Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Sile (Loczy ) Toaca si autonomia ….

In jos

Sile (Loczy ) Toaca si autonomia …. Empty Sile (Loczy ) Toaca si autonomia ….

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Iul 24, 2010 2:25 pm

Nu o sa zic nimic despre ce zis-a episcopul vicepresedinte al Parlementului European .

Insa o sa zic ceva despre receptarea actriunilor sale.

In gnl s-a acceptat cu prea multa usurinta ca 15 mart 1990 la targu Mures a fost organizata de Securitate .. ca sa ce ?!
In general s-a acceptat cu prea multa usurinta ca discursul nationalist a lu Nae avea numai motive endogene si in stransa legatura cu manipularea populatiei .
Adica marsam voiosi pe urmele temelor propagandei comuniste : asupritorii folosesc agitatia nationalista ca sa conduca mai usor “si pe voi contra voastra la lupat ei va man”, uitand entuziaasmul Social Democratilor germani (marxisti) la procalamnrea primului rezbel mondial sau razboiul sino-vietnamez .
Se omite ca dragul de Bastion al Pacii ,din 1941 cel putin, era subordonat nationalismului velicorus si ca manipula in scopuri proprii identitatile si interesele nationale ale altora.
In cazul nost URSS se folosea de unguri ori de cate ori Romania ii ridica unele probleme.
In 1940 Horthy era cat pe ce sa se intelaga cu Stalin (pe seama Romaniei) si numa satifactoa primita la Viena a impiedicta relizare intelegerii.
In 1945-1946 ungurii au fost folositi de URSS in impunerea regimului de “democratie populara” si le-au dat Regiunea Autonoma Maghiara .
In 1964 cand au inceout unele zvonuri referitaorea la o ipotetica revenire a Basarabiei si Bucovinei de Nord .. in doua luni in Ardeal li s-a zis unor regateni : la anu cu pasport pe aici !!
In 1978 s-a lansat mare cacialma a apartheidului cultural si ca zona Harghita Coveasna rest neindustrializata ca sa fortam tinerii din zona sa plece sa poata fi mai usor asimilati. Cestia s-a fasait cand Pordea, memrbu al FN (din Franta, partidu lu Le Penn) a zis ca ptr asa o campanie Unagria avea aceptu URSS …
In anii 80 cica daramam satele din Ardeal ( de exemplu Otopeni) si parcticam asimilarea foratata . In 90 cei care in 78 sustineau ca zona nu a fost industrilizata ca sa fortam tinerii din zona sa plece sa poata fi mai usor asimilati se plangeau ca s-a industrializat ca sa fie colonizata cu olteni si moldoveni sa le stricam echilibru etnic ..OMS nu se ingrijora de duminicele lucrate ci ca , ei da , dadeam afara ungurii dim slujbe .. Insa nu uitati aparuse Gorby si lumea il iubea pe Gorby pe care il vedea ca pe Fat Frumos luptand u birocartaia si KGB ul (desi avea sprijinul KGB !!). Si Ceasca nu prea se iubea cu Gorby .. dimpotriva (se cam ramolise.. ce incerca Gobey partial incercase Ceasca …. Si a avandonat).
Si ultimu at\rgument a lu Ceasca a fost , ca la ultimu Congres , sa atace URSS pe motiv de pact Ribentrop-Molotov. Scuzati asta chiar nu se putea tolera.
Si Ceasca deveni Ciuruitu (unicu regret nu l-am ciuruit si eu !! V Danton – Camil Petrescu – spre final ce zice Ronespierre despre rizicu de a=I conduce pre altii …).
Insa azarurile erau deja aruncate …
Si a urmat 15 mart 1990. Prostii nostri zic ca Securitatea. Da ce enteres avea ? Oare cea ungara nici unu? Da KGB nici unu ?! Nbuam intamplator Cofariu a fost unguru ucis de roamani (palnetea, adicva bine ganditorii au tipat : pedespsiti bestia ! Bestia unu Pal Cireaasa a fost amnistiat de Emil Tzapu ).
Apoi intelptualii romani (gasca Gogu Tadulescu) au iscalit angajament cu condcerea ungureasca … si Pta Universitatii si PNT si-au revizuit in mod corect opiniile .
Fiindca ungurimea in frunte cu Soros este in gnl monolita …Si apoi “bineganditorii” romani au beneficiat de burse Soros …
Insa Sile si-a continuat cariera revolutioanara (la baza prigonirii se pare ca este si un adulter – pacat capital mai ales in bisericile vestice ; noi romanii luam mai usor pacate din astea comune.. ma repet odata un turc a pus capat unei discutii despre religii zicand : dragilor vom continua discutia in iad … findca presupun ca macar in privinta preacurviei suntem vinovati cu totii … nici popa nost carele era la masa nu a indraznit sa-l contrazica !!Sper ca Allah este totusi mai ingaduitor decat profetii … ).
Insa intrebarea iaste – singur singurel ori mai are si o vectorizare?!


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sile (Loczy ) Toaca si autonomia …. Empty Re: Sile (Loczy ) Toaca si autonomia ….

Mesaj  - la data de Dum Iul 25, 2010 11:50 am


Buna ziua

Sustineati sinonimia dintre europa si Germania imperiala. Care este sursa puterii Germaniei?
Adica ce poa sa faca cu un imperiu daca e pe moarte ( ma refer la consum de droguri, tineri debusolati etc)

-
Vizitator


Sus In jos

Sile (Loczy ) Toaca si autonomia …. Empty vizitator , scuze ptr inatarziere

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Lun Iul 26, 2010 7:38 pm

In primul rand as zice "frumoasa moarte !!!"
Apoi eu sustin - de fapt cestia am preluat-o de la Dema Gogu de pe forumu EvZ - ca Europa unita se cam doreste o replica moderna a imperiului lu Charlemangne ...
Si in final - Germania isi cam face jocul ei ptr a-si croi o zona de influenta economica si politica... Sursa puteri sale sta in economie - cea mai puternica economie - si in amenintarea mereu prezenta a unui nou razboi. Daca tineti minte in Olanda s-a acce[tat tratatu Mastricht dupa ce s-a titrat : integrarea este mai ieftina decat 2 sapatamni de razboi !! Si la lansarea euro Kohl a zis ca moneda unica este o problema d epace sau razboi in sec XXI .
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sile (Loczy ) Toaca si autonomia …. Empty Re: Sile (Loczy ) Toaca si autonomia ….

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum