Romania = Fantasyland

In jos

Romania = Fantasyland Empty Romania = Fantasyland

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Lun Aug 15, 2016 5:56 pm

Zilele astea observ ca Romania devine o tara a fanteziei... precum Narnia, Azeroth, Westeros samd..

Acum ceva ani citeam o povestire SF intituilata Pasari de Prada.
In povestioara aia se inventa un dispozitiv , dotat si cu inteligenta artificiala, numit Pasare de Prada, care urma sa previna crimele. Nashpa ca le prevenea ucigand agresorul - da in definitiv nu era mare pierdere ptr societate daca ucidea pe unu care se pregatea sa omoare sau pe un violator?!
Ma rog un politai era nitel cam sceptic - nu poti pune o masina sa rezolve o problema umana .... si avea dreptate. Ca Pasarile  de Prada invatau din mers. Asa ca au ajuns sa considere ca si o operatie de apendicita este un act de violenta ce trebuieste oprit. Sau o cezariana.
Apoi Pasarile de Prada au inceput sa apere animalele din abatoare..  apoo soarecio de pisici, iepurii de vulpi si morcovii de iepuri. Ba si graul de agricultorulcare dorea sa il secere ...
Haos total. Si in timpul asta banditii si hotii de tot soiul au reluat activitatea in forta!
Iute iute se comanda un Soim care sa elimine Pasarile de Prada...
Bie-nteles ca carcotasul ala a zis iar ca masina nu o sa rezolve problema ..
Si povestirea se termina cu un Soim nou noutz care termina prima sa Pasare de Prada ..... insa in acelasi timp descopera ca mia sunt si alte forme de viata numa bune de ucis!!!!E bine mi-am adus aminte de aceasta povestire citind ca la la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara Pasarile de Prada DNA au instalat o  o camera video, care a surprins activitatea ambientala din perioada octombrie – decembrie 2014. Adica DNA a "descoperit" ca  

"in aceasta perioada, peste 100 de pacienti care se prezentau la doctor, lasau pe birou ori strecurau in buzunarul halatelor cele doua cadre medicale sume modice, din proprie initiativa, cate o ciocolata ori sume de regula de 5 lei – 10 lei, arareori 50 lei. In niciunul din aceste cazuri, nu s-a identificat, si niciun pacient nu a a discutat cu medicii in sensul unei intelegeri ca in schimbul neinsemnatelor atentii sa beneficieze de vreun favor. Pe baza acestor filmari, vajnicii anchetatori i-au chemat la DNA pe pacienti, acestora li s-au aratat filmele, iar de frica oamenii au recunoscut ca au dat atentiile. Sub presiunea anchetei, multi pacienti au fost determinati sa scrie denunturi. Cine s-ar apuca sa dea denunt ca a dat o ciocolata sau 5 lei – 10 lei la un medic din proprie initiativa? De retinut, chiar si in aceste conditii, niciun pacient nu a declarat ca ar fi negociat cu medicii sa li se faca un favor, chiar procurorii recunoscand in rechizitoiu acest lucru." ( http://www.luju.ro/dezvaluiri/cazuri-patologice/dna-atat-poti-unde-e-pericolul-social-arest-pentru-o-ciocolata-si-sume-de-5-lei-10-lei-strecurate-benevol-de-pacienti-in-buzunarul-medicului-dna-si-cativa-judecatori-exaltati-au-arestat-si-condamnat-doua-cadre-medicale-din-lehliu-la-2-ani-si-8-luni-inchis )
Cele 2 cadre medicale medic  Corina Ileana Dima si asistent medical  Paula Achimla de la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara au fost condamnate la 2 ani si 8 luni, cu suspendare de catre Tribunalul Calarasi (si au mai sata 2 luni la "preventiv"

Acum nu zic ca, de (prea) multe ori, nu se da mita sau nu "se baga spaga" la Cabinetele de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca .. asa ca din sanatos tun sa iesi handicapat 425,149 %  si sa iei indemnizatie sau sa iesi la penzie medicala INSA ce sa vezi? Nu au anulat nici o pensie de handicapat, nu au gasit nici o vina celor doua ca ar fi solicitat dar mi-te ca au dat certificate original false (adica sa "ateste" ca ala e in carucior dar ala poa alerga suta de metri in 13,5 secunde!).
Si mai bine in rechiztoriu Pasarile de Prada DNA scriu

 “Martorii antementionati au aratat in denunturile si declaratiile lor ca prezentandu-se la Cabinetul de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu – Gara, fie pentru emiterea deciziei asupra capacitatii de munca, fie pentru revizuirea deciziei medicale deja obtinute, au remis celor doua inculpate sume cuprinse intre 5 – 200 lei sau alte foloase (ciocolata, cafea, branza, tigari), drept recompensa pentru modul in care acestea s-au comportat cu ocazia solutionarii problemelor pentru care s-au adresat cabinetului pentru a nu fi lasati sa astepte o perioada indelungata intocmirea deciziilor sau pentru ca 'asa se obisnuieste cand mergi la doctor'. De asemenea, martorii audiati au confiat ca nu li s-au pretins banii si foloasele date inculpatelor de catre acestea, actiunile lor fiind rezultatul vointei proprii."
Deci kakaya MITA ? Foloase necuvenite ! (mita este o infractiune "activa" in care mituitu cere sai se dea ca sa faca ... folosu necuvenit este "pasiv" , vinovatu acepta o "recompesa" post  daca ala de da este multumit si are de unde)
Ca aceleasi Pasari de Prada DNA recunosc ca asa era cutuma ca cei care se duc la medic sa lase o mica atentie ... si eu tin minte cand o femeie mai in varsta de la tara ma intreba cat se da la doctor. Si saraca era in policlinica cu plata de la Morarilor! Platise deja consultatia dar ea, biata taranca , "stia" ca  "trebuie" ...
Culmea este ca aceleasi  Pasari de Prada DNA   -hai ca e prea buna sa pun cote!:

au clasat cauza in privinta a circa 100 de pacienti pe motiv ca “acestia au denuntat faptele de dare de mita mai inainte ca organul de urmarire penala sa fi fost sesizat in legatura cu aceasta”,  fiind evident ca solutia este una in contradictie flagranta cu realitatea, cata vreme oamenii au vorbit doar dupa ce au fost citati – la cateva luni dupa comiterea faptelor - dupa ce li s-au aratat filmarile ori li s-a spus / sugerat ce se stie in legatura cu ce au facut in cabinetul medical. Pe orice logica de bun simt, nu se poate crede ca peste 100 de pacienti au dat buluc la DNA sa denunte doua cadre medicale din Lehliu – Gara, pentru ca le-au dat din proprie initiativa o ciocolata ori 5 lei – 10 lei.
Urmand logica pereat mundus cele 2 Pasari de Prada DNA  (Carmen Tundrea si Gheorghe Popovici) ar trebui cercetate pentru "fals intectual" (Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Art. 321 NCP)

Pi-ţi va daţi voi seama ca de data asta procurorii DNA au depasit orice limita a normalei imbecilitaţi indusa politic? Adica alea 2 muieri care au primit niste fleacuri "din cutuma"*  (nu zic ca este bine!) au fost pedepsite la fel cu bastanii din lotu Microsoft?
Ca procurorii DNA se poarta la fel cu Pasarile de Prada a lui Silbeverg ("traznesc" o vulpe care vrea sa manance un iepure si dupa 15 minute iepurele salvat ptr ca urecheatu vrea sa mance o salata! dar ratand individu care ucide cu sange rece o famile!) alergand dupa  coruptie  rateaza cazurile MARI de sute de milioane euro/parai?!

In aceiasi ilogica gen Inteligenta Artificiala de genu Pasare de Prada se inscrie si demersu unei "avocate" (bashita PMPista) care a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în cazul preşedintelui Senatului pe care l-a acuzat că a beneficiat de un tratament preferenţial din partea poliţiştilor atunci când şi-a preschimbat permisul de conducere.

Sa mori tu fa!
Da ce se mai aude cu sesizarile depuse de primul ministru?
Nici atat:

ca au fost depuse de premierul care  nu trebuia!

Ma rog in ce ne priveste fantezia este cam distopica...

* un gnl eu "nu dau". INSA .. un martisor, niste ghiocei, poa chiar o ciocolata cand am de-a face cu muierile ... ca cum sa zic asa cum zicea si judecatorea Coţofană? Ca „femeile frumoase si inteligente primesc si cadouri." Asa ca daca nici un ghiocel ce o sa creada ea (asistenta medicului) ca cred eu despre ea? Si cum o sa bage acu in mine?!  [Asa ca Daniela a ras cand i-am zis ca se pare ca luatu de sange ii prieste si ca este cam Vampirela. A ras : pai 10 ani am lucrat la donatori de sange! Si baga acu in vena mea curat fi frumos ... Da pe bune chiar este draguta  - mai ales cand "trage" vreo 3 eprubete de sange  "straluceste!" !])
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum