Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Scurta prezentare a unor proceduri europene democratice

2 participanți

In jos

Scurta prezentare a unor proceduri  europene democratice Empty Scurta prezentare a unor proceduri europene democratice

Mesaj  Ghita_Bizonu' Sam Aug 06, 2011 8:06 am

O constitutie nu este un manual tehnic sau de exploatare. Insa nici chiar manualul de exploatare nu scrie ca daca ai rezevorul gol masina nu merge si fara munitie pusca nu trage (ptr “inteligentii” bashiti – munitia trebuie introdusa in incarcator si apoi in chiulasa !).
Constitutia dorind sa aibe o anume maiestate nu specifica chiar totul ca sa inteleaga tot tontul provenit din paturile cele mai de jos ale societatii . Ea presupune un nivel de intelegere/cultura prealabila .
Asta inseamna ca nu citate din Palton, Arendt , Nietsche samd vor lamuri unele probleme ci practica (uzanta, cutuma) parlamentara asa cum s-a dezvoltata de la Walpoole incoace .
Deci ptr tot teleptulai pre puncte creatie a PCR .

Constitutiile dupa model eruoepean prevad ca Sefu’ lu’ Statu’ (monarh sau prezidel nu importa!) “desemneaza” premierul. Asta , de la Wlapoole incoa , nu inseamna un drept absolut a lu’ Sefu’ lu’ Statu’ sa puie pe cine vrea muschii lui . “Desemneaza” este un termen politicos care impune o obligatie lu’ Sefu’ lu’ Statu’ ca “desemnarea” sa se faca in urma unei consultari.
Consultarea nu este ca la doctor … tu zici ca ai reumatism el zice ca ai o boala lumeasca (caz destul de reaspandit la reumatismele gen spondiloza) .. Ci este o consultare in care “consultatii” au un drept deliberativ (adica parlamentarii hotarasc nu Ludovic Soarele ori Alexandru Invingatorul lu’ Uzurpatoru’ Corsican).
Atunci cand un partid are majoritatea procedura este simpla : Sefu’ lu’ Statu’ chema la consultari delegatia partidului apoi seful partidului (care conduce delegatia) declara ca a fost insarcinat X sa “faca” guvernul (X fiind persoana agreata de partid … poa fi seful – la englezi este cvasi obligatoriu - sau poa fi altcineva tot din partid sau Nicolae Vacaroiu).
Daca nu se egzista o majoritate monocolora (adica a unui singur partid mai teleptuali pre puncte) procedura europeana este ca Sefu’ lu’ Statu’ invita la “consultari” pre rand toate partidele , in ordinea descrescatoare a voturilor din Parlament. Cu fiecare delegatie discutia se poarta asupra obtinerii majoritati parlamentare , adica a posibilitatii aliantelor . Deci in acest caz unele partide vor face figuratie ( de ex este invitat Partidul Lotofagilor , care are 45% din voturi. “Domnule prezident de partid cred ca sunteti de acord ca nici Dracu’ nu ar dori sa se alieze cu dvpastra” “cu regret recunosc domnule Sefu’ lu’ Statu’ “si dupa o mica discutie agreabila “Bun cine crezi ca va castiga campionatu de hochei pe apa?” pana cand termina cafelele .Delegatia Partidului Lotofagilor iese si declara ca au fost de acord ca nu pot/doresc mandatul de premier.
Intra al doilea partid, al treilea Partidul ala care zice (si sunt motive sa se creaza ca nu basneste) ca poa face o majoritate (prin alinata) va da premieru desemnat. sefu lu statu iese si alaturi de delegatia partidului si zice il desemnez pe W din Partidul Porcarilor ca premier.
Premieru desemnat. va declara ca incepe discutile exploratorii si asta va face..Adica cu palaria in mana va vizita probabilii aliati sa se targuiaca (program de guvernare si cate plus ce ministere dau: nu-ti dau agricultura ca tu esti Partidul Crescatorilor de Gaini si Alte Inaripate , iti dau Ministerul Apararii ca gastele au salvat Capitoliul!!). Acum , dupa o discutie mai rau ca la piata Obor , una din 2 :
- premierul desemnat isi formeaza cabinetul si va cere investitura parlamentului
- - premierul desemnat se duce la Sefu’ lu Statu’ si isi va depune mandatul si discutia cu partidele se reia.
Ma rog se reia discutia cu partidele si poa pana ala urma sunt invitate ptr discutii exploratorii chiar –2-3 partide sau chiar toaNte partidele (“ba! Poporu v-a votata sa ii facetui treaba ! Poporu plateste impozitele si deci lefile voastre !! trebe sa primeasca in schimb o guvernare !!” poa sa zbiere intre 4 pereti Sefu;’ lu Statu’.)
In mod normal , mai de sila mai de scarba , unii care au impreuna peste 50% din voturile din Parlament , accepta sa faca rabat la principii si sa apeleze la solutii imorale ca sa isi indeplineasca principala sarcina – sa dea un guvern , Daca nu abia atunci alegeri anticipate

Bine-nteles , daca Sefu’ lu’ Statu’ este perceput de toate partile ca o persoana onorabila in care poti sa ai incredere (desi se stie ca el are o anume simpatie politica!), atunci neoficial si discret Sefu’ lu’ Statu’ poa exercita si o anume influenta asupra partidelor in cursul negiocierilor (face pe telefonu fara fir , pune intrebari gen “si in ce conditii Partidul Crescatorilor de Gaini si Alte Inaripate ar putea colabora cu altcineva” si apoi duce vorba : “ba Vacarilor ati putea avea o intelegre cu Gainarii si Porcarii in anumite conditii” “Care?” da asta pe sest ca deh Sefu’ lu Statu’ nu se baga si nici pareri nu are voie sa aiva!!) Conditia fiind sa fie persoana onorabila in care poti sa ai incredere….
Insa la noi toNtul este Insa la noi toNtul este pre dos. Golanii care au ocupat Piata Univeristatii sucariti ca Iliescu vrea o “democratie originala” inventeaza o constitutie “cu tatuc”.
Conform golanimii autodeclarate (si adevarate!) a Romaniei puterea apartine lu’ Sefu’ lu’ Statu’ care el decide – ca as avrea muscchii lui – cine este premier. Sistemul parlamentar si votul popular nu conteste. Conteste Sefu’ lu’ Statu’ si ce vrea muschiu lui cerebral . Daca peste 50% (50,35) si-au dat votu Basescului inseamna ca EL , Zeus.ro sau Dumnezeu.ro , face ce vrea muschii lui in tara! Pune pe ce premier vrea care trebuie sa faca ce vrea El . Daca Poporu voteaza altfel nu are importanta ca este turma bizonica, populimem pulime fara creiere …Si mandataru Sau Lucian Croitoru “invita” partidele la negocieri cu maiere de vechil poruncind clacasilor..

Sociologu (?! Bine a facut tanti Lady Margareta Tina !) Lazaoriu (alt golan absolvent de facultate de golani!) basneste ceva despre art 103 al Constitutiei ( de un sa stie tot golanu pregatit de golani comunisti ajunsi prof univ datorita ascendentei lor golanesti?!) si zice ceva de revizuirea Constitutiei . Insa uita ce cerea pe vremea cand el si Licheleanu golaneau cot la cot prin Piata cu Golani!
Am ajuns la un sistem politic anticonstitutional antieruroean original golanesc (desi Leu si Negulici mi-ar zice “da-te-n ma-ta Ghita noi suntem oameni cu obraz !! scuze dragilor voi sunteti golani fara facultate ,adica cu bun simt! Astia sunt mai rai ca Gigi!! Ala de pe Badescu !!!) Presedintele hotaraste impotriva a orice ! Cum zicea Hoara golanu PeDeLast ca Constitutia este facuta sa apere poporu de partide ca asa este in anticomunism ….
Ce nu tin cont golanii astia in frunte cu Basescu si Boc este ca o lege , fie ea si Constitutie este facuta sa functioneze nu sa blocheze functionarea domeniului reglementat .. Cel putin conform sistemului juridic roman . Adica teoria zicea daca o prevedere duce la blocaj noi trebuie sa sarim peste modalitatea de interpretare care duce la ineficienta legii si sa o adoptam pe aia care duce la implinierea legii in conformitate cu scopul ei.
Ori scopul Constititiei din 93 si pana azi este Reducerea prerogativelor Prezidelului ca sa prevenim aparitia unui nou Basesc , pardon Ceasusescu . Deci interpretarea pseudoliterara a Contitutiei care da prerogative ultraextinse presedindetelui este aberanta. In afara de asta risca sa duca la blocaj – daca Presedintele ca institutie desemneaza pre cine vrea muschiu lui ( de exemplu pre mine!) si Parlamentu respinge se ajunge la blocaj si alegeri anticipate. Ori oricat de placut ar fi asta diferitilor handicapti mental numiti generic “intelctuali” societatea nu poate trai intr-o permanenta stare de excitatie electorala asa cum un om nu poate trai perpetuu in stare de erectie* …Sa interpretezi Constitutia ca o cursa chicken run spre anticipate este un abuz si , da ! – o dovada ca doresti distrugerea poporului roman si sigur o incalcare a Constitutiei . Este asa cum scria au tort Fr.Miternad Coup d’Etat permanent. Inseamna desfiintarea parlamentului…si inutilitatea alegerilor parlamentare …Desfiintarea partidelor in favoarea partidului unic PDL !
Avem de-a face cu o lovitura de stat de ”catifea” permaneta care rescrie de fapt Constitutia si consensul politic al societatii romanesti (fara un nou Tatuc!) si anuleaza intreaga evolutie politica de la 22 dec 1989 incoa . Care religitemeaza practicile ceausesti ( Ceausescu era totusi mai respectuos fata de forme!) ale Conducatorului, sub maca legalitatii. Un abuz la lege .
In auxiliar , tinand cont si de sustinerile poresorului doctor in Driepti!! Boc slujniceanu suntem in drept sa ne intrebam :
- cat de valabile sunt invatamintele facultatii de Driepti!! Din orasul Sluj-Napoca si diplopmele sale
- ca care este calitatea Facultatatii de Stiinte Politice din acelasi oras .
Tinand cont de tacerea celorlati profi ai altor Facultatati de Stiinte Politice se pune intrebarea daca este normal sa sifonam banul public spre intretinerea unor activisti UASCR care citeaza prosteste din vicontele Alexis de Tocqueville ori Heideger nazistu.
Ca eu nu pot decat sa constat esecul complet al Facultatatilor de Stiinte Politice din Romania si in mod auziliar al studiilor de drept din orasul “european” Suljnicetii Napoceni!
* cica ar fi o tortura chinezeasca a celor “1000 d emangaieri” . Condamnatu este legat gol si cateva curve meseriase se ocupa de el sub conducerea experta a unei madame . Nefericitu este mentinut in stare de erectie fara s aobtina satisfacerea (ejacularea) .. finalu fiind infarctul ori hemoragia cerebrala ….

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Scurta prezentare a unor proceduri  europene democratice Empty Re: Scurta prezentare a unor proceduri europene democratice

Mesaj  octaaa Sam Aug 06, 2011 8:54 pm

F.haios ceea ce spui. SI pe cat de haios pe atat de limpezi sunt lucrurile(inclusiv pentru cei mai idioti oameni sau cei mai politizati).

Totusi eu nu cred ca se va ajunge aici; ca Basescu sa isi permita sa nu propuna premierul USL(in cazul in care USL ar avea peste 50%). Chiar nu cred. Eu cred ca mai mult vrea sa santajeze facand asemenea declaratii.
Sa ne gandim totusi ca mandatul lui nu mai dureaza f.f.mult. Asa ca ar putea avea consecinte...penale chiar.


Oricum, mare prostie faptul ca presedintele e pe 5 ani, iar parlamentarii pe 4 ani.

octaaa

Mesaje : 96
Data de inscriere : 14/04/2010
Varsta : 36
Localizare : Pitesti/Bucuresti

http://www.octaraduro.wordpress.com

Sus In jos

Scurta prezentare a unor proceduri  europene democratice Empty Incep sa cred ca de fapt va putea.

Mesaj  Ghita_Bizonu' Dum Aug 07, 2011 10:03 am

Ca eu sunt singurul care zice ceva despre modul european . Societatea in civil ata de "europeana" (prin magazinele vestului!) tace.
Mai rau juristii Nastase si Ponta tac ca in papusoi. Atentei am scris juristii ... si in anul I au dat examen la Drept Constitutional( eu l-am trecut la mustata .... cred ca am primit o rotunjire ptr prezenta la orele pregatitoare ... ). Nastase destul de volubil de obicei tace ori de cate ori se isca o contrioversa ... partea a 2-a a materialului meu este nepublicata (ma rog adresata harabulelor si altor animale domestice incaltate- da acolo este si unu Motanu Incaltat). Incep sa cred ca si el achieseaza la tezele bashite..El prof univ, doctor in drept fost cercetator la Institutul de Cercetari juridice nu are nici o opinie ...insa eu sunt urecheat ...(ma rog am zis unuia care sustine ideile bashite ca este mincinos , prost si nesimtit).
Draga se pare ca opzitia la PDL se comporta precum Marele Stat major Francez in 1940.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Scurta prezentare a unor proceduri  europene democratice Empty Re: Scurta prezentare a unor proceduri europene democratice

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum