Cum sa iti bati joc de Romania

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Cum sa iti bati joc de Romania Empty Cum sa iti bati joc de Romania

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Feb 08, 2017 5:03 pm

Pai simplu ..daca esti urmasul lui Marius Chicoș Rostogan te crezi la catedra si tartezxi Parlamentul ca pe o clasa de loaze:

Doua ar fi ideile de forta ale discursului pedagogului de natiune noua (stradala)
(1)satisfactia partenerilor externi prin (2) demisia guvernului.

1)satisfactia partenerilor externi
Caci zis-a presedintele "Sunt mari aşteptări din partea societăţii. Lumea v-a votat, fiindcă v-a crezut. Ce aţi promis, faceţi! Sunt mari aşteptări din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare şi de o legiferare transparentă, predictibilă, sustenabilă. Nu vă bateţi joc de România! Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună. Nu puneţi România în dificultate! Păstraţi trendul ascendent! Păstraţi creşterea economică! Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali. România este o ţară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, am legiferat şi am guvernat timp de mulţi ani în aşa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din Uniunea Europeană. Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!"
Hai sa demonatam pe bucati (analiza) :
1) Sunt mari aşteptări din partea mediului economic
2)Suntem într-o situaţie macroeconomică foarte bună
3) Păstreze trendul ascendent (astfel incat sa se mentina)
5) România este o ţară stabilă, puternică în regiune (si pentru asta trebuie sa)
6) Păstreze  creşterea economică (pentru ca )
7) Sunt aşteptări mari de la partenerii noştri internaţionali.
Adica pe sleau partenerii noştri internaţionali sunt usodr nemultumiti ca s-ar pune in pericol cresterea economica, macrostabilitatea samd etc . Ca sa redevenim de "incredere"  
CoolE nevoie de o guvernare şi de o legiferare transparentă, predictibilă, sustenabilă (fiindca)
9) Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!
Pe cine sa nu dezamagim ? Pe lumea sa nu o dezamagim? Ntz pe partenerii noştri internaţionali  din mediul economic care are "mari aşteptări" (procente de crestere trimestriala tot mai mari ... )

Ori ce a sucarit "partenerii" ? Ordonata 13? Pai afacerea Microsoft si beneficiile lui Schweirei ala de ne taie padurile ne arat ca .. nu prea ar arata ca odonata 13 ii stinghereste .. cimpoztriva pe austieic s-ar p-utea sa ii avantajeze .. nitelus (ca vor  continua)
Ce a facut guvernul a carui prima urgenta ar fi fost "legiferarea furtului" sau ca cum zice der Kaiser A promis în campanie ceva şi în primele zile s-a apucat de altceva. Pofta ce aţi poftit, grija ce aţi avut-o, se pare că nu a fost cea declarată în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate. Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Asta e situaţia, unii mulţumiţi, unii nemulţumiţi"?
Pai in primul rand a taiat ceva taxe - numa 102 - pe care le platea mediul de afacei. Aici  cica ar fi "instabilitatea" (ma rog sa zicem , sa zicem adica de dragul artei, ca anularea taxelor astea incrica nitel propgramele de contabilitate si este nevoie de corectii - timp si bani adica si bataie de cap). Dar ma rog noi suntem o societate atipica - de obicei firmele se burura ca scapa de taxe..
Apoi guvernul Grindeanu a mai umbat pe la social - de ex a marit nu numai pjnesiile da si bursele si a mai dat unele beneficii studentilor .. care sunt considerate "mota".
Si mai ales guvernul Grindeanu a marit salariul minim. Dureros da...si care baga "instabiliatate", baga in draci asteptarile samd ale mediului de afaceri controlat de "partenerii noştri internaţionali".  Sau de unii dintre ei .. aceia care mizeaza pe salarii mici si activitati mai necalificate ... Astea ne arata ca Klaus le cam minciunea  si le scornicea ca cand zicea Pohta ce-aţi pohtit, grijă ce-aţi avut-o, se vede că nu a fost cea declarată în campanie, nu prosperitatea poporului român a fost prima prioritate, grija primă a fost să va ocupaţi de dosarele penalilor şi românii sunt indignaţi şi revoltaţi. Prima grija a fost reducerea taxelor si ceva prosperitate ptr romanu de rand ...

E clar?  Limpede? Clar ca apa de izvor? Ca votca? Ca ginu'? Ca mastica?!
Mediul de afaceri mai ales cu capital strain este sucarit ca ii scade trendu! Lumea are mari aşteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim!
Nu e vorba despre grija lui fata de prosperitatea poporului român ci sa satisfaca "Lumea"  ...

A da! Si mai are de gand sa ia 1,4 miliarde lei pron taxarea unora cu venituri pe de 5 fata de salaru mediu .. Da asa e la noi - il bucuram mereu pe Dracu' ca in Romania saracii dau pomana la bogati !!!

2)  demisia guvernului
Asa grait-a presedintele "Ce facem? Care sunt soluţiile? Care este marja de manevră pentru a iesi din acest impas? Retragerea ordonanţei 13 şi eventual retragerea chinuită a unui ministru este, cu certitudine, prea puţin. Alegeri anticipate sunt, în această fază, prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi cine a creat problema, PSD-ul"
Impasul find demonstratiile din strada .. care in situati de genu' asta tind sa se autonomizeze si sa scape de sub control iar prelungirea lor duce la insatisfactia economica a partenerilor  externi.
In  mod normal ... o astfel de sitiate se detnsioneaa demitand un ministru. Ca ala e sa nu di vina nu parea are mare emportanta in gnl toata lumea este multumita. Pardon da toata lumea nu e "Lumea" care are mari asteptari de la Klaus ...  
Presedintele pmeneste de solutia maximala ceruta de unele persoane mai exalaltate : alegri anticipate pe care le califica ca fiind "prea mult" - si care sa fim cinstiti desi destui ametiti cred ca Presedintele poate  decide el alegeri anticipate .. ei bine nu poate! In plus alegeri anticipate inseamna alta  campanie electorala, bani cheltuiti, tensiune sociala mare .. si asteptarile contabilicesti ale partenerilor externi ar avea de sufeit la fel  si bonusurole ..
Cine trebuie să vină cu soluţia? Păi cine a creat problema, PSD-ul
Ce poate face PSD
Sa renunte la guvernul Grindeanu! Ori isi da demisia "de buna voie si nesilit de nimeni"  ori sa il demita majoritatea parlamentara
De aici :
- Presedintele "joaca cinstit" si desemneazaa alt premier de la PSD
- Presedintele se vrea "jucator" si Kaiser si propune el un premier. Mi se pare ca Cilos si Pruna nu s-ua intors la Bricsel ci sunt pe aici in Bucale .. Ce asteapta sa se intoarca la lefurile nesimtite si puful briucselez ?! De aici alte 2 : PSD cedeaza si o ia pe urmele PNTcd (cosul de gunoi al istoriei) rezista si se ajunge la naticpate .. iar reprosurile de destabilizare le incaseaza PSD.

Cam asta inteleg io.
(A da... Eu am ceva antrenament la cititul printre randuri. Ceva - 20 de ani de citit Scanteia si nu stiu cate discursuri "magistrale" in care uneori era important si ce nu se zicea ..)

Iata discursul prezidential (sursa - administratia prezidentiala):

   
Domnule Presedinte al Senatului, Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor, Doamnelor si domnilor parlamentari, Doamnelor si domnilor musafiri,
   M-as fi adresat si Guvernului, dar este ocupat. Dar nu-i bai, la ei am fost deja.
   Sunteti un nou Parlament si ma bucur, chiar ma bucur mult, ca ati avut rabdare sa stati in sala sa ma asteptati si va multumesc pentru primirea foarte frumoasa! Noilor parlamentari si vechilor parlamentari, va doresc deopotriva succes si un mandat plin de realizari!
   As fi vrut astazi, in conditii normale, la inceput de mandat, sa va vorbesc despre lucruri importante pentru Romania. As fi putut sa va vorbesc despre Centenar. In 2018 vom sarbatori 100 de ani de cand exista statul roman modern. As fi putut sa vorbesc poate despre proiectul de tara. Cu totii - si dumneavoastra, si dumneavoastra, si dumneavoastra - ne dorim in definitiv o Romanie puternica si prospera. Cu totii ne dorim ca Romaniei sa ii mearga mai bine, dar vremurile nu sunt obisnuite si suntem in plina criza. Sute de mii de romani protesteaza in strada, natiunea e in alerta, e vie, e atenta si e foarte nemultumita. O importanta cercetare sociologica realizata in ultimele trei zile arata ca aproape 80% dintre romani considera ca tara merge in directia gresita.
   Doamnelor si domnilor, cum s-a ajuns aici, la numai o luna dupa alegeri?
   In 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar dupa aceea, doamnelor si domnilor, cu o ciudata strategie tip kamikaze a intrat in coliziune frontala cu o parte insemnata a societatii romanesti. A promis in campanie ceva si in primele zile s-a apucat de altceva. 'Pohta ce ati pohtit', grija ce ati avut-o se vede ca nu a fost ce a declarat in campanie. Nu prosperitatea poporului roman a fost prima prioritate. Grija prima a fost sa va ocupati de dosarele penalilor, si romanii sunt indignati si revoltati!
   Asta este situatia, unii multumiti, unii nemultumiti! Ce facem? Dragilor, ce facem? Care sunt solutiile, care este marja de manevra pentru a iesi din acest impas?
   Retragerea Ordonantei 13 si, eventual, demiterea chinuita a unui Ministru este cu certitudine prea putin. Alegeri anticipate sunt in aceasta faza prea mult.
   Asta este marja de manevra. Cine trebuie sa vina cu solutia? Pai in mod natural cel care a creat problema, PSD!
   Doamnelor si domnilor,
   Presedintii celor doua Camere... Ati obosit deja? Ghinion!
   Presedintii celor doua Camere - care, nu stiu, au ramas? Au ramas! - incearca sa acrediteze in spatiul public ideea ca eu nu as digera rezultatul votului si ca eu as incerca sa fac ceva ca sa intorc acest rezultat si afirma in spatiul public ca as dori rasturnarea guvernului legitim.
   Nu! Fals! Ati castigat, acum guvernati si legiferati, dar nu oricum! Nu oricum! Romania are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfiala executa ordinele de la partid. Romania are nevoie de un guvern care lucreaza transparent, care guverneaza predictibil, la lumina zilei, nu noaptea, pe furis.
   Legiferati pentru Romania, dati legi bune pentru Romania, nu pentru un grup de politicieni cu probleme! Conduceti, cei care ati castigat alegerile, dar conduceti responsabil!
   Sunt mari asteptari din partea societatii. Lumea v-a votat, fiindca v-a crezut. Ce ati promis, faceti! Sunt mari asteptari din partea mediului economic. E nevoie de o guvernare si de o legiferare transparenta, predictibila, sustenabila.
   Nu va bateti joc de Romania! Suntem intr-o situatie macroeconomica foarte buna. Nu puneti Romania in dificultate! Pastrati trendul ascendent! Pastrati cresterea economica! Sunt asteptari mari de la partenerii nostri internationali. Romania este o tara stabila, puternica in regiune. Am luptat, am legiferat si am guvernat timp de multi ani in asa fel incat Romania sa devina parte puternica din NATO, din Uniunea Europeana. Lumea are mari asteptari de la noi. Sa nu-i dezamagim!
   Daca PSD, care a creat aceasta criza, nu o rezolva urgent, voi convoca, in virtutea atributiilor de Presedinte, consultari la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt solutiile posibile.
   Doamnelor si domnilor,
   Ce fel de natiune vrem sa fim? Vrem sa fim o natiune puternica, prospera, o natiune care isi construieste un stat de drept si il respecta, o natiune care se poate mandri cu o justitie independenta, o natiune unde autoritatile colaboreaza loial, o natiune cu un Parlament puternic, o natiune cu un Guvern performant, sau vrem sa fim o natiune slaba, dispretuita, care pune totul in joc pentru a salva pe cativa din situatii dificile, pe cativa politicieni din situatii dificile?
   Merita Romania acest sacrificiu pentru cativa politicieni? Asta este intrebarea. Acesta este scopul referendumului. O natiune puternica se construieste cu politicieni integri si credibili in varful statului.
   Asta imi doresc eu pentru Romania si asta, cred, isi doresc romanii. Asta este intrebarea, ce fel de natiune vrem sa fim.
   Si pentru a afla realmente vointa suverana a poporului roman, voi convoca acest referendum. Astept de la Parlament raspunsul la solicitarea mea. Imediat dupa primirea raspunsului, voi convoca referendumul.
   Probabil ati urmarit imaginile de la demonstratiile care au avut loc in ultimele zile, multele demonstratii care au avut loc in ultimele zile. Cea mai mare in Bucuresti, in Piata Victoriei, dar si in multe, multe alte localitati din Romania, din strainatate, au fost demonstratii ample, localitati unde nu a fost nicio demonstratie la Revolutie. Incredibil!
   Imaginea aceea splendida din Piata Victoriei cu telefoanele iluminate, cred ca o stiti cu totii. Iata, cand politicienii au incercat sa duca democratia in coridoarele intunecate, romanii au iesit in strada si au readus lumina in procesul democratic.
   Democratia trebuie tinuta vie, democratia trebuie aparata zi de zi, revigorata! Democratia nu este niciodata de la sine inteleasa si pentru multa democratie este nevoie de multa educatie, si ii felicit pe parintii care si-au dus copiii in Piata Victoriei pentru o lectie autentica de democratie!
   Doamnelor si domnilor,
   Sa pastram asadar democratia vie si tara curata, la propriu si la figurat, pentru generatiile care vin dupa noi, pentru viitorul Romaniei!

La finalul discursului, Klaus Iohannis a dat mana cu Dragnea si cu Tariceanu, cu care a schimbat sumar cateva vorbe, dupa care a plecat din sala Parlamentului
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 916
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum