Retrocedari : a fost Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?!

In jos

Retrocedari : a fost  Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?! Empty Retrocedari : a fost Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Mar 10, 2015 7:59 am

Insa este ceva cu cantec in povesrea aia cu retrocedarile cerute de Avital  si Dean .. Dedi ei canta ata de dulce si lacrimos despre evrei supravietuitori ai holoco$$$$tului care asteapa de 70 de ani sa intre in posesia propretailor jefuite de nazisti ... ei bine pe teritoriul actual al Romaniei  nu se egzista astfel de proprietati!!
Fiindca dupa 23 August 1944 intreaga legislatie antisemita a fost abrogata si ... si proprietatile, foste evreiesti confiscate prin orice mijloc legal,  aflate sub jurisdictie romaneasca (sau teoretic romaneasca unde de fapt actionau autoritati sovietice de ocupatie) , au fost restituite proproetarilor evrei sau mostenitorilor lor. Imi amintesc de un imobil ajuns in propoetatea Mnisterului Ariculturii .. care a fots restituit . Si proprierul evreu a venit insotit de un ofiter soviectic si a dat un termen f scurt ptr eliberarea cladirii de birorurile ministerului.. Mama lucra in acea cladire .

Deci se vizeaza proprietatile evreiesti care au intrat in posesia statului roman dupa 11 iunie 1948... adica sa zic asa Ana Pauker (Hanah Robinson) devine un soi de Himmler in fusta .... si Brucan un Dietrich Eckart sub acoperire ...
Insa de aici deriva o serie de incurcatzele (de pupat)
Retrocedari : a fost  Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?! 4ab13c36dc5fa

Prima ar fi ca desi Avital face referire la cca  400.00 de mi de evrei disparuti de pe teritoriul care era romanesc la 1939 .. ei bine cifrele in ce priveste popultia evreiasca din anii 45-50 sunt .. ciudate. Astfel cf Cf divers.ro/  "in Romania existau, in preajma anului 1945, peste 350.000 de evrei, in 1947, circa 450.000,” portalul Romania-Israel zice ca in preajma anului 1945, peste 350.000 de evrei, in 1947, circa 450.000 ceva mai precis fiind biserica.org/ro/ Daca in 1930 traiau in Romania 756.930 de evrei, iar in 1947, 428.312 Oricum rezulta un plus de minin 70.000 evrei si asta in condtiile in care incepusera emigrarile masive spre Palestina. Adica acest plus de unde provine? Au sau nu au si acestia ceva revendicari - sau mai precis Colette Avital revendica ceva si pentru acestia?!

Nu de alta dar uni sunt atre inventivi in ce priveste cererile de revendicare si daca nu suntem atenti von restitui si Pelsul .. de vreo 4 ori . Nu credeti ? Ia priviti aici :

Retrocedari : a fost  Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?! Klarsfeld+contra+Mihai+Rex+indemnisations

Si ptr orice eventuialitate iata textul :
Un scandaleux projet de loi du gouvernement roumain prevoit d’indemniser le roy Michel à hauteur de 30 millions d’euros por la confiscation par les comunistes roumaines du chàteux de Pelés et autres propriétés qui lui avaient été atribués par le dictaeur et général Ion Antonescu en contrepartie de sa docile coopération à son regime pro-nazi.

Il faut rappeler que pendant le règne de Michel plus de 250.000 Juifs ont été assassinés par les forces de police et les forces années roumaines ainsi que par les légionnaires roumains en Bessarabie, en Bucovine et en Union Soviétique ainsi que Il faut rappeler que le roi Michel a signé des décrets imposant une brutale discrimination anti juive et la dépossession des biens juifs, dont une partie a été détournée en sa faveur.

Dans ces conditions et compte tenu du fait que des biens juifs saisis pendant cette même période par le gouvernement roumain pro-nazi n'ont pas été encore restitués à leurs propriétaires ou à leurs ayants droits, une indemnisation de rex-roi Michel apparaît incompréhensible et inacceptable.

Ce projet de loi ne doit pas seulement être reporté mais définitivement annulé; quant à l'indemnisation des Juifs qui eux ont été authentiquement spoliés, leur indemnisation devrait être efficacement accélérée par la Roumanie candidate à' l'Union Européenne.
Adica , daca nu integeti franceza :
Un proiect de lege scandalos al guvernului român prevede compensarea regelui Mihai cu 30 de milioane de euro pentru confiscarea  de catre comunistii români a castelului Peles si a altor  proprietățicare i-au fost atribuite  de către dictatorul  și generalul Ion Antonescu ca recompensă (in contrapartidă) pentru  cooperarea sa docilă cu  regimul său pro-nazist.

Trebuie amintit faptul că în timpul domniei lui Mihail peste 250.000 de evrei au fost uciși de si de (  les forces de police - forțele de poliție române ) poliția română si de    forțele armate române  cât și de legionari români în Basarabia, Bucovina si in Uniunea Sovietică, și trebuie amintit că Regele Mihai a semnat decrete de instituire  a unei brutale discriminări antievreiști   și deposedarea  bunurilor (proprietăților)  evreiești, din care o parte (bunurilor (proprietăților)  evreiești) a fost deturnată în favoarea sa.

În aceste condiții și având în vedere faptul că proprietățile evreiești confiscate în aceeași perioadă de către guvernul român pro-nazist nu au fost încă retrocedate proprietarilor sau moștenitorilor acestora,  o compensare a fostului rege Mihai apare de neînțeles și inacceptabil.


Acest proiect de lege (de compensare a regelui)  nu ar trebui să fie numai amânat , ci anulat definitiv; ca o compensație pentru evrei, care au fost cu adevărat jefuiti (si)   compensare acestora ar trebui să fie accelerată în mod eficient de către România candidată pentru "Uniunea Europeană".
(poza , textul in franceza si traducerea is "furate" de  la Dan Culcer )

Fils et filles de déportés juifs de France (FFDJF) (Fiii și fiicele  ale evreilor deportați din Franța ) este o asociație franceză creată în 1979 și de atunci  prezidată de  Serge și Beate Klarsfeld . Scopul acestei asociații este de a apara   drepturile urmașiilor  evreilor deportați în timpul al doilea război mondial. Sediul asociației de aproximativ 2.000 de membri este situat în Paris.(wiki)

Serge Klarsfeld (nascut 17 septembrie 1935 în București, România) este un scriitor, istoric și susținător al cauzei evreilor deportați în Franța. Impreuna cu soția sa Beate, el a condus o acțiune militantă pentru recunoașterea Holocaustului, a responsabilitații oamenilor și statelor în punerea sa în aplicare, a drepturile supraviețuitorilor și a descendenții acestora.(wiki)

Dar cum ziceam - proprietatile evreiesti confiscate intre 1939-44 au fost restituite pana in 1948... iar castelul Peles nu a fots atribuit regelui de catre Ion Antonescu ... si estye prima data cand se aude, citeste, scrie sau zice de bunrui evreiesti detirnate in favoarea regelui Mihai (asta daca nu cumva bacsiurile platite de Max Auschnit regelui Carol Lupescu si a Lenutei titulare nu erau si ele spolieri naziste. Caz in care Duduia cea Lupeasca nascuta Grünberg ar fi echivalentu unui Kaltenbrunner in fuste cu palat la Sosea ..)

Mais passons ... ca sa observam ca Niciolae Dean zice ceva de cumunitate. Si intr-un interviu la radio pomenea si Avital de acea omiprenta cumunitate (a se vedea Take, Ianke si Cadir) . In interviu - ascultat la ora f matinala intr-o noapte cand ma trezisem devreme pe la 2 dimineata si zaceam plictisit juma atipit) Colita zicea ceva de drepturi mai extinse lae cumunitati. Dreptul cumunitatii de a revendica mostenirile evreilor morti fara urmasi sau beneficiari testamentari. Ori vaerile celor care or fara urmasi legai sau testamentari sunt revendicate de statul roman - si asta de la 1864 cel putin - in virtutea lui "princeps eminens" adica daca nu se stioe al cui este, este al Statului. Pretentia ca cumunitatea sa mosteneasca ar face sa se recunoasca zisei cumuniatati niste drepturi de tip statal .. sau ca evreii dintai sunt evrei ai cumunitatii si de abia pe urma cetateni cu drepturi egale. Adica sa deschizi cutia unde sunt ascunse vechile teme ale propagandei antisemite (antierveiesti mai precis).

Insa zicala cu supravietuitorii holoco$$$tului are Schepsisul ei ... baga in aceiaisi oala pe restituitii din anii 1945-48 cu cei care si-au perdutpropretaile dupa 1948. Ori proprietaile evreiesti  dupa 1948 s-au pierdut fie prin nationalizari diferite (au fost vreo 3 sau patru - dintai alea "mari" din 48, apoi magazine si dughene si farmacii mai traziu, apoi case "de raport" apoi nu mai stiu ce ... ) ori prin .. abandon . Caci cine dorea sa plece .. trebuia ori sa isi "doneze" bunurile imobile ori, ceva mia tarziu bunirile imobile erau trecute in propriettea statului cu platirea junui "juste despagubiri". Care despagubire era "justa" cam in stilul juste-au-corps adcia cam modica (ca si justeaucopes inseamna strans lipit pe trup, cam stramt). Oricum era un abandon voluntar - ca nimeni nu era obligat sa emigreze - si in atatai ani s-ua intmaplta tatea incat sigir ca se va produce mult balamuc in circuitul civil.
Si cum sa zic .. emigrarea din anii 50, 60, 70  nu le are cu nazismu si holoco$$$tu .. si dupa 1974 le are mai mult cu amendamentu'  Jackson–Vanik care dupa cate stiu nu erau mai nazisti decat Leonte Răutu (născut Lev Oigenstein) ....


Oricum pretentiile astea nu sunt deplasate intr-o tara in care au fost "restituite" averile optantilor sau in care se pot revendica averile nazistului Deutsche Volksgruppe in Rumänien (Grupul Etnic German din România) si care , f "moral", a adoptat restituirea restitutio in integrum si care a avutu presedinte (cam cotzcar) care promitea in ianuarie 2014 "Le vom da înapoi evreilor ce le-au luat comuniştii" si are acu' unu' care se revendica de la  Grupul Etnic German din România ...

Ce dracu doar ptr asta s-a luptat nu?!
Retrocedari : a fost  Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?! 2013-06-11-piata-universitatii-13-15-iunie-1990-3-rsz-cp
Retrocedari : a fost  Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?! Bucuresti-1990-piata-universitatii_bdb4dcebc42ea3

Nu=i nimic.. vom si noi rasplatiti :
viitoarea președinție a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) pe care România o va exercita în 2016, secretarul de stat pentru afaceri strategice a subliniat că obiectivul final al acestui exercițiu este consolidarea profilului României de actor regional în domeniul asumării trecutului, onorării victimelor Holocaustului și, nu în ultimul rând, al educației privind Holocaustul.  Asumarea de către România a Președinției IHRA în 2016 reprezintă expresia recunoașterii eforturilor autorităţilor române de a păstra vie memoria Holocaustului prin intermediul instrumentelor legale şi administrative dezvoltate la nivel național şi local, inclusiv prin colaborarea cu societatea civilă şi organizațiile evreieşti.
http://www.mae.ro/node/30791
Adica sa stam ca :
Retrocedari : a fost  Hanna Rabinsohn nazista ?! Dar Silviu Brucan?! NIS1248
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum