Stolojean zice ca bugetu’ e o “bulibășeala”

In jos

Stolojean zice ca bugetu’ e o “bulibășeala” Empty Stolojean zice ca bugetu’ e o “bulibășeala”

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Apr 10, 2012 5:23 pm

Vineri Stolojan zicea ca Ministerul Finanțelor trebuie să explice bulibășeala de la buget. Undeva cifrele nu sunt în regulă

Stolojan este amabil.
Nu este bulibaseala este un sistem!!
In urma cu cateva luni am citit nu mai stiu pe unde ca bugetul se contruieste in mod excesiv de optimist in ce priveste situatia economica. Adica Romania refuza sa intre in criza ! Am iesit din recesiune!! Ura avem crestere!! Pe baza acestior estimari optimiste se face bugetu’- adica vom incasa X lei din care vom cheltui N. Totu’ echilibrat!
Si in primul trimestru se realizeaza planu de cheltuieli (masini noi, pedelute , schimari ale aparatelor de aer conditinat cumparate acu 2 ani samd).
Insa nitel mai incoilo ce sa vezi ? Incasarile nu sunt cele estimate. Conjunctura europeana. Internatinala. Ca a nascut pisica . Ca n-a fatat cateau . Insa cheltuielile sunt facute si ai cheltuieli in plata (pensii, salarii, medicamente samd). Si atunci ? Imprumuti!
Si in nov d’a cappo: la anul vom avea o crestere de 4%! Si se dimensioneaza bugetu ca atare. Si apoi se observa ca numa 0,8325% crestere si trebe sa imprumuti restu de 3,1675% .
Si mai rau. Un amic (care tot de atatea luni refuza sa scrie pe abjectu asta , desi pricepe cestiile astea mai bine ca mandea) sustine ca primu proiect de buget al PeDeLeprelor a fost fundamentat corect… insa s-au prins ca ocazia vietii lor este criza!! Adica au introdus aceasta metoda stiind ca vor avea “motive obiective” : e criza! Ce te uiti la mine ca pinguinu la valiza?!!
Cel mai ciudat este ca o astfel de informatie nu este dezbatuta ... Luimea are alte preocupari mai importante , de ex caini comunitari...

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum