SUA ultima reduta a Kominternului ?

In jos

SUA ultima reduta a Kominternului ? Empty SUA ultima reduta a Kominternului ?

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Feb 08, 2013 11:02 am

Iata ce scrie pe 22 si contributors Dragos Paul A lu’ Gica (cerceteaza si preda sisteme economice comparate si analiza institutionala la George Mason University)
Nu e in regula ca multinationalele occidentale, dupa ce ca suntem si asa amarati, sa vina la noi in tara si sa sponsorizeze organizatii anti-occidentale, anti-europene, anti-reformiste si xenofobe. Cat si ce le mai trebuie ca sa intelega cui dau bani si pe cine intretin economic?!
Cu chestiile astea nu e de gluma. O campanie publica de manipulare si incitare perversa la ura etnica, fara precedent intr-o tara UE: Deja asta nu mai este o problema interna, este o problema europeana.
E suficienta o mana de imbecili si iresponsabili de ambele parti ca sa ne pomenim cu cine stie ce noua Bosnie in Transilvania. Si iata ca imbecili se gasesc oricand. Pana sa-si rezolve maghiarii problema pe partea lor de imbecili, e cazul ca romanii sa se miste repede.
Daca sucursalele multinationalelor prezente in Romania considera ca pot continua sa sustina financiar entitati politic-mediatice, care folosesc sovinismul si nationalismul ca arma politica, problema nu mai e una ce tine de ele ci de sediul corporat din tara de provenineta.
Daca in 24 de ore nu apar reactii ferme de delimitare, problema trebuie sa devina o problema intre sediului corporat din tara mama si guvernul lor, organizatiile internationale si societatea civila de acolo.
februarie 7, 2013
http://www.contributors.ro/fara-categorie/nu-e-in-regula-nu-e-de-gluma/
http://www.revista22.ro/nu-e-in-regula-nu-e-de-gluma-22340.html
Textul sau imi aduce aminte de niste lcetii invatate la liceu. 1970 la istorie. Caut pe net si gasesc astea :


În decembrie 1923, la Berlin (după unele surse la Viena, iar după altele la Moscova) a avut loc cea de-a VI-a Conferinţă a Federaţiei Comuniste Balcanice, unde au fost adoptate unele Rezoluţii care vizau direct România, intitulate: Despre problema agrară; Situaţia generală din România şi Problema naţională din România. În ultima Rezoluţie se aprecia fals că, România a ocupat „mari părţi ale altor popoare, aflate, din punct de vedere politic, economic şi cultural, la un grad mai înalt de dezvoltare”; erau înşiruite aşa-zisele suferinţe de tot felul, precum şi exemple de asuprire îndurată de populaţia din regiunile ocupate – Basarabia, Transilvania, Dobrogea şi Bucovina. Se afirmă că, „naţionalităţile din Transilvania, Dobrogea şi Bucovina duc de aceea, o luptă neîncetată şi nu săracă în jertfe, pentru a obţine posibilitatea unei libere şi nesilite determinări a soartei, ca şi cele din Basarabia”. În documentele adoptate la această Conferinţă se menţiona că, politica naţională promovată de către guvernele burgheze în statele balcanice după Primul Război Mondial, a suferit un eşec, iar pentru rezolvarea problemelor existente se propunea susţinerea dreptului la autodeterminare.
România era inclusă în rândul statelor unde aceste probleme erau nerezolvate, iar misiunea de a realiza în practică instrucţiunile Komintern-ului revenea Partidului Comunist din România,

http://www.morarup.narod.ru/ss/sss/Komintern_.htm

Sau de (mai) doriti :

Conform directivelor Komintern-ului, "Partidul
Comunist din Romania" (P.C.d.R.) milita, in perioada interbelica, pentru dezmembrarea statului
roman, reintregirea Romaniei fiind considerata in documentele Komintern, elaborate la
Moscova, drept o anexiune teritoriala de tip imperialist, sustinandu-se teza leninista
autodeterminarii pana la separare a diferitelor etnii (calificate drept popoare) si regiuni
romanesti

http://bataiosu.files.wordpress.com/2008/05/vladimir-alexe-ion-iliescu-biografia-secreta.pdf

Daca inca nu este clar paralelismu de gandire atunci


CONGRESUL III (Viena, 1924.
Rezoluţia în „problema naţională" : „România capitalistă, prin rezultatele războiului imperialist, mondial, prin «unirea tuturor românilor» şi-a supus însemnate părţi din naţiuni dezvoltate politiceşte, economiceşte şi culturaliceşte, şi, in felul acesta, din stat naţional a devenit stat de naţionalităţi. Constituirea României Mari datorită tratatelor de pace de la Versailles, Trianon şi Neuilly a fost cumpărată cu preţul renunţării din partea clicii stăpînitoare şi la ultimul rest de independenţă naţională a ţării. România a devenit unul din vasali; cei mai supuşi ai imperialismului vest-european în Europa Centrală şi în Balcani".)
Si


CONGRESUL IV (Harcov, 1928.)
„6. Burghezia română duce o politică de deznaţionalizare şi sărăcire a maselor muncitoreşti şi ţărăneşti din Transilvania şi Banat. Masele muncitoare ungare din Transilvania, cele sîrbeşti şi germane din Banat duc în spinare jugul naţional al boierilor şi capitaliştilor români. Autodeterminarea pînă la despărţire şi deplina neatîrnare de statul român, este lozinca pe care Partidul Comunist o ridica în aceste ţinuturi."

http://www.procesulcomunismului.com/marturii/fonduri/cdandara/art90/docs/ist_comunism_opus90.htm

Ptr astea a fost data legea Marzescu care desfiinta PCdin R

Acum io intreb ale cui directive le urmeaza universitaru amerlocan A lu’ Gică ?!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum