33 pentru saracie programata

In jos

33 pentru saracie programata Empty 33 pentru saracie programata

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Dec 09, 2014 12:28 pm

De ieri o scrisorica face turul publicatiilor electronice.
Mai mulţi economişti - cadre didactice, analişti şi manageri, au publicat o scrisoare deschisă adresată Guvernului prin care solicită amânarea deciziei de creştere a salariului minim. În opinia lor, această măsură va afecta în principal populaţia slab calificată şi tinerii care caută un loc de muncă.
Semnatarii îşi argumentează poziţia în primul rând prin faptul că „salariul minim” instituie o prohibiţie: îi împiedică pe angajatori să colaboreze cu persoanele slab calificate, precum tinerii fără experienţă, în situaţia în care productivitatea muncii acestora este inferioară salariului stabilit în mod artificial prin lege. În consecinţă, fixarea unui nivel minim al salariilor mai sus decât cel determinat de realitatea conomică duce la descurajarea cererii de muncă (din partea angajatorilor), la creşterea şomajului şi a economiei subterane.

Ca cica cum cum atestă studiile ştiinţifice, economiştii, în marea lor majoritate, s-au declarat de-a lungul timpului împotriva instituirii salariului minim sau a creşterii acestuia, exact din motivele enumerate mai sus. Poate cel mai apreciat manual universitar modern de economie, cel al profesorului N. G. Mankiw de la Universitatea Harvard, se referă explicit la această problemă, menţionând că 79% dintre economişti sunt de părere că salariul minim creşte rata şomajului în rândul tinerilor şi al persoanelor slab calificate. Eu creed ca daca cauti bine gasesti si opinii contrare !!
Urmeaza o llsta cu 33 de semnaturi care la prima vedere par a aduce o “greutate” argumentelor din scrisoare..

Insa .. insa
Insa cine sunt cei 33 pentru infern ?

Dăscălime : 14 din 33

1) Bogdan Glăvan, profesor universitar, Universitatea Româno-Americană Niciodata nu facu nimic in economia reala. Oricum URA se pare ca este intr-o situate cam proasta ..

2) Cristian Păun, profesor universitar, Academia de Studii Economice BUGETIVOR  … si cum ii sta bine oricaui bugetofag adept al biosercii dupa Mises.

3) Radu Nechita, conferenţiar doctor, preşedinte CISED In ptimul rand sa ne lamurim ce este aia CISED : Centrul Independent pentru Studii în Economie şi Drept (CISED) a fost fondat la 17 August 2004, autorizarea formală fiind primită la 20 Octombrie 2004. Centrul a fost creat iniţial pentru a da un cadru oficial întâlnirilor noastre dedicate liberalismului clasic, înscris în tradiţia unor autori precum David Hume, John Locke, Adam Smith, Jean-Baptiste Say, Frédéric Bastiat, Carl Menger, Ludwig von Mises, Friedrich von Hayek, Milton Friedman şi mulţi alţii. La acele întâlniri au participat studenţi din mai multe facultăţi ale Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, Studii Europene, Drept, Ştiinţe Politice, Litere, etc.) începând din Martie 2003.link site CISED  
    Si cine este domnu doctor  fonf ? Bugetivor! Bugetofag multi specializat in diferite burse .. si geaba m,ersu prin cele facultati straine daca el crede ca Europa are nevoie de concurență fiscală, nu de armonizare fiscală

4) Gabriel Mursa, conferenţiar universitar, Institutul Hayek România De fapt este conferențiar Catedra de Economie Politică, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea “ Al. I. Cuza” Iaşi. Bugetivor. Stydent, bursier pe termen prelungit . Stagiul practic, firma “AQUACITY”, Palma de Mallorca, Spania se pare ca a fots unicu sau contact cu economia reala . In rest traiasca bugetele- romanesc, spaniol buget sa fie!!

5) Radu Muşetescu, conferenţiar universitar, Academia de Studii Economice Bugetivor

6) Vlad Topan, lector universitar, Academia de Studii Economice Bugetofag
7) Costea Munteanu, profesor universitar, Academia de Studii Economice Bugetofag

Cool Vlad Mureşan, lector universitar Bugetivor

9) Gabriel Staicu, conferenţiar universitar, Academia de Studii Economice Bugetivor

10) Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar, Academia de Studii Economice Bugetofag

11) Mihaela Ifrim, lector universitar, Institutul Hayek România lector doctor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Bugetivora!!

12) Emanuel Mihail Socaciu, lector universitar, Universitatea din Bucureşti Facultatea de filozofeala. Mai rau se pare ca palavageste despre “etica”  Bugetofag

13) Marius Cristian Pană, conferenţiar universitar, Academia de Studii Economice Bugetivor

14) Octavian-Dragomir Jora, lector universitar, Academia de Studii Economice, jurnalist economic Bugetofag

Antreprenori : 13 dupa cum urmeaza

15) Octavian Bădescu, antreprenor, Sameday Courier Sameday Courier adica curierat adica insi necalificati

16) Felix Pătrăşcanu, antreprenor, CEO Fan Courier Curierat. Activitate cinstita, onorabila DAR SA MA LASE IN PACE!!

17) Dragoş Anastasiu, antreprenor, General Manager Eurolines Si mai interesanta – medic in Germania, perspectove medicale samd. Revine in Romania si se apuca de autobuze .. Cam ciudat nu?
“Eu de meserie sunt medic, am plecat in 1982 in Germania, am studiat medicina acolo si am si profesat patru ani in medicina interna. Dintr-o pura intamplare am cunoscut un roman care avea niste autocare si m-a intrebat daca il pot ajuta sa intre cu ele in Germania, pentru ca tot il refuzau la granita. Dupa cateva zile, am avut un pacient roman care lucra la Ministerul Transporturilor. Acest domn mi-a garantat ca, daca il fac bine, ma va ajuta cu informatiile necesare. Si asa a fost, dupa doua saptamani ne-am intalnit si mi-a dat in scris lista cu ce trebuie sa fac”, povesteste Anastasiu.
“In urma unor neintelegeri intre ei, cei din Germania au spus ca fie renunta la contractul cu el, fie ma duc eu in Romania si colaboram. Atunci a fost primul moment in care m-am intrebat daca sa raman in Germania, ca medic, cu un salariu de 7.000 marci si cu un viitor care nu suna rau. Toate acestea erau tentante, insa ramaneam unul dintre multii medici din Germania, cu un nume care nu atragea clientela germana, care este oarecum nationalista”,
http://www.wall-street.ro/special/wall-street-lunch/145738/la-pranz-cu-dragos-anastasiu-eurolines-despre-profesia-de-medic-business-si-timp-liber.html#ixzz3LKeGiFYD
Oricum cica a inceput cu 30.000 de marci dati de mamitica . 30.000 Nici cat era un E Klasse mai prizarit!! Da parca autocaru era mai scump ..

18)Mircea Tudor, antreprenor, Preşedinte MBTelecom Ce este MBTelecom? La prma vedere este CEVA TARE! Firma MB Telecom SRL, cu capital integral romanesc, a castigat marele premiu cu cu inventia Roboscan, la cel mai mare salon international in domeniu care se desfasoara in perioada 1-5 aprilie 2009, la Geneva.
Roboscan 1M este un sistem mobil pentru radiografierea containerelor si camioanelor, complet robotizat, care poate fi operat de o singura persoana, de la o distanta sigura pentru a evita total expunerea profesionala sau accidentala la radiatie ionizanta. In prezent Roboscan 1M este singurul sistem din lume care asigura protectia totala a operatorilor impotriva radiatiei ionizante produsa de sistemele de radiografiere, fiind in acelasi timp cel mai automatizat si inteligent, cel mai flexibil si versatil sistem.
Si au “recidivat” !! Firma romaneasca MBTelecom a castigat pentru a doua oara marele premiu la Salonul de Inventii de la Geneva, cu sistemul Roboscan 2M Aeria. Tehnologie unica in prezent, Roboscan 2M Aeria poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiect de contrabanda sau eventuala amenintare aflate la bord. Mircea Tudor, presedintele MBTelecom si coordonatorul echipei care a lucrat patru ani la realizarea sistemului de scanare a avioanelor, a discutat online cu cititorii HotNews.ro Ambele citate sunt de la HotNews.ro.
Da ce face MBTelecom de se interesaza de scanari ? MBT is one of the largest system integrators in Romania for large border, special areas, buildings and general security projects, providing design production and installation of Hi-Tech equipment with the following components: http://www.mbtelecom.ro/  SECURITATE! Ptr aeroporturi , granite samd. Nu e cam mult ptr un IMM sa pătrunda on  zona elitistă a producătorilor de tehnologii de scanare cargo şi fie singura companie din lume care a câştigat de două ori Marele Premiu al Salonului de Invenţii de la Geneva? Poa ca   ca Roboscan 2M Aeria a fost realizata de firma MB Telecom in parteneriat cu Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI). Colectivul care a lucrat la realizarea sa cuprinde peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date. (http://science.hotnews.ro/stiri-tehnologie-14626776-mircea-tudor-directorul-firmei-telecom-care-castigat-marele-premiu-salonul-inventii-geneva-discuta-online-despre-sistemul-roboscan-2m-aeria-marti-ora-14-3-0.htm)

Ia sa  cautam Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata (CEECAI) si ce gasesc  ? E undeva prin Otopeni ca si MBTelecom dar atat! Ma tog date despre cladire si ce mobiler misto au se mai gasesc.  Galeriile Noblesse sunt entuziasmate insa io as fi fost curios de unde erau specialistii in fizica nucleara, electronica industriala, , automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice.. ca software  si tramsiterea de date sunt domeniul MBT…
Cat despre patron  … Pasiunea sa pentru domeniul electronic l-a facut sa devina unul dintre cei mai faimosi romani. Initial Mircea Tudor s-a specializat in repararea de televizoare dupa ce a urmat studiile in cadrul Liceului de Electronica din Bucuresti. A lucrat apoi ca electronist in cadrul Centralei de Constructii Cai Ferate si a infiintat propria companie care se ocupa cu comercializarea de alarme anti-efractie importate. Mircea Tudor a fost si fondatorul firmei MB Telecom, fiind in prezent directorul sau http://www.wall-street.ro/tag/mircea-tudor.html#ixzz3LKtblPng  , Un al foilea Edison! Oare?
Ca am mai gasit ceva despre  CEECAI un D6 - formular ptr fonduri de cercetare …  UE daca nu ma insel .
33 pentru saracie programata 2ciecd2
Si vedeti pozitia 5 titlul temei :”Tratamentul vezicii hipercative neurologice cu Toxină Botulinică și Neuromodulare cu urmărirea evoluției în timp real utilizând un sistem de monitorizare a comportamentului vezicii” partenrii fiind “Asociatia Centrul Est European Pentru Cercetare Aplicativa Integrata - Ceecai; Institutul National De Recuperare, Medicina Fizica Si Balneoclimatologie; Spitalul Universitar De Urgenta”   si cica unitaile medicale vor fi coordonate de un SRL  “GNOSIS EVOMED S.R.L” un srl de apartament : str. Steaua Rosie nr. 31, bl. A, et. 3, ap. 13 (unde cu greu ar incapea calculatoarele si progamatorii ptr proiectul  “Serviciu integrat de diagnostic multidisciplinar folosind platforme de telemedicina”
Asa ca imi  cam scade respectu ptr noul Edison (am mai vazut eu cestii cu finatarile astea!)

Ramane insa intrebarea ce o fi acest discret “Centrul Est European pentru Cercetare Aplicativa Integrata” laudat numa de Galeriile Noblesse ptr “stil” si atata de discret fata de o posibila excelenta in varii domenii ?


19)Adrian Stanciu, antreprenor şi profesor, Erudio, Maastricht School of Management Romania Ce este Erudio ? Mi se pare ca palavre si vorbe : http://www.erudio.ro/ro/erisma/  Daca imtelege carea ceva sa imi explice si mie ..
Adrian Stanciu  ar parea in ins mai serios. Ar parea .. Înainte de a fi consultant, a ocupat în cariera lui poziţii de conducere ca: Managing director la Xerox Romania, Business Unit director al Xerox CEE şi Director general al Arexim, o companie românească de sisteme integrate IT pe care a co-fondat-o şi pe care apoi a vândut-o către Xerox Corp. (e la Erudio). Xerox? Pai cunosteam sotia alauai care era reprezentat sau asa cerva la Xerox . Se zicea de niste legaturi oculte. Oricum nu este economist. Ins ace imi “pace” este cum un probail profesionist a ajuns la bogatie specializandu-se in vazarea de peiei de closca ..

20)Mihai Matei, antreprenor, Country Manager Syericycle Romania
Stericycle Romania a luat fiinta la inceputul anului 2013 prin fuziunea a 4 companii ce activeaza inca din anul 2005 in domeniul managementului deseurilor periculoase in Romania.
Dispunem de o retea extinsa de colectare, transport si instalatii de procesare a deseurilor periculoase (incinerare si decontaminare termica) si rezolvam problema deseurilor periculoase medicale si non medicale generate de spitale, cabinetele medicilor de familie, cabinete medicale de specialitate, cabinete stomatologice, farmacii, saloane de tatuaje si de infrumusetare , producatori si importatori din industria farmaceutica si alte industrii care produc deseuri periculoase - http://www.stericycle.ro/#sthash.In5EaBjt.dpuf


Spitale ? Adica .. BUGET ?!

21)Alexandru Ghiţă, antreprenor, Preşedinte Educativa Group un grup de organizatii ce contribuie la dezvoltarea sistemului educational din Romania prin initiative antreprenoriale (RIUF, RIMME, EDMUNDO, Forumul Educatiei etc). Tot bujetu sireacu!! Cat despre Ghita .. extrem de discret baiatu …
Oricum desi unele dintre activitatile sale sunt utile nu e chjoar cel mai indicat sa isi dea cu parerea …

22)Cristian Nicolae, antreprenor şi manager, Softexpert Mobility, John Maxwell Team In sfarsit o companie care nu pare conectata la buget!!
Norocu lui a fost nu ca se pricepea la sfotangeala ci ptr ca el stia ce trebuie facut! Adica stia ce sa ceara de la softangiu.
Cestia cu John Maxwell e iar palavrageala

23) Ovidiu Neacşu, antreprenor Neidentificat

24) Radu Cujba, antreprenor O fi ala de la Noua Republica?! Antrepenor de publicitate fost jurnalist la Bacania Libertina?!

25)Victoria Burton, antreprenor O fi Victoria Baboi maritata Burton (cu Livio Burton fost director adjunct la Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB)) In 1990, ea s-a casatorit cu Ion Baboi, un cetatean american de origine romana, care a infiintat, pe numele ei, o societate comerciala specializata in producerea de piese din cauciuc destinate industriei de masini si feroviare : NEW VICTORIA CAUCIUC S.R.L.  De bine este de zis ca ar avea  certificare ISO. Ciudat certofocat nu de lata dar in 2012 avea 25 de angajati

26)Cristina Chiriac, antreprenor Am gasit o blonda inca tanara  presedinta a Asociaţia Naţională a Antreprenorilor. Dar care era (la 10 decembrie 2013) Director General World Trade Center Bucharest. Nu stiu in ce masura un director general fie el si la WTC este si antreprenor. Eu as zice ca este angajat!! Si in plus a  fost Vicepreședinte AVAS. Adica la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului . Asta cam pute a ultraBugetofag nu?

27) Romeo Vatra, antreprenor sa fie asta ?A inceput afacerile dupa terminarea facultatii in anul 1996, cand a demarat afaceri de comert cu echipamente IT. Din 2006 s-a reorientat pe zona de servicii de webdesign si marketing online. Din anul 2010 a avut o activitate intensa in zona promovarii ideii de antreprenoriat, a infiintat un club local de antreprenori, a organizat dezbateri, conferinte si ateliere despre antreprenori si marketing online. http://www.businessdays.ro.
Curios totusi la ce o fi “antreprenor” ? La cufurinte si “debate”?!

“Analisti”, slijbasi, mercenari si altii :

28) Florin Cîţu, economist Interesant personaj .. a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande( http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8371729-fostul-economist-sef-ing-bank-florin-citu-fost-concediat.htm) apoi a fots Trezorier la ING si “restructurat” in 2011 - nu prea se stie bine de ce. Se pare ca a fots bagat in atacul speculativ impotrova leului. Apoi dispare in ceata pana cand provoaca o replica a BNR – v aici : http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/replica-dura-bancii-nationale-romaniei-fata-acuzatiile-florin-citu-nestiinta-rea-vointaa-1_51cb1282c7b855ff56cc6e44/index.html Cam jenant ptr unu ca el sa fie acuzat ca s-a folosit de media aritmetica simpla

29) Claudiu Năsui, economist, preşedinte SOLIB   Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib) este o organizație non-guvernamentală, non-profit și neafiliată politic, fondată în 2010, cu scopul de a promova principiile libertății individuale și ale pieței libere în societatea românească. Adica de profesie libertarian . In timpul liber (liber de SOLIB) este economist la .. BCR!! Deci sa trecem la urmatorul

30) Adrian Mitroi, analist economic A fost inginer s-a reciclat si a lucrat cu Fondul Româno-American de Investiții, Grupul de Analiză al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Economică (unde a invata sa faca ce nu face si a facut SUA) si apoi a ;ucrat la banci : UniCredit  România si Bancpost si acu la NEXTEBANK SA România BANK (MKB/Bayerische Landesbank Group), România. Preda si la ASE

31) Ion Radu Zilişteanu, analist economic Si agent imobiliar. Adica un neispravit!! Un incurca lume !!

32)Valentin M. Ionescu, consultant Pare a fi  fostul  consilier prezidențial al președintelui României, Emil Constantinescu in perioada 5 septembrie 1997 - 5 decembrie 1997 si apoi ministru al privatizarii din decembrie 1997 pana in 14 aprilie 1998 (wiki) . Cam stim ce bine si cum a privatizat nu?!
33)Gabriel Biriş, avocat

Deci din 33 dascalimea bugetara ocupa 14 pozitii .. adica  42,42 %

Din 33 antreprenori se declara 13 adica 39,39%

Dintre care 2 sunt cu afaceri de curierat. Adica afaceri care se bazeaza pe mana de lcuru necalificata sau cam asa. Si nivel “tehnologic” ZERO!]
Tot 2 sunt cam in conexiune cu ,, bugetul!!
4 sunt sa zic asa antreprenori seriosi . Insa intr-un caz – Victoria cauciuc este cam multa laudorosenie .. (25 de angajati si cam multe altele inclusiv o sucursala de leasing?)
Dintre astia 2 sunt legati de cestii de inalta tehnicitate (desi unu cam ,.. sa zicem dubios) Antreprenori de calitate
Doi  chiar sunt  mai grasut ..medicu cu Eurolines si electronistu cu ROBOSCANU.
Restu sunt asa si asa. Vreo 2 de fapt sunt fosti antreprenori azi dau cu gura despre cum e sa fii antreprenor. Altii se declara antreprenori dar ciudat nu zic firma (in gnl specia nu este modesta si nu vaz de ce ar fi asa de modesti …) Cel putin un caz este salariat care se da antreprenor…. Si pozitia de acu (director WTC) s-ar putea sa fie in conexiune cu fostu post de la AVAS (pozitoe care de presupus ca a implicat conexiuni politice )
Cel putin unu a vandut si a renuntata la firme .. ca sa se ocupe de piei de closca … Asta ma face sa imi aduc aminte ca parca prea multi isi vand firmele de cum se vede ceva succes la orizont… Hala clasa antreprnoriala !!

Si altii : 2 functionari de banca . De banca straina! A mai fots unu dar a “disparut” de pe radar – posibil  ca urmare a implicarii in atacul speculativ asupra leului…

Concluzii bizonice
Dascalimea si cativa dintre “economisti” si “analisti” apartin cultului Mises . Deci pzotile lor sunt ideologice cam ca alea din anii socialismului glorios cand economia RSR era obligatoriu superioara .. economiilor de unde importa tehnologii!!
Plus ca in ce priveste dascalimea daca ii cati la biografie apai ei au facut o facultate, au primit niste birse sa mai faca niste cursuri si in final s=au angajat la o facultate. Scuze dar nu au lucrat nici o clipa ptr lumea reala! Nu zic ca daclimea nu este necesara.. zic doar ca in gnl nu prea stie pe ce lume traieste si crede ca in viata e ca in clasa..
Altii – sunt exponentii unor “interese” mai speciale ..
In fine grupa antreprenorilor. Cea mai amre parte dintre ei depind de mana de lcuru prost platita. Deci sunt extrem de interesati.

Dar ce este interesant este absenta acelora care chiar tin economia. A marilor angajatori. A marilor firme .. A celor care fac exportul Romaniei.
Asta chiar este interesant nu?!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum