Ce o fi aia „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare” ?!

In jos

Ce o fi aia „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare” ?! Empty Ce o fi aia „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare” ?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Mar 21, 2013 12:09 pm

O eleva din Covasna a avut “obraznicia” sa vina la liceu cu o bentita pe cap. Zisa bentita avea culorile nationale ale Romaniei. Ma rog era pe 15 martie si gestul ei (de a purta culorile nationale romanesti intr-o scoala din Romania, subordonata ministerului invatamantului din Romania, de pe teritoriul de stat al Romaniai a stranit mania colegilor si profesorimii .. Care profesorime platita de Statul Roman a cinsiderat gestul fetei ca find „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare”
Asa ca fata a fost chemata la cancelarie :


Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă... Până la urmă mi-a luat-o şi a plecat cu ea.
Şi ce a mai urmat?
Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări...
Ce te-au întrebat?
M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat”
http://www.cotidianul.ro/eleva-amenintata-cu-moartea-pentru-ca-a-purtat-o-bentita-tricolora-209265/

La ce a “instigat”?!

S-a sesizat si Inspectoratului Scolar din Covasna iar inspectorul general Keresztely Irma declara :


"Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pâna mâine (joi - n.r.) la pranz un raport", a spus Keresztely.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/isj-covasna-cere-raport-conducerii-unui-liceu-unde-o-eleva-a-mers-la-scoala-cu-bentita-tricolora.html

Care comportament de analizat ? A copiat? (si chiar daca … ii dai UNU si o faci de bascalie. Nu merita sa deranjezi Inspectoratu cu asa fleacuri) A facut striptease pe catedra? A aruncat petarde in timpu orei ?! A facut filme, poze pornografice ?!
Nu! A purtat decat o bentita cu culorile romanesti!! Ca daca purta una cu ros-alb-verde sau cu Union Jack sa nu mai zic cu Stars and Stripes era “trendy” (de vreo 50 de ani asetea is “trendy”) era normal..
Da se pare ca in Romania anului 2013 daca porti culorile nationale dai dovada de comportament deviant si trebe sa fii analizat .. mustrat , condamanata si amenintat. Ca a doua zi ziarul Haromszek tritra agresiv pe pagina sa de internet: ”Provocare la Covasna” (asta e de pe blogul lui Dan Tansa). Asta era provocare nu steagu secuiesc, arborarea steagului unguresc, nu prezenta membrilor Jobbik, a Organizaţiei 64 de Comitate şi ai Gărzii Naţionale Maghiare la mitingu’ ptr autonomie din Targu Mures!!
Si apoi unu mai inflacarat I-a transim fetei asta :

Ce o fi aia „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare” ?! Amenintari-cu-moartea-eleva-covasna-tricolorTextul plin ce civilzatie europeana (Jos Sabina ţigan Elena! Moarte Sabina Elena! Trăiască Ungaria Mare! Ţinutul Secuiesc de libertate! Ardeal, nu România! Româ-nia ţigănia!) e de blogu lui Dan Tansa
Ce o fi aia „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare” ?! Zsolt-Lendvay-Simon-bozgorul-care-a-amenintat-o-cu-moartea-pe-Sabina-Elena-de-la-Lic-Korosi-Csoma-Sandor
Poza europeanului (la fel de european ca si Adolf Austriacu’ e de la Roncea) C’asa-I in Mittel ORRORpa : un barbat matur are dreptu sa insulte si sa ameninte cu moartea o minora …
Insa ca sa atingem si sfera de cuprindere a infamiei mai rasar si niste romani-romani. Diriga elevei se se numeste Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) . Dupa toate probanilitatile nascuta Vulpoi Mihaela. Adica presupus romanca . Si maritata Baykoy adica Baicoi .. Adica si sotul madamei provine din romani maghiarizati.
Si era cumva cazul ca un ziarist roman sa se batina sa nu fie infam si scabros? Nu !!
Lucian Mandruta zice ca este “o inscenare a nationalistilor romani” iar liderul PNL Sfântu Gheorghe pre numele lui Mădălin Guruianu supraliciteaza


Îmi pare inadmisibil să nu realizezi, tu ca părinte, ca profesor, ca și coleg, faptul că de sărbătoarea celuilalt în loc să încerci să arăți empatie, bună creștere și bun simț și să-i urezi „la mulți ani, prietene”, tu să faci lucruri necuvenite. Și numesc lucruri necuvenite atât purtarea banderolei negre de către unii maghiari de 1 decembrie, dar și purtarea fix a tricolorului românesc de 15 martie. Cum să nu înțelegi că nu aceasta este atitudine potrivită?”
http://www.dantanasa.ro/2013/03/20/declaratie-presedintele-pnl-sfantu-gheorghe-purtarea-tricolorului-romanesc-de-15-martie-un-lucru-necuvenit/#more-10815

(Bietu Ionel care zicea “tratatul si dorobantul!)

Cam asa stam .. Dar nu e tot!!

Insa niste suporteri ai Rapiduletului – stiti ce “reputatie” au astia!! – au dat foc steagului unuresc si au zis niste vorbe din alea nesapunite (care constituie cam 80% din vocabularu lor). Ca asa is suporterii peste tot in lume (hooligans) si iute iute inVictor Tonta facu spume


"Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare"

ca deh “disciminare” . Insa ca sa nu existe "discriminare" se pare ca in unele scoli din Romania trebuie sa ceri aprobare sa canti imnul Romaniei si sa arborezi tricoloru. Calaetefle see sscade nota la purtare sau te da afara din scoala!!
Adica in Romania este legal sa discriminezi romanii!!! Si sa ameninti copii romani cu moartea?

Oare ce ar meritat o reactie mai dura ? Actu necioplit ai unor suporteri (care stim cum se poarta prin toata lumea ...plus ca astai nu pot sa zica buan ziua afar sa aduage da-te-n p.. mea!) sau comportarea "bizara" a unor bugetari romani alergici la culorile nationale romanesti?
Ce o fi „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare” ca autoritati platite de Statu Roman sa pedepseasca un copil ca poarta culorile Romaniei pe teritoriul Romaniei sau ca copilul roman sa poarte culorile patriei sale pe pamantul patriei sale?
Si care act este mai condamnabil – atitudinea unor huligani imbecili mandri de idiotia lor sau abuzl unor insi cu scoala, functii samd?

Oare al cui guvern este guvernu din Piata Victoriei ?!
Si nu cumva asta este doar preludiul regionalizarii basist-tontice?! Ca din Háromszék 16 martie :


Kelemen Hunor a mai szabadságharc részének tekinti, hogy az alkotmánymódosítás során kapjon hivatalos státust a magyar nyelv Erdélyben,

Adica

Kelemen Hunor astazi, ca parte a libertății de a modifica Constituția limba maghiară primi statutul de limbă oficială în Transilvania,

Adica cum zicea Ana Maria Bartki in 1990 “de ce sa invete unguri romana si sa nu invete romanii lb maghiara care este o limba europeana” iar Liiceanu dadea aporbator din cap “jawol!!”

Si in final sa va regalez cu traducerile automate ale unor articole din Háromszék


Provocare Covasna
16 martie 2013
-+
Roșu-galben-albastru culori banda pentru cap ale tricolorului pictate pe fața lui a apărut ieri la secțiunea Csoma Liceul de studenții români din două clase.
Roșu-galben-albastru culori banda pentru cap ale tricolorului pictate pe fața lui a apărut ieri la secțiunea Csoma Liceul de studenții români din două clase. Suntem vin la mítingen (15 martie ceremonia) - a declarat că omologii maghiari. Pauze național român imnul a fost cântat, provocarea de Székely imnul melodii răsună. Elevii școlii, au susținut: Am sarbatorit ca noi. Cereri, directorul școlii Stephen Simon, a declarat că nu știe exact, deoarece faptele ceremonie au participat Csomakőrösön și drojdia. Luni întrebător despre ceea ce sa întâmplat. Janos Molnar profesor văzut "insemnele regalitatii de luptă" studenți îmbrăcați, dar el crede ca tinerii maghiari "nu au fost în cărți." Primarul Ioan Thiesz poate despre incident, el a promis să afle adevărul, Francis Botond MPP președinte, de asemenea, curios cu privire la ceea ce sa întâmplat la tanodában. În ultima perioadă de disensiuni seminarului aluatul a izbucnit în absolvenții români departamentului Nu vreau să tablou portret Csoma a școlii, dar este planificat să traverseze motive ortodoxe școlare


Continua scandalul tricolorului

21 martie 2103

Evenimentele ulterioare 15 martie si - atunci când o inițiativă românească de mai mulți studenți colegi de ei roșu-galben-albastru panglici, impodobit cu pictura în sine - este televiziune de stiri nationale, ziare zilnice, precum și între acestea, tensiunile etnice, răzbunare maghiară denumit în mod obișnuit. Între timp, aproape o săptămână după începerea evenimentului în managementul școlii nu a publicat încă o rezoluție formală. Ca rezultat, printre altele, că sângele a fost elevilor de ochi și continue acțiunile ieri, nu numai ca un cap de lipire, dar mulți oameni utilizează, de asemenea, sálként tricolorul - purtatori Covasna.
Directorul Stephen Simon este informații promis luni. Căutată biroul său marți, dar biroul secretarului de stat ne-a spus Sf.. Telefonul nu a fi atins. Profesorii de la școala fără un angajament de a declara numele lor numai. Mulți susțin caz ar fi fost luată mai în serios, director al 15 evenimente deja după interogatoriu trebuie să fi inclus în participanți de acțiune. Unul dintre ei a pus întrebarea: ce s-ar întâmpla dacă primul din decembrie rosu, alb si verde a copiilor Maghiară-time öltöznének?
Societatea civilă este, de asemenea, îngrijorat de evenimente. Rețineți că aceasta este acum pe fundalul forțelor naționaliste gestionate fire. De asemenea, el a afirmat: victima a strigat la elevii ei să-și exprime compasiunea astazi in Bucuresti si Brasov va fi indicat. În plus, spun ei, este evident că vor să joace în jos incidentul de la școală.
Thiesz primarul semnul întrebării punctele de vedere ale lui John, spune el, este în așteptare pentru a vizualiza poziția oficială a școlii.
Covasna intensificat recent conflictul dintre Ungaria și comunitățile românești. Dezbaterile au fost tablou si liceul susține în ceea ce privește cruce ortodoxă, inima, în contextul unei capele spital consacrat. Site-uri de social networking neimprimabilă în loc după evenimentele din război de cuvinte, în timp ce oamenii din oraș tot mai mulți sunt preocupați.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum