Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Pentru cine guverneaza astia ...

In jos

Pentru cine guverneaza astia ... Empty Pentru cine guverneaza astia ...

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Iun 24, 2010 10:49 am

din ziarul financiar. Comentariul meu meu mai jos

ANL ar putea deveni «mama răniţilor» din sectorul rezidenţial

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) ar putea continua lucrările de construcţie la ansamblurile rezidenţiale lăsate în paragină de dezvoltatorii privaţi. Măsura face parte dintr-un proiect de lege ce vizează protejarea persoanelor care au plătit un avans la achiziţia unei locuinţe, însă nu au mai intrat în posesia imobilului conform contractului.
În proiectul legislativ se arată că, în urma unei sesizări venite din partea unei persoane fizice sau juridice, ANL trebuie să discute cu proprietarul imobilului despre cedarea proiectului. Agenţia guvernamentală ar urma să continue lucrările din bugetul propriu, iar la finalizare să îşi recupereze banii din vânzarea unităţilor locative. Banii în plus vor fi direcţionaţi către dezvoltator. „În urma sesizării de la un cumpărător care nu şi-a mai primit locuinţa plătită, ANL se întâlneşte cu investitorul şi stabileşte dacă acesta e de acord ca agenţia să continue din buget propriu lucrările. După finalizarea proiectului, cumpărătorii iniţiali îşi preiau locuinţele, iar restul vor fi vândute pe piaţă. Din vânzare, ANL-ul îşi recuperează investiţia realizată, iar dezvoltatorul rămâne cu diferenţa“, a declarat deputalul PDL Mircia Giurgiu, iniţiatorul legii. Actul normativ nu se adresează proiectelor de lux, ci locuinţelor destinate clasei medii şi sub medie. Proiectul a fost depus săptămâna trecută la comisiile parlamentare, şi iniţiatorul se aşteaptă ca legea să fie promulgată în septembrie sau octombrie anul acesta. „Investitorii care nu mai pot finaliza un proiect nu au motive să nu lase ANL-ul să îl continue, pentru că în acest fel câştigă toată lumea. Proiectul este dedicat celor care au luat ţeapă de la dezvoltatori, celor care au plătit un avans şi nu îşi mai primesc locuinţele“, a explicat Giurgiu.

Comentariul meu : Vedeti sublinierile . Se zice ca se face ptr cei care au cumparat si au dat banii. Toata intelgerea mea pentru ei . Insa as observa ca mai sunt si alti beneficiari - dezvoltatorii . care "scapa" cu fata curata si un ban in buzunar:Banii în plus vor fi direcţionaţi către dezvoltator. si iar dezvoltatorul rămâne cu diferenţa“ . Si parlitii (cei care au dat banii si acu stau cu ochii in soare si cand ploua) in gnl au credite. Garanatte cu ipoteci pe imobilele contactate . Bancile se vaz si ele cu buza umflata : execuita ipoteca si se trezesc prop[retare pe un teren a carui pret a scazut , pe un inceput de constructie care trebe teriminata .. Si clienti nu prea vor fi . Fiindca piata este sub semnul ursului si oamenii opri nu au bani ori mai astepata sa cumpere mai ieftin. Si Doamne fereastra si-o juam de usa albastra s-ar putea sa fie cam multe locuinte disponibile la vara viitoare (io sper sa-mi pot pastra apartamentu ...). Asa ca si bancile si dezvoltatorii au un mare interes sa primeascsa sprijin de la stat . Daca am aplica regula capitalista normala i-am zice dezvolatorului nene ia banii astia si zi mersi - banii la pretul actual al pietii ... Si ar trebui sa zica mersi fiindca si el are niste credite, impozite samd (plus masini de lux, vile , copii, neveste si amante de intretinut). Insa noi mergem pe reteta stiuta privatizam profiturile , nationalizam pierderile si asistam bogatii.
Deci dragi tovarasi si preteni cum zice Base sa fim solidari . Cum zice Noutzy sa muncim mai mult ( unde? ) pe mai putin (poa pe nimic ). Cu cine si ptr cine ? Pentru bacni ( privatizate cu capital strain !) si cu dezvolatorii. Si nu uitati - sectorului astia imobiliar i s-a mai dat o mana de ajutor:.anu trecut : Prima casa .
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum