Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Trianon - durerea lor si prostia noastra

In jos

Trianon - durerea lor si prostia noastra  Empty Trianon - durerea lor si prostia noastra

Mesaj  Admin Mier Iun 05, 2013 5:37 pm

Pe 4 iunie

Ministerul român al Afacerilor Externe a salutat marţi împlinirea a 93 de ani de la semnarea Tratatului de Pace de la Trianon, care consacră încetarea existenţei Imperiului Austro-Ungar şi recunoaşte, prin articolul 73, Ungaria ca stat independent.
http://www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/200803-UPDATEMAE-saluta-a-93a-aniversare-a-Tratatului-de-la-Trianon-documentul-consacra-independenta-Ungariei-si-Unirea-Transilvaniei-cu-Romania.html

Tot pe 4 ca vicepreşedintele parlamentului ungar Sandor Lezsak a zis despre acelasi tratc de pace ca este cea mai mare tragedie din istoria Ungariei şi cea mai mare dezonoare pentru puterile europene' ca I se pare “extrem de rusinos si cinic” ca nu a a fost nici un lider european care sa admikta ca tratatul a fost ”imoral si nerezonabil “ cf http://www.politics.hu/20130604/hungary-must-not-give-up-on-reconstructing-its-national-cohesion-says-deputy-speaker/ in articolul Deputy speaker of Hungarian parliament says European leaders “shamefully cynical” for not disowning Trianon treaty. Observati artocolul zice ca sa se dizolve tratatu. A da .. o 2010 Parlamentul ungar a declarat ziua de 4 iunie „Zi a Coeziunii Naţionale” .

Iar presedintele Ungariei a zis si el ceav despre “trauma” si ca cine “"face pe surdu la vocea tinerilor maghiari care trăiesc în alte țări", sau face campanie împotriva dublei cetățenii nu "nu este o persoană decentă",si isonu Iia fost tinut printre altii si de viceprim-ministrul Zsolt Semjen care a declarat că națiunea maghiară va supraviețui doar dacă va rămâne unita cu cei care trăiesc în afara granițelor. În scopul de a consolida maghiarilor "identitatea națională, Ungaria a introdus sistemul de dublă cetățenie într-o procedură simplificată, organizeaza excursii școlare pentru copiii maghiari în zonele din afara granițelor, cu etnici maghiari, și sprijină etnicilor maghiari" lupta pentru autonomie cu cei care trăiesc în afara granițelor. În scopul de a consolida "identitatea națională a maghiarilor, Ungaria a introdus sistemul de dublă cetățenie într-o procedură simplificată, organizeaza excursii școlare pentru copiii maghiari în zonele din afara granițelor, cu etnici maghiari, și sprijină etnicii maghiari" in lupta pentru autonomie. Cf http://www.politics.hu/20130604/hungarians-cannot-come-to-terms-with-trianon-treaty-says-ader/

La Safatu Gheorghe o ceata de .. au potesta comtra .. Printre ei si Csibi Barna .

Mde ca cam asa este – nota ZERO la istoria Ungariei ptr Sandor Lezsak care uita Mohacs si pre Hitler – insa e cam vina noastra!

Pentru ca seuntem prea cuminti!
Ca nu spunem adeverul :
De fapt noi ROMÂNII suntem mai indreptatiti sa injuram Trianonu care a recompesat Ungaria ptr bolsevismu ei si a pdespsit anticomunismu românesc!!

Ntz. Nu e delirum tremens . Da ia ziceti si voi “

- este ca România era aliata cu Antanta?! ESTE!!
- este ca ca România aliata a Antantei a intrat in marele Rezbel avand semnatura “aliatilor” ca la vest granita va fi pe Tisa (minus orasele Debretin si Seghedin)? ESTE!!
- este ca Ungaria era parte la conducerea Austro-Ungariei? Ca ministrul kakanez de externe care a impins spre razboi era un ungur? ESTE!!De doua ori ESTE!!
- este ca armatata româna a campat la Budapesta si a pus una bucata de opinca peste parlamentu unguresc? ESTE!!!!

Pai daca ESTE pe asa atunci de ce aia a doamnei ma-sa granita nu este pe Tisa ?!
Pai vedeti ca la Trianaon NOI am fost tradati iar ungurii favorizati?!
Pai daca nu le place Trianonu nu au decât sa se uscheaseca dincolo de Tisa si ca dobanda sa le luam si orasele Debretin si Seghedin, (asa cum noua ne-a fost luat Cernautiul si Storojinetu!!!)

Ia sa vedeti ca imediat ce am baga textu asta nu s-ar mai auzit de cele 64 de comitate si pretentii absurde.. ci ar iubi Traianinu si s-ar indrepta si crucea de pe coroana lu ala Vlaicu sau Voicu care le-a fost rege sub pseudonimu de Stefan!
Mai rau psemene ca ne-am procopsi si cu un ambasador american nepidonsic, neciubucar, nefilorus si vre-un alt Gordon ar sugera ca au niste aviiane in plus si poa daca vrem un mic ajutor militar .. nuam asa de vreo 2-3 dute de milioane dolari anual ca semn de prietenie si c ar fi fericti sa ne faca fericiti.
Ptr ca atunci ar trebui sa ne tina multumiti !!!
Asa?!


Admin
Admin
Admin

Mesaje : 89
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

https://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum