Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?!

In jos

Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?! Empty Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Iul 28, 2013 1:49 pm

Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?! Dinescu-300x187Pe 22 decembrie 1989, Mircea Dinescu rostea din studioul 4 al Televiziunii Române celebrul „Am învins!”.
Azi ma intreb care noi “am invins” . Si pe cine “noi am invins”!!! Nu de lata da musiu Tokes “eroul Revolutiei Romane” cere “protectorat” ungar ptr Transilvania duoa “modelul Tirosului de Sud” (cestie ca ma face sa ma intreb daca zisu’ Sile stie ce este aia “protectorat”! Si cam ce idei bizare mobileaza capetele hungariste!!)
Si asta imi aduce aminte ca ordinu calugaresc  Premostratens revendica o parte a Bailor Felix .. ca in 1937 nu a primit satisfactiia dorita.
In 1937!!!
Asta ma face sa imi aduca aminte ca la inceputu’ lu’ ianuarie  1990 unii , mai tembeli pardon intelctuali se intrebau daca Revolutie se poa face doar ca sa s\traoesti mai bine (adica caldura in case, haleala si mnai mult de 2 ore de temblizgor) .. Si apoi au ajun s la concluzia ca ntz trebuie sa facdem Rivolutie ptr Morala si deci trebe sa restituim tot ce “comuniusmu a confiscat in mod abuziv” si cu aportu lu’ senioru’ Coposu care a respins furibund orice  alta varianta decat restitutio in integrum. Toate partidele istorice, urmate de ONG-uri de fosti detinuti, etc, plus diferite ambasade cantau neincetat despre restitutio in integrum.. Am modificat de nspe ori legile. Am modicat de nu stiu cate ori termenele de decadere in numelele moralei.Asa ca s-a ajuns sa avem si legi pentru Restituirea bunurilor confiscate in mod abuziv de regimul comunist in forma maximalista si de neintalnit nicaieri . In alte tari – Polonia, Ungaria – restituirile au fostdespagubiri si au fostplafonate ( v aici http://vremea.forumgratuit.ro/t504-drept-comparat-in-materie-de-restituire-sau-de-despagubire-pentru-bunurile-nationalizate-inainte-de-1989-in-europa-centrala-si-de-est-de-la-cedo-cetire#1053) insa la noi a fost impusa minciuna “moralista” ca cica asa au facut si altii.

Pana la urma am ajuns si la “solutia” cu Fondul Proprietatea care trebuia sa despabubeasca si sa terminam problema.
Infiintat in scopul declarat de a despagubi fostii proprietari, “dotat” cu parti substantiale din ce mai avea statu din varii cestii profitabile (gen reteaua energetica) aducatoare de venituri sigure si constante, samd . Care fond si-a dovedit perfecta sa inutilitate .. asigurand doar lefuri grase (chiar si ptr Germania!) care nu a despagubit pe nimeni! Si care pana la urma ajunge sa fie administrat de Tempeton si tot nu despagubeste pe nimeni, insa aparut de nu stiu unde nu stiu ce mare “investitor”  amerlocan (parca 7% din total) cere sa se vanda  iute, cat mai mult ca sa se realizeze castiguri mari ca d’aia “investi” el.
Adica cam asa Fondul Propretatea a fost infiintat spre a ferici niste amerlocani. Transferarea administrarii Fondulului catre onor supersupracapabila firma Franklin Templeton Investment Management Limited Londra poate a “eficenetizat” activitatea insa nu a facut nimic ptr a asigura scopul intru care fu infiintat zisul Fond. Faptul ca la 22 dec 2011 o instanta a hotarat anularea numirii lu Templeton ca administrator nu schimba fondul problemei : administratoru’ capitalist privat nu s-a deosebit prea mult de Lulache si Ursache daca e vorba de eficienta!!

Repet – scopul Fondului era despagubirea proprietarilor nationalizati. Eficacitatea lui  nu se masoara in “investitorii” straini ci in numarul de litigii stinse.

Da s-a terminat Fondu ca a ajuns la fundul sacului …
Si din Money .ro  “morala” (ca de obiceai cam imorala)

Greşeşte cine spune că Statul nu va mai avea cu ce să onoreze titlurile de despăgubire. După ce i se vor termina acţiunile la Fondul Proprietatea (FP), Statul are o mulţime de căi la dispoziţie pentru a se achita de obligaţii. Unele sunt deja în funcţiune“, a declarat Nicolae Ivan, primul preşedinte al FP şi actualul reprezentant al unuia dintre cei mai mari acţionari instituţionali ai Fondului.
Cei care trebuie despăgubiţi „deţin de fapt nişte drepturi de tragere asupra activelor Statului Român, şi nu este decât o chestiune de opţiune pentru ca Guvernul să aleagă o variantă sau alta“, a mai spus Nicolae Ivan pentru MONEY.ro.
„Nu este deloc imposibil ca să se accelereze despăgubirile în natură sau în bani şi nu este imposibil să se înfiinţeze un fond de obligaţiuni garantate cu activele pe care le deţine statul în economie.
Iar?!?

In martie ziceam ca in stilul asta nu se va termina niciodata chiar daca Domnul Armatelor va ordona Arhanghelui Mihael sa intinda Romania (si resusele ei) de aici si pana la campurile petroliere din Caucaz si minele de diamante din Ciukotca! Ca mereu va fi un nou fond, niste noi X-ache , un nou Templeton “eficac” niste investitori straini si sf Petru ar putea adauga si minele din Transval ca tot o data la 5 ani vor tipa unii ca trebuie sa fie despagubiti!
Si asta mereu invocand imoral morala. Ca parcu Bordeei a fost facut de Carol 2 insa a fots “restituit” de Vacsescu … INSA nu banuuam magnitudinea afacerii . Credeam ca este vorba foar de pretentii estimate de guvernu ro0man din 2010 la “numai” 21 miliarde.
Dar este mult mai rau. Nu mai este vorba de Restituirea bunurilor confiscate in mod abuziv de regimul comunist.
Este vorba des[pre anularea unei intregi istorii. De anularea a 2 reforme agare (a din 45 da ocazional si cea din 1921) , de reincalzirea afacerii “optantilor”, de jefuirea Romaniei, de presiuni externe si incalcareaa suveranitatii si multe alte cele .  Ca ia ia sa vedem ASTA:


http://stirileprotv.ro/stiri/international/washington-post-membri-ai-congresului-sua-acuza-romania-ca-refuza-restituirea-bunurilor-bisericesti.html

Douazeci de membri ai Congresului american acuza Romania ca refuza sa retrocedeze proprietatile bisericesti confiscate de comunisti comunitatilor evreiesti si maghiare din tara, in timpul regimurilor conduse de Dej si Ceausescu.

Ambasada Romaniei la Washington insista insa ca Guvernul de la Bucuresti face tot posibilul intr-o astfel de "situatie complexa" pentru a restitui sau a oferi compensatii pentru cele peste 4.000 de cladiri bisericesti si alte proprietati religioase confiscate de comunisti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.
Conform ZF.ro, statul ar mai avea nevoie de 16 mld. euro sa satisfaca cererile de retrocedare, (http://www.zf.ro/special/statul-ar-mai-avea-nevoie-de-16-mld-euro-sa-satisfaca-cererile-de-retrocedare-9530509) iar "o parte importanta dintre aceste imobile au apartinut Bisericii Catolice Maghiare. Astfel, estimarile Ministerului Finantelor arata ca pentru culte si minoritati ar fi necesar un efort bugetar pe urmatorii ani de 39 de miliarde lei, din care 34 de miliarde lei numai pentru Biserica Catolica.".
Treisprezece republicani si sapte democrati, membri ai Camerei Reprezentantilor, i-au scris secretarului de Stat John Kerry la jumatatea lui iunie pentru a-i cere sa exercite presiuni asupra Romaniei pentru ca aceasta sa se ocupe de solicitarile liderilor evrei si crestini care revendica biserici, scoli, spitale, orfelinate si alte proprietati.
Congresul a adoptat in 2005 o rezolutie prin care cere Romaniei sa rezolve revendicarile comunitatilor religioase, au subliniat congresmenii in scrisoarea lor. "Au trecut aproape opt ani de la aceasta rezolutie, iar comunismul a cazut acum mai mult de doua decenii", au adaugat ei.
Ambasada Romaniei a publicat o declaratie a Guvernului roman pentru a justifica eforturile sale de a rezolva aceasta situatie.
"Romania este ferm angajata in gasirea unei solutii pentru retrocedarea completa, acolo unde este posibil, a drepturilor de proprietate originale, inclusiv ale cultelor religioase", se arata in declaratie.
"Problema restituirii proprietatilor religioase minoritatii maghiare din Romania este parte a dialogului bilateral dintre Romania si Ungaria", a precizat Guvernul.
Printre semnatarii scrisorii se numara Ileana Ros-Lehtinen, congresmen republican de Florida si fosta presedinta a Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentantilor, si Christopher H. Smith, congresmen republican de New Jersey si copresedinte al Comisiei pentru Securitate si Cooperare in Europa din Congres.

"Problema restituirii proprietatilor religioase minoritatii maghiare este insa strans legata de Trataul de la Trianon . Cf trataului proprietaile transilvame ale staului dualist deveneau prorietati ale statului roman. Printr-o magarie asina curat kakaneasca autoritile  ungare au transferat fgpste proprietati ale statului “bisericilor” istorice “maghiare” dorinda sa evite indeplinirea cakluzelor zisului tratat (Nem, nem szoha!!). Si acu biserica catolica pretinde cladiri dupa caldiri, terenuri dupa terenuri intr-o frenetica daciada a „furtului pios”. Si sa fim cinstiti nici particolerii nu se lasa mai prejos .. si cf Cotidianului


Peste 80% din cererile de retrocedare şi din dosarele în care s-au dat soluţii de restituire în natură a imobilelor către Ungaria şi către unguri au la bază acte false, în special cărţi funciare falsificate în timpul ocupaţiei străine de după Diktatul de la Viena, din 30 august 1940

Adica azi autoritatile romane, sub pretextul Restituirii bunurilor confiscate in mod abuziv de regimul comunist, “recunosc”  actele hortiste si declara “comunisti” pe Radescu, pe Bratianu ba si pe Maniu!!! Si rex Ferdinad o fi fost comunist ? Sau daca ma uit la tampenia congresmenilor SUA este ultima reducta a Kominternului?! Sau ce?! Si uite asa zeci de imobile se “restituie” cloer care au avut doar un drept de folosire (cand l-au avut!!)
In paralel suib prestu luptrei cu comunismu am facut si monstruozitati … Forumul Democrat al Germanilor din Rom�nia (F.D.G.R.) a soloicvtat si obtinut recunoasterea sa ca succesor al organizaţiei naziste Grupul Etnic German don Romania si scolicta restituiri de proprietati! Ma rog in viziunea congresmenilor SUA o fi si astea alte proprietati religioase confiscate de comunisti dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial! Insa Grupul Etnic German a fost desfiinţat prin Decretul-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, semnat de regele Mihai al Rom�niei. Prin aceeaşi lege s-a hotăr�t şi confiscarea tuturor bunurilor imobile ale respectivei organizaţii hitleriste şi legionare. Se remarcă faptul că această lege (nr. 485/1944) nu a fost abrogată nici p�nă �n zilele noastre. Si asta pentru ca Aliaţii, prin Convenţia de Armistiţiu din 12 septembrie 1944, au impus, la articolul 15, dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul rom�nesc.(erxplicatii preluate de la Radu Golban de pe Agero). Deci cam asa – in  numele Restituirii bunurilor confiscate in mod abuziv de regimul comunist reabilitam nazismu?! Dracu ne ia !! Ca cu hortismu e bine –rau a fots Misu rex ca a treciut au armata granita dictaului vienez!!
Si mai sunt si alte afaceri sa zic asa particolere, pe persoana fizica asa cum citom in Cotidianul Nadăşul, un sat furat cu biserică şi cu cimitir cu tot . Si asta in dispretul istoriri si dreptului – national si inernational!! A sa nu uit – o afacere cvu “optanto”. Insa Rpomania a despagubit – cu bani buni! Lei-aur!- optantii. Adica dointai le-am platit (bunicii mei) si acu le inapoiez? Si tot din articolul ala : Apoi, s-a făcut contestaţie în anulare şi doi judecători din trei - culmea, care s-a opus a fost un judecător de etnie maghiarăre n-a vrut să participe la această potlogărie - au admis această contestaţie. Nebunie!! Romanii dau si dau ce au platot bunicii lor si unicu’ judecator care zice nu este un ungur!! Cinste lui .. ca este judecator nu imbecil corupt (nu o fi facut facultatea de dept din Cluj?!).
Findca trebe zis ca afacerile astea “religioase” si UDMRiste sunt dpoar varful aisbergului .. care starlucresc fiindca apar prin presa.  Si nu numa in (h)Ardealu mpstenit de la Maniu . Ca mai  este si cazul orasului Timioara!! “Revendicat” de clanurile tiganesti!! Care iau totu – spitale, case bune … si au si metode adecvate :


Cârpaci fiind primul care a pus la cale "reţeta imobiliară ţigănească", o metodă imbatabilă de a pune mâna pe cele mai bune case şi vile din centrul Timişoarei.
………………………….
Victimele lor spun lucruri care par desprinse din filme; inundau apartamentele inferioare, copiii urinau pe uşile vecinilor, le aruncau în faţa intrării ouă clocite sau pisici moarte, îi înjurau şi făceau totul ca să îi sperie. În câteva luni, oamenii cedau şi vindeau părţile lor din clădire la preţuri derizorii.
"Ţiganii au cărat apă în camere şi au astupat scurgerea de la balconul lor astfel încât apa să nu iasă afară, ci să băltească în casă şi, până la urmă, să se scurgă la vecinii de la etajul I, pe care doreau să îi facă să plece şi să le vândă lor ieftin. Puneau copiii să urineze pe uşi sau să îşi fac nevoile în faţa oamenilor", povesteşte Vladimir Voiasciuc, una din victimele romilor.

Citiţi mai mult: AVERILE ROMILOR: Saga clanului Cârpaci, cei mai mari evazionişti din vestul ţării > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/averile-romilor-saga-clanului-carpaci-cei-mai-mari-evazionisti-din-vestul-tarii-961960.html#ixzz2aKzPlAcG
EVZ.ro


Asta sub ochii ingaduitori ai autoritailor cica romane si aparatoare a dreptului de proprietate!!! Dar nu al romanilor!!

Da nici asta nu e totu’ – mai este !! peste tot!! Un nepot a lu Jiji el Ciobandante este supradespaguibit ptr terenuri care I-=ar fi fots ocnfiscate de comunisti!! De fapt “drepturi litigoase” cumparate. Sau Constnada ala de era sa die impriprietarit cu parcu Bordei… Munti intregi revendicati pe te miri ce si cheliti ca in palma!!

Bancile jefuite si apoi privatizate. Industrii taiate si vandute la fier vechi. Provatizari catre companii ale statleor straine. Aurul dela Rosia Montana. Gazele de sist.
Alte priatizari ce se anunta si conlcuza finala :

Roumanie, pays en soldes!!!

Lichidare de stoc care va sa zica …

Asa ca va spui : nu stiu cine a invins insa poprul roman a pierdut!!!
A castigat Templeton si Gitenstein. Si pare mai cine?!?!Bibliografie

http://www.cotidianul.ro/planul-secret-al-ungariei-pentru-anexarea-ardealului-210703/
http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0413/1365275238regiuni-istorice%20copy.jpg
http://www.cotidianul.ro/funar-plangere-la-parchetul-curtii-de-apel-cluj-in-cazul-retrocedarilor-215860/
http://www.cotidianul.ro/retrocedare-cu-acte-false-a-cladirilor-istorice-din-oradea-216478/
http://www.cotidianul.ro/diktatul-grofilor-horthysti-asupra-codrilor-ardealului-211073/
http://bihorstiri.ro/dupa-cladirea-colegiului-eminescu-ordineul-premonstratens-cere-inapoi-si-baile-felix/
http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Problema%20revendicarilor%20minoritatilor%20de%20Radu%20Golban.htm
http://www.evz.ro/detalii/stiri/tara-tunurilor-cum-s-au-facut-tiganii-stapani-pe-spitalele-romanesti-985570.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/averile-romilor-saga-clanului-carpaci-cei-mai-mari-evazionisti-din-vestul-tarii-961960.html
http://www.cotidianul.ro/romania-o-tara-de-vanzare-la-pret-redus-218184/

si ar mai fi
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?! Empty Re: Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?!

Mesaj  Raul Noi la data de Dum Iul 28, 2013 6:52 pm

Buna ziua

Si cum explicati existenta unei morale inaintea unui instict de conservare ? E de vina educatia din scoala, aculturatia pasoptistilor plus cea a comunistilor , lipsa unui instict politic ce ne face usor guvernabil de altii ? Care este cauza ? Va multumesc

Raul Noi
Vizitator


Sus In jos

Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?! Empty Nu stiu !!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Lun Iul 29, 2013 6:27 pm

Oricum e ceva pe aici.
A se vedea  .. escroc, delapiodatoir sau pur si simplu infractor tigan (adica mai putin "specializat" care practica o infractionaliate de joasa tehnicitate si iun gnl are ceva sporijin etnic. Nu este vorba despre toti tiganii ci doar o anume specie de inmfractori de originbe etnica)  duap 90 au inceput "afaceri" cu iz cam penal. La un moment dat au pus mana pe "ceva". Autoritatile de Stat au stat ca vaca sub taur . Poate au si impartit - adica ua primit ceva acolo. S-au mmultumit cu firimituri!!
Azi multi "indivizi" au averi bune. Carali care isi primesc tainu. Magistraoi care ii scot nevinovati. Politicieni care . Samd.

Cym toti acestioa cvoncura ca sa ouna "sus" unu din asta ?! Ca poiate o sa se trezeasca incuscriti cu baorfasii astia!!!

Nu stiu ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?! Empty Re: Cine poe cine a invins la Revolutoia Romana din dec 89?!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum