Evrei de vanzare. Nemti de vanzare…. romanii e pe gratis

In jos

Evrei de vanzare. Nemti  de vanzare…. romanii e pe gratis Empty Evrei de vanzare. Nemti de vanzare…. romanii e pe gratis

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Feb 16, 2013 1:38 pm

Acum o luna in urma a avut loc lansarea unui film „Evrei de vânzare” de unu Radu Gabrea.
Acum sa ne intelegem : permiterea emigrarii evreilor si a germanilor contra cost este dpv moral cam discutabila , mai ales daca tinem cont si de principiile proclamate ale celei “mai drepte si mai inaintate societati”. Acum se zice ca filmul dezbate “unul dintre aspectele cele mai abominabile (nu ştiu dacă trebuia să folosesc „cele”, cred că „abominabil” ar fi fost suficient dar ca să subliniez ideea) – omul ca marfă.”
Insa intr-un targ din asta sunt 2 parti active : vanzatorul si cumparatorul identic vinovate moral (ambele considerand omul ca marfa).
Mai rau in cazul de fata avem si al treia parte vinovata moral : “marfa” insasi. Ca hai sa o zicem cinstit “marfa” umana nu era carata cu forta, nu era trasa de par spre avion , nu era “accelerata” cu suturi in tuhăs si bulane pe spinare ”Schnel du Schweinhund!” si “mars in iadu capitalist ##-ti mortii mă-ti!” . Ca marfa infamului targ nu striga “Nu! Nu vreau in capitalism vreau sa constriesc comunismu!” chiar si atunci cand .. ei da unii “vanduti” avusesera si ceva fonctii de partid. Mai rau “marfa” umana depusese cerere de buna voie si nesilita de nimeni ca vrea sa plece din RSR .. si de multe ori trimitea scrisori cu poza :”io-te mi-am luta masina” [in 1966-70 asteptai la coada vreo 2-4 ani plus ca te costa leafa pe cativa ani. Chiar si Trabantu costa cam un an de salrii a unui contabil sef!] Si sa nu ma luati cu ”dreptu’ de libertate si exprimare” ca ce durea atunci era dreptu’ la autoturism …
Zisu Gabrea zice ca Oricâte explicaţii „ştiinţifice“ s-ar căuta, plecarea lor(nota mea: a germanior), cât şi a evreilor, este o pată ruşinoasă pe istoria noastră.. Istoria noastra a foste patata insa si la injonctiunile Germaniei, Isaraelului si SUA.
Ca p’a dreapta prima oara cand am auzit ca nemtii pleaca pe capete a fost prin 1970. Aici trebuie sa fac o paranteza istorica. Statele “lagarului socialist” nu aveau relatii diplomatice decat cu RDG .. ma rog ceva comert faceau ele si cu Federala insa cam prin intermediari. Ca Federala era zisa urmasa a lu’ Hitler , plina de neonazisti rosi de dorinta de revansa iar in ziare Kornrad Adenauer era de multe ori tratat aproape ca un emul de-a lu Adolf. UCS ul din Bavaria era prezentat ca fiind neonazist sau asa ceva.
Insa in 1967 RSR a stabilit relaţii diplomatice cu RFG .. cestie ce ne-a cam facut suspecti in lagarul socialist. Si nitel mai tarziu prin 1969 cancelaru’ federal s-a intalnit cu Nocolae Ceausescu . Ce au discutat nu stiu , nu mai tin minte (plus ca eram june si deci tembel) INSA nemtii incep sa plece din RSR . Sa plece cu acte in regula. Pe capete. Deci pata aia rusinoasa a fost conditionata de brava si democratata RFGea. Ma rog ei au conditionat cooperarea economica si ai nostrii au plusat cerand bani ptr fiecare german care pleca. Ma rog prin 78 refegistii au inceput sa verifice atent germanitatea aspirantilor la emigrare.

Ar mai trebui de zis ca in acelasi an 1967 RSR nu a rupt legaturile cu Israelul care scarmananse cam sever pre arabi in Razboiul de Sase Zile. Unicu stat din Pactul de la Varsovia. Si unicu care permitea emigrarea evreilor . Si asta la cererea Israelului si cam cu presiunile SUA – a nu se uita amendamentul Jackson-Vanik la legea comerțului din Statele Unite, care condiționa acordarea clauzei națiunii celei mai favorizate în relațiile comerciale bilaterale de liberalizarea politicii de emigrare a statului respectiv. Si ca destui congresmeni aveau la suflet emigrarea evreilor .. In cestia asta raposatu Moses Rosen a cam fost telalul principal care a vandut evrei in Israel si SUA .Da’ nu e voie de pomennit remarcabila sa activitate comerciala..Cand nu a mai avut evrei de vindut a inceput sa vanda Holocaust cu toptanu’: 450.000! incarcanedu-ne si cu ispavile Ungariei hortiste

Si mai interesanta este ca ani de zile nimeni nu a protestat impotriva comertului asta (insa in anii 80 romanii ar fi vrut ei sa fie si ei vanduti!).
Nici dupa caderea comunismului … Insa in 90-91 cand evreii au inceput sa emigreze din inca URSS tranzitau prin Bucuresti .. ca sa ia avioanele EL Al (ba uneori nimerau si pe TAROM) fiindca patria sovietica a lu Avigior Libnerman inca nu avea zboruri spre Tel Aviv.
Azi, dupa multi ani se protesteaza. Ba se unii si unele sustin ca ar fi fost un
„comerţ modern de sclavi” incrimimand numai partea romana care ar fi avut o politica de purificare etnica fara a zice nimic despre cumparatorii “sclavilor” .
Insa se gasesc scuze “morale” ptr cumparatori .

De fapt cumparatorii au avut si ei un motiv – unul nationalist. Caci cum zice una Eva Galambos pentru Israel a aduce evreii în ţară a fost o politică de stat, idee cuprinsă în Declaraţia pentru independenţă . Eu zic ca a fost o politica nationalista atat germana cat si israeliana. Care nu a avut nici de a face cu persecutii etnice sau legate de “comunism” caci dupa 1991 multime de evrei din fosta URSS s-au stabilit in Isarel. Si multi Igori si Stepani cu vreo bunica de vaga ascendenta germana au mers in RFG fara ca nimeni sa acuze epurare etnica!!

Atunci ce chichirez galceava cu Romania care a facut „comerţ modern de sclavi”?
Banii!! Despre asta este vorba. Si poate alte idei mai “geopolitice” cu sfori trase de la Kremlin.

Si as mai avea ceva de zis despre Gabrea. A debutat în 1969 cu filmul de lung metraj „Prea mic pentru un război atât de mare”. In 1970 a facut primul serial de televiziune din România: „Urmărirea”. Ceva cu comunisti dupa care a stat numa 6 luni la Paris …Normal, nu? In 1973 face „Dincolo de nisipuri”, care cica ar fi fost oprit din ordinul lui Nae (eu am dubii… Pur si simplu “n-a mers”). Si cica sucarit de cenzura emigreaza in Nemtia uinde nefiind cenzura face un film de abia in 1981. Si apoii revine in Romania si din 2000 incoa face filme in Romania legate mai ales de “anticomunism” si lupa cu “nationalismul romanesc”. Ei si acu sa puric nitel un interviu de aici
http://adevarul.ro/cultura/arte/regizorul-radu-gabrea-plecarea-evreilor-pata-rusinoasa-istoria-noastra-1_50fc2db551543977a983f4fc/index.html
Întâlnirea de la Zürich, despre care vorbiţi în film, este doar un episod din istoria organizării de către guvernul român a vânzării evreilor. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu saşii. În Germania aţi intrat în contact cu saşi plecaţi în aceleaşi condiţii?
Am întâlnit evident saşi plecaţi din România. Germania, datorită situaţiei ei speciale, avea populaţii de origine etnică germană. Ca urmare a celui de-Al Doilea Război Mondial, acestea au rămas practic „fără patrie“ în număr de câteva milioane, iar statul german a trebuit să adopte o politică specială, plină de grijă, asigurându-le noilor ei cetăţeni condiţii unice de dezvoltare după emigrare.
De aceste condiţii s-au bucurat şi saşii, dar şi şvabii bănăţeni. Dar nimic nu a fost simplu. Pentru saşii transilvăneni, agricultori, crescuţi în mijlocul naturii, care erau legaţi de pământ şi trăiau în comunităţi rurale organizate, mutarea în marile oraşe, Köln, München, Frankfurt, a fost dificilă.
Mulţi oameni din generaţiile mai vechi au suportat cu greu ruptura, chiar dacă au primit locuinţe „sociale“ şi cu toată grija statului german pentru ei. Tânăra generaţie s-a adaptat şi a fost, în fond, beneficiara acestui transfer de populaţie.
Toate explicaţiile cinice care se dau astăzi în legătură cu emigrarea evreilor sau a saşilor sunt de neiertat. Saşii au locuit în Translivania 800 de ani. S-au luptat cu tătarii, cu turcii, au suferit alături de ceilalţi locuitori ai Transilvaniei. Oricâte explicaţii „ştiinţifice“ s-ar căuta, plecarea lor, cât şi a evreilor, este o pată ruşinoasă pe istoria noastră.

Hm cam neclar . Germania, datorită situaţiei ei speciale, avea populaţii de origine etnică germană. Ca urmare a celui de-Al Doilea Război Mondial, acestea au rămas practic „fără patrie“ în număr de câteva milioane, Pai nu este normal ca Nemtia sa aibe populatii .. germane ? Sau este vorba cumva despre germanii din alte tari ? Cehoslovacia, Iugoslavia, Polonia, Ungaria,? State din care popilatia germana a fost expulzata . Gonita cu suturi am Arsch . Singura care nu a expulzat germanii a fost .. Romania!! (e drept un numar de germani din Romania au fost deportati in URSS de catre ocupantii sovietici .. insa si din Ungaria, Polonia samd) Germanii din Romania nu au ramas “„fără patrie” ci au stat pe loc . Ma rog s-a instalat regimul socialist- mersi si in RDG! Aici Radu Gabrea o da cotita rau si parca ar cita nitel din Goebells ala care a organizat Grupuri Etnice Germane (Deutsche Volksgruppe) cam peste tot. Si lasa sa se inteleaga ca cumva sasii din Romania nu ar fi emigrat de buna voie .. Asa ca si el.
Si mai are obraznicia sa zica ca “Plecarea mea în 1974 a fost singura mea şansă de a-mi continua profesia de regizor, fără să fac compromisuri.” atunci cand prin sustinerile sale demne de Goebels insusi pune semnul egalitatii intre evreii mananti in bou-vagoane de SS isti si sasii care au emigrat de buna voie nu la Auschwittz ci la Munchen.
A da. Urmand sfaturile economice dezinteresate ale unora si altora din Romania au emigrat, ca sa aibe o bucata de paine, minim 2 milioane. Pe astia nu i-a platit nimenil Ei platesc. C’asa-i viata – unii e mai egali decat altii si inerent romanii nu pot fi egali cu altii care sunt Herrenvolk.
Care membri ai rasei superioare alese de stapani ar considera textul meu ca bun de trimis “la GUNOI, un loc perfect pentru acesta persoana”.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum