Tot inainte catre inapoi

In jos

Tot inainte catre inapoi  Empty Tot inainte catre inapoi

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Iul 01, 2012 12:42 pm

De saptamana trecuta am o senzatie bolnava de déjà vu …

Prima data Consiliul Superior al Magistraturii s-a legat de avocatii lui Nastase , dupa modelul paukerist.
Apoi Codruta s-a dat si ea la ministrul Justitiei de parca un majur facea “instructie” cu un recrut . Uitamd insa sa explice cum se face ca ani de zile a tolerat “scurgeri pe surse” in presa. Sa explice cum stam cu niste dosare ciudate – de ex cestia cu “spionul” Stamen Stanchev. Sau de ce unul din dosareel Nastase a fost retrimis la DNA ptr ca nu era acoperit de probe .. Si fara sa aiba nici un indiciu – in fara de sustineri pe bloguri si forumuri - si-a exprimat dubiile in privinta unuii diagnostic
Si apoi doctorul Bradisteanu a fost tinut 7 ore la DNA .. ca “pe vremuri”.
Parca am fi in plina restauratie stalinista…

Si ca sa puna motul pe prajitura Curtea Constitutionala decis-a cica ca cum :
"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Guvern, pe de o parte, şi Preşedintele României, pe de altă parte, generat de acţiunea Guvernului şi a primului-ministru de a-l exclude pe Preşedintele României din delegaţia care participă la Consiliul European în perioada 28-29 iunie 2012. În exercitarea atribuţiilor constituţionale, Preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului. Această atribuţie poate fi delegată de către Preşedintele României, în mod expres, primului-ministru"
”uitand” ca Parlamentul a dat un madat clar premierului si ca Parlamentul este suprema instanta a tarii. Practic Curtea Constitutionala rescrie Constitutia in sens ultraprezidential.
In acest sens se exproma si Blaga : "Presedintele Traian Basescu este aliatul nostru, este partenerul nostru, al PDL. A fost, este si va fi in continuare partenerul nostru” .
Deci avem una bucata de Presedinte care face parteneriate cu partide. Ca aceast sustinere este in vadita contradictie cu textul Constitutiei

art 80
(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

art 84
(1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.

este lipsit de interes si ptr CCR si pentru societatea “civila”

Eu ma mai vazut o asa o tranzitie catre “Conducator” .. in anii 72-75. Insa atunci Securitatea era inima regimului care batea batea …
Azi?
Azi oameni care in 83-89 vorbeau slobod (si exprem de “precis”) la telefon se tem.
La 22 de ani dupa executia Conducatorului si a Pieti Universitatii ..


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum