De ce Tontelu o sa o ia (in bot) de la Baselu’

In jos

De ce Tontelu o sa o ia (in bot) de la Baselu’ Empty De ce Tontelu o sa o ia (in bot) de la Baselu’

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Lun Apr 01, 2013 5:11 pm

Tontelu a avut o sclipire “jeniala” punand boticu la propunerea lu Base (sa se fac interimar la inJustitie si sa desemneze niste procurori in coninventa cu Baselu’).
Zis si facut , Tontelu se facu interimar si acu se zice ca poa’ Codruta o sa fie sefa la DNA (daca o sa vrea sa renunte la caldura postului de la Briucsel) . Nu mai zic ca asta este egal cu a scuipa in ochi pe cei care au votat DA la referendumu de suspendare. Ca este egal cu a se pisa pe votacii sai – ca de fapt din prima s-a vazut ca micu mongoloid are cam alta agenda .. atunci cand dorea neaparat UDMR in guvern …
Da el stie una si buna: Basescu n-ar numi la Parchete nici pe sfintii Petru si Pavel ….
Nu stiu, saptamana viitoare voi discuta cu CSM si cu presedintele Basescu, deoarece nu pot sa numesc pe nimeni daca doar vreau eu…
Cel care semneaza decretele e presedintele tarii, iar cei care dau aviz sunt cei de la CSM.


Insa Tontelu uita un mic amanunt el personal si-a luat un angajament fata de Barroso, de Comisia Europeana. Punctul 8 adica :


8. Introducerea unui proces transparent de numire a Procurorului General şi a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie; un astfel de proces transparent ar trebui să includă depunerea unor candidaturi deschise, fondate pe criterii de experienţă profesională, integritate şi rezultate pozitive în acţiunea anticorupţie; abţinerea de la numiri în cursul preşedinţiei interimare.
Răspunde Ponta:
Procedura a fost deja demarată, respectându-se toţi paşii conveniţi cu Comisia Europeană. În prezent, în urma respingerii primelor propuneri de către preşedintele României, această procedură va fi reluat pentru desemnarea unor noi candidaţi pentru cele două funcţii.

Neîndeplinit.
Propunerile pentru funcţiile de procuror general (Tiberiu Niţu) şi procuror-şef al DNA (Ioan Irimie) nu au fost realizate ca urmare a unei proceduri transparente, astfel încât au primit aviz negativ din partea CSM. Cu toate acestea, ministrul Justiţiei a înaintat preşedintelui Traian Băsescu cele două propuneri pentru numire, dar cele două propuneri au fost respinse.

(http://www.revista22.ro/ce-a-indeplinit-ponta-din-lista-lui-barroso-22123.html)
Ei ? Cum stam cu intelegerea cu Baselu?
Pai sa vedem ce scrie acelasi organ telptualo-bashit:


Europarlamentarul PNL Norica Nicolai spune intr-o declaratie remisa vineri presei ca "nerespectarea procedurilor convenite cu reprezentantii Comisiei Europene cu privire la numirea procurorilor sefi (ai Parchetului si ai DNA) ar dovedi de fapt ca politicienii romani nu sunt interesati de a clarifica situatia MCV, ci doar de numirea fara respectarea nici unui fel de criterii a acestor persoane". Norica Nicolai a facut aceste declaratii dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat vineri ca a renuntat la procedura de selectie a candidatilor si ii va desemna pe sefii de la DNA si Parchetul General saptamina viitoare, dupa consultari cu CSM si presedintele Basescu.
Ignorarea procesului de selecţie prin agreerea de către anumiţi lideri politici a unor persoane pentru aceste poziţii ar constitui un prejudiciu semnificativ pentru justiţia din România. Cred că doar existenţa unor criterii transparente poate asigura numirea pentru aceste funcţii a unor persoane profesioniste şi independente politic. De aceea, părerea mea este că,
în procesul de numire a procurorior-şefi, România ar trebui să se consulte cu reprezentanţii Comisiei Europene în legătură cu existenţa şi menţinerea acestor criterii de selectie convenite, intrucât posibilitatea numirii directe ar putea fi considerată o nerespectare a angajamentelor luate de statul român şi ar risca să contureze ideea interesului clasei politice de a controla justiţia”, a spus Nicolai.
http://www.revista22.ro/norica-nicolai-atac-la-victor-ponta-numirea-directa-a-procurorilor-sefi-prejudiciu-pentru-justitie-ar-putea-fi-considerata-o-nerespectare-a-angajamentelor-24010.html
Acu puteti zice orice despre Norica insa nu cred ca il are la pipota pe Baselu..
Si mai este una bucata reactie :


„Toate afirmatiile sau propunerile sefului statului, ori ale Primului Ministru – aduse in spatiu public – privind modul in care vor fi facute numirile, insistenta nominalizarii unor anumite nume care nu au nicio confirmare valorica in interiorul sistemului, sunt de natura sa declanseze un blocaj de legitimitate a persoanelor ce vor fi desemnate in functiile de conducere, cu efecte juridice negative si implicatii majore asupra intregii societati”. Scrisoaree deschisa a Asociatiei Magistratilor din Romania
„Colegii procurori isi pun problema ce rost mai are sa participi la o modalitate de selectie, in conditiile in care sunt deja prefigurate nume, preferinte, pentru a se pune persoane in functiile respective...”
Presedintele de onoare al Asociatia Magistratilor din Romania judecatoarea Viorica Costiniu de la Curtea de Apel Bucuresti
Si zisa asociati mai da una bucata de ]

DECLARATIE
„Asociatia Magistratilor din Romania isi manifesta ingrijorarea si totalul dezacord fata de pozitiile adoptate in ultimele zile de puterea politica, prin implicarea intr-o procedura de numire – netransparenta – pentru functiile de conducere din Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie si Directia Nationala Anticoruptie.
In acest context, propunerea ministrului Justitiei - cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii si numirea realizata de Presedintele Romaniei in aplicarea dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 republicata, coroborat cu art. 40 alin. 1 lit. h din Legea nr. 317/2004 republicata, nu poate sa faca abstractie de prevederile existente la nivel european si international privind statutul magistratilor.
Afirmatiile apartinand, pe de o parte, Primului Ministru, iar pe de alta parte, Presedintelui Romaniei, lasa sa se inteleaga faptul ca, pentru ocuparea acestor functii, nu va fi continuata procedura declansata – absolut legal – la data de 17 septembrie 2012 de ministrul de Justitie din acel moment, si nici nu va fi utilizat un alt proces, deschis si transparent, prin care persoanele ce urmeaza a fi numite la conducerea Ministerului Public si a DNA sa fie alese dintr-un numar suficient de mare de candidati, de o inalta calitate profesionala – asa cum s-a retinut si in
Recomandarile formulate de Comisia Europeana in ultimul Raport privind progresele inregistrate de Romania in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, din 30.01.2013. (http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/magistratii-s-au-saturat-de-papusari-amr-condamna-jocurile-politice-ale-lui-basescu-si-ponta-pe-numirile-sefilor-piccj-si-dna-afirmatiile-sefului-statului-ori-ale-primului-ministru-privind-modul-in-care-vor-fi-facute-numirile-sunt-de-natura-sa-declanseze-)

BUM!!! MCV ul insusi !!
Deci ca cam asa : geaba zice Baselu ca Numirea procurorilor nu se negociază, se asumă ca el nu isi asuma Briucselu.
Cel care la Briucsel si-a asumat angajamente este Tontelu’ personal el insusi de prost ce este ! Ca cel putin cu pct 8 putea zice :”bre asta inseamna sa nu respect legea promovata de Zeita si Regina Justitiei Macovei!!”
Si cam stim ce hram poarta Baselu – de poarta portuara !! Asa ca dupa ce se va pune cine doreste Baselu , cateii sai briucselezi vor sari la gatu micului mongoloid: “Ponta minte si nu isi respecta angajamenetele!! Ajutor MCV ul! Dati afara din Europa! Demisia plagiatorului o vrem!!” Iar Tiran Bassolini va urma pilda lui Pilat si se va spala pe maini : “eu nu am nici un angajament cu Briucselu da noi stim ca autorii lovituri de stat nu respecta nici presedinte nici constitutie nici .. “

Si Tontelu se va trezi singur … cu electorii scarbiti de tradarea sa .. cu niste aliati politici care vor fi siliti sa se demarce si cun PDL in delir :” Ponta minte cum respira” (Blaga) iar obraznicia cu "Doar că eu îmi asum aceste lucruri, nu am alegeri anul viitor şi eu am de ţinut ţara să o pun în direcţia bună până anul viitor" (http://www.cotidianul.ro/ponta-despre-kovesi-si-pactul-cu-basescu-nu-am-alegeri-anul-viitor-ca-antonescu-210230/) se poate intoaece ca un bumerang si al nu va mai avea alegeri niciodat . Poa doar intre demisie si demitere.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum