Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Mnauilulare politica bangsteresc-PeNaLa

In jos

Mnauilulare politica bangsteresc-PeNaLa Empty Mnauilulare politica bangsteresc-PeNaLa

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Apr 13, 2017 9:51 am

Motto : 1960 Azi la CEC un leu de pui
Maine el iti scoate-un pui


In cestia cu impozitele - cica PSD nu ar "comunica" prea bine.
POa mai bine zis nu intelege ce i se "comunica" -  chiar daca a castigat alegerile a acces la putere "ilegitim" in dauna celor "merituosi"

Ieri si alatieri un individ din zona bancara a incercat sa provoace scandal si manifestatii de protest si-a "informat" clientii ca ar urma "nationalozarea" pilonului 2 de pensii - alea "private".Citez

“În ultimele săptămâni, au existat discuţii în spaţiul public, cu privire la o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private. Drepturile tale de participant la Pilonul II pot fi influenţate de decizii politice precum îngheţarea valorii procentului din venitul brut aferent contribuţiei la fondul de pensii, blocarea parţială sau integrală a virării acestei contribuţii sau naţionalizarea sumelor acumulate până acum în conturile viitorilor pensionari. De aceea, este important să urmăreşti permanent ce se întâmplă cu pensia ta şi să te implici activ în demersurile de economisire suplimentară pentru un trai decent la bătrâneţe.”

Mai mult, compania se angajează să facă “toate demersurile posibile” pentru a apăra dreptul la proprietate asupra acestor bani.

 
Adica ala care a rasolit Codurile (luand si un minim de 100.000 euroi ptr rasoleala) Catalin Predoiu, prim-viciupresedintele liberal  intr-un comunicat de presa transmis de PNL, potrivit News.ro. explica faptul ca nationalizarea pensiilor private ar avea ca efect scaderea pensiei de la 30% la 17% din salariul mediu in 2040. Se credea Zola pesemne
Denunt un asasinat financiar cu autor... cunoscut! In culisele Guvernului Grindeanu-Dragnea se discuta din ce in ce mai apasat de nationalizarea pensiilor private pentru a acoperi derapajele deficitului bugetar" bla bla bla.
Unele publicatii au pus botul - dar cam "neconvinse" si fara vlaga ... DAR ATAT.

Azi prinsi cu rata-n gura precum Liiceanu asupra faptului incerca sa o dea cotita precum intelctualu'.  Mai ales ca Dragnea a zis ceva de o comisie


„Dacă Parchetul General nu se autosesizează - şi nu am mari speranţe pentru că au alte preocupări - vom face şi aici o comisie de anchetă parlamentară care să cheme pe toţi cei implicaţi şi să ne spună această companie (NN, n.r.) de unde a primit această informaţie (referitoare la naţionalizarea sistemului de pensii private, n.r.). Nu putem lăsa lucrurile aşa”
„Ceea ce a făcut această companie de asigurări (NN, n.r.) este nepermis. Din punctul meu de vedere, ASF, Guvernul şi Ministerul de Finanţe trebuie să acţioneze foarte dur pentru că trebuie să fim exemplu şi pentru celelalte multinaţionale care fac zeci de miliarde în România şi care îşi bat joc de români şi de statul român"
Eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la Guvernul Olandei şi la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut această companie de asigurări în România. Poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză. În România nu este permis aşa ceva. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuţie în Guvern, nici vreo discuţie în coaliţie sau Parlament despre aşa ceva”
http://www.mediafax.ro/economic/liviu-dragnea-daca-parchetul-nu-se-autosesizeaza-in-cazul-nn-facem-comisie-de-ancheta-parlamentara-16231914

 

Asa ca marea firma capital;ista reactioneaza dupa modelu daca tu esti sotul meu atunci cine este derbedeul asta gol de langa mine?!
Dar cine este pRostacu cu intentii politic PeNaL destabilizatoare?

Pai cin sa fie  NN care este cel mai mare administrator de fonduri private de pensii din România cu 1,9 milioane de clienți si  ( cf profit.ro) cu active cu active totale de 12,09 miliarde lei (2,68 miliarde euro), conform ultimei raportări către ASF, la nivelul lunii februarie.
Frima olnadeza fosta ING. Fosta ca in 2008 ING, a trebuit să fie salvat de statul olandez cu 20 de miliarde de euro în 2008 ca sunt desteoti d'aia!
Bun ca ne-ma l;amurit cine este si ce vrea fonful NN ia sa vedem ce vrea el ... sa fie bine si tot romanul sa propere, da? Ca in mesajul lor iata ce zic Banii acumulați la pensia ta privată obligatorie, din contribuția ta și din rezultatele investițiilor realizate de noi, îți aparțin exclusiv ție insa Contribuția la Pilonul II nu impune obligații financiare suplimentare pentru angajați, ci doar pentru stat, care trebuie să transfere din sistemul public de pensii către fondurile private o anumită cotă din cei 10,5%. Prin lege, Guvernul s-a angajat ca această cotă să ajungă la 6% în 2016, promisiune însă neonorată cu argumentul că bugetul ar fi afectat prin renunțarea la o parte din bani.
https://www.profit.ro/stiri/social/fondul-nn-adreseaza-premiera-clientilor-avertizandu-i-discutii-publice-privind-eventuala-nationalizare-fondurilor-pensii-private-cerandu-le-implicare-activa-drepturile-pot-influentate-decizii-16901974

Clar? NN vrea mai multi bani!


De pe situl NN culese :


...............
Spre deosebire de banii pentru pensia de stat, cei pentru pensia administrata privat (denumita in continuare "pensie obligatorie") se strang intr-un cont si se intorc la tine la varsta pensionarii. Daca ai intre 18 si 35 de ani si esti de mai putin de 4 luni la primul loc de munca, atunci trebuie sa alegi cine va administra pensia ta privata.

Pensia privata oferita de NN iti ofera posibilitatea de a avea un venit suplimentar, in completarea pensiei de stat, si de a dispune, in momentul pensionarii, de banii economisiti in acest scop de-a lungul anilor.........

Fondul de pensii private................

Mai exact, cum functioneaza acest mecanism?

Contributiile tale la fondul de pensii private sunt convertite in unitati de fond si diviziuni ale acestora

Apoi sunt plasate intr-o structura mixta de active incluzand in principal, dar nu numai: titluri de stat, obligatiuni corporative si actiuni cotate pe piete reglementate.

Gradul de risc al fondului este mediu

Conform legislatiei in vigoare, fondurile de pensii pot fi incadrate in trei categorii de risc (redus, mediu si ridicat) in functie de structura portofoliului. Gradul de risc al unui fond de pensii se calculeaza de catre toti Administratorii prin aceeasi metoda detaliata de legislatie, si se stabileste in functie de fiecare instrument in care fondul a investit. Fondurile cu cel mai scazut grad de risc investesc preponderent in instrumente mai sigure (de tipul titluri de stat, certificate de trezorerie, depozite, etc.) si au o alocare redusa in instrumente mai riscante (de tipul actiuni, obligatiuni corporative, etc.). Daca alocarea in instrumente mai riscante este mai ridicata, fondurile sunt incluse in categoria de risc mediu sau ridicat.

Pensia privata pe care o vei primi depinde de randamentul obtinut din investirea activelor respective. .....
......
Drepturile tale
Pana la pensionare ai dreptul
- sa te transferi la un alt fond de pensii administrat privat;

Dupa pensionare ai dreptul
- sa beneficiezi de plata pensiei private pe baza activului acumulat in contul tau individual de pensie
- sa primesti pensia privata intr-o plata unica, in cazul in care activul existent in contul tau individual de pensie nu este suficient (valoarea activului minim necesar va fi stabilita prin lege)

Obligatiile noastre

Iti
garantam ca activul tau personal nu va fi mai mic decat valoarea totala a contributiilor platite (mai putin penalitatile de transfer si comisioanele ) in niciuna dintre aceste situatii: la momentul solicitarii dreptului la pensie privata – in cazul implinirii varstei legale de pensionare sau in caz de invaliditate; la momentul transferului catre un alt fond; in caz de deces;

 

Ati ginit marginea ? Ei se obliga sa iti dea inapoi ceva mia putin decat ai depus ! Adica tu june cotizezi 35 de ani ... crezi ca in 25 de ani ai depus si tu vreo 40.000 euroi ... ntz ntz ntz 40.000 minus comisioane!
 


Comisioane suportate din activul fondului
- Comision lunar de administrare 0.05% pe luna aplicat asupra activelor totale ale NN Pensii SAFPAP
- Taxa de auditare a fondului 89.500 RON pe an, TVA inclus, perceputa dupa procesul de auditare a fondului.

Comisioane suportate din contributiile participantului
- Comision lunar de administrare 2,5% pe luna, pentru fiecare plata reprezentand contributia efectuata catre NN Pensii SAFPAP; deducerea va avea loc inainte de convertirea contributiilor in unitati de fond.
- Penalitati de transfer : 5% aplicat la activul personal ce urmeaza a fi transferat. Se plateste doar daca transferul catre alt fond de pensii se realizeaza mai devreme de 2 ani de la aderarea la NN Pensii SAFPAP
- Tarife pentru servicii de informare suplimentare Legea permite adminstratorilor sa perceapa taxa pentru servicii de informare suplimentare, furnizate la cerere. Suma totala se va incadra in limitele prevazute de lege, cu mentiunea ca putem decide sa nu percepem nici o taxa pentru aceste servicii.

 

Deci asa : dintai la fiecare 100 de lei depusi ei iti incaseaza 2,5 lei. Putin dar la 1,9 milioane de clienți  .... ies usor 5 milioane de lei pe luna ,,, adica nitel peste 1 milion euroi !
Si lunar mai percep un comision  de administrare de 0.05% pe luna aplicat asupra activelor totale ale NN Pensii SAFPAP. Adica numai 5 bani dintr-o suta de lei ce mare lucru. Pai  cate sute intra in 12.09 miliarde lei (2,68 miliarde euro)? 120.900.000 sute de lei (26.800.000 sute de euroi) adica 0,05% inseamna 6,045 milionae lei (1,34 mil eutro) lunar, in Romania pe Pamant!
La care se adauga castigurile din  investirea banilor depunatorilor.  Si dacas cresc castigurile este ormal sa creasca si bonusurile functionarimii de la NN, tantiemele actionarilor NN si nu-i asa si niste lefuri.
Ghci ce n-o sa creasca? Sau prea putin?
Exact - actyvul personal al depunatorului!
Caci sa va amintesc ceva : NN garanteaza ca activul  personal nu va fi mai mic decat valoarea totala a contributiilor platite (mai putin penalitatile de transfer si comisioanele )
adica asigura deponentii ca oricum le va trage 2,5 % din proce suta depusa si ca din foecare 97,5 lei/euro astfkle depusi vir prevleva undeva spre 5 bani/eurocenti ... deci sa rotunjim 5 bani * 12 luni * 35 ani  = 21 lei adica la 100 depusa azi peste 35 de ani ti se garanteaza ca vei primi 76,5 lei/euro. AM io o experenta cu 400 lei "uitati" la BCR (propretatea lu Erste)  .. cand mi-a plesnit buza am mai primit vreo 360
Ce nu iti garanteaza : ca nu va fi inflatie. Nu de lata dar eu tin minte o vreme cand un Cadillac costa pe la 16.000 dolari  si o leafa de 50 de dolari pe saptamana era inca buna!!! Tin minte o vreme cand in Anglia cu 2.000 £ cumparai un Jaguar E !

DAR isi mai aduce aminte careva ca NN este un fond cu risc "mediu"? Adica s-ar putea ca nu! Caci sunt sigir ca nu ati observta ca NN este fostul ING care a avut nevoie ca sa primeasca 20 miliarde euroi!
Asa ca
Azi la banca de un leu pui
Maine nu-i!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum