Sindromul Guseth in proportie epidemica si forma acuta

In jos

Sindromul Guseth in proportie epidemica si forma acuta Empty Sindromul Guseth in proportie epidemica si forma acuta

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Mar 05, 2016 8:06 am


Niciunul dintre candidaţii înscris pentru ocuparea a 41 de posturi de şefi ai caselor judeţene de sănătate şi OPSNAJ nu a trecut concursul organizat de CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a organizat pe 2 martie concurs pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte-director general ai caselor de sănătate judeţene. Funcţii  erau ocupate interimar după decizia 30 octombrie anul trecut, când ca urmare actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale şefilor instituţiilor au încetat, informează gândul.info.

După depunerea dosarelor de concurs, pentru proba scrisă s-au calificat 47 de candidaţi. Aceştia au susţinut un examen scris pe data de 2 martie, constând în verificarea cunoştinţelor de legislaţie în domeniu. Niciunul dintre candidaţi însă nu a obţinut însă punctajul minim de 70 de puncte care era necesar pentru a trece în etapa finală, respectiv a susţinerii planului de management pentru instituţiile pe care voiau să le conducă.
http://www.mediafax.ro/social/toti-candidatii-la-sefia-caselor-de-sanatate-au-picat-la-concurs-15096698

Hihi hi oare de ce nu ma mir ?!

Poa' pen, ca atuncvi cand ma avut o problema si am fots internat a pneumologie am auzit ca noul guvern (Boc!) pusese un ""manager" bine-nteles "competent"  ca era "nepolitic" , adica nu era pus de PSD (daca erai pus de PSD auitomat erai banuit de ceva compententa mai scazuta)
A da! Mai tineti minte cum a fots imedait de ADA a ajuns la putoare? Pai 2 mari miscari :
1- au schimbat prefectii . Normal si legal ca prefectu era functie politica si era indisolubil legat de guvern
2- au modificat legea  astfel incat prefecti sa devina funtionari publici. Toti prefectii numitui politic s-ua preantata la concurs si minune! au promovat si au devenit functionmari publici! Unu mai comptemnet decta latu' ca deh erau de acum "independenti" si "apolitici". Sa zic asa au fots "invartiti" pe viata!! "Competenta" !!

EEeeee .. si sa nu credeti ca ..

De fapt hiba e mai adanca .. Incepe din marea idignariseala rivolutionera a primaverii 90. Cand serie intreaga de catzei de intreprindere (agitatori de josnic nivel ce cel mult erau mutati la sector INSA ramaneau platiti de intreprindere) si unii demitalentati ce se credeau genii literare plus alti semiratati frustati si chinuiti de complexe de parvernire care au lansat  ideea ca "comunismu" a promovat mediocritatea si inocompetenta si deci daca nu ai fots mcacar sef de sectie, laborator, serviciu de contabilitate atunci sigur erai ultracompetent numa bun sa devii "meritocrat".
Eu drept sa va spui am vazut "inainte" (intre 1972-89) unii  nu prea competenti da dupa destui care erau , cu bunavointa, doar INCOMPETENTI! (destui dintre ei si hoti si si mai multi care isi spalau pacatu unuei umbre de competenta tot cu ..hotia)

Asa ca nu ma mira ca toti Doamne si toti 47! Ca unu e mai tehno decat altu ...
Unii pur si simplu sunt/erau poate medici buni in domeniul lor (gastrorenterologie de exemplu) si prea putin interesati de restu (da destul de pofticosi de leafa mai amre,. sa fie "dom director", beneficile functiei .. destule cred) Priviti pe tecnbocratru de la Sanatate.. omu a ajuns la nivelul sau "maxim de incompetenta" (adica maximul profesional) , aud ca de fapt e un om decent INSA chinuit (ca multi clujeni) de un provincialism extrem de parohial (ceva cam ca aleph la puterea aleph) care il impinge "sa le arate el regatenilor" (de parca nu am avea si noi specialisti eminenti dar care ca administratori si "manageri" e bate!!)
Unii erau doar Pile Cumetri si Relatii
Altii poa pot fi banuiti de ceva competemta adtiva in gnl INSA nu prea inteleg domeniul
In fine cred ca destui sunt pur si simplu rauvoitori.. in ce priveste sectorul public.
Asta in ce priveste cestia ca bagam bani tot mai multi pentriu a primi tot mai putin

Insa ce este sigu ca toti au cazut fiinda sa zic asa sufera de "sindromul Guseth" !!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum