Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Europa cea porceasca

2 participanți

In jos

Europa cea porceasca  Empty Europa cea porceasca

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mar Feb 11, 2014 5:48 pm

Zilili trecute a fost un referendum in Elvetia. Unu in care s-a zis si ceva de cote pentru  strainii care doresc sa emigreze in Elvcetia. Uns naspa in Elvetia emigreaza mai ales nemtii si italienii..
Asa ca aia supra omaenii occidentali s-au sucarit.
Mai jos o traducere google a unui articol aparut la 10 februarie 2014 in Sueddeutsche

http://www.sueddeutsche.de/politik/auslaender-in-der-schweiz-und-dann-kam-die-wut-in-mir-hoch-1.1884551 a scris:
"și apoi m-a cuprins mânia "
De la sensul de indezirabil: După votul a supraviețuit imigranți sunt șocați și rănit în Elveția. Pe înțelegerea de o parte a politicii în spatele referendumului. Cel mai important dintre toate întrebarea ei: Sunt mai noi bun venit?
Protocoale: Karolina Skrobol
Germană, italiană și franceză, care trăiesc în Elveția, referendumul privind imigrația în masă martor de aproape, vorbit cu colegii și prietenii, cu furie și de groază, ea a mers direct la drum. Pentru ei, situația se poate deteriora numai, pentru că xenofobia ei nu au cunoscut înainte. Ar trebui să existe consecințe, UE a cerut imigranților speranță pentru sprijin. Cinci minute de străini care trăiesc în Elveția.

Mathias Möller, 37, editor on-line de Friesland

De la Friesland în elvețian oraș - că nu a fost o mare schimbare pentru mine. De peste cinci ani am trăit aici. Nici urmă de xenofobie. Am vrut să fiu mai aproape de partenerul meu, așa că am decis să Zurich. Când am auzit despre rezultatul de ieri, nu s-ar putea crede la prima. Era clar că aceasta este doar că mass-media au raportat anterior vreodată din nou. Dupa socul initial, la modă a venit la mine: În seara am mers pe drumul cu pana la 700 de alte persoane care au fost la fel de supărat de rezultat. O demonstrație spontană. Într-o zi mai târziu, rămâne doar dezamăgire în același timp, o primește de la mai multe colegii elvețieni aici simt binevenit. Aproape 50 la suta sunt doar opinia prea diferit. Punct de vedere politic, acest lucru este destul de inofensiv. Ce-ar putea întâmpla? Nu vor fi negocieri îndelungate, schimbarea este nimic. Elvețienii sunt acum efectuate de ceva vreme ca latent ostil străinilor din străinătate. Dar acest lucru va sperăm plasa din nou în curând.
Luca Gerosa, 31, doctorand (biologie moleculara la ETH din Zurich), din Italia

Am trăit timp de șase ani în Elveția. Mai întâi de toate eu sunt după Zurich a venit pentru a studia biologia moleculară. Acum lucrez la doctorat mea. Elvețienii sunt foarte rece pentru gustul meu un pic, dar a fost mereu corect. Străinii sunt bine tratate aici. Oportunitățile și perspectivele de carieră sunt foarte bune. Numai barierei lingvistice pare a fi o problemă, mai puțin de discriminare, în orice formă. De la un pur rațională votul de ieri este pur și simplu o decizie politică cu consecințe economice. Emoțional considerat dar se pare destul de diferite: Am venit aici pentru a lucra, de a trăi, de a folosi abilitățile mele. Se dezvoltă o conexiune la noua casa. Asta este de peste acum. Acesta este un test pentru UE. Sper că UE își protejează cetățenii. Pentru prietenii mei din rețelele sociale, există două tabere: cei care reacționează foarte violent, altele nu la toate. Eu fac parte din primul grup.
Michel Toubé, 37 de ani, manager de proiect din Franța
Elveția este noua mea casă timp de trei ani. Sunt un călător lume, am trăit anterior în Germania. Eu sunt originar din Paris. Elveția are mi profesional mai multe perspective și oportunități oferite decât înainte Germania. Deși eu sunt străin, dar n-am simțit ca un străin în Elveția. Dar acest lucru este, probabil, mai mult ca personajul meu, mă simt foarte rar ca underdogs într-o țară nouă. Ieri nu am avut voie să voteze, dar reacțiile am ajuns aici din toate părțile. Pe de o parte, eu pot înțelege Elveția: Vrea să ia soarta în propriile mâini și nu de la UE poate patrona. Pe de altă parte, totul va avea, de asemenea, consecințe economice. Toată lumea știe că Elveția de experți - depinde - pe care, de asemenea, migrează în sus. Nu va fi cu siguranță o dezbatere ea.
Sergio G., 27, un inginer din Italia
Începând cu martie 2013 Eu locuiesc în Elveția - și că foarte mult! Eu sunt italian și sa mutat la Zurich, pentru că am fost sigur: profesional, am aici șanse mai bune. Eu vorbesc lângă limba mea maternă, engleză, franceză și în prezent, am chiar să învețe limba germană. Am aduce o mulțime de potențial și a fost în speranța că Elveția vrea să folosească asta. Ca un inginer, se poate lucra aici pe un alt nivel cu totul atunci când universități, centre de cercetare, toată tehnologia se uită la ori. Cercul meu de prieteni - inclusiv elvețian, dar, de asemenea, imigranții de alte naționalități - are un punct de vedere similar. Votul de ieri vad ca o măsură de a limita imigrația în masă, eu nu-l înțeleg ca un vot împotriva străinilor. După cum se continuă, trebuie să fie îndreptată în discuția cu Bruxelles-acum. Se poate foarte bine ca aceasta nu va fi la fel de ușor în viitorul apropiat să se mute în Elveția. Dacă nu știi cât de mult puteți sta aici, care va lua în considerare o familie de două ori pentru a muta. Pentru Elveția, aceasta este, desigur, nu chiar pozitiv dacă persoanele cu calificări foarte bune nu mai sunt permise în viitor aici, deși acestea ar putea da țării un lot.
Irmgard Thiel, 49 de ani, care lucrează în biroul de la Departamentul german de la Universitatea din Zurich
Iubirea mi-a adus la Elveția. De la Stuttgart m-am mutat pentru că nu mai vrea să trăiască într-o relație de lungă distanță. De xenofobie N-am simțit nimic aici. Dar votul de ieri, mi se pare imposibil. Elveția nu pot pur și simplu alege stafidele. Noi ne-elvețian venit aici pentru a lucra și a vieții - în caz contrar acesta nu funcționează cu precizie. "Aceasta a provocat lucrătorilor și există oameni", a spus Max Frisch dată. Și care acum pare să uimească elvețian. Asta pentru că oamenii au venit, nu numai munca. Punct de vedere politic, aceasta este acum, desigur, dificil. Totul trebuie să fie renegociate. Elveția are o poziție foarte diferită în Uniunea Europeană acum. Elvețienii nu doriți să vedeți că sunt tăierea de pe ramura pe care sta foarte bine. Sper foarte mult în UE. Tu ar trebui să arate coloana vertebrală și nu neapărat opta pentru interesele economice. Dacă sunt cu prietenii mei germani distra aici, atunci disconfortul și incertitudinea rămâne ridicată.
Reacții după referendumul elvețian ",
în cazul în care Elveția schimba acum legi, nu putem ignora"

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că toate acordurile cu Elveția ar putea fi renegociate.
Deci cam asa.  Parlamentu strasburgaozarilor se face tare ca fularu ...

Insa pe acelasi Martin Schulfă nu-l daore nici in pcioru mesei de tratamentul pe care porceasca lui germanie il impune României. Si nici in MCV nu il doare ca si românii ar fi cetateni europeni....

Ma rog imbecila Schulfă uita un mic “amanunt” nu atât Elvetia a cerut acoprduri cu EEORpa ci cam invers. Findca Elovetia se afla plasata extrem de nasol intre Italia si Germania , intre Austria si Franta si ca are niste cai ferate si sosele bune.  Renegocierea ar insema controale vamale …
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Europa cea porceasca  Empty O să zici mata că te persecut

Mesaj  Intrigat Mier Feb 12, 2014 5:12 pm

Vreau şi eu să discut cu cineva întreg la minte şi mi se pare că mata întruneşti condiţia. Văd cum te chinui să explici câte ceva pe un anume forum dar, după ce citii de la unii că aşteaptă să le spună chioru´ pe cine să voteze la prezidenţiale, cu predilecţie spre Morar Daniel sau Stanciu Lidia, eu unul m-aş lăsa păgubaş.

Elveţia mie mi se pare cam de porc. Eu îi port sâmbetele de mai mult de 500 de ani, de când se juca cocoana Elveţie de-a turcii din Vest prin Europa. De asemenea, e tare interesant să afli cum cocoana Elveţie a pornit la drum cu 8 cantoane mari şi late şi a ajuns acum la 26, precum şi interesantele poveşti ale actualelor cantoane Vaud, Ticino şi Jura. Şi noi cică eram stat imperialist…Pe vremea aia, Elveţia era ocupată să furnizeze Europei cărniţă de tun şi pariez că nu i-ar fi plăcut să-nchidă cineva graniţele pentru imigranţi, şi nici acum 200 de ani când băteau Europa de Vest ca...gastarbeiteri. Dar, ce să facem, roata se învârte…Ah, şi am mai auzit poveşti despre bănuţii evreilor cei confiscaţi de nazişti şi care se aflau prin bănci elveţiene, că doar nu-i îngropau în grădină. Ei, după război, s-au dus oamenii să-şi ceară banii de la bănci şi crezi mata că au căpătat ceva? Ideea mea de bază e că acum 500 de ani, erau o bandă de mercenari sărăntoci şi necivilizaţi, cu reputaţie de măcelari (îşi măcelăreau rivalii Landsknecht germani în cel mai pur spirit porcesc), care, după câteva succese facile (dărâmarea primei tentative de stat federal din Europa, adică Burgundia sfârşitului de Ev mediu), s-au amestecat în războaiele italiene de la început de secol 15, căutând să tragă cât mai mult, până au rămas mofluji datorită incapacităţii de a se adapta noilor metode de război, au încheiat un tratat cu Franţa în urma căruia s-au angajat să nu mai furnizeze carne de tun decât Franţei şi papei, au mulţumit lui Ludovic XIV că a gonit hughenoţii din Franţa şi nu i-a mai deranjat nimeni până la Revoluţie! Scuze pentru înverşunare, dar pe mine măgăria ăstora mă scoate din pepeni, ca să nu mai zicem că doar ruşii zbiară că-şi apără patria în timp ce cotropesc pe alţii!

Acu´, scuze că-i off-topic, dar uite ce articol găsii pe Stratfor şi nu-l văzui în presa noastră:

˝Constitutional reforms under discussion in Romania have raised concerns that the country is headed the same direction as Hungary, where the ruling Fidesz party is using its control of parliament to enhance its influence on the economy and politics. Since coming to power in late 2012, the government of Prime Minister Victor Ponta has been calling for Romania to abandon its semi-presidential system and introduce a parliamentary system, which would diminish the role of the president and concentrate power in parliament. Ponta's ruling Social Liberal Union currently holds two-thirds of the seats in parliament. However, the difference between Romania and Hungary is that the former has more significant obstacles in the way of increased control of the political economy.
Analysis
The Romanian parliament plans to vote on the constitutional reforms in mid-March, according to the president of the Romanian Senate, Crin Antonescu. Antonescu said the government's goal is to hold a referendum on the new constitution in late May to coincide with the European Parliament elections. While the reforms are still being drafted, and the timeline of approval may change, the new constitution will probably give more power to the parliament to take quicker and more decisive actions in responding to Central and Eastern Europe's shifting geopolitical environment.
Similarities With Hungary
Suspicions that Romania may be going down the same path as Hungary are not unfounded -- both countries are similar in many respects. Both are located in the borderland between Russia and Western Europe, and both constitute part of the string of countries -- from Estonia on the Baltic Sea to Bulgaria on the Black Sea -- that have traditionally been disputed by larger powers in the east and west. In particular, Hungary and Romania have historically been a battleground for Russian, Turkish and Austrian-German powers. And because this is a region where borders have changed many times, Hungarians and Romanians have historically competed for the lands west of the Carpathians -- most notably Transylvania, which is currently under Romanian control.
Because of their position in the borderlands, Hungary and Romania have grown accustomed to watching for events in the east and west to shape their domestic and foreign policies. For both countries, the prospect of invasion -- not strictly militarily but also politically and economically -- is a permanent factor in their strategic calculations. Both had communist regimes during the Cold War, and after the fall of the Soviet Union, both believed an alliance with Western Europe (in the form of EU membership) and the United States (in the form of NATO membership) would help diminish Russian influence while making them members of multinational organizations.
However, political and economic realities are once again shifting in the region; the European Union is weakening, and Russia is becoming relatively more assertive. In response, Hungary and Romania are once more trying to adapt.
Domestic Factors
There are also domestic issues affecting Romania and Hungary. In both countries, the combination of economic crisis and popular fatigue with the ruling parties increased public support for the opposition parties, which received unprecedented power in the most recent elections. In late 2010, Hungarians had grown tired of corruption scandals involving the Socialist government and voted for the conservative opposition, giving Prime Minister Viktor Orban's Fidesz party an absolute majority in parliament. In late 2012, something similar happened in Romania, where voters overwhelmingly supported Ponta's Social Liberal Union (a coalition of center-left parties) after two years of political instability because of conflicts between the parliament and the presidency. Like its neighbor in the west, the Romanian government enjoys a two-thirds majority in parliament.
In Hungary, Fidesz used its control of parliament to modify the constitution several times, enhancing the role of parliament and weakening other formal institutions such as the Constitutional Court and central bank. Romania may gradually do the same. In mid-2013, Bucharest announced plans to reform the constitution. The proposed amendments are aimed at severely weakening the role of the president. Unlike most European nations, Romania is a semi-presidential regime, which means the president is allowed to veto laws and represent the country abroad and has a key role in the appointment of the government. The shortcomings of the system were laid bare in 2012 and 2013, when center-right President Traian Basescu had to serve alongside the center-left Ponta, leading to several political clashes between the two that slowed decision-making.
The role of the Romanian president would be largely ceremonial if the proposed constitutional reforms are passed. The president would be obligated to appoint a prime minister from the party that receives the most votes, while the parliament would have a bigger role as the main decision-making institution. It would become more difficult for the opposition to issue no-confidence votes because it would have to prove that it had a working majority to replace the government. Other reforms would also weaken the role of the Constitutional Court, which would maintain its role of questioning the constitutionality of legislation but would not be able to question decisions made by the parliament, including, for example, the power to organize referendums.
Most of these provisions are common elsewhere in Europe. For example, in Germany the role of the president is largely ceremonial, and a confidence vote requires the opposition to propose a candidate of its own whom it wants as the new chancellor. In other words, the notion of becoming a parliamentary republic does not necessarily mean that the Romanian regime would become more authoritarian; these reforms are common to streamline decision-making.
However, the key difference with Germany is that Romanians, like Hungarians, are increasingly uncomfortable with events in the east and west. From Romania's perspective, the European Union is too focused on the problems of the eurozone. Meanwhile, NATO is going through an identity crisis, while Russia is using energy and money to rebuild its sphere of influence, with a particular focus now on Central Europe. It is thus quite reasonable that Bucharest wants the central government to be able to make quicker decisions in responding to regional developments.
Differences From Hungary
Despite their similarities, Romania's situation is somewhat different from that of Hungary. For instance, unlike Orban, Ponta rules over a tense coalition of parties that is not as cohesive as Fidesz. The ruling Social Liberal Union includes Ponta's Social Democratic Party and the National Liberal Party, led by Antonescu. While formally in a coalition, these parties do not always cooperate and, in the long term, have their own electoral aspirations. Also unlike Orban, Ponta is dealing with a potentially strong opposition. Basescu, whose term ends in December, and his center-right Democratic Liberal Party are currently unpopular, but their extensive network of political connections makes them stronger than any adversary Orban has faced in recent times.
Moreover, Romania's constitutional reform will be put to a referendum -- no referendum was held to ratify the constitutional changes in Hungary -- meaning that the competition between the government and opposition will intensify. The mobilization of voters will be key. In 2013 the Social Liberal Union failed to oust Basescu because not enough people voted during an impeachment referendum. The party has recently reformed the referendum law to lower the participation threshold from 50 percent to 30 percent, but the ability of Romania's main political parties to take people to polling stations will remain critical.
Finally, Euroskepticism is not yet as strong in Romania as it is in Hungary. Bucharest has postponed indefinitely its accession to the eurozone, and the Romanian government has repeatedly pledged to increase economic and political relationships with countries outside the European Union, most notably the United States and China. But strong criticism of the European Union is not a key element in the political agenda of any major Romanian party. Unlike in Hungary, the Romanian government has not made any systematic attempt to reduce the participation of foreign companies in the banking or utilities sector or tried to undermine the independence of the central bank.
Several factors will shape Romania's calculations in the coming years. As Brussels increasingly focuses on the problems of the currency union, countries in Central and Eastern Europe are feeling isolated from the policymaking in Brussels, Berlin and Paris. In the case of Romania, the feeling of isolation is particularly significant, since Western Europe keeps delaying Bucharest's accession to the Schengen treaty and governments in northern Europe are trying to limit the access of Romanian workers to their labor markets.
In addition, the European Union's lack of a response to Hungary's attempts to develop an increasingly independent domestic and foreign policy could easily become a model for other countries in the region. Romania's constitutional reform does not implicitly mean the country will start imitating Hungary, but it is certainly an indication that Hungary is not alone in its assessment of the evolving political reality in the region.˝

Nu ştiu ce să zic. E de bine sau de rău? Trec şi peste porcăria cu ˝under Romanian control˝ de parc-ar fi teritorii dependente ca Insulele Cayman sau Bermuda. Friedman ăsta e de neamu´ pe care îl ştim noi iar unul din principalii scribi de pe acolo, Robert Kaplan, cică e însurat cu Vicky Nudelman, ceva de genul ăsta. Ce mică-i lumea...

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Europa cea porceasca  Empty Dintai Elvetia

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Feb 12, 2014 8:07 pm

Au fost niste ..... nu stiu cum sa le zic .. munteni din aia care stii cum te prinde cum te .. numa ca aia iti luau gatu de prima data. Sa le zici taranoi e sa le acorzi un statu mult prea inalt fata de ce erau. Ma rog prin margini unii ajunseseara sa se ridice la nivelul social de taranoi si sa cotoroseasca de cativa castelani - asi astia niste coate goale si cam banditi!!
Insa cand au venit altii peste ei - dintai habsburgii au rata ca sunt samnat dracului si i-au facut sa fuga ... Apoi taranoii astia s-au strans si si-au jurat ajutor ..
Apoi alti vecini care se sucrau cu dicii,. contii, regii si se rasculau se aliau cu ei si devenreau si ei liberi si pareau noi cantoane.

Ma rog aveau un mare noroc - dremul de la Venetia la Baltica trecea prin muntii lor .. si au incepout sa [puna ceva carnita pe ei . IAr exesu de populatie l-au "reciclat" in mercenariat - ca daca erua mia instariti puneau de o armata sa cucereasca sa prade sa intre in istorie pe statui de bronz  calare.. (ma rog corect ar fi ecvestre.. )


Dar este exagerat sa plangi de mila Landsknecht sau Reiterilor care per totla erau cam acelasi aluat fara sa aiba scuza ca erau crescuti din stanca seaca

Ca cestria cu banuitii evreilor e porceala curata. Nu a elvetineilor..
Sa explic .. “Marea specialitate” (delicatesa) a bancilor elvetine sunt conturile “secrete”. Adica depui (depuneai) banii  intr-un cont care era identificat cu un numar – sa zicem 10945679882 (asta e la prosteala ca nu stiu ce era “numarul” – si asta era toata inregistarrea. Nimeni nu putrea verifica daca dl conte Graf, negustoru Dupont sau ministrul Icsulescu avea bani depusi ca numele .. numele nu exista!! Sau mai erau conturile cu parola. Ca sa scoti banii din ele … nu trebuia decat s astii numarul sau parola. Daca altcineva afla cumva numarul (erai beat, torturat sau amanta afla) afla numarul ala erai : era destul sa se preinte la banca si sa zica d-mi banii din contu .. numarul si hales bules! Insa partea si mai naspa era  ca daca mureai (infarct,. Acdeent de caruta) si nu apucia sa dai “numarul” mostenitorilor tai aia primeau ciuciu. A si mai era un narav – depunerea era (parca) pe 20 de ani. Daca in 20 de ani nu era nici o “miscare” contul se stergea si se facea venit la banca!!
Riscuri insa si beneficii- nimeni nu stia de banii aia. Aveai 3 fiice si un nepot si dporeai sa lasi banii netotului ? Simplu ii dadeau numarul si basta! Bevazut necuboscut si … neimpozitat!!

Ei bine si in 90 niste avocatei jmecheri au ataca bancile ca Holoco$$$$$$$$t ca trebuiau s aiaba nu stiu cati bani de la evrei gazati la Auschwitz.  Probe cam nexam .. Sa nu mai zic ca mai era cestia aia cu 20 de ani de nu intreaba ninmeni
Prsiuni mair guvernu Sua intervenind (corea sa vericie niste depunatori amerlocani si traficanti de droguri) si s-a ajuns la o intelegere “globala” din  care avocatii au primit f mult.  

Insa cestia draguta a dots s stabilirea sumei . S-a “presupus” ca fiecare evreu bagat la Auschwitz depunea cate 2 kile de aur in Elvetia!! Ceva in genu “ba j.. e mars de=aici daca nu ai recipisa ptr 2 kile de aur” Caraghios da?!

Oricum baza a fost “noua nu ni se aplica regulile comune!!!”  Regula fiind aia cu 20 de ani (de ex aveai bucuria ca in 1946 sa nu te fi gandit s aplcei din Romania. In 49 te prindeai ca e nasol .. in 1965 bancgeru elvetian ziucea cont nemiscat .. banii la banca!! Ma rog tu tacerai malc – ca de fapt si nenea Antonescu ion zis Cainele Rosu ar fi avut ceva de zis despre contu’ tau..  Da nu se pune!!! Nu se pun nici alea alea latora care au murit fara sa apuce sa dea numarul)

Restu trebe studiat!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Europa cea porceasca  Empty Te rog sursa

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Feb 12, 2014 11:30 pm

textului ala in engleza. Adica o adresa si la naiba titlul..
Sa fiu cinstot am de gand sa scoty ceva din asta dupa ce il mai analizez..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Europa cea porceasca  Empty Scuze

Mesaj  Intrigat Joi Feb 13, 2014 10:01 am

http://www.stratfor.com/sample/analysis/romania-looks-streamline-decision-making-changing-region

Aici ar fi articolul. Nemernicii nu prea dau gratis nimic; dacă vrei să citeşti un articol, ţi-l trimit pe adresa de mail dar dacă mai vrei unul, nu mai pupi, decât pe altă adresă de mail. Scuze că nu am dat linkul de la început. Ar mai fi nişte articole de studiat pe-acolo, între care şi ăla cu Ungaria care cumpără pământ în Transilvania, că Friedman tot evreu ungur rămâne, deh

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Europa cea porceasca  Empty Re: Europa cea porceasca

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum