Istoria este si propaganda politica si “titlu de propietate”

In jos

Istoria este si propaganda politica si “titlu de propietate” Empty Istoria este si propaganda politica si “titlu de propietate”

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Aug 11, 2013 7:13 pm

Asta nu se intelege la noi . In primul rand propaganda politica este titlu de propreietate asupa unui teritoriu - noi suntem aici din mosi stramosi de la CarolMagnul, Traian, Solomon cetire! deci aici este pamantul nostru noi il exploatam ptr folosu nostru noi suntem stapani si restu’ fleanca!!!
Pentru ca noi suntem stapanii originari sau ptr ca stamosu nostru eponim (Temugin , Voicu-Stefan , Solomon, David, Helenus) l-a cucerit , a ucis pe primii ocupanti si le-a luat fetelel fecvioare in patu’ sau si a puit cu ele!!

In baza unui astfel de drept s-a ridcat Statul Israel – dupa 2000 de ani askenaszii de limbaq idis s-au intors “acasa” si au alungat niste arapeti care erau prin zona numa de la 600 en cica. Iar acu idisu nu prea se mai vorbeste ci doar ivritu – un soi de esperano care nu se exista acu 160 de ani (v http://en.wikipedia.org/wiki/Eliezer_Ben-Yehuda si http://en.wikipedia.org/wiki/Itamar_Ben-Avi)

La noi?!
In ultimii 20 de ani diversi istorici “demitizaeaza” istoria romaneaca – “star” fiind Lucian Boia cu a sa carte Istorie si mit in constiinta romaneasca din care “intelctualii romani” citersc mai mult decat a scris Boaia fiindca nu-iu asa teoria co9ntinuiatii daoc-romane este de natira totalitara (ceausista, comunista, fascista, nationalista, legionara nu se sti prea bine sau taote astea impreuna!!).
SI asa unii de pe aici pun botu’ ca nu se stie care este origiunea poiporului ce se numeste roman – cica ar veni de la provincia otomana Rumelia (Romania). Adica venim din sudul Dunarii asa cum zicea unu Roesler !! (a rog si tiganii cica sunt “romi” tot de la Rumelia) Importamat este doar ca nu suntem de pe aici.
Insa acu ceva timp intr-o adunare micuta 9nicvi macar dunatura) de la Sfantiu Ghoerghe s-a auzit ca secuii ar fi aici de 2000 de ani – urmasii dacilor!!
Pe un forum citescFaptul incontestabil ca hidronimia dacica(Mures, Somes, Timis, Cris) au fost imprumutate din maghiara in romana este cel mai important. Astea nu inseamna ca Roesler avea dreptate, ci inseamna, simplificat, ca maghiarii sint continuatorii dacilor, iar romanii sint colonistii lui Traian.

Hm … adica continuitatea romanilor ca dacoromani e o cestie nasolpa insa sa vezi mirare – u8ngurimea e urmasa lu Decebal!! Asta dupa ce vreo 1000 de ani s-a impaunat ca ar fi irmasa lu Atiila!!!

Pricepeti? Este vorba nu de istorie sau de politica ciu de titlu de proprietate.
Ardeaul, BHanatul este inguresc de la Decebal incoa .
Muntenia. Oltenia , Doibrigea sunt bulgaresti.
Moldova este ruseasca.
Daca mai ramanee ceva apai este tiganesc.
Romaesc este prfu de pe toba. Pemnytri ca noi ne falsificam istoria in mod “corect politic” si ramanem precum palestinienii – fara titlu de propretate!!Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum