Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

O frauda de antifrauda

In jos

O frauda de antifrauda Empty O frauda de antifrauda

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Mai 11, 2016 7:48 am


ANAF loveşte crunt! A blocat conturile unei bătrâne de 83 de ani care vinde pătrunjel

Cea mai tare isprava a ANAF!!! (Am încercat să postez şi scanarea dar nu mi-a reuşit). Soacră-mea are 83 de ani şi vinde sporadic frunze de pătrunjel la piaţă. Azi i-a venit înştiintare de la ANAF, ca i s-au poprit conturile din banca, titluri mobile, disponibilitatile banesti prezente si viitoare, bunurile mobile necorporale, etc, pentru … ia ghiciti! Impozit pe frunzele de patrunjel! Faptul ca o impoziteaza nu e anormal, dar poate in tara asta a inchizitorilor pentru batrani si pentru neputinciosi, era mai normal sa ii trimiteti intai o instiintare de plata si abia apoi sa-i puneti poprire pe conturi. Pe de alta parte, din cate stiu eu, in activitatile economice, in Romania se datoreaza impozit pe profit. Pai cine a calculat cheltuiala cu samanta, cu apa, cu curentul electric, cu munca remunerata a sapatorului gradinii si cine a calculat si in ce baza, valoarea unei legaturi de patrunjel, vested, la sfarsitul unei lungi zile de stat in soare? Ca in balanta de venituri si cheltuieli, din venitul realizat se scad cheltuielile amintite si se impoziteaza profitul"

http://www.businessmagazin.ro/actualitate/anaf-loveste-crunt-a-blocat-conturile-unei-batrane-de-83-de-ani-care-vinde-patrunjel-15304144?ref=yfp

Unii vor zice ca baba are venituri si ca price venot trebuie impozitat ca titi suntem egali in fata legii ...
Oare suntem egali?


Șeful ANAF vrea să îi cheme pe bogații României să își negocieze datoriile

Românii care au evitat să plătească datoriile la stat sunt chemaţi la negocieri de ANAF, informează B1 TV.

Negocierea ar putea fi aplicată mai ales în cazul celor 350 de români suspectaţi că sunt mai bogaţi decât arată actele depuse de aceştia. Astfel, spune Dragoş Doroş, şeful ANAF, dacă datornicii vor veni la discuţii, cele două părţi ar putea ajunge la un consens.

Eu personal mi-aș dori-o implementată în lege. Negocierea înseamnă să stabilim azi care e o sumă convenabilă pentru autoritatea fiscală, cât și pentru contribuabil”.

Cotidianul Miercuri, 04 mai 2016

http://m.cotidianul.ro/article.php?id=280602

Hm .. sigir este ca cu baba nu au negociat!!
Vor negocia insa cu d'alde  Umbrarescu and company.

Dar stati ! Mai sunt cestii "bune".
Declaratii ale fostului sef al ANAF , demis de premierul Dacian Cioloș în luna februarie :

Ce zice Gelu Diaconu despre meseriaşii guvernului Cioloş?

"Tehnocrații au pus ANAF în slujba gulerelor albe"


"Timp de trei ani de zile am dus o luptă inegală pentru a reforma structura responsabilă cu verificarea marilor contribuabili/marile afaceri (DGAMC)", scrie Gelu Diaconu pe blogul personal.

"Din informațiile pe care le dețin și pe care le voi face publice, tot ce am construit în acest timp este dărâmat sistematic și cu intenție de către actuala conducere a Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, pentru a servi exclusiv interesele private ale unei frății transpartinice.

   Departe de ochii publicului, protejați de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frății au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanță fiscală, clienții acestora (majoritatea cu capital străin) și unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC și orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă.

De exemplu, un ambasador „periat” și lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoțit de un om de afaceri din țara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presându-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (cca 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieșit din biroul meu am anunțat instituțiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăși prin presă o serie de elogii aduse aceluiași ambasador, cunoscut în spațiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliștii care promovează valorile occidentale și care îl dădeau ca exemplu de bune practici și onestitate pe acest „amic” al concetățenilor evazioniști.

Ani de zile a fost o practică constantă intervenția ambasadelor, în principal din spațiul UE, pentru susținerea intereselor marilor companii cu capital străin în relația cu Fiscul, în timp ce o eventuală intervenție a vreunui reprezentant ales al poporului român în Parlament este considerată trafic de influență.

Vă asigur că acest lucru se întâmplă și în prezent cu singura deosebire că, astăzi, cei puși să vegheze asupra securității finanțelor României au ajuns simpli servanți, executanți docili ai acestor interese. Cazul marilor operatori din industria jocurilor de noroc a produs consternare!


Cotidianul   31 martie 2016
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=278793
si mai acuza aici Reinstalarea pe funcție a conducerii DGAMC înlăturate de mine, persoane agreate de afaceriști, consultanți și aflați la ordinele unor politicieni.
Curat tehnocratie!!!

Da Gelu ala e cam guraliv :

România între “fraieri” și “șmecheri”
Gelu Diaconu: O treime din TVA-ul cuvenit bugetului statului se fură


"Un singur procent din TVA-ul neîncasat înseamnă cca 700 milioane de lei (peste 150 mil euro) care intră în alte buzunare private în loc să fie folosite pentru finanțarea serviciilor publice!”, susține Diaconu. Conform acestuia, în România există de mult timp două categorii de contribuabili: „fraierii” care își declară și plătesc corect obligațiile fiscale și „șmecherii” care ocolesc plata taxelor.

Din această ultimă „categorie”, în afara evazioniștilor sadea (care fură pe față prin neemitere de bonuri fiscale, nu declară obligațiile, utilizează firme fantomă, încarcă cheltuielile firmelor cu sume utilizate în scop personal etc., etc.) fac parte și „gulerele albe”, spune fostul șef al Fiscului. Diaconu ține să precizeze că respectivele “gulere albe”, făcând aluzie la consultanții fiscali, folosesc metode din ce în ce mai ingenioase de optimizare/planificare fiscală agresivă/insolvențe controlate pentru a nu plăti taxele cuvenite României ca țara unde își desfășoară activitatea economică și își realizează profiturile.

Orice acțiune care se dorește să „intervină” în această zonă trezește o reacție coordonată a organizațiilor de lobby (chiar dacă de jure nu există așa ceva), de genul Coaliția pentru Dezvoltarea României, Consiliul Investitorilor Străini etc., a firmelor de consutanță fiscală, a ambasadelor, dar mai ales a celor din mass-media, cu toții „subordonați” unor interese financiare precise. Cazul trustului de presă al fostului mogul media Adrian Sîrbu este edificator în acest sens

Cotidianul 21 aprilie 2016
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=279978


Gelu Diaconu aruncă o bombă pe blog
Cifrele reale ale colectării pe care vi le ascunde tandemul Dragu-Biriș


Recent, ANAF a comunicat românilor că are o creștere a veniturilor de 6% față de trimestrul 1 din 2015, scrie Gelu Diaconu pe blogul personal. După cum mă așteptam și am declarat public, ministrul Anca Dragu, conștientă că dezastrul în care a adus finanțele țării poate fi sesizat de jurnaliști, a decis să nu prezinte încasările defalcat pe fiecare lună, ci la grămadă, cumulate pe 3 luni, afirmă fostul șef al Fiscului.

"Motivul? Creșterea de 6% de pe primul trimestru se datorează exclusiv lunii ianuarie 2016 – când a existat o creștere de 16% față de ianuarie 2015 – lună în care nu a reușit să confiște și să distrugă activitatea ANAF, întrucât pe atunci eram președintele Fiscului.

Important de reținut este și faptul că în ianuarie, deși a existat un impact negativ ca urmare a scăderii cotei de TVA la alimente de la 24% la 9% (față de ian 2015), ANAF nu doar că a acoperit această „gaură”, dar a adus și TVA suplimentar de 1 miliard de lei.

Tot în ian 2016, accizele au crescut cu cca 600 milioane de lei. De ce vorbim de TVA și accize? Pentru că sunt impozitele cele mai expuse evaziunii și reprezintă un indicator esențial în analiza eficienței luptei cu acest flagel.

În ceea ce privește perioada februarie – martie 2016, nu doar că nu există nicio creștere față de aceleași luni din 2015, dar se observă o scădere galopantă a încasărilor la TVA cu 1,25 miliarde lei! Același fenomen este întâlnit și în cazul accizelor, unde scăderea în cele două luni este de 110 milioane.


Cotidianul 25 aprilie 2016
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=280160

Fostul șef al Fiscului dezvăluie situația dezastruoasă a finanțelor statului

"Iată că a trecut şi luna aprilie, prima luna a trimestrului II, când dimensiunea dezastrului capătă un contur fără echivoc: se înregistrează nu numai o accelerare a căderii colectării faţă de aprilie 2015 (mai puţin cu exact 2 miliarde lei, adică cca. 450 milioane euro) ci şi o nerealizare majoră – în premieră- chiar faţă de program (mai puţin cu 1,26 miliarde lei, adică cca. 280 mil euro)”, scrie Gelu Diaconu pe blogul personal.

La veniturile bugetului de stat, cu o mică excepţie având o pondere nerelevantă (impozit pe venit şi taxe vamale), realizările lunii aprilie sunt atât sub cele din anul trecut cât şi sub nivelul planificat pentru anul acesta la aproape toate categoriile de impozite şi taxe, scrie Diaconu.

La TVA, susține fostul șef al ANAF, situaţia este catastrofală, deoarece pe lângă cele 1,5 miliarde lei mai puţin faţă de aprilie 2015 (adică 71%), se înregistrează 824 milioane lei mai puţin faţă de program (adică 82%). “Atenţie, stimaţi analişti, în nivelul programat este inclus impactul lunar de cca. 700 de milioane lei a reducerii cotei standard de la 24 la 20%!!!”, spune Diaconu.

La accize, care este prin excelenţă o taxa pe consum şi unde nivelul de taxare nu a scăzut faţă de anul trecut ci din contră, şi care este impozitul cel mai “sensibil” la evaziune, continuă “degringolada” colectându-se cu aproape 350 de milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut şi cu 500 de milioane mai puţin faţă de plan.

Conform lui Diaconu, întrucât scăderea sumelor colectate este aproape generalizată la toate categoriile de impozite şi nu numai la TVA (“unde este livrată imediat scuză reducerii cotei standard, trecând sub tăcere faptul că peste o treime din TVA-ul datorat se fură în România”), această se reflectă în scăderea ponderii în PIB a colectării cu 0,40%, ceea ce este enorm pentru numai o lună calendaristică.

Cvasi-totalitatea nerealizărilor faţă de program, la toate categoriile de venituri bugetare, se înregistrează, mai spune Diaconu, în zona marilor contribuabili (1 miliard lei) şi la agenţii economici din Bucureşti-Ilfov (cca. 250 milioane lei), arii recunoscute cu un nivel al evaziunii foarte ridicat.

Diaconu arată cu degetul către tandemul Anca Dragu, ministrul de Finanțe – Gabriel Biriș, secretar de stat în cadrul aceluiași minister. El spune că se pregătește o ascundere a realităților din luna aprilie cu o prezentare a realizărilor din primele patru luni, care vor arăta mai bine pentru că includ și luna ianuarie, atunci când Diaconu era încă la șefia ANAF. Diaconu declară că “analiștii și seminariștii” care puneau anul trecut realizările ANAF pe seama creșterii economice și a consumului, nicidecum pe cea a creșterii capacității administrative și/sau combaterea dură a evaziunii, tac acum mâlc. “Au amuţit, speriaţi că nu pot găsi nicio explicaţie cât de cât raţională, care să mascheze incompetenţa protejaţilor din fruntea MFP-ANAF şi dezastrul în care ne aflăm, în timp ce tandemul toxic Dragu-Biriş, deschid şampanii prin seminarii zâmbind complice şi satisfăcuţi în compania gulerelor albe (așa îi numește Diaconu pe consultanții din care se trage și avocatul Gabriel Biriș, n.r). Însă, răspunsul este simplu: incompetenţa crasă a ministrului şi a sfătuitorilor săi care, din motive de “imagine”, dacă nu şi electorale, au renunţat la lupta cu evaziunea fiscală şi au destabilizat un sistem care începuse să funcţioneze cu foarte bune rezultate. Se vede cu ochiul liber “relaxarea” în emiterea bonurilor fiscale, “parteneriatul” cu firmele de consultanță, apariţia unor “monştri sacri” ai sistemului pe funcţiile de pe care îi îndepărtasem, iniţierea unor acţiuni de control insuficient targetate şi cu rezultate îndoielnice etc.”

Cotidianul 06 mai 2016
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=280704

Deci marii cpntribualbili sunt "iertati" de cca 1 milaird, cu marii evazionisti se va negocia INSA babele care vanmd stevie si patrunjel vor fi sever urmarite si reprimate pentri faruida fiscala!
Ontrbare bioznica oare ce valoarea are comertul cu marar, patriunjel si stevie ?! Ca inca nu am vazut babeta din astea macar cu o amarata de Skoda Superb!

Sa zic asa guvernu de "tehnocrati" europenei totusi nu titi brxeloaze si nici tehnocrati ) aplica  "guvernarea la mischteaux"

Insa aia care aplauida ca prostii guvwernul Ciolannis nu prea pricep unde se va ajunge DACA colectarea continua sa se faca la misto:

La final, trag același semnal de alarmă: dacă dezastrul colectării nu este oprit, relaxarea fiscală devine amintire!  (Gelu Diaconu, op citate)
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum