr asta trebuia sa fi cunoscut ca mai un de gura si ca citesti ziarele sim mai ales cuvantarile*) ba si sercretaru de comitet (pe intreprindere) . Insa destui dintre ei se ”specializau” in secretarit si dat din gura si plictist oameni si dadeau dovada de foarte mult zel in speranta ca vor fi “promovati” . Unii dintre ei (putini!) ajungeau ca sa aiba ceva functii la sector, localitate sa faca practic parte din esalonul inferiro al unui comitet superior desi oficial ramaneau pe “schema” institutiei lor (mai treceau sa isi ia leafa si sa participe senioriali la vreo sedinta). Am vazut un astfel de succes si draCa de Rodica umbla cu nasul pe sus .. Mai picau si prime ptr “activitate”. Astoa sperau sa treaca “mai sus” in comitet. Da puteau ramane ani de zila in starea asta de nisi fara sa reuseasca “metamorfoza” si “apoteoza”.

Insa partidul interior erau “cadrele” , “activistii” recunoscuti ca atare (salarizati din fondurile PCR ) din “schema” organelor de partid. Adica a birocratiei de partid remunerata ptr asta!! Sa nu va zic decat ca un “organizatoric” sau secretar 2 de la sector vorbea cu un diretor ca unui … cam nimeni . Insa directorul era membru al CC al PCR**! Cum era la nivelul de mai sus eu nu stiu. Insa la nivelul “meu” de baza astia erau “jupani”, “vechilii” care hotaru daca mai ai loc de munca sau nu. Asta indiferent daca erai membru de partid (platitor de cotizatei) sau nu (adica nu plateai o sticla de votca cotizatie! Ca eu atat plateam – cat ptr o sticla de Wiborowna sau de Scanderbeu lunar)

Nu aveam de ce eu sa fiu solidar cu astia (partidu interior si afiliatii lui din inteprindere) care ma beleau. Sa zic asa ei erau “burjuii” si eu “proletar”.

A da. De cand stiu (anii 71, adica de cand ma itrat in serviciu) nu ea mare sfaraiala sa fii mebru de partid- cotizatii, sedinte si in Bucale cei ceruti la nume actiuni. Aveai aceiasi viata ca si colegul nemembru de partid care macar nu risca sa fie criticat in sedinta ptr preferinta ptr bancuri porcoase si atitudine “neserioassa” (ghiciti cine ?! Ma rog nu am fost criticat .. am fost tolerat). In gnl trebuia sa fii nitel mai atent decat cetateanul nemebru de partid. Ma rog am zis nu erai “redus” (da dupa 76 nu s-au mai facut “reduceri de schema” ) si asta facea bine la nervi si era o cerinta necesara sa promovezi in “functii de conducere” (sef de birou seviciu) Insa in anii 77-89 daca aveau nevoie de un specialist in post de sef … ala intra in PCR in mare viteza !! Chiar daca avea dosar cam prost.

Si inceand de prin 78 lucrurile au inceput sa se imputa. Dintai a diparut carnea proaspata. Apoi caldura (se radea ca cele mai cerute titluri erau Moartea vine pe teava de calorifer si Moartea agemtului Termic) Apoi in 82 cartelele. Era de presupus ca aia de mai sus se descurcau mai bine (case de comnezi, relatii samd).Noi nu … cozi la ce pica si daca mai prind . Si aia ne bateau la cap ca ce bine e … de sus veneau cestii pecum nu avem nevoie de plagaciso si citate din Cosbuc Decebal catre popor :acel ce lupta murmurand… zau asa ca te apuca nebuneala si …
Sa zic asa sa fii in PCR devenise jenant fata de tine insuti . Sa nu mi se zica ca trebuia in sedinta… ca riscai sa te toace incepand cu latraul si canalia din organiatia ta si iute aia de la Securotate . Sau sa iti pierzi locul de munca si sa mai gasesti undeva unde a intarcat dracul copii si munca necalificata .

Mai rau in anii 80 canaliile au devenit foarte active si unori imi aduceam aminte de povestile batranilor despre anii 50 .

Asa ca in decembrie 1989 marea masa a membrilor PCR – 3,8 milioane – s-au desistat. Dintai au participat (sau au asistat bucurosi) la darea jos a lui Ceasca apoi au lasat PCR sa dispara .

Insa diparitia PCR are si ea micile ei ciudatenii . De exemplu organizatoricu de la mine de la institut era in februarir 1990 membru al ..PNT si dadea din gura ca cum prigonirea comunista .. Si nu era singurul .
De altfel multi dintre tinerii care tipau ca din gura de sarpe ca comunistii si ca PCR sa fie declarat in afara legii (nu ! nu interzi ci in fara legii) erau copii de :”comunisti” . Iar ziarul care propaga atitudinea era Romania Libera cu excat aceisi redactie din 89 – cuc ateva imbunatatriri de matura “securistica” . Excat imbunatirile si Paller erau cei mai iversunati.A da si Tia Serbnebscu decarata in 1972 ptr activitatea de la RL !! Numa anticomunisti sadea si persecuati .

Deci in 89 majoritatea s-a desistat scarbita si de PCR, si de ei insisi, si de modul in care o idee devenise invesul ei. Sau ma rog ce credeam noi ca ar fi “comunismu” . insa destui fosti activisti comunisti au devenit peste noapte activistii anticomunisti!
S-ar mai putea zice ca lumea uita prea usor sau ca gura mare a propagandei politice se impune. Destui tineri (20-22 ani in 89) sunt siguri ca cartele, ratia au fost din totdeauna. Habar nu aveau ca in 81 puteqai sa mergi la alimentra sa cumperi fara probleme 5 kile de zahar si tot atata ulei .. sau ca se gasea unt !(intre anii 1966-72 in familia mea se folseau cam 6 kile de zahar si 6 litri ulei lunar.Margarina numa ptr un foitaj, cam 4 pchete. Asta pana cand mama a hotarat sa nu mzi faca atatea prajituri – sambata 2 feluri si miercuri una singura!! ). Cand le povesteam cate feluri de ciocolata se gaseau in 77 ziceau incrduli : unde la noi la alimnetara?). Asa ca jos comunismul nu era atat o optiune politica cat una de consum. Si ar fi cazul sa ne amintim ce propaganda s-a facut in 1990 ca in capitalism stai degeaba si primesti bani multi samd. Ca in 97 Mungiu acuza pe Iliescu ca a compromis .. capotalismu ca ne tinea in saracie . Ca asta era refrenu – traim prost fiindca asa doresc comunistii!! Ca daca nu ar fi ei rai am trai ca nemtii (federali!)

S-ar mai putea zice ca am fost lasi. Nu am fost. Sau nu am fost martiri. Insa ar fi curios sa vedem cum au fost cei care ne reproseaza asta acu. Sau, daca erau minori, parintii lor Insa inscaunarea cultului basesc ma face sa imi aduc aminte de anii 1973-78 cand s-a dezvoltat cultu’ lu Incultu’;. Acu a mers mult mai iute !! Cateva luni.

In alta ordine de idei dupa 89 s-a defasurat si o lupta de clasa inversa.

Daca in Polonia, ungari, Iugoslavia partidele comuniste erau mai degraba partide ale intelctualilor (care aveau si conducerea- asta este de la Victor Frunza daca tin bine minte) PCR arata nitel cam altfel . Ca prin 1971-73 se hotarase de sus ca trebuiesc primiti mai multi muncitori in partid care trebuia sa isi respecte menirea de partid al muncitorilor . Si ca secretarii ai comitetelor de partid trebuiau sa fie munctori si ca secretaru trebuia sa si conduca intreprinderea. Ma rog de fapt secretaru de partid era cureaua de transmisie a directorului , fiindca amandoi raspundeau de “plan” si cel care conducea de facto era directorul (inginer). Da la intreprinderile mari avea birou, nu mai lucra in productie si mai avea si "colaterale" multe, depinzand de grosimea soricului si slabiciunea de inger a celorlati .
Pentru a respecta proprortile cei cu functii admistrative si inginerii din productie se primeau cam greu … sa fim cinstiti ca se astepta ani de zile . In plus multi dintre “intelctuali” luau de buna gluma cu conducerea uzinelor de catre secretaru de partid (cum am zis era curea de transmisie. Si deci cand el te sapunea ori presa ptr ore suplimentare de fapt indeplinea linia directorului. Da' se vedea secreataru). Plus ca foarte multi din conducerea inermediara (localitati, sectoare) fusesera la baza muncitori. In plus Dej, Ceasescu ***, Chivu fusesera muncitori Si alti membri din conducerea PCR .(In Polonia unicu muncitor ajuns sef de stat a fost Walessa!! ). Asa ca s-a tras concluzia ca muncitorii ne-au condus !! Pana acolo ca am fost intrebat de ce am facut o facultate cand muncitorii sunt clasa conducatoare !(ma rog am facut-o mai tarziu) sau am auzit ca io mergema la Felix fiindcva as fi fost .. membru de partid (fiul celui care imi zicea asta a fost sef de serviciu si bine-ntels membru de partid… oare cine era mai bine plasat ierarhic? Cred ca pe undeva si ascultatul Europei Libere a avut un rol . Sa nu mai zic ca actvistii odata ajunsi in spatele unui birou se considerau “intelectuali” ca si orice hartzogar cat de mic si nepregatit.
Asa ca cu tonTii in 90 s-au repezit sa acuze PCR ca i-a prigonit ca ei intelectuali (si Zoe Ceauseasca a fost intelectuala ! Si auzem ca intelegea matematica – absolventa de matematica ). Desfiintarea PCR si interzicera simbolurilor comuniste a fost in mare parte opera activistilor care se credeau “intelctuali” si a celor cu diplome de faculate (unii chiar intelectuali) care de multe ori fusesera membrii de partid ori au avut cereri depuse ptr intrarea in partid (ani de zile i-a facut pe doi sa se ingalbeneasca amintindu-le ca in ianuarie 1990 ar fi urmat – in sfarsit! – sa fie primiti in PCR), Sau a copiilor lor (ma rog copii nu sunt rasunzatori . Bine da eu am crescut stiind ca sunt fiu de burghez ! Si oricum nu este cazul sa te plangi ca ai suferit atunci cand tu ai beneficiat. Ca asta este Maxima Imoralia!)

Asta da a fost o obscenitate ! Care continua si azi .
· *cuvantarile aveau si ele interesul lor. Uneori lansau o idee care urma sa fie pusa in pratica(1). Altele – mai ales cele de la Plenare ziceau despre proiectiile economice ale conduceri. Tin minte ca prin 94 le-a zis colegilor sa nu spere la o marire genrala de salarii gradatii la leafa si nici sa nu spere prea mult la gradatii . Pana in mometu ala mustcaeau ca citeam cu creionu in mana “magistrala cuvantare” .. dupa 2 ani ma considerau “guru” local si specialist in citit cuvantari. Os ecreatra de comitet s-a sucarit ca am zis fara importanta despre o cuvantare si atrebuit sa ii explic ca era una [rptocolara care trebuia tinuta din cauza a nu mai stiu carui eveniment si ca tot ce fusese de zis fusese zis cu vreo luna inainte la plenara .Dar propgandist PCR nu am fost .. sinnici nu mi-as fi forit (mai ales dupa 82 …)
· ** erau 2 tipuri de membri ai CC. Primul era politicianul , qctivist de mare rang sau activist in urcare. Al doilea era “décor” ca PCR dorea sa arate ca are grija de tehnica tehnologie, stiinta, arta samd. Directorul in cauza, doctor inginer general maior (activ pe bune si cadru universitar era membru CC fiindca era directorul unui isntitut de cercetari .
*** Da. Ceasca a fost muncitor. Si Leana – da se facuse inginera si … Iar cooii lor au fost orice altceva decat muncitori . Nici ficele lui Dej nu au fost muncitoare .

(1) Chiar asa. Sarbatorim anul asta 40 de ani de cand Ceausescu (inca nu Personal si nici geniu si cuvantarea nu a fost de inestimabila valoaare teoretica si practica!) a zis despre rolul crescand al constiintei sociale socialiste in etapa construrii societatii socilaiste multilateral dezvoltate(ssmd). Acum ii zice tezele din iunie. Insa atunci a pus bazele "necesiatii" sa fim batuti la cap de propagandisti orbi la realitati , si apoi s-a intensificat in anii 80. In 90 aceriasi au inceput sa zica de refroma morala si o tin langa si astazi. Ieri in numele ssmd in drum spre comunism azi in numele anticomunismului. baza e aceiaso - este murdar pe strada sa intesificam propaganda !! Uite co cestie care nu trece naibii !! De 40 de ani neabatuti propagndistii traduc in fapta (datu din gura pe bani buni!) ideea Impuscatului!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty comentariu

Mesaj  vgeorgic la data de Sam Sept 24, 2011 6:36 pm

Bizonule,
as vrea sa comentez la acest articol

vgeorgic
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty comentariu

Mesaj  vgeorgic la data de Sam Sept 24, 2011 6:37 pm

Ia te uita, ca se poate !

vgeorgic
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty comentariu

Mesaj  vgeorgic la data de Sam Sept 24, 2011 6:46 pm

Mi se pare foarte competent comentariul dumintale.
Dar, in ceea ce priveste motivatia pentru care PCR a disparut in neant fara cea mai mica tentativa de revigorare mie mi se pare ca o foarte mare importanta a avut-o tradarea de la virf. Acolo unde se stabilise sa-l beleasca pe Ceasusecu si pe cei mai de sus. La comanda externa. Si stiau destui de asta.
Tin minte cum prin 10-15 ianuarie 1990 au venit la noi la spital niste procurori sa faca ce au ei de facut cu cele vreo 20-30 (nu-mi mai amintesc numarul) de cadavre rezultate din evenimente. Se intrebau unii pe alti "Sa ne mai adresam cu tovarase ?"
Si niste ziaristi care spuneau, cam in aceeasi perioada "Nu s-a terminat nimic, abia de acu'nainte urmeaza ..." Aveam la vremea aceea 34 de ani si nu pricepeam ce are sa urmeze. In mintea mea necoapta credeam ca se va intimpla ce doream eu si cu cei de linga mine : Ceausecu a fost dat jos, sa ne punem pe treaba si sa corectam ce aveam de corectat la societatea socialista. Sa facem o societate socialista normala. Pentru asta am bintuit aiurea prin toate locurile din Bucuresti unde se intimpla ceva... Si am vazut cu ochii mei destule. bounce

vgeorgic
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty bizoane

Mesaj  gheorghi la data de Sam Sept 24, 2011 7:41 pm

Bizoane, toate astea le stiu. Problema de fond nu e asta, ca activistii au fost niste javre, lumpenburghezie, semiburghezie care dorea sa fie burghezie.
Ci este urmatoarea:
Este sau nu este obscen ca intr-o tara (Romania) in care comunistii s-au dat jos de la putere sa fie interzisa existenta unui partid comunist?
Mie nu imi pasa ce vor sa faca acei comunisti daca se organizeaza in partid, imi pasa decent ar fi ca sa existe un PCR macar ca sa aiba obiectul muncii javrele anticomuniste.
Este de datoria oricarui intelectual care se pretinde democrat sa apere dreptul de asociere, inclusiv al comunistilor?

gheorghi
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty vgeorgic

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Sept 25, 2011 8:57 am

hm ...
mazilirea unu9i serf se poate aranja si fara atata tevatura . La o adica ii invitau in curtea interiaora a CC ului si ii mitraliau .. si apoi pareau ca Savatorii patriei la tv . Si ii pupam ..
Eu cred ca de fapt cam toti sefii, sefutii si plozii lor visau capitalism si sa isi traga partea. Adica ce au acut (cu varii "succesuri" pe urma). Da nu stiau nici ce sa faca nici cum sa faca - de aici bulibaseala.
Oricum pe criticatac sunt .. suspendat. "Se pare" ca ptr numarul excesiv de mesaje - insa Andreescu are la subiectul asta "doar" 17 mesaje!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty Gheorghi

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Sept 25, 2011 9:07 am

ce cred eu are mai putina importanta.
Cu PCR ramane cum am stabilit fiindca
1)judecatorii sunt supsui opineiei publice. Adica ziare, GDS, comentatori TV , samd
2)s-a acceptat punerea egalitatii intre fascism si comunism. Si la asta vegheaza inclus Shafir ..
3)s-a indus spaima ca daca repare se va redeschide canalul
4)princiiile la noi sunt bune ptr a fi invocate impotriva altora
5)nici prea mare cerere nu este! Inclusiv de pe partea presupusa de stanga. Sunt sigur ca la o adica se vor gasi destui pe criticatac sa ceara interzicerea pe baza de anarhism sau zicand ca "capitalism de stat"

In final . Daca s-a rdori reinfiintarea .. ei bine s-ar aplica metoda legionara. Se interzice legiunea ? Foarte bine apre Garda de Fier! Se interzice Garda ? Bun! Traiasca Partidul Totul ptr tara !
Adica nu se paoate partid comunist ? Sociallist al muncii a fost .. sa vedem : aj Justitiei Sociale. Al Muncii. Al Poporului Muncitor. Al .... dictionarul este mare !

Insa fostii membri de partid ce doresc ei ? PSM a vazut ... Oare de ce?
Insa fostii activisti? Poate cativa . Da cine sa mai aiba incredere in ei ? Eu nu (si zic ca ar lichida orice nou partid. Asa cum au lichidat PCR. Sau .. PNTcd. Ca dupa cate stiu eu PNTcd era plin de activisti de intreprindere ... niste idioti cu uncgii lungi si gura mare)
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty un cunoscut

Mesaj  vgeorgic la data de Dum Sept 25, 2011 12:34 pm

Un cunoscut de-al meu, membru PCF si fost salariat al Radio Romania, mi-a spus ca nu era suficient sa-l asasineze pe Ceausescu. Asta pentru ca totul fusese pus la cale la nivel suprastatal. Demulta vreme.
Nu te intrebi de ce au cazut TOATE tarile din Est in acelasi timp?
Nu a fost razvratirea locala care a contat. ci contextul international pregatit de boul de Gorbi care le-a dat liber, probabil la Malta cind l-a pacalit de minune Bush al batrin, celor din afara sa se bage in Est. A fost atit de talimb ca si-a imaginat ca de el nu se leaga. L-au dat si pe el cu rotile in sus de nu s-a vazut.
Si in cotextul asta, totul decurgea prea pasnic. Criminala societate socialista nu avea victime. In R s-au facut destule victime ca sa latre aia ani de zile.
Imi pare rau ca aia de la Critc te-au interzis. In conformitate cu apucaturile democratice inradacinate de milenii. Cine nu-i cu mine, este impotriva mea (Cristos).
Sigur o sa ne mai vedm pe aici.
Si o sa postez sub numele meu ce vrei sa le spui alora pina or sa ma interzica si pe mine.

vgeorgic
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty Re: O obscenitate care continua si azi

Mesaj  AT la data de Dum Sept 25, 2011 9:57 pm

Buna seara

Am auzit de undeva de pe un blog de o lupta intre aristocratia neagra si aia clasica. Dupa Ialta aia clasica a cam disparut si se pare ca nici dupa Malta n-o sa o puna nimeni in drepturi . Si la prima mare Intilnire, Tratat etc o sa dispara de tot. Aia neagra , internationalista e repusa in drepturi, are avantaje. Intrebare : a ajuns spatiul ortodox ( ex comunist ) stapinit de ei sau inca se lupta ? Pe de alta parte finanta internationala, hollywood tot de ei e controlata . Si atunci ei controleaza lumea ( mai putin China, India, Brazil, si spatiul musulman ) ?

Fenomenele economice sunt ca la bRAUDEL ( si Geneva a sugrumat finaciar alte zone din Europa ) dar se schimba doar sefii . Sa fie vorba de o lupta pt putere care nu prea e inteleasa de muritorul de rand ?

AT
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty vgeorgic

Mesaj  Admin la data de Lun Sept 26, 2011 1:27 pm

sunt doua gaste in 2 straite diferite aflate in potbgajae diferite.
ma rog amandoua s=au amestecaty in aceiasi cutie de pateu .
Scuze.
1) daca doreau doar sa indeparteze pe Ceasca ..insa tin sa ioti zic ca nu am avzut pui de sef comunist care sa nu fie convins ca el ar fi trat5 mai bie in capitalism. Am lucrat intr-un istititut de cercetari .. oc bun de munca si in care copii de actobisti erau ceva mai desi decat ar fi normal dpv statistic (nu chiar multi .. cam 10-11 . Inclus 2 dintre milionerii de azi. Da toti o duc mai bine dact mine - chiar si cei care .. ca aia 2 milioneri ce sa zic - stau meserie si erau destepti).
2) Gorby .. Gorby a fost sa zic asa prost. hanar nu avea pe ce lume traia. sau mai precis cum se tyraia la nivelul popular Credea prea mult in propaganda proprie. S9\i in plus "lagarul" era prea idndatorat .

Insa victimele din Romania sunt dintr-o cauza mai simpla. in Romania nu erau trupe sovietice! Asa ca nu au putut fi rugati sa plece fara sucar . In plus cedeau ca poporu ii iubeste de nu mai poate . Pardon eu am baut sampanie cand i-am vazut ciuruiti! Si altii s-au bucurat ceva mai moderat . Cei mai multi. Insa aia crezand ca sunt iubiti au acrtivat uh organ de rezistenta ... Plus bulibaserala. Eu zic ca a fost o incurcatura cand nimeni nu stia despre ce este vorba sila final s-a nimerit sa fie Iliescu. SDi toata bulibaeasla s-a numit pompos revolutie. Revolutie pe naiba! racoala , bulibaseala , ingehsuiala ca la Londonistan ..
Ce este caraghios este ca sinura tara in care sovieticii nu au actionat direct este Romania!!
Si cu aia de la critic- da-i naibii . Sunt exact ca activistii de partid in ian 89. Neaga ca ceva e naspa. Diferenta este ca eu pe vreme aaia eram mai atent .. ca riscam mai mult decat o banare.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 79
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

http://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty Draga At ai zis=o !

Mesaj  Admin la data de Lun Sept 26, 2011 1:29 pm

Lupta ptr putere ...
iar restu - unii incearca sa supravietuiesca iar altiii aplauda casapu.
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 79
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

http://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty O precizare

Mesaj  MosDarie la data de Sam Oct 22, 2011 7:03 pm

PCR este doar o eticheta. In concret, aceasta eticheta ascunde masa de lumpen burghezie compusa din activistii de rangul 2 si 3 si din securisti. ambele categorii cu o disponibilitate extraordinara catre furt.
Asa stand lucrurile, PCR nu a disparut, ci conduce in continuare. Si-a schimbat numai eticheta.

MosDarie
Vizitator


Sus In jos

O obscenitate care continua si azi Empty Re: O obscenitate care continua si azi

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum