Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

La Berlin, Bruxelles e ca la Bucuresti!!!

In jos

La Berlin, Bruxelles e ca la Bucuresti!!! Empty La Berlin, Bruxelles e ca la Bucuresti!!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Mar 07, 2013 1:29 pm



CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ
COMUNICAT DE PRESĂ
ECA/13/07
Pentru publicare imediată
Luxemburg, 5 martie 2013
Lucratorii in varsta – nici statele membre, nici Comisia nu sunt in masura sa stabileasca daca programele sunt intr-adevar utile, potrivit auditorului extern al UE


Unul dintre obiectivele strategice ale UE este cresterea ratei de ocupare a lucratorilor in varsta. Totusi, potrivit constatarilor unui nou raport elaborat de Curtea de Conturi Europeana, nici statele membre, nici Comisia nu sunt in masura sa determine cati lucratori in varsta au dobandit calificari noi sau au obtinut un loc de munca ori si-au pastrat locul de munca gratie participarii la o actiune care a fost finantata prin Fondul social european. In marea lor majoritate, statele membre auditate nu au creat instrumentele necesare pentru a furniza informatii relevante si fiabile in acest sens.


Fondul social european (FSE) este un instrument financiar important destinat sa sprijine statele membre in eforturile lor de a indeplini obiectivele UE in materie de politica de ocupare a fortei de munca. Instrumentul vizeaza sa promoveze integrarea pe piata muncii a somerilor si a persoanelor defavorizate, in primul rand prin sprijinirea activitatilor de formare. In perioada cuprinsa intre 2007 si sfarsitul anului 2013, cheltuielile FSE vor fi depasit suma de 75 de miliarde de euro, reprezentand in jur de 8 % din totalul bugetului UE. In vederea auditului au fost selectate sase programe cu o valoare totala de 222 de milioane de euro, ce acopera patru state membre (Germania, Italia, Polonia si Regatul Unit).

„Comisia aproba programe fara sa solicite furnizarea informaţiilor necesare pentru a verifica daca programele chiar functioneaza, iar statele membre nu pun la dispozitia Comisiei aceste informatii”, a declarat domnul Lazaros Lazarou, membrul Curtii responsabil de raport. „Fara date fiabile, verificabile si actualizate cu privire la performanta si fara evaluari ale diferitelor actiuni, factorii de decizie se afla in imposibilitatea de a formula concluzii care sa poata fi utilizate in procesul decizional curent si viitor.”


Note către editori:

Rapoartele speciale ale Curții de Conturi Europene se publică pe tot parcursul anului și prezintă rezultatele unor audituri selectate care au ca obiect domenii specifice ale bugetului UE sau aspecte specifice legate de gestiune.

În cadrul acestui raport special (RS nr. 25/2012), intitulat „S-au instituit instrumente în vederea monitorizării eficacității finanțării acordate prin Fondul social european pentru lucrătorii în vârstă?”, s-a analizat dacă statele membre și Comisia au instituit și au implementat instrumentele necesare pentru a putea evalua eficacitatea acțiunilor destinate lucrătorilor în vârstă și derulate în cadrul FSE în cursul perioadei de programare. Auditul s-a axat pe continutul programelor operationale si, in special, pe obiectivele operationale cuantificate si pe indicatori, precum si pe sistemele de monitorizare si de evaluare.

FSE este un instrument financiar important aflat la dispozitia Uniunii Europene pentru a sprijini statele membre in domeniul ocuparii fortei de munca. In perioada cuprinsa intre 2007 si sfarsitul anului 2013, cheltuielile FSE vor fi depasit suma de 75 de miliarde de euro, reprezentand in jur de 8 % din totalul bugetului UE.

Curtea a identificat deficiente in modul in care sunt concepute programele operationale, precum si in cadrul sistemelor de monitorizare si de evaluare. In ceea ce priveste Comisia, Curtea a observat, de asemenea, ca aceasta nu dispune de date coerente, la nivelul Uniunii Europene, cu privire la obiectivele operationale, la indicatorii de realizari si la fondurile care au fost alocate. Drept rezultat, desi printre obiectivele strategice ale UE se numara si cresterea ratei de ocupare a lucratorilor in varsta, nici statele membre, nici Comisia nu sunt in masura sa determine cati lucratori in varsta au dobandit calificari noi sau au obtinut un loc de munca ori si-au pastrat locul de munca gratie participarii la o actiune care a fost finantata prin FSE. Mai mult, nu se cunosc nici sumele care au fost cheltuite pentru acest gen de actiuni.

Curtea recomanda Comisiei:
- sa solicite statelor membre sa isi conceapa programele operationale in asa fel incat sa poata fi posibila masurarea performantei finantarii care se acorda prin FSE. Categoriile-tinta de populatie ar trebui sa fie definite intr-un mod lipsit de ambiguitate si ar trebui sa se defineasca obiective operationale cuantificate si indicatori relevanti pentru a masura realizarile, rezultatele si impacturile specifice la nivelul grupului tinta de populatie. Ar trebui sa se stabileasca jaloane intermediare si o ierarhie a valorilor-tinta;
- sa solicite statelor membre sa conceapa sisteme de monitorizare si de evaluare care sa fie capabile sa masoare si sa explice la intervale corespunzatoare progresele realizate in directia indeplinirii tuturor valorilor-tinta fixate;
- sa obtina informatii coerente si fiabile de la statele membre astfel incat sa poata prezenta date adecvate privind mijloacele mobilizate si rezultatele obtinute de FSE si
- sa procedeze la o analiza in profunzime a aspectelor legate de performanta atunci cand evalueaza si monitorizeaza sistemele de gestiune si de control ale statelor membre.
Textul integral al raportului este disponibil la adresa www.eca.europa.eu

Va rog ati vazut statele alese ptr analiza? Germania, Italia, Polonia și Regatul (in curand dez)Unit! Adica insasi Germania care ameninta va vorbeasca precum Varus (VETO!) in legatura cu schenghenizarea noastra , Italia cea condusa decenii de crestin-demagogi, si Regatul (in curand dez)Unit, aceste staruri ale europenismului, capitalismului, neortodoxe samd samd sa nu mai zic de pedanta Nemtie unde cica totul merge zeiss se poarta ca Udrea - dau banii fara sa stie ptr ce! Noroc ca avand destule stadioane nu se apuca sa le mai faca (in panta!!) .

Mentiune bizonica : asistam la o bizarerie : se incearca sa se mentina cat mai mult varstnicii in piata muncii in timp ce somajul tinerilor este crescut. In acelasi timp managerii au tendinta de a "scapa" de cei mai in varsta (din anii 90 erau articole si carti savante cica ca cum ar trebui sa ne obianuim ca varful este intre 30-45 de ani , ca pana la 50 mai merge dar ca "in viitor" oamenii ar trebui sa accepte ca dupa 50-55 trebuie sa accepte sa ocupe pozitii mai joase si venituri mai mici si sa recalifice si recicleze ptr posturi mai putin calificate.. Acum este acel "in viitor"!)

Oricum e clar "Europa" s-a sincronizat cu .. Bucurestiul!!!!
Si “stanga” romaneasca o ia pe urmele lu Dani le Rouge (le Con Bandit) care a inceput ca anarhist si a proclamat “Le gauchisme, remède à la maladie sénile du communisme » apoi s-a apucat sa elibereze sexual copii prescolari ca azi sa sustina privatizarea unor sectoare publice. Adica tot eliberare de sub constrangerile Statului.

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum