Nimic despre MCV

In jos

Nimic despre MCV  Empty Nimic despre MCV

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Ian 31, 2013 9:50 amConferinta de presa, miercuri, 18 iulie 2012 :

Raspunsurile Alinei Ghica si ale Oanei Haineala la intrebarile jurnalistilor
Presa: Cand expira mandatele procurorilor Daniel Morar ca sef al DNA si cel al Codrutei Kovesi ca procuror General al Romaniei? Si daca ii va mai fi prelungita delegarea lui Daniel Morar in functia de procuror sef al DNA?
Oana Haineala: „Mandatul procurorului General al Romaniei expira pe data de 2 octombrie 2012, iar delegarea in functia de procuror sef a domnului procuror sef Daniel Morar expira pe 12 august 2012. Cadru normativ actual permite delegarea in continuare a domnului procuror sef Daniel Morar pentru sase luni. Avem cazuri in care functii de conducere au fost ocupate prin delegare, de pilda, functia de conducere de prim-procuror al
Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti , dupa cum stiti , din nefericire, aceasta functie a format obiectul unui scandal de coruptie in 2007, dosarul „Concursurilor”, si de la acel moment pana in prezent functia de conducere a fost ocupata prin delegare de catre o doamna procuror pentru o perioada de trei ani, iar de catre un alt coleg, cred ca are mai bine de un an de cand este delegat in aceasta functie. Asa ca DA, delegarea luiDaniel Morar poate fi prelungita. .


Presa: .Deci pot exista prelungiri succesive, din sase in sase luni?
Oana Haineala: In cadrul normativ actual, categoric DA. Pana cand? Sincer, v-am explicat. Sigur, va trebui sa intervina o numire, va trebui sa avem stabilitate in ceea ce priveste procedurile, stabilitate institutionala, va trebui ca toate criteriile evidentiate de Comisia Europeana, si nu doar evidentiate de comisie si cerute de societatea noastra si de nivelul la care a ajuns sistemul judiciar din Romania sa fie indeplinite si atunci, DA e momentul pentru numire.

Presa: Care este cea mai ingrijoratoare concluzie exprimata de Comisie, fata de CSM?
Alina Ghica:
La acest moment, pentru plenul CSM a fost cea exprimata public, respectiv faptul ca natiuni de pe scena politica sunt de natura sa aduca atingere intr-o varianta sau alta independentei sistemului judiciar.
Presa:
Despre continuarea MCV care nu se precizeaza pentru ce perioada?
Alina Ghica: Mecanismul va fi ridicat atunci cand conditionalitatile vor fi indeplinite
Oana Haineala: Si cand vom prezenta toate garantiile privind ireversibilitatea si sustenabilitatea reformelor, or garantiile acestea nu sunt suficient a fi date doar de sistemul judiciar, ele trebuiesc date si de clasa politica.

Dumneavoastra ati inteleles ceva ?
Ca io am inteles “ca acum nu e e momntul tovarasi !” ca nu este “stabilitate in ceea ce priveste procedurile, stabilitate institutionala” si ca de abia dupa ce va fi stabilitate – care- vom puteea respcta legea romaneasca!! Nu prea am inteles ca care ar fi “criteriile evidentiate de Comisia Europeana, si nu doar evidentiate de comisie si cerute de societatea noastra si de nivelul la care a ajuns sistemul judiciar din Romania sa fie indeplinite” . Betie de cuvinte …

Deci cam asa : in vara niste prosti s-au lasat impresionati de ala Baraosu si Viviandiera sa. Si in loc sa zica “da legea , legea nu trebuieeste respectatata ba?!” au zis da sa traiti!
Dupa care s-a luta decizia feiindca legea permite starea de esxceptie (delegarea) hai s-o permanentizam (delegarea) pana la calendele grecesti si dupa: Morar for ever!! (ca pe romaneste nu eprea mai catadixesc)
Si in timpu asta mai ardem vreo cativa …

Si acu ne trezim cu MCV ul nou plin de “inexactitati” adica excat cum merita unu’ ca inVictor (sa iti stergi spitzu’ pe turul lui!) cel Tont.
Si ca Statul de Drept se construeste prin ignorarea legii .
Bun inceput ca premiza a modificarii constitutiei …Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum