Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Am dat de dracu!!

2 participanți

In jos

Am dat de dracu!! Empty Am dat de dracu!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Noi 29, 2010 6:01 pm

Democratie ? Ce-i aia ??
Ia de la Bizonu’ :

http://revistacultura.ro/nou/2010/11/gazonul-de-polietilena-si-cojocelul-de-poliacrilat/
jumatate de procent (0,5 %) dintre români câstiga aproape 10 % din veniturile totale,
Primul procent dintre români cîștigă la fel de mult ca ultimele 40 %.(asta e de la http://revistacultura.ro/blog/2010/10/sconcsul-platinat-legatura-dintre-salarii-deteriorarea-democratiei-si-noul-pol-crestin-democrat/)
Primele trei procente câstiga cât ultimele 54 % din populatie.
Si daca va plac tabelele:
Procent din populația salariatăNumăr salariați Salariu brut lei lunar, 2008Venit mediu lunar Procent din impozitele totale
34 % 2,4 milioane Sub 720 1 2625 % venituri
46 % 3,2 milioane720 -2 4oo 1 340 32,8 %
16,4 %1,1 milion 2 400- 6 000 3 518
2,4 168 mii6 0oo – 12 000 7 900 13, 4 %
0,6 % 43 mii Peste 12 000 20 400 9,3 %
Ntz. Nu ma felicitati. Este furat de pe blogul businessday.ro (multam autorului, stima mea !!)

Ca cam asa : Adio si un praz verde !
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Am dat de dracu!! Empty Cand vedem pe toti aceia care vorbe mari arunca/Numai banul il vaneaza si castigul fara munca

Mesaj  octaaa Lun Noi 29, 2010 9:33 pm

Daca este adevarat(si probabil ca este) ca 1% din oameni castiga cat ultimii 40% mi se pare nasol.

Adica, groaznic.

Si sunt curios cine or fi acei 1%. Oare ce merite or avea? Ce fapte marete or fi facut? Oare or fi cumva politicienii si neamurile lor? Cei ce apar toata ziua pe la TV solidarizand cu multimea? Hm...asa as crede....

PS : "Cand vedem pe toti aceia care vorbe mari arunca/Numai banul il vaneaza si castigul fara munca".

octaaa

Data de inscriere : 14/04/2010
Varsta : 36
Localizare : Pitesti/Bucuresti

http://www.octaraduro.wordpress.com

Sus In jos

Am dat de dracu!! Empty Cine ?

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mar Noi 30, 2010 11:56 am

Pai s-ar putea sa stiu o persoana din alea 0,6 % . Notar . Despteapta , ambitioasa , acu 30 de ani barbatii urlau ca lupii cand o vedeau. Era notar din 91-92 si si-a facut birou cand s-a dat liber .
Altii - insi cu diferite afaceri . Cred ca stiu si a 2a persoana, fost coleg de serviciu , operator calculator.. se cam tinea de ceva bisnita insa fata de ceilalti pusti cu astfel de inclinari era mai serios si mai aplicat. Negustor.. adica. A lucrat mult ca reprezentant de comert - insa ti-am zis avea inclinatii spre comert comert nu maruntisuri - atat de mult incat nefasta si-a gasit pe altu , a reusit sa isi faca propria afacere (restuarant si magazin) si rezista de peste 6 ani . Zice "ba m-am saturat sa inchid restaurantu!" (cand era doar client adora !! Si la mica brafa tipu zice cu simutata modestie : ma am lucrat mult. Lucrez mult, Da imi si place ca ma pricep! Adica in subtext :poti sa muncesti ca prostu daca nu ai ceva talent de negustor! De cand s-a "ingrasat" a devenit mult mai integator). Ma rog aici nu prea sunt sigur ...
O da mai stiu pe vreo 2 sau 3 . Uite na pe Talpes ala de vandu Bitdefenderu . Fost coleg de serviciu ... Ma rog pila pila . Insa si baiat destept si bun profesionist (si fata de altii cu ceva obraz !)
Ar mai fi si unii avocati ... Functionari bancari ori la multinationale . Cativa executori judecatoresti (aici li-s-a dat mura in gura ... Executorii - portareii adica - is in gnl functionari ai justitiei , insa la noi i-am privatizat . Si la mica barfa nicodat nu s-au bucurat de stima breslei juridice .. erau considerati cam necalificati - inainte postu putea fi ocupat si de studii medii . Asa la mica barfa cu multi ani in urma as fi avut sanse sa ma fac executor insa am refuzat cu indiganare: "mai bine raman pe calculator ca studii medii , ca macar asta presupune o CALIFICARE !!").
Invitabil unii din sistemu de stat ori cu functii mari in regii samd .
Dar la multi asta inseamna si "relatii" politice , insa este greu de masurat PCR ul si meritu' . De exmplu ins cu merite profesionale , cu "merite" mai ... sa zicem "neclare" dpv legal , si potent (politic si relatii) si-a facut afacere privata si o duce f bine. Insa aici este greu a discerne cat a contat potenta si cat meritu profesional indubitabil (la asta trebuie adaugate relatiile profesionale stabilite !! care i-au permis unele contacte si contracte !!). Oricum la peste 70 continua sa lucreze (copii sai sunt si ei sefi si sefuti la firma) , si in plus mai scrie articole si carti de specialitate si acu 2-3 ani am auzit ca mai tinea si un curs (si nu cred ca banii il interesau in activitatea didactica .. mai degraba cred ca era asa un pic de orgoliu :sunt bun si azi ! Oricum acu 40 si de ani fusese conferentia , parca , la 28 de ani ! si la mica barfa desi "ajuns" la un nivel extra (inclus fost subsecretar de stat) ramane acelasi ins politicos care iti raspunde la salut si da mana cu vechii subordonati ).
Insa as observa ca astea is veniturile declarate. Ca vamesii ori altii nu declara . Na auz ca unii mai sefi din Institutul unde am lucrat si-au tras niste viloaie .. parca prea mari fata de locu de munca ..,.

Insa cifrele alea sunt ingrijoratoare in alt sens . O societate democrata nu poate admite astfel de diferentieri abrupte ale societatii ...care impun relatii tip patron-clienti.
Citeste te rog si articolele sursa ...
Persoanele apartinand celor 3% nu au atata importanta .. cat mecanismele sociale implicate ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Am dat de dracu!! Empty Re: Am dat de dracu!!

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum