Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

“O sotzietate fara printzipuri va sa zica ca nu le are!”

2 participanți

In jos

 “O sotzietate fara printzipuri va sa zica ca nu le are!” Empty “O sotzietate fara printzipuri va sa zica ca nu le are!”

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Mai 27, 2013 10:33 am

Or să vie pe-a ta urmă în convoi de-nmormântare,
Splendid ca o ironie cu priviri nepăsătoare...
Iar deasupra tuturora va vorbi vrun mititel,
Nu slăvindu-te pe tine... lustruindu-se pe el
Sub a numelui tău umbră.


La noi ca la mahala .. poa chiar mai rau ca la satra.

Zilele trecute am dat intamplator peste un articol a lui Vladimir Tismaneanu Moralitate si politica: Despre Corneliu Coposu (1914-1995).

Pe langa normala autolustruire autovalorizatoare - prin care unu .. cam legat de PCR devine si el “martir anticomunist” prin delegare – apare si o ditai poza cu explicatia 1994, la Bucuresti, cu Corneliu Coposu si Costin Borc. Mare asa ca sa se vaza CINE a fost si este Volodea fiul Ciungului : este Anticomunismul Democrat in persoana!! Cu aprobare de la Seniorul..si subtextul rusine sa iti fie tie popor roman care nu agreezi ilustra famelie T(34)ismaneanu.. sau TTizmenetzchi!

Vazand poza aia m-a fulgerat o amintire literara .. mai nefilozfica si neintelectuala.. din Pe aripile vantului….. Rhett Butler afla cu oroare ca baiatul lui Scarlet O’Hara nu este invitat la famiile “sarantocilor” Calvert , Meade , Tarleton samd si se infurie :”fiica mea nu se va marita cu un golan!” Golanii fiind noii imbogatiti – de altfel comilitoni de-ai sai si prieteni de betie…

La noi ?! La noi golanii si boierii cotoiaza – in toate sensurile – veseli impreuna , se firtirisesc reciproc samd samd si canta aceiasi cantec : noi suntem, destepti popori e prost! Poporu trebe pedepsit ca s-a dat cu comunistii lalaie “vechea garda” brat la brat si bot in bot cu copii descalecatilor de pe tancuri cu stea rosie. “Bai nu stiti cum ne-au distrus comunuismu” zbiara copii calailor si daca le zici ceva de tatii lor “rezistenti” prin fonctii si grade de securitate sar in sus ultimii supravietuitori ai “canalului” : “ Copii nu pot fi acuzzati de pacatele parintilor!!”
Ei nu zau musiu ma astia? Da poporu poate fi pedepsit cu criza, inflatie samd ptr ca in anii 50 s-a supus ordinelor date cu TT ul in mana?! Asta da!!!

Si uite asa unu ca Volodea publica azi poza in care ranjeste voios intre Coposu si seful de cabinet a lui Coposu .. poza de familie?! Si Hioria Patapievici devenit mare intelctual si filozof roman fiindca in nistree scrisori catre Alexandru Paleologu scria ca limba romana ar trebui abandonata sa fie in uzanta doar ptr injuraturi. Ca si el HRP bictima ca si Tsmaneanu. Iar junele Toader Paleologu se gudura public pe langa Basescu -care e o mare pleasca! – si ridica ode farmecului Elenei ot Plescoi – farmecele bugetare si politice voi a zice. Si toti in cor abhora "nationalismul romanesc" in cel mai anii 50 stil si injura "populismul" atunci cand e vorba de cat de "bine" o duce poporul roman.

Si cestia este mai veche – deja in anii 70 puii de curva comunsita se visau “vechi” si “aristocratie” iar vecgea garda a lu Dej deja se citoia cu victimele ei .. ca cum am scris candva in Romania conteaza mazilii nu cine pe cine a mazilit.
Si ca am inceput cu Eminescu e cazul sa termin cu Caragiale: “O sotzietate fara printzipuri va sa zica ca nu le are!” si nu comunismu a fost de vina…
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

 “O sotzietate fara printzipuri va sa zica ca nu le are!” Empty Ei! cum le spui dumneata, bobocule, mai rar cineva!

Mesaj  Cârcotaşu Sam Iun 08, 2013 11:27 am

Vezi bine, cum e cu ăştia de se dau mari anticomunişti, după ce, mă-nţelegi, de pe vremea lu' Dej... ş-acu' cică poporu-i prost! Da' şi poporu, sau măcar unii din popor, auzi, cică "toţi o apă şi-un pământ"! Păi n-ar trebui să se ia de mână unii cu alţii şi să se ducă unde-a-nţărcat mutu' iapa? Ce z'ci?
Cârcotaşu
Cârcotaşu

Mesaje : 117
Data de inscriere : 05/04/2010
Varsta : 73
Localizare : Bucureşti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum