Justitie te halesc!!!!!

In jos

Justitie te halesc!!!!! Empty Justitie te halesc!!!!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Mar 13, 2015 8:21 pm

Stire :

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere arestarea senatorului Dan Sova, fiind acuzat de complicitate la abuz in serviciu.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis procurorului general al PICCJ referatul cauzei, in vederea sesizarii Senatului, pentru formularea cererii de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului Sova Dan Coman, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat al Directiei remis Ziare.com.

Procurorii spun ca, in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexele Energetice Rovinari si Turceni, pe de o parte, si SCA "Sova si Asociatii", pe de alta parte.

Totodata, se mai arata in comunicat, Dan Sova in calitate de "avocat coordonator", mentiune trecuta expres in toate aceste contracte, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale.

De asemenea, el a efectuat si activitate de consultanta juridica in temeiul acestor contracte si acte aditionale.


Ia sa vedem de ce este acuzat Sovaielnicu'

Art. 297 din Noul Cod Penal

Abuzul în serviciu


(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


si
CAPITOLUL III
Dispoziţii comune

Art. 175

Funcţionar public


(1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:

a) exercită atribuţii şi responsabilităţi, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătoreşti;

b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;

c) exercită, singură sau împreună cu alte persoane, în cadrul unei regii autonome, al altui operator economic sau al unei persoane juridice cu capital integral sau majoritar de stat, atribuţii legate de realizarea obiectului de activitate al acesteia.

(2) De asemenea, este considerată funcţionar public, în sensul legii penale, persoana care exercită un serviciu de interes public pentru care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public.

Ce era Dan Sova in 2007-2009 ?!
Avocat! Director al Revistei române de drept al afacerilor, editurile Rosetti și Wolters Kluwer Romania (2002 – 2006).
Vreuna dintre aceste activitati implica ceva din definitia "functionar public"? NU!!
Atunci cum dracu este acuzat de la abuz in serviciu?!

Pardon complicitate la abuz in serviciu.Ori asta este cu tonTul si cu Tonta altceva ! Si ca particular poti sa fii alaturi de un funcţionar(ului)  public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice .. il "lovesti" cu  un teanc gros de euroi si il ameninti ca daca nu face ce ii ceri nu ii mai dai de 4 ori pe atat... sau altele in genu asta. Dar asta nu se cheama "complicotate" ci dare de mita ...

Dar atunci de ce Godzilla nu il acuza de dare de mita ci de "complicitate" ?
Findca nu are dovezi pentru mita. D'aia!!
De fapt Lulutza banuieste ca incheierea contractelor de asistenta dintre  Complexele Energetice Rovinari  si casa de avocatură Șova și Asociații a avit motive penale insa nu are si dovezi si  nici cum dovedi. D'aia ii acuza pe aia de abuz in scarbici , care este mai simplu de dovedit (a luat o masura care a prejudicat Complexele Energetice Rovinari fara sa fie cretin si fara sa fi luat mita .. deci de capu lui abuziv si  a produs o paguba) si nu de mita si pe Sovaielnic de "complicitate" findca a semnat contractele ...

In rest lege, text legal , principoi - la dracu cu ele!!!

A da.. Eu chiar cred ca in gnl contractele cu casel de avocatura se fa contra unor "motivatii" penale. Nu de alta dar intrepinderile alea mai platesc niste juristi ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum