Amintire revendicativa (memorie adab ptr aia care is fani Dune)

In jos

Amintire revendicativa (memorie adab ptr aia care is fani Dune)  Empty Amintire revendicativa (memorie adab ptr aia care is fani Dune)

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Feb 07, 2015 7:10 pmMi-am adus aminte de modul in care FMI era sa ne ia gatu in 2000 in ultimele luni ale Zodei Tapului…. pentru un mizilic de 50 milioane de dolari ….
Romania mai avea de „tras” (pa bune!! ca era pa nasoale) 100 milioane da' FMI a zis ceva cu sharing „riscurile” si sa obtiunem 50% de pe piata… Si „piata”s-a aratat reticenta mai bine zis indecenta cerand dobanzi mari da nici asa nu se gasea..
Noroc ca Emil a binevoit totusi sa isi majeasca imaginea cu o vizita la .. Beijing (acleasi Emil care prin 92 declarase ca imediat ce ar fi reales va face relatii diplomatice cu provincia rebela taiwan ak China Nationalista si va intrerupe relatiile cu RPC) … SI chinezii cu amabilitea au intrebat pore Emil daca prin prea plinele cufere (cu vant!) ale BNR nu ar putea fi depuse vreo 100 milioane $ … fara dobanda. Adica fara sa ne plateasca ei dobanda ptr serviciu!!! Si veni Emil mirat tare (nici macar zboru lung nu i-a rispit mirararea!) ca poate prietenii sunt prin alte parti!
Si imediat FMI a zis ca e bine, OK, all right si sehr fut si Romania solvabila este…. asa cam ptr 6 luni da nu se stie. Peste 6 luni chizezii ne-au intrebta daca nu ne deranjeaza prea mult sa mai tinem ceva timp „depunerea”.
Asta e dragu de FMI … Iar atunci China ne-a salvat oferindu-ne un credit gratuit de 100 milioane dolari!!! (Las ca si in 68 ne-a „garantat” desi asta se cam face uitata azi.)

Iar FMI.. scarba imi e de el insa trebe sa il tratezi cu atentie si respect. El da semnul hatei financiare sa te atace! A da .. daca ai rezerve si pe ce sa te bazezii poti sa ii zici ceva de doamna ma-sa Din pacate nu suntem in aceasta situatie….atunci cand importam cam tot ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum