Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!!

In jos

Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!! Empty Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Mai 31, 2013 12:51 am

Au venit sa ne lumineze mintele doi americani dintr-o zona obscura . semiguvernametala , din aia de li se cere sfatu , li se comanda studii sau li se sugereaza ce trebe sa zica sa auza tot prostu

Unu dintre ei este Matthew Rojansky, directorul adjunct al Programului Rusia şi Eurasia din Centrul Carnegie. Care zisu-ne-a :

“Unirea Moldovei cu România este şi ea periculoasă şi de speriat. Două milioane de oameni în plus cu drept de vot, care nu au trăit şi nu sunt obişnuiţi cu România, ar schimba toată politica ţării.” la Iași, în cadrul unei conferinţe susţinute la Facultatea de Istorie a Universităţii Alexandru Ioan Cuza.
Iar la Bucale a tinut o conferinta la conferinţa la Ambasada SUA unde ne-a povatuit :
Dacă România şi Rusia se pot reconcilia pe modelul Polonia-Rusia s-ar crea un mediu mai favorabil pentru rezolvarea conflictului dintre Republica Moldova şi Transnistria şi atingerea unui compromis durabil.''

Oare ce o fi aia compromis durabil ?! Auz?!

Sursa :
http://www.cotidianul.ro/unirea-devine-de-speriat-iar-scutul-antiracheta-doar-un-simbol-214267/

Celalat a fost George Friedman , fondatoru si sefu Strafor (uneori acest institut e numit “amabil” CIA in civil) care ne-a esplicat ca suntem fii ploii
“România trebuie să fie responsabilă de propria soartă. Nu există altă cale, NATO şi Uniunea Europeană nu vor avea grijă de voi”, ..( http://www.zf.ro/zf-24/george-friedman-stratfor-romania-trebuie-sa-aiba-grija-de-ea-singura-pentru-ca-nici-nato-nici-ue-nu-vor-avea-grija-de-ea-10882912)
Si daca nu este desatul de clar a mai zis ceva despre scutu de la Deveselu:
"E foarte scump. Nu vă protejează de nicio ameninţare anume. E mai degrabă un simbol. Iar mie, în chestiuni militare, nu-mi plac simbolurile, îmi plac lucrurile cu greutate. Puterea. Şi nu mă interesează prea mult că România să aibă un scuţ anti-rachetă pe teritoriul ei ci mai degrabă echipament anti-tanc, sprijin logistic. Acestea sunt lucrurile care constituie puterea militară. Eu nu am fost niciodată un fan al scuturilor anti-rachetă şi am crezut mereu că făcând din asta problemă centrală pentru Europa, europenii nu vor înţelege natură apărării. Aşa că sunt indiferent, chiar mulţumit că am încetat misiunea scutului aici. Să discutăm despre lucruri mai importante! E doar un simbol gigantic. Nu câştigi războaie cu ajutorul simbolurilor’’
Clar?!
Si ca sa fie si mai clar acelasi domn Strafor (adica si ceva CIA , si ceva Despartamantu de Stat su niba mai stie cine ce) a punctat:
„România are nevoie de o relaţie cu Statele Unite ale Americii, dar asta nu înseamnă că SUA vor să aibă o relaţie cu România. Pentru o astfel de relaţie, trebuie mai întâi să identificăţi necesităţi comune şi mai ales să arătaţi ce aveţi de oferit.’’
Adica daca platiti poate … ’Trebuie să fiţi conştienţi de faptul că voi aveţi nevoie de aceste învestiţii. Companiile îşi pot găsi mereu alt loc în care să facă bani. Aici este punctul în care suveranitatea începe să doară. Dacă ei merg în altă parte, asta nu îi afectează pe americani, pe canadieni sau pe britanici, ci pe români”
Sursa : http://www.cotidianul.ro/unirea-devine-de-speriat-iar-scutul-antiracheta-doar-un-simbol-214267/
Sau mai pe sleau : daca ne dati luam in conditiile si la pretul nostru. Da nu va bazati pe noi ca …. v-am fi cumva de folos! Altfel decat sa lumam , sa luam , sa luam si suturi in cur sa va dam!!
Adica davai ceas davai platon a devenit Give me aur, gaze de şist, cupru si , poate , sistemului sanitar...Sa fie primit !!!
Da nu bazati cumva ca .. fiindca la o adica NATiO franta ca am dres-o!! Adica si cu banii luati (de americani) si restu de rusi …


Intrebarea este ce au inteles desteptii nostri. Se pare cau au inteles “bine” dupa cum puteti citi Premierul Victor Ponta i-a cerut astăzi, (29.05.2013) la începutul şedinţei de Guvern, ministrului Mediului, Rovana Plumb, să nu se lase influenţată de campanii împotriva intereselor ţării de a explora noi surse de energie, arătând că România trebuie să fie o ţară care îşi înţelege interesele strategice, cu respectarea normelor de mediu. (http://www.ghimpele.ro/2013/05/victor-ponta-i-a-cerut-rovanei-plumb-sa-nu-se-lase-influentata-de-campaniile-impotriva-gazelor-de-sist/)…
De altfel se cam mirosea asta si unu de la “contributori” ca GF sugereaza ca să cedăm pe termen lung ultilizarea resurselor, ca să dovedim că avem „ceva de oferit” da nu stiu de ce pune in balanta eventual, să mărim cheltuielile militare şi achiziţiile de armament şi echipamente americane, o altă „sugestie” a lui George Friedman comunicată recent la Bucureşti ca Uncle Shilock nu s-ar sucari daca o-am da si aur, si sare. si spitale pe gratis si am cumpara f scump niste echipament militar bamme=ar corda si niste credite daca am primite ecae o seae seteraegme cureau de gatul pensionarilor “asistati” (citatele de la http://www.contributors.ro/editorial/stratfor-rusia-si-puterea-simbolurilor/).
Insa nici el nu gineste marginea : NATO şi Uniunea Europeană nu vor avea grijă de voi! Si mai clar cand zici NATO nu te gandesti ca iti va sari in ajutor Islanda ori Portugalia ci SUA!!!! Adica sa traducem SUA nu vor avea grijă de voi mai mult decat au avut grija de Maniu si Coposu ..caci SUA nu vor să aibă o relaţie cu România daca prin asta irita Rusia!!
It’s clear?!

Insa zisul domn contributor (ministru-consilier, fiind fost secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, conferenţiar la Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Americane) o se ia de o vorba a lui Friedamn Nu vă protejează(scutul) de nicio ameninţare anume. E mai degrabă un simbol. si in loc sa intelaga trista realitate el ii explica lu Friedamn ce e aia dimensiune simbolică ca puterea însăşi este simbolică. si ca Rareori se mai apelează astăzi la verificarea propriu-zisă, prin confruntare fizică, a raporturilor de forţe între adversari, iar asta se întâmplă atunci când simbolurile puterii nu mai funcţionează sau sunt puse la îndoială. .. Hm dar uita ca GF a zis ca (scuze repet citatul) am încetat misiunea scutului aici. Să discutăm despre lucruri mai importante! E doar un simbol gigantic. Nu câştigi războaie cu ajutorul simbolurilor’’ . G F – care cred ca stie mai bine decat distinsu cufurentiar de la Cluj cate parale face scutul - am încetat misiunea scutului aici. Oare ce inseamna asta ?! Cumva retragere?! Si mister Strafor o mai zice foarte clar : nu se va castiga nimic cu acest scut !! Bu8c raboi nici securitate fiinedca este un “fake” !!

Insa inteleptualii nostri e limitati rau. Cand le intra o idee gresita in cap nu le-o mai scoti nici cu bata – poa doar cu glontu’n cap da nici atunci nu poti fi sigur caci scripta manent!! .. Asa ca mai gios un lat distins din astia cu Stiinte Politice (da care nu cetesc ziare, revistek istorie si cestuu mulutare!) comitea urmatoarele Presupun ca daca mi-ar fi fost student acest domn la licenta sau master il ,picam cu brio pentru metode nestiitifice de investigare a relatiuilor internationale. Dar acum domnia sa e vedeta si e tratata cu menajamente. .. Ca distinsu care l-ar pica pe nestintificu Friedman inca nu intrase la Stiinte Politice in anul in care zisu Gigel F fonda Strasforu si nu are importanta! Daca i-ar fi student – dar nu a aflat ca “loaza” este deja Ph D si profesor in Stinte politice. (este cercetator stiintific in domeniul studiilor de securitate la Institutul pentru Studii Politice de Aparare si Istorie Militara.)

Cam asta esete nivelul ganditorilor nostri ….

Insa .. insa il avem si pe Dragos A Lu Gâgă , mare star de drreapta (si care combate nationalismului) care contributors si el cu Romania viitoare: Mai mica? Mai mare? Una? Mai multe? Sau altceva? un text caree nu zice nimic decta schimbare.
Hm oare ce o vrea si “americanu’” asta?

Morala : unii habar nu aveau ca atinci cand strigau “cine-a stat cinci ani la rusi nu pioate gandi ca Bush” ca Bush gandea “URSS bastionu pacii e!!”


Si mai vedeti asta :http://www.dw.de/dup%C4%83-george-friedman/a-16831319
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 921
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!! Empty Re: Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!!

Mesaj  Raul Noi la data de Vin Mai 31, 2013 11:36 am

Si culmea este ca boii astia ne conduc si daca ar lasa pe altii mai luminati - comunitatea de pe blogul domnului Nastase de exemplu - altfel ar fi situatia in Romania . Braudel avea teoria centrului si periferiei dar si asa cu o conducere luminata se poate face mai mult . Se pare ca suntem convinsi ca regionalizarea este utila, ( parlamente locale si echivalentele ministerelor locale ) dar sunt curios ce urmeaza ? Vor rusii culoar pina in Bulgaria si o Moldova mare ? Germania se opreste pina la Carpati ? probabil asa ceva le-ar conveni si unora si altora . Oricum intr-un film turcesc aparea o replica = la noi fiecare copil vrea sa fie ministru pe cand in Europa vor sa fie simplii oameni - adica nu avem pe moment vina de stapini . Uitati-va la Reza Sah care era pro US dar visa evident sa faca din Iran o super putere. Pai la noi toti sunt slugi si nu concept sa fie superputere .Iar teza ca am instrainat resursele pe comision e falsa adica le-am instrainat ca EI sunt slugi si nu le pot administra ei pt comisionul lor si bunastarea noastra ! O zi frumoasa
Oricum rusii anunta pe Vocea Rusiei de citeva luni retragrea US din zona - se muta la Pacific iar intelegerilor probabil s-au facut mai demult dar trebuie pregatit poporul ... O zi frumoasa !!!!

Raul Noi
Vizitator


Sus In jos

Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!! Empty Dragul meu

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Mai 31, 2013 6:30 pm

astia de ne seunt (b)elita au vocatie ancilara ... Cu vreo 10 ani in urma am scandalitz fprimu EvZ zicandu-le ca lor li s=ar potrivi zicala "sluga proasta cauta stapna afurisit"
Ca unt si lugi si prosti cat cuprinde (vezi pe ala "daca G Friedman mi-ar fi student!!!)

Cat despre raposatul Aryamehr poa d'aia a si cazut. Ca doreaa sa faca din Iran ceva cam cum este Corerea de Sud azi .. Avea bani (cacalau!!) avea popor destul (ca si aici e o problema .. daca ai 500.000 nu faci decat turism si of shore .. la peste 10 milioane poti sa incepi sa te gandesti .. daca sa vrei fii cunoscut prin televioare sau motociclete) .. El decalra ca in anul 2000 Itanul va fi una din primele 20-30 de tari ale lumii .. deaca nu mai bine!!!
Si hai sa ma mai intind - si a venit Khomeini nebunu. Adios vise de Iran putere industriala!! Si nitel mai traziu razboi intre Irac si Iran . tacu era p[laudat si batit ep umar numa ca nu i se zisese lu Sadam ca este campionul modernitatii, democratiei samd , In anii 90 ameficanii uitau ce zisesera si o dadeau ciotta pin JAG (justiotie militarea) sau late tampitele din astea (bune! Sa setie oamenii ce trebuie sa zica !!).
Insa .. insa asa a fots rezolvat si Iracu - ca si Iracu avea ambitii de modernizare (industrie, tehnologie) avea bani (petrol) si populatie .
Imi viens a cred ca in mod exceptuional americanii au fost capabili sa faca un "joc" dupa maniera chinezeasca - adica pe decenii!!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 921
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!! Empty Re: Nu comtati pe SUA! Suneti fii ploii!!!

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum