Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Emil Constantinescu şi CDR = ”Colegiu naţional” de corupţie şi hoţie

In jos

Emil Constantinescu şi CDR =  ”Colegiu naţional” de corupţie şi hoţie Empty Emil Constantinescu şi CDR = ”Colegiu naţional” de corupţie şi hoţie

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Dec 07, 2015 2:49 pm

În 1997, la Bucureşti, foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Bill Clinton au lansat un parteneriat strategic România-SUA, deloc onorat în anii următori de partea română. De la 1996 şi până în 2000, când Emil C. şi CDR-ul au condus România, programul de reforme a fost dat uitării, corupţia găştii guvernamentale a luat-o razna, crizele sociale au dat în clocot, justiţia s-a privatizat şi s-a prostituat, spre frustrarea unor drumari/ofertanţi americani nu s-a construit un centimetru de autostradă cu Traian Băsescu patru ani ministru al Convenţiei la Transporturi; candidatura României la NATO a fost respinsă la Madrid, în iulie 1997, iar parteneriatul strategic româno-american din ‘97 a rămas apă de ploaie. Şi, ca să pună bomboana pe coliva fostei preşedinţii Emil Constantinescu şi a guvernelor sale, scriau în toamna lui 2000 experţi de pe Wall Street, cunoscători ai frustrărilor prin care au trecut marile corporaţii, creditorii externi şi investitorii strategici occidentali, inclusiv cei americani, veniţi în România: „În aparenţă, totul a fost normal. S-a negociat complex, pretutindeni, în petrol, petrochimie, telecomunicaţii, televiziune, producţie industrială, agricultură, electricitate, transporturi, imobiliare şi servicii financiare. În realitate, însă, România arată ca o stradă plină de hârtii şi tranzacţii eşuate, rupte şi azvârlite pe jos. Investiţii străine substanţiale nu vor fi făcute până ce România nu va demonstra că este hotărâtă să instaureze un climat legal, stabil, liber de corupţie, de birocraţie şi de incompetenţă birocratică. Ultimii patru ani (guvernarea CDR, n.n.) au fost martorii unui şuvoi continuu de ordonanţe şi decrete proaste, care au izgonit creditele externe şi investitorii. În loc să încurajeze afacerile şi investitorii naţionali, guvernul i-a stors financiar, n-a făcut nimic împotriva corupţiei. În România este nevoie de un set de legi transparente, clare, neconflictuale şi aplicate corect. Dispreţul continuu pentru cerinţele şi normele Uniunii Europene în favoarea unor interese de gaşcă (subliniere în text) a trimis permanent un semnal negativ către investitorii străini. Corupţia a fost tema principală, ea a erodat respectul pentru lege, pentru Justiţie, poliţie, vamă şi oficialităţi, locale sau centrale“.
Emil Constantinescu şi CDR-ul său, un adevărat ”Colegiu naţional” de corupţie şi hoţie, au fost o pierdere colosală de vreme pentru România.
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=272488
Autorul  articolului, Radu Toma,  născut în anul 1942, a absolvit Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti şi, ulterior, secţia de ziaristică a Academiei de Ştiinţe Politice (1973). A lucrat la Televiziunea Română, Agerpres, ca editor şi şef de rubrici la săptămânalul de politică externă „Lumea” şi expert de politică externă, la Senatul României. Doctor în istorie al Universităţii bucureştene, bursier Fullbright, lector vizitator şi cercetător la universităţi şi centre de studii din Statele Unite şi Canada, la Universitatea din Minnesota, Centrul naţional de studierea imigrărilor în SUA, Institutul American de Educaţie, Universitatea din Toronto, Societatea istorică pentru multiculturalism din Canada etc. (1978-1980). În 1980 s-a stabilit în SUA şi a devenit membru al Asociaţiei istoricilor americani, de la Washington, D.C. (USAHA). În anii ’80 a publicat articole, comentarii şi eseuri politice în presa etnică nord-americană, iar în 1983 a înfiinţat postul de radio românesc din New York, subvenţionat de Guvernul federal.
Activitarea sa publicistic-editorială se întinde peste 4 decenii, răstimp în care a încredinţat tiparului 3 monografii şi lucrări de specialitate, 4 volume de publicistică şi sute de studii istorice, editoriale, articole şi comentarii de presă, interviuri etc. Titluri: (colectiv de autori), Marea conflagraţie a secolului XX. Al doilea război mondial (1968); Românii din America. O bibliografie comentată (1974); Înapoi în viitor: Bucureşti – New York – Bucureşti (1993); Românii în cele două Americi: o experienţă etnică şi istorică (1995); Reforma până la capăt (2003);  Paradisul pierdut:o istorie a Europei Occidentale de la 1945 (2010)Emil Constantinescu şi CDR =  ”Colegiu naţional” de corupţie şi hoţie Radu-toma.300
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum