Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nebuni sau ce?

In jos

Nebuni sau  ce? Empty Nebuni sau ce?

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Aug 13, 2015 6:01 pm

Bun. Sau prost.
A devenit ceva obinsuit ca "ceva" din patrimoniul public sa ajunga in maini private pe sume de nimic. Au fost demolate combinate si bandute ca fier vechi otelariilor turcesti.

Insa sunt unele lucruri care depsesc masura ..
De exemplu cum ar fi sa lasi sa zaca un imobil de birouri asezat in buricea Capitalei?! Pe strada cea mai cea , langa sediile a nu stiu cator banci? Si in plusun imobil mare , luxos , contruit in anul 38 ptr o banca?!
Iata-l :
Nebuni sau  ce? 8b1652312ac0676c49b8b835d81f9840
De la nivelul strazii :
Nebuni sau  ce? 04
Sub portic in anii 60 functina un magazin de bijuterii .. inele barbatesti mari cat un"cacat" de vreo 12 grame  cca 3500 lei .. piepteni de baga cu etui de aur (se inchudeau ca un briceag) "numai" 4.000 de lei! tabacegere de aur 10-14 mii lei. Si culmea culmilor am vazut un brilliant de 3 carate : 30.000 lei!!! Cu 2 din astea iti luai un Fiat 850 (marea iubire a romanului.. chiar si in 1975!) si iti mai ramenau 12.000 lei ... SI mia era un magazin foto din care in mod exceptional lipsea Drug (70 lei) . Certina(120) ba chiar si Smena (310) si se incpea cu Liubitel (350) ajungandu-se la Rollei Magnific de 3.500 lei si nu mai stiu ce de "numai" 5.000 lei!
Aici erau magzinele:
Nebuni sau  ce? 05
Per total o cladire super care ar trebui doar renovata!

Insa azi este un dezastru !


Calea Victoriei, peste drum de turnul Bancorexului, se mai află un fost sediu al bancii. Blocul Rosenthal, monument istoric vechi de 77 de ani, astăzi ruină.
Este foarte neplăcut porticul acum pentru că s-a transformat în toaletă publică. Aş încerca să nu inspir foarte profund. Acum văd că se depozitează şi gunoaie”, spune arhitecul Miruna Stroe.
Construcţia de 8.000 de metri pătraţi a fost pasată de la o instituţie la alta. De fiecare dată, valoarea de transfer a fost sub preţul pieţei. Astăzi, monumentul istoric a ajuns adăpost pentru oamenii străzii.
E goală, a rămas doar cu nişte detalii şi atât, nu mai există deloc mobilier, cresc copacii sus pe terasă. Detaliile astea de iluminat.... Aici se vede că e spart unul dintre ele şi se vede becul dinăuntru”, spune Miruna Stroe.
Clădirea este construită în 1938, ca sediu al Fondului de Pensiuni al Funcţionarilor Băncii Naţionale. Este considerată o bijuterie arhitectonică: faţada are motive Art Deco, porticul are arcade în stil renascentist.
Ghişeele, birourile, sălile de duşuri şi de lectură, bufetul şi sala de gimnastică, toate folosite de funcţionarii BNR, erau dispuse pe cele opt etaje.
Parterul era ocupat de magazine de lux.
E una dintre primele clădiri cu portic destinată zonei de comerţ. Practic, era gândită zona de contact cu spaţiul urban ca să fie plăcută pentru cei care urmau să viziteze magazinele, să fie ferite de soare şi de ploaie”, explică Miruna Stroe.
În 1990, BNR transferă clădirea Bancorexului.
După prăbuşirea băncii, clădirea începe o lungă călătorie.
În 2000, odată cu întregul transfer de active, Blocul Rosenthal ajunge la BCR. Valoarea contabilă: 190 de mii de dolari. De zece ori mai mică decât preţul zonei la acea vreme.
Un an mai târziu, BCR dăruieşte imobilul Direcţiei Generale a Vămilor. Valoarea rămâne aceeaşi.
În 2005, DGV scapă de cadou, pe care îl pasează RAAPPS. Regia o înscrie în contabilitate cu 285 de mii de euro. Conform preţului pieţei, ar fi valorat 7, 5 milioane de euro. În 2006, clădirea ajunge la Primăria Generală. Preţul contabil este tot 285 de mii de euro.
În strategia pe termen scurt a Municipalităţii se doreşte încheierea unui partenerat public-privat care, pe de o parte, va pune în valoare clădirea, pe de altă parte îi va conferi funcţiuni comerciale", se arată într-un răspuns al Primăriei Capitalei pentru Digi24.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/ROMANIA+FURATA+Cladirile+si+imobilele+Bancorex+date+pe+nimic

Nebuni sau  ce? 6_by_lestatis-d730q0w
Nebuni sau  ce? IMG_7025_6_7_tonemapped
Era .. candva .. .LUX! Lux veritabil nu ...ul de la Mariot....
Distrus ...

PE langa cestia asta starea de parasire a fostului Institut de Cercetari Textile pare "normala" (8 etaje, bdul Lucretiu Patrascanu langa statia de metrou Contin Georgian cred ca proectata cam ptr 500 persoane .. seinghesuie si 800!)
Nebuni sau  ce? 45230328
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum