quod licet Kovessi non licet bovis

In jos

quod licet Kovessi non licet bovis Empty quod licet Kovessi non licet bovis

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Iun 21, 2016 5:36 pm

Saracu Curlăţean  nu se vrea la puscarie ...  insa ce emportanta are vointa sa ca cand Kodrutza il vrea?
Ia sa ne aducem aminte:

Laura Codruta Kovesi, Procurorul General al Romaniei, a anuntat, marti, ca l-a delegat pe Daniel Morar inca sase luni in functia de procuror sef la DNA, incepand cu 13 februarie 2012, pana in vara lui 2012. Delegarea a venit in conditiile in care atat seful statului, Traian Basescu, cat si ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, dar si membrul CSM, judecatorul Cristi Danilet, au sustinut necesitatea prelungirii mandatului lui Daniel Morar.
(din luju Marţi, 7 februarie 2012 17:02 - Marţi, 7 februarie 2012 17:02)
Deci mandatu lu Morar la DNA [prelungit cam in dipsretu legii ca asa dorea galitianu Gitenstein sa introduca statul de (ne)drept(ate) in Rumania ] ar fi urmat sa expire de drept la 13 august 2012.
aducem lasand la o parte cestuia ca desi legea prevede limitativ 2 mandate a cate trei ani ... oare ce facea Curlăţean   la acea data?
Nimic
Si ce era de facea nimic? "Doar" Ministrul Justiției al României intre 7 mai 2012 – 6 august 2012. Era datoria lui de ministru sa selectioneze urmasul lui Morar!

Si a fpts urmat de inerimaru Victus Ponta - 6 august 2012 - 23 august  carele mai era si premier si accepta ca un subordonat sa ii dea peste nas.
Si mai bine o alta stire

Morar, procuror şef interimar. Kovesi l-a numit la conducerea Ministerului Public în ultima sa zi de mandat

Kovesi a declarat, luni, că a luat această decizie întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluările în cadrul MCV, are experienţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.
 
Codruţa Kovesi a precizat că începând de luni a încetat delegarea lui Marius Iacob în funcţia de prim-adjunct al procurorului general, iar în locul acestuia a fost propus Daniel Morar, care a acceptat delegarea pe această funcţie.
 
Conducerea DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii procurorului şef Daniel Morar.
 
Tot de luni au încetat delegările pe funcţii ale consilierilor personali ai procurorului general al României, Dana Tiţian şi Marius Bulancea, precum şi a şefului Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Valentin Şelaru, la solicitarea lor.
 
Începând cu data de 2 octombrie 2012, mandatul de Procuror General al României al Laurei Codruţa Kovesi se încheie, încetând astfel şi calitatea sa de membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii.
http://www.antena3.ro/actualitate/morar-procuror-sef-interimar-kovesi-l-a-numit-la-conducerea-ministerului-public-in-ultima-sa-zi-de-186119.html
stire  A3  din  01 Oct 2012.
Era Minstru Mona Pivniceru ... slaba (ca ministru nu ca kile!)
quod licet Kovessi non licet bovis Pivniceru-leji
Si mai na de luati alta stire :

In replica la afirmatiile facute de premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, potrivit carora, incepand cu data de 2 aprilie 2013, Daniel Morar ocupa ilegal functia de prim-adjunct al Procurorului General al Romaniei, neexistand nicio procedura legala prin care mai poate fi prelungita sederea sa in fruntea PICCJ, procuroarea Oana Schmidt-Haineala, sefa CSM vine cu precizari in apararea lui Morar. Concret, Consiliul Superior al Magistraturii a emis miercuri, 3 aprilie 2013, un comunicat de presa in care precizeaza ca institutia pe care o conduce a hotarat detasarea lui Daniel Morar in functia de prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, pentru o perioada de 6 luni, incepand cu data de 2 aprilie 2013.

Oana Haineala sustine ca detasarea lui Daniel Morar nu constituie o "prelungire" a mandatului interimar, si motiveaza ca Hotararea nr. 81/2013 a Sectiei pentru procurori din CSM corespunde cerintelor de legalitate si oportunitate, produce efecte juridice, iar Ministerul Public are asigurata conducerea: "Va informam ca, prin Hotararea nr. 81/25.03.2013, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat detasarea domnului procuror Daniel Marius Morar de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, cu grad profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in functia de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru o perioada de 6 luni, cu incepere din data de 02.04.2013, aceasta detasare neconstituind o „prelungire” a mandatului interimar.

Hotararea nr. 81/2013 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, pe care o anexam, corespunde cerintelor de legalitate si oportunitate, produce efecte juridice, Ministerul Public avand asigurata conducerea".
Precizarile CSM vin dupa ce premierul Victor Ponta a declarat ca miercuri, 3 aprilie 2013, in cadrul sedintei de guvern, ca mandatul lui Daniel Morar la conducerea Parchetului General a incetat marti seara, 2 aprilie 2013, precizand ca nu exista nicio procedura legala prin care acesta, delegat de Laura Kovesi in fruntea PICCJ in octombrie 2012, sa mai poata ramane le conducerea institutiei: “In mod legal de astazi nu mai avem Procuror General numit in mod legal. Mandatul domnului Morar a expirat ieri seara si nu exista nicio procedura legala prin care sa se renumeasca sau sa fie renumit de CSM. E o mare problema de stabilitate a sistemului judiciar pentru ca practic de astazi orice act semnat de domnul Morar este pasibil de a fi contestat”.
Memtionez ca legea prevede expressis verbis că procurorul general şi şeful DNA "sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii"
La propunerea ministrului justiţiei nu a procurorului sef , a lu Gatiima-si din Galytsye
iar detasarea pronuntata de Consiliul Superior al Magistraturii  pen'ca "Ministerul Public avand asigurata conducerea" ...

Da cum ziceam Curlăţean  nu se vrea la puscarie. Nici Ponta.
Dar poa vor ajunge.
Fiindca au tolerat abuzul de autoritate..
Si acumau parte de un abuz de interpratre - votul ca "folos necuvenit"
Cui se cuvine votul hotarasc altii ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum