Sumitul bruxelez und Deutsch Reich des Konzerne

In jos

Sumitul bruxelez  und Deutsch Reich des Konzerne  Empty Sumitul bruxelez und Deutsch Reich des Konzerne

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Dec 13, 2011 7:31 pm

Summit-ul de la Bruxelles marcheaza o victorie ă a viziunii sii intereselor germane asupra Europei, mascata sub zisa echilibrului bugetar si al cumpataii germane contrapusa puturoseniei si risipei sudiste .
Heil der vierte Reich ! sau macar Heil eine Größere Deutschland !!!
O Germane ca furnica care baga Ordnung und Disziplin intr-o Europa de greieri ...

Si daca "problema" este alta ?
Adica daca Europa de Vest a atins "limitele cresterii" asa cum bubuit-a Raportul de la Roma acu vreo ... 40 de ani?
E atunci se poa explica de ce se trece la "abatorizarea" "puturosilor" - fie ei bugetari proprii ori PIIGS ingrasati cu "pomana" germana , desi se cam banuie ca de fapt rezultatele zalhanelei tin mai mult de daca si cu parca ... P'a dreapta asta inseamna ca fiind blocata cresterea unor economii (SUA, Germania, Japonia samd ) "lupta" se da ptr reimpartirea bucatii de paine disponibile . Adica o bucata mai mare ptr capital – care are nevoie de “crestere”, adica beneficii mai mari trimestul viitor fata de trimestrul asta, si restul sa ii ia dracu de “asistati” si puturosi ! Cum era filmu ala ? N-a dansat decat o vara ?! Vara celor “30 de gloriosi”* se cam termina si incepe bruma toamnei
Intreaga evolutie a ultimilor 30 de ani este in acest sens . Mai multi miliardari (acum 40 de ani erau sub 20!) , milioane de milionari , mai mult lux si clasa de “miloc” se subtiaza.
Acum patura finaciara se intoarce spre interior si , beneficiind de colaborarea complice-platita sau doar imbecila - a paturilor intelectuale , mediatice si politice acapareaza tot mai mult din avutul national si beneficind de sprijinul statelor gazda acapareaza si din avutul national al tarilor mai slabe de”constitutie” capitalista (adica lipsite de o patura de capitalisti nationali**).

Ca sa folosesc terminologia lu Hungtington “civilizatia vestica” [iudeo(?!?)-crestina] si-a atins limitele cresterii ptr actualul stadiu tehnologic si plasamentul “industrial” (productiv) este mai putin remunerativ decat cel speculativ . Insa aceasta a facut ca “civilizatia vestica [iudeo(?!?)-crestina] “ sa se intoarca spre “civilizatia ortodoxa” si intreg spatiu al fostului Pact de la Varsovia ca spre teritorii cucerite si sa ajute la demantelarea economica a acestora – scapand de concurenta , beneficiind de materii prime si de oaresce piata de desfacere (redusa din cauza modicatii veniturilor din zona,. Modicitate necesara ptr a putea accesa resursele naturale ale zonei!). Si presiunea pusa pe tarile “civilizatiei musulmane” - in general asupra zonelor detinatoare de petrol si/sau a unor pozitii dominante asupra rutelor de comert . A nu se uita dominatia totala a marilor de catre US Navy care la o adica ar permite controlarea comertului mondial spre beneficiul afacerilor SUA.
Mai prost este ca “centrul” in acceptiunea braudeliana este pe cale sa se schimbe. Ca circuitul comercial pacific inlocuieste circuitul comercial atlantic . Daca SUA care apartine “centrului” si “civilizatiei vestica [iudeo(?!?)-crestina] “ pot sa gliseze spre fatada pacifica si sa se conecteze din plin la circuitul pacific , tarile Europei (fie “iudeo(?!?)-crestine” fie “ortodoxe” nu au aceasta posibilitate. Capacitatea vestului Europei de crestere a profiturilor tine de controlul pe care il pot exercita asupra vecinilor imediati , adica a “civilizatiei ortodoxe” si a “civilizatiei musulmane” . Prin control intelegand accesul la resursele naturale (oamenii pot fi si ei resursa naturala!) , piete locale si excluderea unei posibile concurente a acestora (cum zicea nu mai stiu ce neamt : Romania a fost primita in UE fiindca era necesar ca sa fie ocupata economic! Prostii de pe aici se gandeau la ajutor tovarasesc, crestin ori capitalist . Ocupatie!). A da . Sa nu uit – si eliminarea unei concurente “straine” de zona (americana,japoneza , rusa, chineza…).
Europa , care dupa aventurile celor 2 razboiae mondiale s-a vazut relegata la un rol secund – inclus cultural - care displace enorm traditiilor ei imperiale , se afla azi in situatia neplacuta de a fi sandvis intre interesele americane , rusesti si ale noilor actori economici globali .
Insa sa nu ne facem iluzii . Europa nu este o entitate politica , cultrala sau de alt fel decat vazuta de pe malurile Eufratului , Gangelui sau al Nigerului. UE este departe de a fi o natiune sau macar o unitate politica. Este un aranjament intre state nationale , fiecare cu bazdacii, fandacsiile proprii alimentate de istoria proprie (istorie in sens larg). Asa ca “Europa” cuprinde tari care au un trecut de ambitii imperiale la nivel mondial , tari cu rol secund in istorie sau macar in istoria apropiata (Belgia, Danemarca , Olanda , Portugalia si de ce nu Spania) si tari cun un trecut si mai nefericit (Cehia, Polonia, Romania). Si dintre acestea se detaseaza ambiltiile Frantei si ale Germaniei.

Ori in ultima saptamana Germania se pare ca se apropie de satisfacerea ambitiilor ei istorice. Unde nu a reusit cu forta spera sa reuseasca cu banu si persuasiunea (unii batrani ziceau ca Hitler ar fi putut castiga Europa cu rabdare. Ca tot “tineretul” european era fascinat de le si ideilile lui .. dar era prea german!). De ani de zile Germania incearca sa impuna o Europa contruita dupa modelul ei – una a Landurilor (numite regiuni) – federative. Ori o astfel de constructie ar pune interesele germane in prima linie , fiindca Germnia ar domina prin economie si populatie. In plus a nu se uita in fara de Germania se poate vorbi si de un “bloc germanic” (expresia imi apartine) in centrul Europei : Germnaia propiu zisa , Austria, populatiile germanofone din Franta, Italia, Ungaria.. care bine managerizat ar duce la o majoritate relativa a voturilor populare intr-o eventuala alcatuire federala a UE . In mare constructul ideologic al caprarului zugrav vienez …
Deci in primul rand am avea de a face cu o dominatie germana , adica o Europa germanizata nu cu o Germanie europenizata (expresia apartine altora .. nu mie . Asa ca nu ma intrebati ce e aia Germanie europenizata!)
Insa chiar si castigurile de saptamana trecuta sunt suficente ambitiilor germane. Adica asigura castigurile germane obtinute ca urmare a introducerii euro. Acum sa nu-mi ziceti ca analistii si planificatorii germani au luat de bune rotomontadele economice ale grecilor! Nemtii pot fi (si slava Diavolului sunt!) ticalosi, abjecti , bestiali da nu ata de prosti plus ca in gnl sunt bine informati! Insa le convenea. Expansiunea creditelor in Grecia aducea comenzi firmelor germane – imi zicea careva ca in Atena taxiurile erau Mercedes .. prin 80 erau si Dacii ..
Arbeiterii au avut partea lor de castig – ca si patronii lor! Acum este randul bancherilor si daca le merge se vor alege daca nu cu insule macar cu case in Sud in care sa se retraga pensionarii nemti! Adica , cum zicea Catavencu , tot germanu sa prospere ….Si as zice ca si Italia sunt cam multe masini nemtesti .. ca in filmele engleze m-am saturat sa vaz nemtituri pe 4 roti!
Si asta ar asigura dominatia germana in zona lor economica. Ca exista o zona economica germana in Est , zona ce depaseste cu mult granitele politice sau etnice. Va fi simplu : cine bine nu nemteste paica nu primeste!
Si de aici o alta ipoteza- planul b cum se zice in filmele americane – in cazul in care nu reuseste cu federalizarea Europei ori se trezeste Franta ori se intampla alt accident de parcurs , Germania da dracului euro si UE . Insa targe dupa ea intreaga ei zona economica – Austria, Cehia, Croatia, Ungaria, Slovacia, Slovenia . Posibil Polonia sau regiuni din Polonia . Idem ptr Romania (cred ca intre planurile lor exista si un Sibenburgen autonom sau “independent”. Adica nu Größe Deutschland ci Größere Deutschland (größere : mai mare).

Insa in plan social general situatia rame aceiasi – capitalul finaciar doreste sa isi adjudece parti tot mai mari din venitul zonelor de sub influenta sa. Intrucat cresterea in zona civilizatiei “iudeo(?!?)-crestine” este blocata (sau se mentine la valori scazute gen 1-3 % ) asta nu se poate decat cu pretul diminuarii partii aferente altor categrorii – capital industrial, micii intreprinzatori (fie ei si capitalisti), angajati diversi , pensionari in plata, diverse categorii de exlcusi ..Si fiecare categorie va presa asupra categoriilor aflate intr-o poztie economica inferioara/dependenta : patronii vor presa ptr reducerea/inghetarea salariilor angajatilor, patronii si angajatii vor presa ptr reducerea peronalului platit din buget (fie ei scartzogari , taxildari sau profesori) si toti ptr a reduce platile in sarcina ptr “neproductivi” (pensionari cu norma intreaga, pesionari sociali samd) Homo homini lupus est

Insa expansiunea capitalului financiar se realizeaza numai sub protectia Statului (justitie, politie, armata) si depinde de colaborarea clasei politice. Asta inseamna ca populatiile avand acelasi Stat ca si capitalul financiar vor primi faramituri din partea sustrasa populatiilor din Statele mai slabe , macar prin faptul ca sacrificiile ce le vor fi impuse vor fi mai mici. Momentan mai mici …
De fapt acesta a fost si semalul dat de eseul Ciocnirea Civilizatiilor. Expandarea eseului intr-o carte arata ca “undeva sus” au fost recunoscutele “meritele” eseului …si mia ales utilitatea lui : obtinerea solidaritii intectual-morale a societatilor apartinand “vestului”.

Deviza actuala este din nou mors tua vita mea! precum in Anglia lu Morus ...

* “30 de gloriosi” - anii de dupa ultimul razboi mondial si pana la primul soc petrolier . Ani in care cresterea a fost masiva si a profitat de ea marea majoritate a societatii . Da nu plangeti pe cei bogati – siliti de impozite sa isi restrnaga chletuilelie somptuare au fact investitii si au devenit .. si mai bogati!!
** Tari lipsite de o patura de capitalisti nationali. Fiindca capitalistii natiopnali sunt cam egoisti. Vor totul – din tara!- ptr ei . Si nu este vorba doar de posesia bunrilor, marimea averii si a procentului de venit pe care si-l insusesc. Este vorba si de mandrie , de pozitia lor sociala , ca elemente dominante alwe societatii. De respectul pe care il obtin din partea societatii. Ori concurenta sttraina pe langa ca le pune in pericol pozitia economica le submineaza si pozitia in cadrul societatii. Exact reactia muncitorului vetic oripilat de emigrantul polonez ori roman . In plus nu trebuie uitat ca si capitalistu veros samd este si el om .. adica poa sa fie nationalist si sa prefere sindicalistul sau coltos capitalistului venetic. In acvest sens in la inceputul anilor 90 Belgia intreaga de la rege la lumpen s-a revoltat la incercarea de preluare a unei mair afaceri de catre Carlo de Benedetii si a facut imposibila preluarea. Ceva mi taziu Germania s- opus la fel de nationalist preluarii unei intrepinderi de catre nu mai stiu ce strain . Insa in tarile de est , lipsite de un capital national puternic (si cu sentimente nationaliste!) au fost preluate intr-o veselie servicii publice …. spre deliciul procapitalistilor locali . Adica cam compradori.


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sumitul bruxelez  und Deutsch Reich des Konzerne  Empty Re: Sumitul bruxelez und Deutsch Reich des Konzerne

Mesaj  AT la data de Mar Dec 20, 2011 6:24 pm


@ Ghita Bizonu'


Care credeti sa sunt cauzele reale ale disparitiei relatiilor feudale si ale aparitiei relatiilor de tip capitalist modern ? Cum a disparut aristocratia traditionala in lumea crestina ?

Respectele mele

AT

AT
Vizitator


Sus In jos

Sumitul bruxelez  und Deutsch Reich des Konzerne  Empty Re: Sumitul bruxelez und Deutsch Reich des Konzerne

Mesaj  AT la data de Vin Dec 23, 2011 6:58 pm


Sarbatori Fericite !

AT
Vizitator


Sus In jos

Sumitul bruxelez  und Deutsch Reich des Konzerne  Empty Re: Sumitul bruxelez und Deutsch Reich des Konzerne

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum