Ambasade, ambasadori, state si Romania

In jos

Ambasade, ambasadori, state si Romania Empty Ambasade, ambasadori, state si Romania

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Dec 18, 2013 12:20 pm

Saptamana trecuta si eu am fots neplacut impresionat de .. sa zicem reactiile unor ambasade cica “prietene” . Si mi-a displacut si mai mult modul in care unii palavramentari  justificau .. injustificabilu’.
Ne laudam ca tampitii ca suntem parteneri in NATO si UE insa suntem tratati  ca ultimlele slugi , cu o desconsideratie care nu ar fi aratata Ciadului sau lu’ Kiribati.  Cica trupele noastre lupta “sold la sold” cu alea americane da un paresce angajat la Uncle Sam isi permite sa cheme la el palavaramnetu la raport. Cestie ce ma face sa imi aduc aminte ca mama imi povestea ca prima(primele 2?) demostratii de 1 Mai si/sau  23 August s-a defilat in fata ambasadei sovietice  .. si findca pe colo soseaua e mai stramta si lumea multa a durat mult si spre final la tribuna (balconu ambasadei? ) erau cativa bucatari si portari plictisiti …Asa si acum.

Explicatiile ca cum este normal ca ambasadele sa vrea sa fie tinute la curent nu explica de ce o fac intr-un mod atat de .. nediplomatic (cred ca si plt adj Cerbiceanu ar fi dat dovada de mai mult tact. Tactu’ nefind chiar partea lui “tare” -  dimpotriva. Cerbiceanu de la reg infanterie Botosani vis a vis de Curtesti. De-l stie careva sa ii zica sanatate!)
De accord ca ambasadele se si informneaza. Mai mult pentru a se “informa” cat mai bine sunt prevazute si cu a anume personaje cu insarcinari mai putin diplomaticesti precum notoriul atasat militar (pisica cu clopotei) , atasatu cultural (pisica fara) si altii mai mici (pisici sub acoperire de soricei). In mod normal ambasada unui stat de vreo 7 milioane locuitori  ar trebui sa stie f bine  despre ce este vorba si sa aiba hartiile la zi (ce zice guvernu, ce zice opozitia, ce @@@@@ manaca presa, ce barfeste lumea , ce zic “contactele” si de fapt ce scrie in acte) asta ca sa isi poata consilia bine guvernu’. Ma rog exista si “penetrari”  - staul gazda vreea niste reactii, gasca din opozitie doreste sa, terte putori doresc altceva (de exemplu cazul unui fost şef al biroului CIA în România, Harold James Nicholson, care lucra pentru sovietici) …
Insa ambasadorii se poarta cu tact .. diplomatic nu ca plontonerii beti…

Atunci de ce au facut ce au facut si mai ales de ce in acest mod proconsular?
Fiindca le permitem!
Fiindca cred ca li se cuvine dreptul sa ne trateze ca pe niste curve din alea care servesc perversii violenti. Fiindca ei personal se simtz bine cand “ne-o trag peste bot”  si se simt mai “barbati”.  Finndca asta considera ei este demosntrarea esentei superioritatii culturii vestice, apusene, iudeo-cretine si manierele pe care le inteleg aborigenii primitivi ai unei tari ordodoxe (degenerate ? ca si Vladimir cel Nebautor tot ortodox este da… )

Si pentru ca se fac 24 de ani de cand “spuma intelctualitatii”  pretins “romane” lupta cu “national-comunismul”, “xenofobia”, “nazismul” romanesc samd. Ca de acu matura degeneratie de teleptuali de curlateni ce unplu palavramentu, universitatile si Afacerile Externe ale Romaniei au fost crescuti cu melodia asta in cap (independenta inseamna mizerie) si “democratia”, apartenenta la un grup ineamna slugarnicie abjecta fata de sef (precum ala Todiras vechi ologa facand elogiul plestii din Plescoi)

Asa ca comportamentul amabsadorilor nediplomatic si a unui functioanar de ambasada se explica prin omenasca slabiciune de a “te da mare” tragand cu sutu’ intr-un infirm sau baba sau copil. Sadism adica. Si prin slugarnicie abjecta a “alesilor” nostri si ai alesilor alesilor nostri … la care masina de serviciu inlocuieste autorespectul totu servit in sos teleptual curect dimacartic al “intelighentiei” romanesti “prooccidentale”. A da.. aparu p[e, stecla ala Cretinian Parvulescu cica profesor de politologie mare scula pe bascula anlaizei politice –m ca cica la noi e mia mult extremism decat in Ungaria ca la ei doar Orban si Jobick insa la noi extremismu este iunsais esenta politicii.  Asa ca cum sa il intrebi pe ambasadoru olandez daca asa ar indrazni sa se poarte in … Surinam?! Ca noi sume romani nu din  Balooba Inferioara si trebe sa stam in patru labe la dispozitia oricui.. Daca comntinuma asa sa nu ne miram daca intr-o zi si ambasadorul Albaniei sau Ciprului sa se ratoiasca la noi ca la colonia lor ..

Ma rog ar mai fi o explicatie mai terstru-complotisto-securiustica : “Securitatea” recte Ba’Securissimu are mabasadele astea la buznaru mic si aia “canta” cum li se comanda.. Sincer? Eu nu crez asa ceva …

Insa se pune intrebarea : de ce ar tolera Statele atat de prost reprezentate  “derapajele” tromisilor sai? Findca sa o ziucem drept : astfel de actiuni indispun populatia si intr-o buuna/proasta zi ar putea sa aibe loc o reactie politica cu urmari externe majore ..
De ce?
Apai de Samuel  Huntington si a sa Ciocnire a civilizatiilor. In care – nu chiar corect politic – noi suntem plasati in civilizatia ortodoxa” opusa “civilizatiei iudeo-cretine”
Ambasade, ambasadori, state si Romania 450px-Clash_of_Civilizations_map
(furata de la Wiki)
sau daca nu doriti sa pricepeti noi am fost obectu intelegerio (partyjaului) de la Yalta .
Noi cica am fots primiti in NATO si UE  insa noi nu suyntme membri .. suntem “tolerati”  .. momentan in asteptarea momentului ion care vom putea fi predati … Asa ca pana atunci de ce sa se abtina?
De fapt mai bine nu se abtin. Incurajeaza tioate derapajele. Toate excesele – mai laes daca le sunt profitabile material. Elimina o posibila concuranta economica (am fi fots prea deranjanti .. cu siderurgia si agriculotura noastra  - daca astea ar fi functionat!), ne ameninta ca ne taie fondurile UE (primim 50% din cat platim la UE) si in caest timp ne “conditioneaza”  (adica fragezesc, condimeteaza, impacheteaza) pentru ziua traditiunii catre Tar.
Contrar a ce sutin presupusii teleptuali “prooccidentali” si “proamericani”  americanofilia noastra tampita , pasiunea desfranata ptr vestu european sunt deranjante ptr ei. Sa devenim un pic anti ar fi f bine ptr ziua traditiunii catre Tar , ca decicentii lor sa explice scarbiti “dom’le de fapat ei asta au dorit intotdeuana! Rusia, alfabetu rusesc si tarul ca e ortodocsi!”

A stiu. Sochez . Ei si?
INSA  
- altfel cum se iescsplica ca Merkeloaza aia trebuie sa intrebe pe Baselu daca in constitrutia romaneasca exista suspendare? La nivelul ei in 15 minute primeste dosarul deschis la pagina corespunzatoare  prezentat de un ins insarcinat cu informatii si la telefon astepata un specialist in drept constitutional comparat… asta ptr orice stat din Europa!! Ca asa e neamtu meticulos si informat (si daca cancelaru are nevoie in 24 de ore i se prezinta o sinteza a politicii extene sirene incepand de la Hamurabi incoa .. sinteza care ar fi doctorat in orice univeristate din lume!)
- altfel cum se iescsplica faptu’ ca o lume obsedata de “corectitudinea politica”  care una doua guita “discriminare pe motiv de rasa, religie”  citeaza j’de ani pe Huntington mai dihai decat PCUS pe Lenin?!
- altfel cum se iescsplica ca toti curectii astia o dau cu catolicismu samd si ca unii e vestici si altii orientali ?! Adica unii e suboameni ..
- altfel cum se  iescsplica dezinteresul manifest fata de Romania in anii 90?!
Si cum se face ca tota guvernarile “pro” mau fost tratate cu dosul de Vest? Ca sub aceaisi “pro” si favoriti Romania a ajuns “descoperita” dpv militar (nu va facrui iluzii.. azi suntem mult mai la curul gol decat in 1940!!)


PS. Ma rog Viviane Reding  aia e alta cestie.  “Organele” UE este un cimitir al elefantilor. Pot sa fie cum diresc atata timp cat prostiile lor sunt bune ptr cine trebe. Oricum m-a amuzat modul in care ea se chinuia sa zica ceva in engleza.. cred ca si io m-as descurca mai bine!!! (citind) . A ratat insa o aviara grippa cestie ca ma face sa “sper” ca intr-o zi valorosul grup se va mandri si cu umilu Boc.
Insa daca stia capra ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum