Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Dosar de presa : o mârșavă diversiune

In jos

Dosar de presa : o mârșavă diversiune Empty Dosar de presa : o mârșavă diversiune

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Oct 02, 2014 11:47 am

Eu sunt un ins mai curios… In fara de asta eu am lucrat in domeiul infirmaticii.. si ii stiu macar din auzite pe o gramada dintre primii insi care au fondat afaceri in IT sau erau directorii.. Insa de Florica Claudiu Ionut zau  ca nu auzisem!!!
Asa ca ieri am cautat de zor sa aflu  cine mama lu Porcesc Verbal este acest Curatitor (mai ceva ca Schwarzenegger in Terminator serrie completa)  al informaticii romanesti …
Deci cine este? Curios nu prea se gaseste nimic (nu sunt abonat la Linkedin si nu ma abonez asa ca..) … Inteleg ca a facut Politehnica din Bucale .. insa intre ce ani si ce facultate ?!
Sigur ca desi este inginer el nu este informatician (precum Nicolae Badea- asta macar a fost! Candva. Iriona de la Siveco – si ea si Badea de la ICI.. Nici ca Forin Talpes sau Silviu Hotaran de la ITC .. Nici ca Ujeniuc de la CCAB .. Nici….). El este “om de afaceri”  adica si-a facuty din IT domneniu de activitate nu din ce stia domeniu de afaceri . Se pare ca a “debutat” ca stab la Compaq (?!?) apoi a trecut la Fujitsu Simens .. importator..

Si are mari calitati personale:
- este fiu . Fiul fostului șef al Gărzii Financiare, generalul Gheorghe Florică (fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare in 2003 in legatira cu niste bapoare cu tigari si portul Cnta)
- este si ginere. Ginerele lui Aurel Cornea, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.
In “economia” faptelor financiar penalo-politice  se pare ca calitatea de ginere a fost hotatatoare… mai ales in lumina necesitatii ca Baselu sa se realeaga in 2009.
..

Si se pare ca erau unele “neclaritati” demne de DNA de prin 2010 .. Deci afacerea e veche veche nu prospatura transoceanica. (De mai jos din Catavencii :
Pe faptul că a subvenționat cu calculatoare Partidul Democrat, calculatoare amplasate în subsolul sediului general al PD din Aleea Modrogan

Mircea Miclea, fostul ministru PD în Guvernul Tăriceanu, a cumpărat liniștea sindicatelor din învățământ, la pachet cu produsele livrate prin Claudiu Florică. Florică a amenințat că, dacă Fujitsu Siemens și partenerii săi nu vor fi incluși în proiectele MEC, îi dă drumul lui socru-său din cușcă, sindicalistul Aurel Cornea, să pună de-o grevă pe termen nelimitat în învățământ. Ei bine, DNA n-a văzut absolut nimic din toate samavolniciile astea. Corpul de Control al lui Ponta a văzut, în luna mai 2013, doar partea de vină pe care ar fi putut s-o aibă ministrul PDL al Educației Daniel Funeriu, în legătură cu “utilizarea licențelor educaționale Microsoft fără temei legal sau contractual”.
 Deci PD nu TSD.. Miclea (PD) nu Andornescu PSD)

Si se prea poa ca afacerea sa fi inceput nu cu Microsoft si anchtete in  SUA ci cu Fujistsu Simens care se sucari ptr niste bani :

Claudiu Florică este acuzat că a redirecționat sume de ordinul milioanelor de euro din bugetul Fujitsu România către firme controlate de el. Astfel, din poziția de director al Fujitsu România, în 2004, Florică a subcontractat consultanță cu Profinet și Gessa Advisory, astfel încât compania austriacă să devină partenerul EADS la securizarea frontierelor României.
În plus, și după ce a părăsit postul de director al Fujitsu România, la finele lui 2004, Florică a căpușat contractele derulate de compania austriacă cu statul român. Practic, el și-a înființat firme care, până anul trecut, au fost subcontractori ai Fujitsu pe contractele companiei cu instituții publice din România. E vorba despre firmele Dimsoft și Dconect, care în 2005 și 2006 au devenit subcontractori ai Fujitsu pe contracte derulate cu Ministerul Comunicațiilor, Ministerul Justiției și Ministerul Public. Cele două firme au încasat ultimelefacturi în vara lui 2013. http://www.sursazilei.ro/anchete-austria-sua-si-romania-de-la-contractul-cu-eads-pentru-securizarea-frontierelor-la-varful-microsoft/
Si se prea poa ca denunturile care curg garla sa fie motivate de o clauza aclauza de „nepedepsire” : După denunţul complet al lui Claudiu Florică, mai mulţi diretcori succesivi ai Microsoft, Fujitsu şi Siemens au fost chemaţi pentru „completarea” declaraţiilor. Pentru o partea dintre aceştia, denunţiul activează clauza de „nepedepsire”. (http://www.sursazilei.ro/cine-a-demascat-spagile-ministrilor-romani-din-contractele-cu-microsoft/) Adica model Genica Boierica daca mai tineti minte – Genica “l-a dat in gat” pe in dosarul Matusa Tamara in care Nastase a fots achitat. Insa ptr colaboratre Boierica a “iesit”  (ma rog a fost inchis in lata cauza) .. Asa cum au iesit si alti infractori care l-au acuzat pe AN cam de ce le-a trecut prin cap… cu unciu rezultata ca procuratura si-a pierdut timpul pe banii contribuabilului alergand dupa cai vezri pe pereti ..

Sa zic asa are afaceristul in imformatii Florica Claudiu Ionut are mai  putine pcte comune cu Peter Norton decat alea cu Bercea Mondialu …(cu care imparte se aseamana si la fularu de slana ce le infasoara gusile ..)


Mai jos anexez o selectie de texte care din 2010 toti povestesc deapre ascensiunea acestui Arturo Ui Terminator .. si parca o legatura cu PDL si Realegerea Miraculoasa a celui Daruit cu Providentiala Voctorie ..
Si observtai daca in textele mai vechi se pune in valoare o legatura intre contractele zise Microsoft si algerile din 2009 si PD in alea noi legatura este trecuta , cu grija, sub tacere ..




http://romaniacurata.ro/declaratii-bomba-in-dosarul-microsoft-martori-citati-de-dna-ii-acuza-pe-ponta-nastase-cocos-pinalti-de-luare-de-mita/
Declarații bombă în Dosarul Microsoft. Martori citați de DNA îi acuză pe Ponta, Năstase, Cocoș, Pinalti de luare de mită
Victor Ponta, Adrian Năstase, Gheorghe Ştefan ”Pinalti”, Dorin Cocoş, Dinu Pescariu sunt doar câteva din numele care ar fi implicate în dosarul de corupţie Microsoft. Cel puţin aşa reiese din declaraţiile date de mai mulţi martori la DNA, prin care înalţi oficiali ai statului şi oameni din toate partidele sunt incriminaţi. Declaraţiile apar în cererea prin care Laura Codruța Kovesi solicită ridicarea imunităţii în cazul a nouă foşti miniştri, iar includerea acestor declaraţii în referatul DNA arată că procurorii le acordă o atenţie deosebită.
O altă informaţie interesantă este că fostul ministru Gabriel Sandu a primit aproape 4,8 milioane mită pentru a aproba derularea unor contracte, din care 1,8 milioane euro i-a primit de la Doru Boştină, unul dintre cei mai importanţi avocaţi din România.
Declarațiile martorului incluse în referatul DNA și făcute publice conțin și unele inexactități. Astfel, martorul vorbește despre un ministru PD al Educației pe nume Mircea Miclăuș (cel mai probabil Mircea Miclea) și de faptul că Andrei Marga ar fi fost ministru al Educației înainte de Ecaterina Andronescu (în realitate a fost înaintea acesteia, în perioada 1997-2000).
Calculatoare pentru TSD

Un martor al cărui nume nu este făcut public a dat o declaraţie la DNA în care susţine că personajul cheie al afacerii este Claudiu Florică, cel care avea legături strânse cu oficiali din Ministerul Educaţiei, în special cu Ecaterina Andronescu şi Mihnea Costoiu. Pe baza acestor relaţii, firmele lui Florică, respectiv Fujitsu Siemens Computers, Net Consulting, Softwin, a primit mai multe contracte pentru licenţele IT, în regim de subcontractare de la firma SIVECO, companie care coordona întregul proiect.
Martorul susţine că, după ce Ecaterina Andronescu a fost schimbată în 2003 cu Alexandru Athanasiu, Claudiu Florică nu a mai câştigat contracte, ceea ce l-a determinat să intervină la membrii importanţi ai PSD. “În 2004, Claudiu Florica s-a întâlnit cu Victor Ponta, care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic firma SIVECO să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD. În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers”, se mai arată în declaraţia dată la DNA.
Martorul mai spune că, în decembrie 2004, după schimbarea partidului de guvernământ, Claudiu Florică, având relaţii personale directe cu diverşi membri ai Partidului Democrat, cum ar fi Romeo Raicu, Mihai Stănişoară, Victor Blaga, Răsvan Toader, şi-a reluat campania de atac la adresa firmei SIVECO şi a solicitat noilor miniştri reincluderea în proiect a firmelor FSC, Net Consulting şi Softwin, dar fără succes.
“Persoanele implicate în trafic de influenţă şi luare de mită în acest contract sunt Adrian Năstase, prim-ministru în perioada 2000-2004, Alexandru Bittner care intermedia plata mitelor către Adrian Năstase, Remus Truică, şeful Cancelariei primului-ministru, Victor Ponta, şeful Corpului de Control al premierului, Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei, Cristina Ghiţulică – şef de cabinet la Ecaterina Andronescu în perioada 2000-2004, Mihnea Costoiu – secretar general al ministerului, Traian Ionescu – director în Ministerul Educaţiei, Valentin Cotârţă – director în cadrul Ministerului Educaţiei, Gheorghe Dinu – consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu – ministrul finanţelor, Enache Jiru – secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Dan Nica – ministru MCTI, precum şi miniştrii PD numiţi după Ecaterina Andronescu şi anume Alexandru Athanasiu, Mircea Miclăuş (Mircea Miclea? – n.r.) şi ulterior, Andrei Marga (Andrei Marga nu a fost ministrul Educației după Ecaterina Andronescu, ci înaintea acesteia, între anii 1997-2000 – n.r.)”, este o altă susţinere a martorului.
Milioane de euro pentru Dorin Cocoş şi Pinalti
Un alt martor susţine că, în cursul anului 2008 sau 2009, în contextul finalizării contractului dintre Guvernul României şi Microsoft, Claudiu Florică a apelat la Dinu Pescariu, despre care era cunoscut că avea o relaţie bună cu Dorin Cocoş pentru a-l susţine în cadrul licitaţiei ce urma a se realiza.
În baza acestor relaţii, Dorin Cocoş şi Gheorghe Ştefan ar fi intermediat întâlnirile dintre Claudiu Florică şi Gabriel Sandu, fie la Ministerul Comunicaţiilor, fie în alte locaţii. După ce firmele lui Claudiu Florică au câştigat licitaţiile, Dorin Cocoş a primit aproximativ 8 – 9 milioane euro, iar Gheorghe Ştefan circa 3 milioane de euro. Tot în jur de 3 milioane a primit şi Gabriel Sandu, banii acestuia din urmă fiind viraţi în firme off-shore. De asemenea, Dinu Pescariu a primit tot 3 milioane de euro.
Mită prin intermediul avocatului Doru Boştină
În cazul lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, procurorii DNA susţin că acesta ar fi cerut 1,8 milioane de euro mită de la avocatul Doru Boştină pentru a asigura derularea  contractului de licenţiere Microsoft. Acuzaţiile la adresa lui Gabriel Sandu sunt abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influenţă.
Potrivit datelor de la dosar, procurorii îl mai acuză pe Gabriel Sandu că a pretins şi primit de la Florică Claudiu, prin intermediul lui Dinu Pescariu, suma de 3.000.000 de euro, bani ce i-au fost viraţi într-o societate de tip off-shore, pentru a înlesni  Asocierii D-CON.NET (lider), D-CON.NET GmbH, COMSOFT DIRECT AG, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ, DOM SOFT SRL, încheierea acordului cadru pentru 2009-2012, în vederea achiziţiei dreptului de utilizare produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare.
Ministerul Educaţiei ştia că preţul calculatoarelor era “umflat”
Procurorii DNA au probe că Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) cunoştea încă din anul 2005 că preţurile echipamentelor care urmau să fie achiziţionate de la firma SIVECO în cadrul Programului “Sistem Educaţional Informatizat” (SEI) erau “exagerate”, cu cel puţin 50% mai mari decât produsele similare de pe piaţă, însă nu a făcut nimic pentru a stopa acest program.
Programul SEI a fost aprobat în anul 2001 şi consta în dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar cu aproximativ 1.500 de laboratoare informatice, prin achiziţionarea de calculatoare şi alte echipamente IT, în valoare de 200 milioane euro.
Potrivit DNA, prin Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării din 21 martie 2005, a fost constituită o comisie (formată din profesori universitari de la ASE Bucureşti, Universitatea Politehnică din Timişoara, Universitatea Tehnică Cluj Napoca şi specialişti din MEC), pentru a analiza documentele aferente Proiectului SEI, contractele încheiate de MEC cu societatea Siveco şi pentru a analiza preţul pieţei pentru produsele contractate cu firma Siveco.
Principalele concluzii ale raportului întocmit de acea comisie erau următoarele: “preţurile de achiziţie ale echipamentelor sunt mai mari decât cele existente pe piaţă pentru produse similare cu cel puţin 50%; monitoare de 15 inch color oferite 4 ani consecutiv cu preţuri variind între 198 USD şi 184 USD, reprezintă la ora actuală dublul preţului de piaţă; calculatoarele au fost contractate ca ‘brand name’, reducându-se astfel posibilitatea de achiziţie din surse alternative; în acelaşi timp ele au fost aduse sub formă de componente şi asamblate în România, pierzându-se astfel calitatea de ‘brand name'; în aceste condiţii preţurile pentru sistemele livrate sunt duble faţă de preţurile pieţei pentru produse similare. (…) Preţurile echipamentelor sunt foarte ridicate, inexplicabil solicitându-se preţuri identice pentru echipamente cu performanţe diferite”.




http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/inceputurile-americane-ale-celui-mai-important-dosar-de-coruptie-din-2014-351840

Începuturile americane ale celui mai important dosar de corupţie din 2014: "Microsoft - EADS - Informatizarea instituțiilor". Prejudiciile: peste un miliard de euro
de Ondine Ghergut , 01 octombrie 2014

Dosarul “Microsoft - EADS - Informatizarea instituțiilor statului" , cu mita de circa 60 de milioane de euro, nu ar fi apărut dacă FBI nu ar fi sesizat autoritățile române în urmă cu aproape un an și jumătate, spun surse judiciare, confirmate de fostul șef SIE, Teodor Meleșcanu. DNA a început ancheta în luna mai 2013.
Ce a făcut DNA din mai 2013? Politicienii puterii, care sunt cel mai afectați deoarece numai până acum au șapte miniștrii suspectați de infracțiuni grave ca spălare de bani, luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, susțin că e dosar politic deoarece scandalul a izbucnit chiar înainte de campania prezidențială, în condițiile în care, spun ei, infracțiunile datează încă din 2001.
Cei care fac astfel de declaraţii știu foarte bine că un dosar se face pe probe, că dacă nu există indicii de probă, nu pot fi chemați la audieri. De asemenea, că, fiind vorba de miniștri, există și bariera imunității ministeriale și că fără probe nu se poate cere ridicarea acestei imunități și nu se putea solicita instituțiilor îndrituite să ceară începerea urmăririi penale a foștilor miniștri implicați.
Citește și: Care sunt părțile lipsă din dosarul Microsoft
Comisii rogatorii peste Ocean și în Europa
Procurorul anticorupție Mihaela Iorga Moraru, care instrumentează dosarul, a fost foarte ocupată în toată această perioadă, chiar dacă a fost sesizată din mai 2013 și a primit și capete de probe de la FBI și de la alte instituții de control financiar din SUA. Aceste probe, însă, nu erau valabile pentru un proces în România. Procurorul trebuia să le obțină oficial, pe calea comisiilor rogatorii internaționale.
Citește și: Scandalul Microsoft. DNA: Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat ÎN ACEST MOMENT. Numele-bombă din dosarul cu șpăgi de 60 de milioane de dolari
Procurorul a avut de verificat mai multe circuite financiare la circa 40 de firme, a avut de audiat peste 80 de persoane din România și din alte țări, a făcut comisii rogatorii internaționale pentru a obține oficial documentele (ce reprezintă probațiunea principală)  și pentru a putea audia oficial persoanele străine implicate; a avut de obținut documente de la bănci și despre firmele off-shore implicate. Mita de peste 60 de milioane de euro s-a dat în străinătate; negocierile principale ale mitei - tot în străinătate. Procurorul trebuia să refacă tot acest traseu, trebuia să creioneze cu probe caracatița. Toate aceste proceduri durează foarte mult timp și înseamnă muncă enormă.
Citește si: Dosarul Microsoft. Ponta: DNA nu m-a acuzat de nimic
Abia după ce a obținut oficial probele de la bănci, de la  firme din țară și străinătate ( inclusiv de la firmele off-shore) și a făcut audierile făptuitorilor, suspecților din țară și străinătate și a coroborat aceste date, a reușit să refacă toate circuitele banilor impuse de înțelegerile subterane ale făptuitorilor și acoperite apoi cu hotărâri de guvern și ordonanțe de urgență suspectate a fi fost emise prin trafic de influență și luare de mită.
Procurorul anticorupție nu a stat degeaba. Prin comparație,  parlamentarii, care critică DNA pentru că nu a făcut mai repede ancheta, nu sunt capabili  să se adune pentru a studia cele 13 volume trimise de DNA  și pentru a cere urmărirea penală a doar trei foști miniștri (din cei nouă suspectați) și anume anchetarea Ecaterinei Andronescu, senator PSD, fost ministru al Educației, Șerban Petru Mihăelescu, senator UNPR, ambii suspectați de trafic de influență, spălare de bani și abuz în serviciu și luare de mită, precum și anchetarea deputatului PMP Valerian Vreme, suspectat de abuz în serviciu.
Din moment ce doar la secțiunea informatizării învățământului ( mita de 20 de milioane de dolari la un program -cadru de informatizare de 200 de milioane de dolari) DNA întâmpină atâtea greutăți pentru a se începe urmărirea penală, ce va fi când se va cere ridicarea imunităților pentru programele de informatizare a instituțiilor statului și pentru contractul EADS ( contract de circa un miliard de dolari) de securizare a frontierelor, unde e posibil să existe complicități la Ministerul de Interne, unde nu este exclusă implicarea unor generali puternici, intre care ar figura și temutul Toma Zaharia ( poreclit "Heroină") . De asemenea,  în contractul EADS nu este exclusă nici existența unor complicități din serviciile secrete ale anului 2004-2005.
Scandalul "Microsoft România" se va termina fie cu o igienizare totală a sistemului politic profund corupt, fie prin înfrângerea statului de drept abia încropit.
Citește si: EXCLUSIV. Adrian Năstase a aprobat memorandumul privind parteneriatul cu Microsoft. "Repartizarea" milioanelor de dolari. Rolul lui DAN NICA. Paravanele prin care s-a scos mita din țară
Nouă miniștri ( numărul se va mări-surse), peste 80 de făptuitori ( înalți funcționari și interlopi, la grămadă), martori sub acoperire - filmul horror al corupției din România
Pe lângă aceste proceduri, DNA a mai cerut Parlamentului European ridicarea imunității europarlamentarului Dan Nica, fost ministru PSD al Comunicațiilor, acuzat de luare de mită, spălare de bani, traffic de influență, abuz în serviciu, iar președintelui țării – ridicarea imunității ministeriale pentru Adriana Țicău (fost ministru PSD al Comunicațiilor), Alexandru Athanasiu (fost ministru PSD al Educației), Mihai Tănăsescu (fost ministru PSD al Finanțelor), Sandu Gabriel (fost ministru PDL al Comunicațiilor) – toți acuzați de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu – precum și ridicarea imunității pentru Daniel Funeriu, suspectat de abuz în serviciu. Cel mai probabil, președintele Traian Băsescu va fi primul care va cere urmărirea penală, deși are de analizat situațiile juridice pentru cele mai multe persoane suspectate.
Citește si: Dosarul Microsoft. Ponta susține că știa doar de ilegalitățile lui Funeriu și Vreme
În scandal, după cum am mai amintit, apar hotărâri de guvern și ordonanțe emise sub toți premierii, respectiv Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, iar ultimele plăți au fost făcute în mandatul actualului premier Victor Viorel Ponta.
Citește si: VIDEO. Blaga: ACL va vota PENTRU încuviinţarea începerii urmăririi penale în dosarul Microsoft
Ultimul premier apare și în declarațiile martorilor acoperiți care susțin că Ponta ar fi făcut trafic de influență în favoarea unei firme contra dotarea cu calculatoare a Tineretului Social Democrat, unde, la acea vreme, era președinte. Ponta ar fi făcut trafic de influență ( între 2001-2003) pe lângă premierul Adrian Năstase la solicitarea suspectului Claudiu Florică (ginerele unui lider de sindicat din învățământ). DNA a anunțat că pentru PONTA nu s-a cerut (deocamdată) urmărirea penală, așa cum nu s-a cerut nici pentru foștii premieri.
Citește si: DNA cere urmărirea penală pentru nouă foști miniștri, în dosarul mitei pentru achiziții IT și sisteme de securitate. Andronescu, Funeriu, Nica, Tănăsescu și Vreme, printre cei vizați
Am mai relatat că în dosar apar ca făptuitori peste 80 de persoane - înalți funcționari, ofițeri sub acoperire cu firme sub acoperire, intermediari/lipitori ai tuturor guvernelor ca Dorin Cocoș, Claudiu Florică ( ginere de lider de sindicat important din învățământ), Alexandru Bittner sau Gheorghe Ștefan Pinalti, interlopi care plimbau sacoșe cu bani pentru miniștrii ( pe lângă banii de mită reciclați prin firme off-shore și bănci de care se ocupa Dinu Pescariu) - ceea ce face probațiunea greoaie deoarece fără probe clare nu pot fi toți urmăriți penal și trimiși în judecată.

Citește și: EXCLUSIV: Cum și pentru ce au luat șpaga Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu în dosarul achiziției licențelor Microsoft
Întregul dosar este gigant. Avem legea confiscării extinse și normal ar fi ca prejudiciile de peste un miliard de euro să fie recuperate pentru că bugetul public este aproape gol, iar sărăcia se adâncește.

http://www.catavencii.ro/este-cumva-dna-pechinezul-departamentului-de-justitie-al-sua/
Este cumva DNA pechinezul Departamentului de Justiție al SUA?
16 July 2014 Cornel Ivanciuc

Hai să facem un exercițiu de politică reală și să dăm jos statuia DNA de pe uriașul piedestal pe care au cocoțat-o mincinoșii care ne aburesc și ne manipulează din lăcașurile lor de comandă. DNA pretinde că a aruncat pe piață date despre cel mai mare scandal de corupție al tutoror timpurilor, cu privire la contractul Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat și la contractele privind utilizarea licențelor educaționale Microsoft. Scriem de 12 ani despre aceste atrocități, cu nume reale de șpăgari și volumul șpăgilor și pe DNA o doare în bască de adevăr și justiție.
Bunăoară, în februarie 2005 scriam că strategia Guvernului privind informatizarea administrației publice, parafată de Adrian Năstase și contrasemnată de Octav Cozmâncă, ministrul Administrației Publice, de Micky Șpagă zis Șerban Mihăilescu, ministrul pentru Coordonarea Secretariatului General al Guvernului, și de Dan Nica, ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației, n-a suflat nici un cuvințel despre limita fondurilor. Derularea contractului pentru licensarea administrației publice s-a făcut fără licitație.
Respectivul contract de licensare, în valoare inițială de 54,5 milioane de dolari, despre care DNA pretinde că l-a descoperit abia acum, a fost preluat de reprezentanta Fujitsu Siemens Computers, prin încredințare directă președintelui ei, Claudiu Florică. Florică este fiul fostului șef al Gărzii Financiare, generalul Gheorghe Florică, și ginerele lui Aurel Cornea, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ. Cifra totală a licențelor ajunge la 50 de mii, în timp ce Fujitsu Siemens nu are mai mult de șapte mii de calculatoare.
Valoarea reală a contractului depășea 25 de milioane de dolari. Diferența de aproape 30 de milioane a fost împărțită între Adrian Năstase, Micky Șpagă, Dan Nica, Eugen Bejinariu, înlocuitorul lui Șpagă, Dan Nica și Claudiu Florică. Guvernul Năstase i-a favorizat lui Florică obținerea unor contracte de peste 250 de milioane de dolari. Din acest cuantum, 180 de milioane reprezintă partea adițională a proiectul EADS, de securizare a frontierelor, din care au luat șpăgi de peste 60 de milioane de dolari Adrian Năstase, secretarul de stat Toma Zaharia, zis Tezeu, și Nicolae Badea, patron al societății Computerland și fost acționar la echipa de fotbal Dinamo.
Suntem în 2005, iar Băsescu a ajuns la putere călare pe Alianța D.A., Dreptate și Adevăr. Florică suge mai departe noi contracte privind utilizarea licențelor educaționale Microsoft și pretinde că are procură de la Băsescu. Pe ce se bazează când spune asta? Pe faptul că a subvenționat cu calculatoare Partidul Democrat, calculatoare amplasate în subsolul sediului general al PD din Aleea Modrogan. Și pe faptul că a donat pe hârtie Ministerului Educației zece mii de licențe pentru învățământul mediu și universitar.
Legalizarea industriei software și de comunicații din România, compromisă prin maniera în care Fujitsu Siemens a obținut fără licitație proiectul privind informatizarea administrației publice, ar fi trebuit să intre pe agenda luptei împotriva corupției a premierului Tăriceanu. Florică n-a vândut Guvernului decât o simplă foaie de hârtie pentru suma de 54,5 milioane de dolari și, în rest, n-a dat nici măcar o singură imprimantă. Cele zece mii de licențe donate de Fujitsu Siemens au fost condiționate de obținerea contractului de 54,5 milioane de dolari pentru informatizarea administrației publice.
Mircea Miclea, fostul ministru PD în Guvernul Tăriceanu, a cumpărat liniștea sindicatelor din învățământ, la pachet cu produsele livrate prin Claudiu Florică. Florică a amenințat că, dacă Fujitsu Siemens și partenerii săi nu vor fi incluși în proiectele MEC, îi dă drumul lui socru-său din cușcă, sindicalistul Aurel Cornea, să pună de-o grevă pe termen nelimitat în învățământ. Ei bine, DNA n-a văzut absolut nimic din toate samavolniciile astea. Corpul de Control al lui Ponta a văzut, în luna mai 2013, doar partea de vină pe care ar fi putut s-o aibă ministrul PDL al Educației Daniel Funeriu, în legătură cu “utilizarea licențelor educaționale Microsoft fără temei legal sau contractual”.
Abia când afacerile Microsoft au început să fie anchetate de Departamentul de Justiție al SUA și să pută din Cosmos, a văzut și DNA că e ceva putred în Danemarca. Până atunci, sfinții din fruntea DNA au tăcut ca porcu-n cucuruz. Anchetatorii americani au verificat dacă Microsoft a avut vreun rol în cazul unor acuzații “conform cărora firme intermediare partenere ar fi oferit mită pentru a obține contracte de software cu Ministerul român al Comunicațiilor”, scria, în februarie anul trecut, Wall Street Journal.
Activitățile criminale ale Microsoft România au fost reclamate constant Comisiei Europene, dar DNA n-a avut semnal de la Înalta Poartă să intervină. Au fost interpelați domnii Giovanni Kessler, directorul general al OLAF, și Vasil Kirov, șeful unității A.4 OLAF, cât și doamna Guillemette du Vignau, investigator de caz OLAF. Furăciunile și șpăgile Microsoft fac obiectul cauzelor OF/2005/0417, OF/2010/0068 și OF/2012/0648. Abia când traficul de influență al fratelui lui Băsescu a devenit breaking news și-a adus aminte și DNA că e rost să rupă frontul și să pună de-o mârșavă diversiune.



http://adevarul.ro/news/eveniment/dosarul-licente-microsoft-spaga-semnatura-adrian-nastase-apare-documente-dosar-1_542aafe40d133766a88c8c45/index.html

Claudiu Florică (foto, 46 de ani), ginerele sindicalistului Aurel Cornea, este personajul cheie în realizarea afacerii cu licenţe Microsoft, dar şi artizanul şpăgilor şi traficului de influenţă la oficiali din guvern, conform procurorilor. A fost manager la firma Compaq, după care a preluat Fujitsu Siemens Computers. A fost, practic, liantul între cei care ofereau şpăgi pentru contracte de zeci de milioane de euro şi oficialii români care primeau mita. Afaceristul Claudiu Ionuţ Florică nu a stat departe nici de fotbal. Academia sa, Regal Bucureşti, s-a aflat în relaţii cu actuală campioană a Spaniei, Altetico Madrid. La această academie de fotbal se află şi Mihai Tăriceanu, fiul lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului. De altfel, Tăriceanu senior a fost prezent la semnarea parteneriatului dintre Regal Bucureşti şi Atletico Madrid.



http://www.evz.ro/reteaua-spagilor-de-milioane-de-euro-mita-ministrilor-era-platita-de-fapt-de-la-bugetul-de-stat.html

Microsoft Irlanda a oferit Guvernului discounturi pentru produsele sale de peste 47%. Partea română a plătit însă prețul întreg, iar diferența a reprezentat „atenția” pentru demnitari. Anchetatorii au explicat că ingineria a plecat de la Claudiu Florică. Acesta a cooptat în această afacere mai multe persoane ce aveau susţinerea financiară sau influență directă sau indirectă „asupra unor oameni politici sau asupra unor membri ai Guvernului”. Procurorii au descoperit că aproximativ 20 de milioane de dolari au fost dirijați de Fujitsu– Siemens în contul off-shore-ului Profinet Aktiengesselschaft din Liechtenstein, iar de aici la firma Slytherin Marketing Ltd. De aici, banii erau scoși de partenerii lui Florică și dați, conform martorilor DNA, mai multor miniștri, înalți funcționari și afaceriști cu relații în Guvern.



http://www.cotidianul.ro/un-martor-al-dna-leaga-numele-lui-adrian-nastase-si-victor-ponta-de-dosarul-microsoft-248200/


https://www.google.ro/search?q=Claudiu+Floric%C4%83&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:ro:official&client=firefox-a&channel=nts&gws_rd=cr&ei=mIosVM3HC9jUavDNgrgB#rls=org.mozilla:ro:official&channel=nts&q=Claudiu+Floric%C4%83+ginere

http://romaniacurata.ro/un-ginere-sindical-informatizeaza-anaf-ul-lui-blejnar/

Administratia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a acordat unei mici firme din Bucuresti un contract in valoare de 26 milioane lei (peste 6 milioane euro),
pentru sisteme informatice. Castigatorul, DIM Soft SRL, este administrat de
Florica Claudiu Ionut, ginerele lui Aurel Cornea, pana de curand presedinte al
Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). Firma a fost implicata in
anul 2009 intr-un mare scandal, dupa ce a pus mana pe un mega-contract de 100 milioane euro de la Ministerul Comunicatiilor.
Proiectul intitulat “Solutie integrata pentru securitate si management ierarhizat – centralizat al posturilor de lucru si al serverelor teritoriale” este destinat sa uniformizeze exploatarea celor 24.500 statii de lucru, 2.600 laptopuri, platforme centrale de prelucrare si stocare a datelor a peste 1.000 de servere de capacitate medie si mica dotate cu sisteme  de operare Microsoft Windows, pe care le are in dotare ANAF.
Sereleul a fost infiintat in 1994 de trei persoane fizice (Andrei Iliescu, Adrian Ujeniuc si Marius Ioan Ardeleanu). In iulie 2009, compania a primit In iulie 2009, compania a primit de la Ministerul Comunicatiilor un contract de aproape 100 milioane euro, pentru inchirierea unor licente Microsoft, necesare sistemelor informatice din administratia publica.

Dupa ce presa a semnalat modul dubios in care a fost acordat contractul, ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a anulat totul. Imediat, cei trei actionari au vandut compania firmei elvetiene D-CON.NET AG, care il numeste administrator pe Florica Claudiu Ionut, ce reuseste sa castige din nou mega proiectul IT.
Presa a speculat ca Guvernul condus de Emil Boc a dat atunci acel contract pentru a mai atenua vehementa cu care sindicatele din invatamant pregateau proteste, fiind nemultumite de reducerea cu 25% a salariilor angajatilor din sistemul bugetar.
Potrivit informatiilor aparute in presa, Florica Claudiu Ionut este actionar in mai multe firme, printre care si la Abacus Systems&Software SRL, ce a primit contracte pentru in furnizarea de echipamente IT unor institutii publice centrale: SPP, MAI si Ministerul Educatiei.
In ultimul bilant depus la Ministerul Finantelor, DIM Soft SRL avea 20 de angajati in 2009, an in care a inregistrat o cifra de afaceri de 95 milioane si un profit de 6,1 milioane lei.
http://www.danbadea.net/2010/06/10/ginerele-sindicalistului-aurel-cornea-a-preluat-pe-usa-din-dos-administrarea-unui-contract-de-90-milioane-de-euro-de-la-guvernul-boc/

Ginerele sindicalistului Aurel Cornea a preluat, pe ușa din dos, administrarea unui contract de 90 milioane de euro de la guvernul Boc
Anul trecut, când puţini se aşteptau ca Traian Băsescu să recâştige un nou mandat la Cotroceni, iar guvernul să fie controlat de PDL, s-au făcut diverse mutări și alianţe în lumea afacerilor. Unul dintre cei convinşi că puterea urma să revină mafiei PSD-PNL a fost şi președintele FSLI, Aurel Cornea. El chiar s-a implicat, cât l-au ţinut brăcinarii, atât în înlocuirea lui Băsescu cât şi în distrugerea câtorva generaţii de copii care au avut neşansa de a fi contemporane cu derbedei precum el însuși sau precum Liviu Luca, Dumitru Costin, Epsilon pe Doi, Bogdan Hossu, Rădoi şi cei asemenea lor. În vreme ce Cornea şi ceilalţi ţucălari ai mafiei PSD-PNL ieşeau în stradă ca să otrăvească spaţiul public şi să forţeze distrugerea instituţiilor statului român, ginerele sindicalistului prelua afaceri ce se anunţau a fi extrem de profitabile în mandatul unui eventual guvern PSD-PNL. Două dintre acestea sunt Abacus şi cea a licenţelor Microsoft.

Sindicalist de profesie, Aurel Cornea este şi un afacerist de succes. Fie prin implicare directă, fie prin neamurile sale, adică cele două fete, Irina Mădălina şi Alexandra, sau ginerele Florică. Personal, sindicalistul s-a făcut remarcat doar în administrarea a două mari societăţi. Una dintre ele, la care Cornea a fost administrator iar apoi director, Sind Romania SRL, a gestionat fondurile imobiliare şi de turism ale sindicatelor, care se ridică la zeci sau sute de milioane de euro.
El a administrat firma amintită alături de alţi sindicalişti precum Liviu Luca, Bogdan Hossu sau Dumitru Costin.
Cealaltă firmă, înfiinţată anul trecut, este CSDR Sind Turism SRL şi are ca acţionar unic Confederaţia Sindicatelor Democratice din România (CSDR) iar ca administrator pe Aurel Cornea. Şi aceasta se ocupă tot cu activităţi de turism, hoteluri şi facilităţi de cazare. Astfel, Aurel Cornea, cel care urlă că o să moară de de foame dacă se aplică planul de austeritate al guvernului, deţine controlul tuturor hotelurilor şi caselor de odihnă ale CSDR din Eforie Nord, Căciulata, Felix etc etc.
Ginerele reintră în scenă
În urmă cu nouă ani, ginerele lui Aurel Cornea primea un contract de la statul român în valoare de 54,5 milioane de dolari. Claudiu Ionuţ Florică, preşedinte al societăţii Fujitsu Siemens Computer a câştigat atunci, fără licitaţie!, contractul de informatizare (licensare) a administraţiei publice. Afacerea s-a prelungit şi în mandatul lui Tăriceanu. Ea a fost parafată de Adrian Năstase, Micky Şpagă, Dan Nica şi Octav Cosmâncă…fostul şef (pe linie de turism!) dinainte de 1989 al lui Aurel Cornea. În aceeaşi perioadă el a fost atras şi în mega-afacerea securizării frontierelor, un contract încheiat cu EADS şi în care doar subcontractările se ridicau (în 2004) la 350 milioane de euro. În acea afacere, firma-mamă (Siemens) reprezentată în România de Fujitsu-Siemens Computers subcontracta partea de “computere-servere” necesare proiectului. După schimbarea sa din fruntea reprezentanţei Fujitsu Siemens, ginerel lui Cornea şi-a continuat afacerile prin înfiinţarea mai multor firme alături de diverşi oameni de afaceri, unul dintre ei fiind celebrul tenisman Dinu Pescariu, implicat şi el, pe vremuri, în scandalul EADS. Câteva dintre firmele lui Ionuţ Claudiu Florică sunt Filas Consulting SRL, Café Innuendo (alături de Dinu Pescariu), Doro Const Grup SRL, Fair Value Com, Filas Café şi, începând din acest an, Abacus Systems & Software SRL.
Afacerea anului: 90 milioane de euro pentru ginerică!
Cea mai tare lovitură, după contractul încheiat la începutul anilor 2000, pentru informatizarea administraţiei publice, a fost dată, recent, când ginerele lui Cornea a preluat administrarea unei afaceri de peste 90 milioane de euro. Dacă afacerea în sine este cunoscută (http://www.capital.ro/articol/ministerul-comunicatiilor-va-plati-peste-90-milioane-de-euro-pentru-licente-microsoft-131770.html), puţini ştiu că unul dintre artizanii din umbră ai acesteia este chiar ginerele lui Andrei Cornea, Claudiu Ionuţ Florică.
Astfel, anul trecut, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale condus de Gabriel Sandu a încheiat un contract-cadru de furnizare de licenţe Microsoft pentru aparatul bugetar. Firma desemnată drept câştigătoare, cu dedicaţie, a fost Dim Soft SRL, societate ce aparţinea unor cunoscuţi clienţi ai contractelor cu statul: Andrei Iliescu, Adrian Ujeniuc şi Marius Ioan Ardeleanu. Ulterior însă, contractul avea să fie atribuit unui consorţiu creat în jurul firmei agreate de Gabriel Sandu. Astfel, afacerea de 90 milioane de euro (163.427 licenţe) a încăput pe mîna societăţilor D-CON.NET AG (lider al consorţiului), D-CON.NET GMBH, membru asociere, COMSOFT DIRECT AG, membru asociere, BECHTLE HOLDING SCHWEIZ AG- membru asociere, DIM SOFT SRL, membru asociere şi Microsoft România ca subcontractant. Consorţiul declarat câştigător a fost, aşadar, reprezentat de D-CON.NET AG. Anunţul guvernului privind emiterea unei hotărâri pentru aprobarea acordului cadru privind acest contract a fost făcut la începutul lui septembrie 2009, iar până la sfârşitul lunii, administratorul oficial al afacerii devenea ginerele sindicalistului Aurel Cornea.
Între timp însă a mai avut loc o mutare extrem de importantă făcută de acţionarii Dim Soft: au vândut firma. Astfel, Ujeniuc, Iliescu şi Ardeleanu au primit, fiecare, câte un milion de euro de la D-CON.NET AG, care devenea acţionar unic la Dim Soft, iar administrator al firmei a fost numit Claudiu Ionuţ Florică.
Asta se întâmpla în septembrie 2009, atunci când tata socru pregătea, alături de alţi complici în distrugerea învăţământului românesc, ample acţiuni de protest împotriva lui Traian Băsescu şi al guvernului.Oricum, indiferent de rezultatul alegerilor, famiglia lui Cornea n-avea nimic de pierdut: dacă ieșea Geoană președinte, firma reprezentată de ginerele lui Cornea primea și alte contracte de la PSD, iar dacă ieșea Băsescu, contractul de 90 milioane de dolari rămânea oricum valabil.
Intrarea lui Florică în afacerea Abacus readuce în atenţie marile câştiguri obţinute de ginerele sindicalistului ţâfnos de la FSLI din contractele cu statul. Doar că, de această dată, din motive ce ţin exclusiv de calcule politice, Claudiu Florică a preferat să intre în marile afaceri pe uşa din dos. Societatea Abacus Systems & Software SRL este un cunoscut partener, în furnizarea de echipamente IT pentru numeroase instituţii de stat printre care sunt Ministerul Justiţiei, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Educaţiei şi Inovării, Jandarmeria română, Nuclearelectrica, Secretariatul de Stat al Guvernului, SPP, Societatea Română de Televiziune, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Universitatea Bucureşti etc etc. A controla o asemenea firmă înseamnă a fi un abonat permanent la bugetul de stat. Acţionarii firmei erau, până pe 16.11.2009, următorii: ASELTEN MANAGEMENT LIMITED (20%, Cipru), CELANOV INVESTMENTS LIMITED (20%, Cipru), Kapraras Antonios (20%, Grecia), Cor Hagigalinis Haralambie Walter (10%, Grecia) și FLAMINGTON INDUSTRIES LIMITED (30%, Londra).
Cu o cifră de afaceri de peste 27 milioane lei (270 miliarde lei vechi) pe 2008, nu se poate spune că firma Abacus nu a avut parte de succes, chiar dacă în România corupţia este atât de mare încât permite ca o firmă cu o asemenea cifră de afaceri să înregistreze, la sfârşitul anului, un profit de câţiva lei.  În aceste condiţii pare cel puţin dubios ca unul dintre acţionarii firmei, societatea londoneză Flamington Industries Limited, să se retragă brusc din afacere şi să-i cedeze lui Claudiu Ionuţ Florică pachetul de acţiuni deţinut. Culmea, tranzacţia prin care cele 30% din acţiunile Abacus Systems & Software SRL au trecut de la Flamington la ginerele sindicalistului Cornea s-a făcut la acelaşi preţ la care au fost cumpărate în 2005, adică exact 165.000 de euro. Deşi există bănuiala că aici avem de-a face cu o neruşinată evaziune fiscală, nu există însă şi proba pentru aşa ceva.

http://www.capital.ro/ministerul-comunicatiilor-va-plati-peste-90-milioane-de-euro-pentru-licente-microsoft-131770.html
Ministerul Comunicaţiilor va plăti peste 90 milioane de euro pentru licenţe Microsoft
Autor: CAPITAL Online | joi, 11 februarie 2010

Furnizorul dreptului de utilizare a licenţelor este asocierea de firme D-Con.Net AG, D-Con.Net GmbH, Comsoft Direct AG, Bechtle Holding Schweiz AG, Dim Soft SRL şi Microsoft România (în calitate de subcontractant), singurul ofertant care s-a înscris la licitaţia organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) în iulie 2009.
Contractul a fost semnat o lună mai târziu.
Prima tranşă va fi achitată în cursul acestui an, potrivit datelor furnizate de MCSI la solicitarea Mediafax.
"Aferent achiziţionării dreptului de utilizare, furnizorul va asigura cu titlu gratuit şi un număr de minim 50.000 ore de consultanţă şi suport (...). Aceste ore vor fi folosite de instituţiile beneficiare (...). Orele de consultanţă vor fi prestate pe toată durata acordului cadru de către producătorul licenţelor pentru implementarea soluţiilor aferente, urmând a se stabili în cadrul fiecărui contract subsecvent numărul de ore necesare", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.
Conform HG 460/2009, actul normativ prin care Executivul a mandatat MCSI să desfăşoare procedura de licitaţie, cele mai multe calculatoare şi servere pentru care au achiziţionate licenţele aparţin Ministerelor Administraţiei şi Internelor - 43.417, Justiţiei - 25.247, Finanţelor Publice - 20.395, Apărării Naţionale - 17.733, Sănătăţii - 13.348 şi Agriculturii - 9.554.
În 2004, Guvernul şi Microsoft au încheiat un contract care prevedea utilizarea produselor companiei americane pe o perioadă de cinci ani. Clauzele contractului stabileau utilizarea unui număr de circa 50.000 de licenţe Microsoft pentru suma 54 milioane de dolari, bani care au fost plătiţi.
Împreună cu sumele care urmau să fie achitate în anul 2009, care totalizau 57,86 milioane de dolari, valoarea contractului semnat în 2004 ajunge la 111,86 milioane de dolari.
Microsoft este cel mai mare producător la nivel mondial de aplicaţii software.

http://www.realitatea.net/dezvaluiri-incendiare-contractele-uriase-semnate-de-guvernele-romaniei-pentru-cumpararea-de-licente_1182542.html
Dezvăluiri INCENDIARE. Contractele uriaşe semnate de Guvernele României pentru cumpărarea de licenţe
PUBLICAT
Joi, 16 Mai 2013 19:29

"În 2003, statul român a încheiat un contract în valoare de 54 de milioane de dolari cu Fujitsu-Siemens, reprezentată de domnul Claudiu Ionuţ Florică, ginerele lui Aurel Codrea, sindicalistul din Educaţie. Sub semnătura lui Eugen Bejinariu, contract semnat cu compania Fujistu-Siemens care reprezenta Microsoft. În total s-au plătit peste 100 de milioane de euro. Procurorii DNA au intrat pe fir şi investighează. Până în 2009, toate instituţiile au primit licenţe de la această companie. Fujitsu-Siemens a cumpărat de la Microsoft licenţe cu 100 de euro şi a vândut-o Guvernului cu 200 de euro. Guvernul Tăriceanu a prelungit prin patru acte adiţionale contractul cu suma de la 54 de milioane la 110 milioane euro. Sub semnătura domnului Karoly Borbely. Apoi a venit domnul Gabriel Sandu care a spus că trebuie semnat un nou contract. Contractul semnat cu o firmă, Dim Soft SRL, deţinută de acelaşi cu Claudiu Ionuţ Florică. În acest moment intră în scenă, a doua parte a dosarului. Corpul de control a descoperit că Funeriu le-a cumpărat a doua oară, nedorind să ia licenţele de la Gabriel Sandu", susţine jurnalistul Silviu Mănăstire.

Acesta a prezentat şi contractele semnate de guvernele României.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/dezvaluiri-incendiare-contractele-uriase-semnate-de-guvernele-romaniei-pentru-cumpararea-de-licente_1182542.html#ixzz3EwIHdzqu



http://www.dcnews.ro/cumetria-pdl-cu-sindicalistii-din-educatie-costa-100-de-milioane-de-euro_8724.html
Cine se află în spatele megașmenului de 100 de milioane de euro marca Gabriel Sandu
04 AUG, 2010 / 15:15
- See more at: http://www.dcnews.ro/cumetria-pdl-cu-sindicalistii-din-educatie-costa-100-de-milioane-de-euro_8724.html#sthash.fbxmSpdI.dpuf

De unde cumpără SPP sau MAI calculatoare? Dar Ministerului Educaţiei cine îi schimbă componentele de reţea care se defectează? Evident, nişte firme din Cipru sau din Elveţia,  ca profiturile să nu sufere din cauza taxării aberante din România. Cine sunt acţionarii? Numele prezentat astăzi relevă legătura dintre PDL şi sindicatele din Educaţie.

Firma care a câştigat anul trecut o licitaţie dubioasă, pentru închirierea unor licenţe Microsoft, se numeşte D.I.M. Soft şi este un sereleu cu sediul la parterul unui imobil din Bucureşti (Strada Făgăraş, nr. 21). După ce a primit contractul, au început contestaţiile. Unele firme, dar şi presa, au semnalat că licitaţia din 2009 a fost dedicată unui anume competitor. S-au semnalat mai multe inadvertenţe care ţin de partea tehnică a contractului.  Pe 31.07.2009, ministrul Gabriel Sandu semnează totuşi contractul cu DIM Soft, motivând că timpul presează şi Agricultura sau Sănătatea rămân fără calculatoare. O săptămână mai târziu, însă, se răzgândeşte. Pe 7 august, după ce scandalul izbucnise în mass media, dar şi pentru că erau înregistrate reclamaţii la Consiliul Concurenţei şi ANRMAP, Sandu anulează acordul cadru semnat cu DIMSoft, până la o dată ulterioară neprecizată.
Cum transparenţa nu e atributul forte al Societăţii Informaţionale, nu se ştie când este atribuit din nou contractul, dar se constată mici modificări. Astfel, suta de milioane de euro revine unui consorţiu, creat în jurul DIM Soft, respectiv D-CON.NET AG, liderul consorţiului, D-CON.NET Gmbh (membru), BECHTLE HOLDING SCHWIEZ AG (membru), DIM Soft Srl(membru) şi MICROSOFT Romania, atenţie...subcontractant. Consorţiul declarat câştigător a fost, aşadar, reprezentat de D-CON.NET AG.
Ginerele lui Cornea, un om informat
Ce a înclinat balanţa şi a făcut ca lucrurile să meargă unse? O banală schimbare de acţionariat. Primii trei acţionari ai lui DIM Soft au vândut firma către D-CON.NET AG, care devine acţionar unic la DIM soft Srl. Administrator unic este numit, în plin scandal legat de licitaţie, adică pe 23. 09. 2009, Florică Claudiu Ionuţ, ginerele lui Aurel Cornea, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).
Dacă vă mai amintiţi, liderul sindical este chiar acel sindicalist care nu a putut participa la protestele cadrelor didactice din 2009 pentru că avea mâna sau piciorul în ghips. Inutil să spunem că sindicatele s-au împăcat cu guvernul.
Ginerele domnului Cornea nu este doar administrator, ci deţine la rândul său firme cum ar fi: Filas Consulting Srl, Cafe Innuendo (alături de Dinu Pescariu), Doro Construct Grup, Filas Cafe, Zimtech Srl şi ABACUS SYSTEMS&SOFTWARE Srl. Societatea ABACUS este partener în furnizarea de echipamente IT pentru numeroase instituţii de stat: Ministerul Justiţiei, MAI, SPP, Ministerul Educaţiei şi Inovării, Nuclear Electrica. Afacerile sunt destul de prospere, odată ce în noiembrie 2009, Florică Ionuţ cumpără de la Flamington Industries Ltd, din Londra, cele 30 la sută din acţiunile ABACUS pe care le deţine (restul se împart între 3 firme din Cipru). Ca orice om de afaceri respectabil, Florică C Ionuţ are şi afaceri în alte domenii: imobiliare, construcţii şi, evident, consultanţă.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum