Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Paralela intre Golful Guineii sec XVIII si Romania 1990-2010.

In jos

Paralela intre Golful Guineii sec XVIII si Romania 1990-2010. Empty Paralela intre Golful Guineii sec XVIII si Romania 1990-2010.

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Aug 24, 2011 11:26 am

In sec XVIII se cumparau din Golful Guineii : sclavi , aur, fildes. Se vindeau tesaturi de bumbac (piese de India … un cupon contra un sclav!) , rom , pusti si munitie .
Romania anilor 1990 :
jud Bihor vindea in Ungaria : slana , carne , palinca . Cumpara bombonele, tigari si ape colorate .
Jud Timis vindea in Servia caiete si cumpara tigari si vegeta.
Romania toata vindea in disperare fiare, mercur, pastile contactori de argint , cuie, sadm si cumpara Topi Top, Boni Bon, ape colorate, wizichi din petrol din retortele Indiei , tigari (nota speciala ptr Assos : au un gust prafos de zici ca bati covoru de la intrare !!), blugi, alte carpe samd.
Ne-am demolat intreprinderile sa le vindem la fier vechi . Ca sa cumparam … Am demolat agricultura romaneasca ca sa cumparm de la unguri malai, porci de la polonezi samd.
Seamana cu Golful Guineii ?!
Dupa 2000 milioanele de someri produsi de reforma csorbysta au luat drumul bejaniei. Deci ne-am ilustrat in exportul de mana de lucru ieftina. Si sa nu uit – buci de ambe sexe ptr fornicatiune. De curand Sefu’ lu Statu’ ne-a indemnat sa nu ne lasam inpresionati de criza din vest si sa Go West si trimite mardelu'! Si uite asa in nerasista si corecta UE romanii au devenit “jidanii” cei injurati. Asta apropos de rasism.
Si ieri Sefu’ lu Statu’ zice ca trebuie neaparat ca la Rosia Montana sa inceapa rexploatrea aurului ca azi BNR are nevoie de rezerva de aur. Aceiasi BNR care a refuzat sa cumpere aur de la intreprinderile de stat fiindca cica avea deja prea mult (acu nu ar fi cazu sa fie dati afara vreo 2 duzini din BNR?). Sa inceapa . Sa scoata Gold Corporation ca noi am inchis minele si am facut praf cam totu…

Cu cestia din urma as putea zice ca ne-am situat sub nivelul de intelegere si prevedere a negrilor care vindeau negri in Golfu Guineii.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum