Faradelegea in Romania este LEGE!!!

In jos

Faradelegea in Romania este LEGE!!!  Empty Faradelegea in Romania este LEGE!!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Iul 09, 2013 3:53 pm

Avertizare : stiu e lung! E greoi! O sa va doara  capul !! Insa pe asta se bazeaza si ”ei” !!!
Si azi tara se cam scandalizeaza de ancheta de la bacaluareat. Unii ca a intervenit primul ministru in justitia cea independenta si a pus talpa procurorilor dezlantuiti precum Fantomas.
Altii se indigneaza pe buna dreptate de maniera – eu cred ca abuziva – in care au fots tratati elevii aia – in definitiv si ei cetateni ai Romaniai ba si a UE!!  Ca nu erq cazul sa fie tratati ca la Abu gariob sau risicati precum lotu din timpu Anei Pauker!                                                                                                                    
Ridicare cu autobuzu samd isi are si ea rostu ei si uneori se poate acepta sau e obliogaorie – ridici juma de peluza ca din ea a fost aruncata petarda aia care l-a bagat pe un fotbalist in spital. La un caft mare salti intregul local . Si altele asiderea. Adica atunci cand situatia e groasa, se lasa cu vatamari grave , poate degenera si este si flagrant delict . Atunci salti pe toti si ii triezi : caruia ii ceri scuze care il pastrezi!
Idem sunt cazuri in care martorii se aduc din prima cu mandat. Adica in caz de flagrant.
Dar nu a fost flagrant!!!
A fost doar obraznicie si autoritarism tembel .
Si una dintre surse este independenta justitiei: adica “independenta putorii judecatoresti” adica procuroru e independent si face ce vrea sfincteru’ lui fara de control!!
Pai ia sa  vedem :

Procurorul general al României Tiberiu Nițu cere clarificări în legătură cu ancheta de la Liceul Bolintineanu
Procurorul general al României a solicitat vineri conducerii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti clarificări cu privire la aspectele prezentate în spaţiul public ca fiind contradictorii în cauza privind fraudarea examenului de bacalaureat la Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu”

Asta (solicit lamuriri) o poate face si Dana Grecu .. De la porcuroru general m-as astepta sa ma lamureasca el … dupa ce face o verificare, un control, ceva ce tine de autoritatea functiei . Daca functia nu are autoritate as sugera desfiinatarea ei ! (adica economii la salarii , masini, samd ca vezi mai sus “per motiv că statul nu are bani!” si nu imi pasa daca asta e amic sau nu cu primul sinistru! Nu de alta da as dori sa fim sinistrati in mod egal!!!)
Si mai am:

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie Kovesi: Procurorii nu pot fi chemaţi la Parlament pentru a da socoteală cu privire la activitatea lor
Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că procurorii nu pot fi chemaţi la Parlament pentru a da socoteală cu privire la activitatea desfăşurată, ci aceştia trebuie să-şi păstreze statutul de independenţă în activitate.

Ce zice Franziska-Jozefa asta ? Ca care independenta in ca care activitate? Independenta in fata legii in ce priveste activitatile abuzive ale zisilor endependenti? Endependenti fata de cine? Fata de Lege ? De drepturile cetateneilor? De Parlament? De bun simt ?!

“Procurorii nu pot fi chemaţi la Parlament pentru a da socoteală cu privire la activitatea pe care au desfăşurat-o. Există un control care se desfăşoară asupra activităţii tuturor procurorilor şi care este efectuat din două părţi, în primul rând de Consiliul Superior al Magistraturii pe tot ce înseamnă abateri disciplinare, iar în ceea ce înseamnă modul în care se întocmesc dosarele şi legalitatea actelor care sunt emise de procuror există un control judecătoresc, care din punctul nostru de vedere funcţionează extrem de bine”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, vineri, după un simpozion organizat de Uniunea Juriştilor din România cu ocazia Zilei Justiţiei.
(citatele sunt din Cotidianul)

EI nu zau ? Cf Lege nr. 304 din 28 iunie 2004 privind privind organizarea judiciară ar mai egzista si
Art. 66.- (1)Ministrul justiţiei, când consideră necesar, din proprie iniţiativă sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, exercită controlul asupra procurorilor, prin procurorii inspectori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din Parchetul Naţional Anticorupţie, din parchetele de pe lângă curţile de apel sau alţi procurori delegaţi.
(2)Controlul constă în verificarea modului în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu justiţiabilii şi cu celelalte persoane implicate în lucrările de competenţa parchetelor.


Ori ce inseamana aia “verificarea modului în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu justiţiabilii” (cf LEGII) daca nu acopera si “abateri disciplinare, iar în ceea ce înseamnă modul în care se întocmesc dosarele şi legalitatea actelor”: (cf Codruta). Adica daca un oaresce procuror , in dispretul legii, salta opameni de pe strada ca asa are chef sfincteru’ lui , daca trateaza martorii ca la Abu Garib  nu poate fi tras de raspundere? Nimeni nu il poa controla ? Decat “egalii” sai ?! Si atunci la ce e buna LEGEA?!


Si scuze da, in Romania de ani de zile instanta se sterge cu legea la cur, dupa ce in prealabil s-au sters la gura : sa fie primit!!

Ca de o pilda cestia care ma oripileza complet . Ani de zile instantele refuzau sa tina cont de legea speciala si o tineau langa cu cea generala. In materie de proprietate si restiituri (si asa unii care aveau hartiile doveditoare nu primeau nimic insa samsarii primreau gros! Ce netotu lu Jiji ce primi despagubire 70 mil euro credeti ca era mostenitoru de drept?! Sau  ala cu parcu Bordei era si el cumparator de creanta litigioasa. Sau credeti ca judecatorulului nu is-a parut nitele cam  ciudata ca mareslul Averescu personal semna cererea de retrocedare?!)
Insa am zis mersi ca cica se face “dreptate”.

Dupa care astia au inceput sa isi faca singuri “dreptate”. Pe vremea lu Adi cel Rau Vanator Mistretocedar dezonor magistratii au fost sucariti ca nu stiu care altii primisera nu stiu ce spor … Si au bagat proces ptr “discriminare”. Si l-au castigat in numele drepturilor omului . Apoi au pus poprire pe fonduri ale Ministerului de Finante !! Ca Justitia este o Putere !!!!! Nu glumesc (bine ca nu s-au gandit ca le-ar trebui si prima de zbor. Ca pilotii o au!! Deci sa primeasca si magistratii prima de zbor ptr ca merg cu avionu la plaja in Strainezia!!!)

Azi tampit e cel care respecta legea … Si porcurorii se doresc “magistrati” si intangibili. Si Codruta zice ca nimeni nu ii poa trage de raspundere ptr ce fac ! Nimeni! Nici parlamentu sa intrebe de ce ?! Vezi si proaspata reactie a lu Danilet. Mai vezi si asta : http://www.mpublic.ro/p_executiva.htm !!!
Procuratura isi permite sa aiba program politic : INDPENDENTA ! De Guvern, de parlament de orice.
Si cum legea este data de Parlament la dracu cu legea !!!

Apropos de lege in Romania.. uitati avem un caz de-a dreptu scandalos : barourile romanesti. Subt doua – unele “traditionale” si unele “constitutiponale”
Premiza “dihotomiei” este examenul de amintere in barou:extrem de dur! De fapt catindatu trebe sa stoe brici intreaga materie “de baza”  /(civil, penal, proceduri, familiei samd cu mentionarea ca procedurile is cele mai “tampite” ptr unu care doar a absolvit dreptu)

Da sa va dau un alt exemplu : stiti ca in Romania exista 2 sisteme de barouri ? Unu “traditional” si unu “constitutional” Ala din urma este infintat de o “intreprindere mica” a unuia Pompiliu Bota , inginer la baza si ulterior luand si diploma la drept. Care avand dificulatile inscrierii in barou.. care lege?!)..

istoric In 2003 unu Pompiliu Bota , inginer la baza care a facut si dreptu si nu a reusit la barou , de care nu se prea auzise (doar organili de cercetare!) si-a tras propriul lui barou prin joc de glenze: a infiintat o Asociatie  de Binefacere care avea printre obective “"înființarea de barouri cu respectarea prevederilor Constituției României, a prevederilor pactelor și convențiilor internaționale privitoare la drepturilor omului". (Insa ciudat legea zicea ca nu pot fi infiintate barouri … ) Pe baza inregistrarii de catre o instanta a zisei Asociației de Binefacere "Bonis Potra" gagiu a purces la infiintarea propriului barou pompos numit “constitutional” . Cu mult tupeu acesta pretindea la televizor ca numa el are are acte de infiintare si ca in rest nu au ca comunistii in 1948 au desfiintta barourile si cica avocatii nu au mai avut nici o organizatie a lor. Si astazi sunt mii de avopcati Bota in toata Europa!!
Ma rog scurt istoric din Wiki

În anul 2002, Judecătoria Deva a recunoscut personalitate juridică Asociației de Binefacere "Bonis Potra" care avea trecut în Statutul său, printre alte obiecte de activitate, "înființarea de barouri cu respectarea prevederilor Constituției României, a prevederilor pactelor și convențiilor internaționale privitoare la drepturilor omului".
După rămânerea definitivă a hotărârilor judecătorești a fost constituit "consiliul director" al Baroului Constituțional Român, iar Pompiliu Bota s-a intitulat "decan". În data de 17 ianuarie 2003 s-a întocmească "Tabloul anual al avocaților Baroului Constituțional", în care erau înscrise 35 de persoane, 20 dintre acestea având conferit dreptul de a pune concluzii la tribunale și curți de apel,
http://ro.wikipedia.org/wiki/Baroul_Constitu%C8%9Bional


Intre timp au fost mai multe trimteri in judecata, instantele noastre au zis unele ca e in regula altlel ca nu .
Da mai interesanta este interpretarea deciziilor CEDO.
Caci poveste a ajuns si la CEDO. Fiindca asociatia Bonis Potra a rfopst desfiintata (din cauza baorurilor ) s-a ajuns si la CEDO .. care a zis ca e bine si legal desfiintata adica la Cour, à l'unanimité, déclare la requête irrecevable  12 octobre 2004  DÉCISION SUR LA RECEVABILITÉ de la requête no 24057/03 présentée par Pompiliu BOTA contre la Roumanie

Insa ziceam ca zisu Bota era cunoscut organelor de cercetare … fiindca zisul domn avocat inginer a mai avut cel putin una bucata firma care in 1998 a avut unele “incurcaturi” de ordin fiscal in legatura cu niste tigari. Si a fost condamnat pentru ptr evaziune fiscala,fals, rupere de sigilii. A fost condamnat , apoi achitat . Directia fiscala dintai a sustinut ca a fost pagubita apoi ca  nu a mai fost pagubita . Insa in 2002 procuroru general Joita a facut niste recursuri extraodinare impotriva zisului Bota.
Ptr aceste recusurui extraodinare (deloc pe placul CEDO ca prinzip) Bota a dat
statu roman in judecat si a castigat .. urmand a primi 16.000 euro ca daune.  4 novembre 2008, AFFAIRE BOTA c. ROUMANIE (Requête no 16382/03)

Deci in 2003 zisu Bota a avut 2 cereri – una ptr Asdociatia Bonis Potra (in leagura cu barourile) si alta ptr o condamnare penala cu caracter fiscal.
INSA iata reactia la a 2 a sentinta (aia cu tigarile) :
"CEDO a pronuntat la 04 noiembrie 2008 o hotarare istorica pentru Baroul Constitutional ! Pompiliu Bota a primit daune de 16000 de euro de la statul roman !" asta zice unu cica avocat .
Si mai am niste linkuri dragute :
http://bota.ro/mafia-avocaturii-invinsa-la-cedo/
http://bota.ro/articole-din-presa-si-comentarii-la-decizia-cedo-bota-vs-romania/
astea grupate in Bota zdrobeşte mafia avocaturii la CEDO! De la http://bota.ro care este de fapt : Uniunea Naţională a Barourilor din România
Ha? Ce au barourile lu Bota cu tigarile lu Bota?!?!?!
In ziua de azi Bota  a fots nitel condamnat, barourile sale continua!


BOTA LIBERALIZEAZA AVOCATURA IN UNIUNEA EUROPEANA – Peste 1000 de italieni figureaza ca avocati pe tablourile UNBR Bota. Avocatii lui Bota au fost primiti masiv in barouri din Italia, Germania, Franta, Ungaria. Legislatia UE permite oricarui cetatean sa-si desfasoare profesia in statele membre. Pompiliu Bota: “Daca vom mai fi sicanati, ne vom muta la orice barou din Europa si vom profesa in Romania ca avocati europeni”
In ultimul an, numarul avocatilor din barourile care alcatuiesc UNBR – Pompiliu Bota a explodat. Numai din Italia, peste 1000 de juristi italieni au devenit membri ai barourilor paralele, in urma examenelor de admitere in profesie sustinute la Bucuresti, dupa care s-au intors in peninsula pentru a profesa ca membri ai barourilor italiene, unde au fost primiti neconditionat.
In acelasi timp, numerosi avocati ai barourilor infiintate de avocatul Pompiliu Bota au uzitat de legislatia europeana privind libertatea de a munci oriunde in statele membre si au facut cereri de inscriere in barouri din Germania, Franta, Italia, Ungaria etc unde au fost primiti fara rezerve, cu drept de practica pe teritoriul acestor state.
Cine mai are indoieli cu privire la faptul ca barourile din UNBR Bota sunt recunoscute in statele UE, desi in Romania inca mai intampina dificultati din partea unor magistrati care ii descurajeaza pe avocatii lui Bota sa pledeze in instanta, sa analizeze actele atasate la finalul articolului, din care reiese cum sunt admisi avocatii romani din aceste structuri in barouri din diferite localitati europene.
Hm .. eu am unele indoilei la faptu ca la faptul ca barourile din UNBR Bota sunt recunoscute in statele UE! Nu de lata da nu cred ca in Italia se stie de incurcatzeau de la noi !!! Adica aia din Occident prsupun ca sunt legale nu … Si mai ales daca continuam sa citim


Juristii italieni vin in Romania prin societati de intermediere si devin avocati in urma examenelor date la Bucuresti. Societatile de intermediere percep pana la 7000 euro

Clar? Nu ? Ia sa vedem

Procedura cu juristii italieni, dar si din alte state, este urmatoarea: conform Legii 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat, acestia vin la Bucuresti, la UNBR Bota, cu dovada ca au obtinut o licenta in Drept in tara de origine. Odata indeplinita aceasta conditie, juristii italieni platesc taxele aferente de exameinare, sustin un examen tip grila in limba romana, dar si in limba de origine, si daca promoveaza examenul sunt admisi in barouri si inscrisi in tablourile de avocati ale acestora. Dupa care, cetatenii straini odata deveniti avocati se intorc in tara mama si se inscriu in barourile de acolo, avand drept de practica in ambele state.
(citatele astea sunt din LUJU.Ro)

Insa cf legii 51/1995 exercitarea profesiei se face într-un cadru naţional unic şi sub controlul Uniunii Avocaţilor din România ! Si pentru aceasta Bonis Potra a fopst desfiintata si CEDO a zis “se respinge” !! conform deciziei CEDO din 12 octombrie 2004  din  care citez In speță, Curtea (CEDO) apreciază că, printre obiectele statutare ale asociației „Bonis Potra”, figura „crearea de barouri”, fapt care contravine dispozițiilor Legii nr. 51/1995 care interzice crearea de barouri şi exercitarea profesiei de avocat în afara Uniunii Avocaților din România
Asta imi aduce aminte ca in Italia a fots un scandal legat de unii “medici” italieni scoliti in Romania .. adica aia dadeau banu cica completau niste teste grila si … gata diploma . Uneori in 2 ani si mai putin !! Pitzo va datim seama ce ne paste ca cand baroul italina se va prinde cum s-a umplut Italia de acocati europeni made by Bota ?!
Paranteza {[( ador argumentatia juridica a avocatilor lu Bota, Sa dau cateva exemple:

pagalule  5 decembrie 2012 12:32 0
Dezinformezi cu nerusinare, lacheule cutumiar. CEDO a statuat ca membrii Bonis Potra se pot asocia liber, practicand avocatura, cu respectarea Legii 51/1995 ! Lucru care s-a si intamplat. Inca ceva, in curand veti avea o mare surpriza, apropo de CEDO.

Av. Catalin Racaceanu  5 decembrie 2012 16:09 0
ori lacheu ori cutumiar... e cam acelasi lucru.

pt Ghita porcu' 5 decembrie 2012 12:37 0
Stiu ca-ti rozi unghiile de ciuda, intrucat UNBR-Bota castiga tot mai mult teren in fata CASTEI MAFIOTE-Florea. Dar te asigur ca-ti va trece, propagandistule de 2 bani...
Scuzati da mie mi se par cam subtiri aceste argumente “juridice”. Nu vaz rostu unei facultai ptr “sa mori de ciuda” , “porc”, “lacheu” si ma mir ca au uitat de traditionalu “sa moara mama daca te mintz”!)]} Inchis paranteza.

Da mai este loc de mai rau :

Ponta i-a dat o nouă sarcină ministrului marilor proiecte Şova se va ocupa de privatizarea imediată a sistemului public de cadastru
Pe motiv că statul nu are bani, Guvernul va concesiona unei firme private drepturile asupra întregii baze de date cu informaţiile despre proprietăţile imobiliare existente în România. Instituţiile publice vor trebui să plătească pentru a avea acces la informaţiile respective.
Cabinetul Ponta a aprobat joi o hotărâre de guvern prin care îl abilitează pe Dan Şova, ministrul marilor proiecte, să găsească o firmă privată care să se ocupe de proiectul denumit “Sistemul Informatic Integrat de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru mediul urban”. Documentul a fost aprobat în mare grabă, fără să fie supus dezbaterii publice

Tot din Cotidianul
Asta dupa ce minstrul Stoica a privatizat portareii ..
Adica Bogdaposte si sa fie primit coane Ponta ca darnic mai esti!

Acum intelegeti ca in Romania legea e un cacat cu perje?!?

Ca ia ia sa vedem ceva din EvZ : "Dacă ai bani poţi pune mâna pe orice clădire istorică. Legea e clară, dacă ai o armată de avocaţi bine plătiţi, este imposibil să nu câştigi la ÎCCJ sau la CEDO", )Ţara tunurilor: cum s-au făcut ţiganii stăpâni pe spitalele româneşti )
Si maine pe ale voastre !!
Ca nu legea conteste in Romania .. ci paraua . Si nu numai cladiri istorice – am un cunoscut cu o daravela din asta… Nefericitu sta intr-o casa buna, pe langa 1 Mai , niciodata nationalizta, permanent in propetatea familiei. Acu trecut dupa o spitalizare omu vine acasa si constata cu surpriza ca careva I s-a stabilt intr-o camera. Intrusu are act la mana cica a cumparat camera de la propretar. Care a cumparat de la unu care a cumparat sau i-a fost restituita “proprietatea” de la nu mai stiu ce institutie care cica administreaza propretatile imobilare de stat. Clar?! Ca sa fie mai clar a depus plangere .. da nu misca nimic (Im RSR a comunista sareau caralii de 11 metri , procuratura facea spume si ala care ar fi facut asa ceva .. adica aia ca in afara de escroc a mai fost cel putin unu in intreprinderea de stat!!!)

Fiindca abuzu este regula. Si justia independenta !!! Da nu de ciubuc!!

Legea este un cacat si curva celui tare !!!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum